Home » Archief » Vrouwen, koester de heks in jezelf!


[14.09.2021]

Vrouwen, koester de heks in jezelf!

Peter Breedveld


Illustratie: Fidus.

De mensen vinden niets zo fijn als lekker met z’n allen heel erg boos op iets zijn en afgelopen weekend was het de beurt aan cartoonist Ruben Oppenheimer. Die had de 9/11-herdenking aan de vastgelopen kabinetsformatie gekoppeld en Sigrid Kaag als een op een bezem vliegende heks afgebeeld, die op het punt staat zich in de Twin Towers te storten, waar het onbezorgd schaterlachende gezicht van Mark Rutte op is geprojecteerd.

Aanvankelijk leek de woede vooral geïnspireerd door de ontheiliging van 9/11, want een terroristische aanslag met duizenden doden is niets om te lachen. Maar in elk geval in míjn Twitter-tijdlijn bleef vooral de verontwaardiging nasmeulen over het feit dat Oppenheimer Kaag als heks had afgebeeld. Dat is een seksistische karikatuur en ook aan de eeuwenlange vervolging en het levend verbranden van vrouwen als heks is niets grappigs. Dat Wilders, die Kaag al eerder voor heks had uitgescholden, zijn waardering voor de cartoon uitsprak, hielp de zaak niet.

Veel mannen willen een vrouw als Sigrid Kaag als heks afbeelden, twitterde NRC-redacteur Japke Bouma. Uit onmacht? Vinden ze haar bedreigend?

Stijve pikken

Ja, mannen vinden vrouwen bedreigend, en dat is goed. Daar moet je niet kwaad om worden, maar tevreden over zijn. Als ze Kaag in hun armen gaan sluiten, dán heb je reden om kwaad te zijn.

Oppenheimer heeft Rutte, die vrouwen niet serieus neemt en ze nooit laat uitpraten, afgebeeld als twee enorme fallus-symbolen, want dat waren de Twin Towers, twee stijve pikken die naar de zon wezen, het symbool van de mannelijke almacht. Hij voelt zich onaantastbaar en denkt niets te vrezen te hebben van Sigrid Kaag, die nog het meeste doet denken aan Zwarte Magica uit de Donald Duck, de vrouw die altijd uit is op het geluksdubbeltje en daarmee het succes van Dagobert Duck, ook zo’n symbool van de mannelijke hegemonie.

Maar iedereen weet hoe dit afloopt: de Rutte/Twin Towers zullen met donderend geraas instorten. Dat, wat ze symboliseerden, zal kwetsbaarder lijken dan ooit. Het lijkt me een vrij accurate analyse van het huidige Nederlandse politieke landschap, en een ode aan de vrouw.

Symbolische Magie

Ik moet denken aan From Hell, van Alan Moore en Eddie Campbell. Moore voert daarin de lijfarts op van de Britse Koningin Victoria, William Gull, die in het najaar van 1888 vijf Londense prostituees vermoordt. Een ritueel, zo legt hij aan zijn koetsier uit, “ter bestendiging van de macht van Apollo, Ra, Helios, Baäl, Atoem, Jezus, van alle incarnaties van de zonnegod, de god van de ratio, van de mannelijkheid.”

Mannen zijn nog maar kort de baas over de wereld, een jaar of zesduizend, redeneert Gull. Een oogwenk in vergelijking met de acht miljoen jaar dat de vrouwen het voor het zeggen hadden. De macht van de man is daarom broos, en dus is van tijd tot tijd een ritueel nodig, volgens Gull, want “onze grootse symbolische Magie die de vrouw geknecht houdt, moet worden versterkt, nog dieper in ’t vlees van de Geschiedenis worden gekerfd.”

Bange mannen

Vrouwen zijn door bange mannen, en Geert Wilders is absoluut een bange man, altijd weggezet als heks en om die reden ook vervolgd en vermoord. Omdat ze een reëel gevaar vormen voor de gevestigde orde. Of Sigrid Kaag zo’n reëel gevaar is, waag ik te betwijfelen, want haar politiek wijkt niet wezenlijk af van die van haar mannelijke voorgangers, maar ze wordt in elk geval zo gezien.

Koester dat, zou ik de vrouwen willen mansplainen. Verzet je er niet tegen maar omhels de heks in jezelf, laat die de vrije loop. Wees een heks, bedreig dat mannelijke bastion, vernietig die fallussen en vervang ze door maansymbolen, symbolen van de vrouwelijke kracht. Zie elke daad van geweld tegen vrouwen als een uiting van mannelijke angst, bedoeld om vrouwen eronder te houden.

Wees niet zo opzichtig gekwetst, want dat versterkt de macht van mannen over vrouwen alleen maar. Wéés die heks, die hoer, die slet. Wees alles wat mannen haten. Breek de mannen met je Zwarte Magie.

Vond u dit een interessant verhaal? Steun Frontaal Naakt en waardeer het met een Tikkie!

 

 

Of wordt patroon via Patreon:

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 14.09.2021 @ 08:20

[Home]
 

1 Reactie

op 14 09 2021 at 08:21 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS