Home » Archief » Vrouwenvlees


[22.08.2016]

Vrouwenvlees

Peter Breedveld

schon6

Die hele absurde boerkinidiscussie is vorige week begonnen met een ruzie op een Corsicaans strand. Daar zouden autochtonen foto’s hebben gemaakt van vrouwen in boerkini, waarna een heftige vechtpartij onstond, die de plaatselijke burgemeester inspireerde tot het uitvaardigen van een boerkiniverbod. Logisch, vindt bijvoorbeeld deze Trouw-journalist, want die boerkini is kennelijk een bedreiging voor de openbare orde.

Als je dan toch zo van glijdende schalen houdt: zo kun je ook beter moskeeën verbieden omdat witte mannen er brandbommen naar gooien en er varkenskoppen ophangen: bedreiging van de openbare orde. Vluchtelingen, daardoor dreigen autochtone Rotterdammers mensen te gaan onthoofden. Bedreiging voor de openbare orde, die vluchtelingen! En wat dacht je van Zwarte Piet?

Korterokjesargument

Het korterokjesargument zou je dit heel ironisch kunnen noemen. Al gauw bleek dat het op dat Corsicaanse strand helemaal niet om een boerkini ging, maar om een Maghrebijnse familie die naar de zin van de andere badgasten teveel plaats innam op een klein strand. Toen dat echter bekend werd, was het al te laat en begon de ene na de andere burgemeester de boerkini te verbieden. Op basis van een kulverhaal, dus.

Ephimenco heeft meer details. Die vertelt dat de Maghrebijnen een heel stuk strand voor zichzelf bezetten en er zelfs een bord plaatsten waarop het anderen verboden werd op dat strand te komen.

Aha, da’s andere koek. Asocialen die zich de openbare ruimte toeëigenen, dat is een zaak die het waard is om voor te vechten. Gaat tegen de grondbeginselen van de Republiek in, is een bedreiging voor de vrijheid, daar is Marie-Antoinette niet voor gestorven.

Schaamtebadpak

Het opmerkelijke is dat Ephimenco desondanks toch over die boerkini blijft zeuren. Hij schrijft een hysterisch stuk over de gewelddadige islam en criminaliteit en moskees, die met buitenlands geld worden bekostigd en zijn fans weet hij er op de één of andere manier van te overtuigen dat al die ellende verband houdt met de boerkini. Echt totaal knots.

Terwijl dit een inkoppertje is: MOSLIMS bezetten onze stranden, eigenen zich nu al hele stukken Europa toe! Maar niks hoor, dat er mogelijk een vrouw bij is geweest die te weinig van haar huid liet zien, dát is de halszaak voor Ephimenco en voor bijvoorbeeld Eddie Terstall, die het heeft over de ‘gevaarlijke taboeïsering van vrouwenvlees‘ en die onder meer Spinoza, Hugo de Groot, Aletta Jacobs en Domela Nieuwenhuis uit de boekenkast trekt (nog in het cellofaan) om ons te overtuigen hóe gevaarlijk die taboeïsering precies is. ‘Als we vandaag dat schaamtezwempak niet wegschreeuwen, nemen ze morgen de hele boel over’, haalt Nausicaa Marbe een Turkse vriendin aan (ze hebben altijd een Turkse, Marokkaanse, Somalische of anderszins exotische vriendin die hun argumenten meer autoriteit moet geven. Esther Voet, die heeft ook een Turkse vriend die haar racistische geschuimbek legitimeert).

Halve maan

En niemand heeft het over die aso’s die zichzelf zomaar een stuk openbaar strand toeëigenen. Terwijl iedereen weet: het begint met een stuk strand en voor je het weet wappert de halve maan weer op de Alhambra.

Maar de clash of civilisations wordt altijd uitgevochten over het lijf van de vrouw. Hassnae schreef in Arabieren Kijken dat de eer van de moslimfundi staat en valt met de mate van kuisheid van de vrouw en voor de verlichtingsfundi’s is het niet anders. Ze willen ‘vrouwenvlees’ zien.

Daar ging het Spinoza en Domela Nieuwenhuis immers ook om. Meer bloot op onze stranden! Nou ja, behalve als de vrouwen in kwestie lelijk zijn, dan moet de boerkini wel worden verplicht.

Frontaal Naakt kost me geld! Véél geld zelfs. Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan de financiële schade te beperken. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 22.08.2016 @ 06:54

[Home]
 

88 Reacties

op 22 08 2016 at 08:17 schreef Rene:

De boerkini is het volgende voorbeeld van het langzaamaan beïnvloeden van de Europese samenleving. Moslims passen zich niet aan, maar houden vast aan ideologische gebruiken. Dat schuurt, zeker wanneer er ook moslims aanslagen plegen. Europeanen komen ondertussen steeds meer in verzet, omdat de overheden het nalaten. Het is simpelweg wachten tot de vlam in de pan schiet.

op 22 08 2016 at 09:01 schreef Gaz Typari:

Boerkiniverbod is de volgende stap van het met rasse schreden uithollen van de Europa ooit zo kenmerkende vrijheid. Wat is er vrij aan verplichte klederdracht tijdens het zwemmen? Ik moest vroeger met kleren zwemmen voor mijn A. De meisjes ook. Hoe kunnen ze dat nog doen als ze verplicht hun “vlees” moeten tonen?

En hoe zal het “Europese verzet” waar Rene het over heeft zich verder ontwikkelen? Verplicht naakt zwemmen over een paar jaar? Verplicht kaal? Verplicht met de benen wijd liggen zonnen? Of verplicht op handen en knieën en de bips in de lucht?

Onze vrijheid is in gevaar, en het zijn niet de moslims die daarvoor zorgen.

op 22 08 2016 at 11:31 schreef MNb:

Het is nu officieel: de waanzin regeert.

op 22 08 2016 at 12:15 schreef Thomas E:

Volgende maand ben ik in Frankrijk. Ik ga dan eens in een berenpak de zee in, kijken wat er dan gebeurt.

op 22 08 2016 at 12:48 schreef jos:

“Keppeltjes en pijpenkrullen zijn voorbeelden van het langzaamaan beïnvloeden van de Europese samenleving. Joden passen zich niet aan, maar houden vast aan ideologische gebruiken. Dat schuurt, zeker wanneer joden gewelddadig zijn zoals in München in 1919, in bolsjewistisch Rusland en met de moord op Ernst vom Rath. Europeanen komen ondertussen steeds meer in verzet, omdat de overheden het nalaten. Het is simpelweg wachten tot de vlam in de pan schiet.”

Een Rene in de jaren dertig.

op 22 08 2016 at 13:31 schreef babs:

Hoi Rene, als dat nou allemaal waar is en het ook waar is dat er in Frankrijk 751 shariawijken bestaan waarin elk jaar meer dan 30.000 auto’s in vlammen op gaan (Cijfers Ephiminco, ik denk dat hij overdrijft, maar erken wel degelijk dat Frankrijk een levensgroot onderklasseprobleem heeft), dan blijft de vraag: is een kledingvoorschrift zinvol?

Ik kan me een verbod op naaktheid voorstellen en ook een verbod op maskers buiten de carnavalstijd, maar wat is precies het nut van een verbod op een speciaal soort zwemkleding? Waarom is dit verbod opeens zo belangrijk, terwijl er kennelijk weinig gebeurt aan de bijna 100 auto’s die elke nacht weer in vlammen op gaan in de 751 door de vijand bezette gebieden?

Is het niet zinvoller bijvoorbeeld het Franse onderwijs te reorganiseren, om te voorkomen dat steeds weer de meest onervaren leerkrachten in de slechtste buurten komen? Of iets te doen aan het absurde economisch systeem, waarin lage werknemers heel veel rechten hebben en langdurig werklozen helemaal niet, waardoor er een enorme tweedeling is tussen lage middenklasse en echte onderklasse?

Echte problemen, en die zijn er, los je niet op met symboolregeltjes.

op 22 08 2016 at 15:36 schreef Tim:

Ik verbaas me altijd over de felheid waarmee domrechts eist dat vrouwen halfnaakt over het strand lopen. Zie ook een item over Egyptische beachvolleybalsters.

In verlengde van Gaz’ opmerkingen: stel nu dat uit emancipatoire overwegingen een land als Zweden het verbiedt om op het strand of in zwembaden een badpak of het bovenstuk van een bikini te dragen: mannentepels bloot, dan ook vrouwentepels.

Zou je je als vrije Nederlandse vrouw prettig voelen als je je borsten MOET laten zien? Zou je je als vrije Nederlandse man prettig voelen wanneer je je partner haar borsten MOET laten zien?

Comfortabel zijn met de eigen blootheid is persoonsspecifiek. Mensen verplichten om een bepaalde mate naakt te zijn, is totalitair.

En zolang mannen en met name mannen bij GeenStijl vrouwen in extreme mate objectificeren, vind ik er wel wat voor te zeggen als je jezelf wat bedekt.

op 22 08 2016 at 17:31 schreef Kazonga:

Inderdaad Peter. En ook heeft ‘de’ media het niet over de felle agressie van Corsicanen jegens ‘anderen’: http://nos.nl/artikel/2077255-betogers-vernielen-islamitische-gebedsruimte-op-corsica.html

op 22 08 2016 at 18:24 schreef John de Beer:

Vrijheid blijheid beste mensen. We hebben ervoor gekozen Islamitische gelovigen uit te nodigen in onze leefomgeving, laten we dan ook consequent zijn en hen hun geneugten laten beleven. Bijvoorbeeld aan onze stranden. Over smaak valt wel degelijk te twisten, maar laat onze overheid zich hier maar buiten houden!

op 22 08 2016 at 18:28 schreef John de Beer:

P.s. aan Jos

S.v.p. geen ongepaste vergelijkingen maken, zo erg is het nu ook weer allemaal niet. Hoe verkoop je deze smakeloosheid aan de schaarse, nog levende slachtoffers van toen?

op 22 08 2016 at 19:21 schreef jos:

Fuck you John de Beer. Richt je pijlen op die haatzaaiende Rene en niet op mij.

op 22 08 2016 at 20:08 schreef MNb:

Tot op zekere hoogte is het wel zo erg, JdB. En er zijn nog levende slachtoffers van toen die het herkennen. Dat jij je hoofd in het zand wenst te houden betekent niet dat je dat van anderen mag eisen.

op 22 08 2016 at 20:23 schreef John de Beer:

Mijne Heren, ook over leed valt niet te twisten maar ik heb sterk de indruk dat de sfeer van de jaren 30 en 40 nog geen bezit genomen heeft van dit land. Ruiten van Islamitische winkels worden nog niet stelselmatig ingegooid, moskeeën zijn nog niet afgebrand en ook in Westerbork zijn nog geen grijsbruine veewagons gesignaleerd. Wel hebben paar kortzichtige Franse burgemeesters een verbod afgekondigd op speciale badkleding voor moslima’s. Dom natuurlijk en weinig liberaal, maar zullen we de vergelijking met (nog levende) slachtoffers van 40-45 nog even reserveren voor als het echt erg wordt?

op 22 08 2016 at 20:27 schreef Peter:

Je selectieve verontwaardiging is misplaatst, John. René hierboven plaatst een stukje haatpropaganda dat John deed denken aan dezelfde haatpropaganda tegen joden in de jaren vóór de Holocaust. Hij spiegelde dat. Mogen we echt pas wat gaan zeggen als er moslims in veewagons worden gestopt, of was de aanloop naar de Holocaust ook al best wel erg?

Het boerkiniverbod maakt deel uit van een campagne tegen moslims die wel degelijk resulteert in aanslagen op winkels, moskees en moslimvrouwen. Aanslagen die in frequentie toenemen.

op 22 08 2016 at 22:17 schreef tonnie:

Helemaal mee eens Peter. Ik schreef al eens dat mijn zoon moslim is, en dat hij ruim 20 jaar geleden al werd gediscrimineerd – hoe erg zou John het vinden als het om zijn kind ging? Ik hou mijn hart vast voor de toekomst..

op 22 08 2016 at 22:49 schreef Murat:

John mag wel eens wat harder aangepakt worden. Zijn insteek wordt een beetje pathetisch.

op 23 08 2016 at 08:44 schreef John de Beer:

Natuurlijk was de aanloop naar de Holocaust ook best wel erg en wat mij betreft mag iedereen altijd álles zeggen. Maar we mogen tenminste ook wel enig vertrouwen koesteren in onze democratische instituties. Mede hierom vind ik het niet prudent om bij de inderdaad onplezierige ontwikkelingen in het huidige Europa op een gemakzuchtige wijze terug te grijpen op de verschrikken van de jaren 30 en 40. Zo erg is het gelukkig niet en zo erg zal het ook niet worden. De slachtoffers van 40-45 zouden maar wat blij geweest zijn met kleinburgerlijke mannetjes als Wilders en Bosma i.p.v. Duitse en Nederlandse nazi’s.

@ Tonnie
Dat uw zoon wordt gediscrimineerd is zeer ernstig, even ernstig als dat dit mijn zoon zou overkomen en is helaas inherent aan de Nederlandse samenleving, die in de grond uiterst racistisch is. Overigens was er 20 jaar geleden in Nederland nog geen sprake van populistische of anti-moslimpartijen die het vuurtje aanbliezen.

op 23 08 2016 at 10:09 schreef MNb:

JdB houdt het hoofd inderdaad ferm in het zand:

“moskeeën zijn nog niet afgebrand”

http://www.nu.nl/binnenland/3391361/moskee-enkhuizen-in-brand-gestoken.html

Uiteraard overkwam dat zo’n tien jaar geleden al verscheidene islamitische lagere scholen. Maar JdB vindt het niet prudent om zich dat te herinneren. Want hij wil kunnen volhouden dat het allemaal nog best meevalt.
Fijn te lezen dat JdB ook 20 jaar geleden al het hoofd in het zand stak. Pim Fortuyn schreef 20 jaar geleden al islamofobe columns in Elsevier.

op 23 08 2016 at 10:12 schreef Kees Swanenberg:

Hoe weet JdB zo zeker dat het niet zo erg is of dat het niet zo erg zal worden zoals in de jaren ’30 & ’40? Want aan die jaren gingen gingen de jaren ’20 vooraf, waarin een kleinburgerlijk korporaaltje een politiek splinterpartijtje onder zijn hoede nam. De start van die beweging was lang nogal moeizaam, het duurde ruim 10 jaar, maar toen er eenmaal momentum kwam was de rest geschiedenis zoals er nog nooit een geschiedenis is geweest.

Daarnaast: dat de huidige hetze tegen de islam misschien niet tot vernietigingskampen voor moslims zullen leiden wil nog niet zeggen dat er zich geen taferelen (zullen gaan) afspelen die niet net zo verwerpelijk (zullen) zijn.

Tot slot: het gaat niet alleen om NL met mannetjes als GW & MB… het is JdB toch niet ontgaan dat de gepolitiseerde haat tegen islam en het zondebokken van moslims zich in heel Europa manifesteert?

op 23 08 2016 at 11:13 schreef tonnie:

Och. JdB is ziende blind helaas. Ik vind het hypocriet, net als bv Pim Fortuyn die moslimjongetjes maar wat lekker vond… ze waren alleen goed voor het bevredigen van zijn geneugten. Verder deugden ze niet.

op 23 08 2016 at 11:47 schreef Sasha Berkman:

Volgens mij zijn inderdaad dezelfde mechanismes als voor WO2 hier ten lande anno nu goed te zien. Het enige verschil is dat extreem rechts tegenwoordig pro-israel is. Ik neem aan omdat die veel moslims vermoorden.

op 23 08 2016 at 11:49 schreef John de Beer:

Mensen, mensen, wat een uiterst somber toekomstbeeld houden jullie erop na! Geloof in eigen kracht, zover laten we het toch niet komen met elkaar.
Laat de moed niet zakken hoor!

op 23 08 2016 at 12:04 schreef babs:

Jos vergelijkt uitdrukkelijk met de jaren 30, maar ondanks dat blijft JdB volhouden dat met de jaren 30 en 40 wordt vergeleken. Dat is gewoon een kwaadaardige frame, want niemand suggereert dat moslims in Europe momenteel slachtoffer zijn van een genocide.

op 23 08 2016 at 13:04 schreef MNb:

Om die kracht effectief aan te wenden moet je eerst de nare feiten onder ogen zien, JdB. Dat is iets dat jij systematisch weigert. Eerst moet je de overeenkomsten herkennen (dwz je kop uit het zand halen), dan kunnen we gaan praten over wat te doen dat het niet zover komt – als je met “zover komen” de deportatie van miljoenen moslims uit Europa bedoelt. Dat is iets dat de Grote Blonde Leider voor de Deense tv heeft gezegd. Wil jij ook het liefst vergeten neem ik aan.
Intussen is het al zover in een ander opzicht. Dat sombere toekomstbeeld is aardig op weg werkelijkheid te worden. Moslims in Nld. zijn tweederangsburgers en negers wellicht ook al.
En ja, er is ook reden voor optimisme. Ontkenners als jij dragen daar echter niet het minste toe bij.

op 23 08 2016 at 13:29 schreef John de Beer:

@ babs

Nou, dan houden we het specifiek op de jaren 30, ook geen fijne tijd. Terwijl Nederland ligt te slapen worden in Duitsland sociaal-democraten, communisten, kritische schrijvers en advocaten van alle gezindte van hun bed gelicht en worden de eerste KZ’s ingericht. Joodse winkels worden met veel kabaal geboycot, tijdens de Kristallnacht gaan in heel Duitsland synagoges in vlammen op en worfen Joodse Duitsers gemolesteerd, zigeuners komen in kampen, gehandicapten worden bij elkaar gedreven, de Nürnberger Rassenwetten worden afgekondigd.

Misschien vergis ik me, maar afgezien van de actuele BDS acties gericht op Israëlische producten, zie ik in Nederland gelukkig geen paralellen. En zeker niet vanuit de centrale en democratische overheid. Laten we dus zorgen dat het ook niet zover zal komen, al zijn hiervoor -nogmaals- geen concrete aanwijzigingen.

op 23 08 2016 at 13:39 schreef Sasha Berkman:

Kijk hier hoe JdB het hedendaagse moordadige fascisme in Duitsland bagatelliseert. Hij beweert daar zelfs dat de NSU voortkwam uit gefrustreerdheid met het communisme.

http://www.frontaalnaakt.nl/archives/bezorgde-burgers.html

op 23 08 2016 at 14:14 schreef Peter:

Afgezien van de anti-Israelische boycot-acties ziet John geen parallellen met de jaren dertig in Nazi-Duitsland. Eigen hysterische hyperbolen eerst.

op 23 08 2016 at 15:13 schreef John de Beer:

Nou nee Peter, dat kunnen we toch in alle nuchterheid vaststellen. Iets dat gebeurt, kun je signaleren zonder daaraan direct een eigenbelang of zelfs een emotie, laat staan hysterie, te koppelen.

@ MNb
Vanwaar toch die overdreven dramatiek? Wilders kan op de Deense tv van alles beweren, dat wil toch nog niet zeggen dat het ook allemaal in daden wordt omgezet. Ik weet wel een paar mensen die een eventuele deportatie van moslims uit alle macht zullen willen verhinderen en ík ben er één van (gesteld dat een krankzinnige overheid hier ooit toe zal overgaan).

@ Sasha Berkman
Extreem rechts is tegenwoordig pro-Israël zegt Sasha, vermoedelijk omdat het land veel moslims vermoordt.
Wanneer ga je nu je huiswerk eens doen? Ik geef je een interessant voorbeeld: Israël is een van de zeer weinige landen in het Nabije Oosten waar islamitische vrouwen stemrecht hebben.

op 23 08 2016 at 15:23 schreef Peter:

Je ziet dus in aller ernst een parallel tussen de BDS-acties en de pogroms in Nazi-Duitsland, John?

op 23 08 2016 at 15:23 schreef Sasha Berkman:

JdB ik raad je toch echt aan om eens naar de commentaren op geenstijl of zelfs joop.nl te kijken. Het rabiaat fascisme spat er vanaf. Maar die types verdedigen allemaal Israel dus valt het wel mee voor jou?

op 23 08 2016 at 15:39 schreef John de Beer:

Goed dat je het vraagt Peter. Geen parallel met de pogroms in Nazi-Duitsland in de jaren 30, wel een zekere overeenkomst tussen de boycot van Joodse winkels destijds en de huidige BDS acties tegen Israël. Beide maakten gebruik van min of meer hetzelfde mechanisme. Israël wordt tegenwoordig zowel gedemoniseerd als structureel belasterd en dat meestentijds op grond van onvoldoende feitenkennis (zie bijv. onze eigen Sasha Berkman). Dus als we dan toch met z’n allen een overeenkomst met de jaren 30 willen zien, dan komt deze wat mij betreft aardig in de buurt. Verder gaan alle vergelijkingen mank.

op 23 08 2016 at 15:46 schreef babs:

Extreem rechts heeft nog nergens verkiezingen gewonnen, John, maar ze komen steeds een stapje dichterbij.

En daarna is het niet de vraag of het tot zaken vergelijkbaar met de Kristallnacht gaat komen, maar vooral wanneer en in welk land. Ik geef Frankrijk een goede kans de competitie dit keer te winnen, omdat het land echt grondig kapot is en van links tot rechts totaal verkeerd reageert op terrorisme en op randzaken zoals hier.

Nou denk ik niet dat het tot een nieuwe holocaust gaat komen, eigenlijk vooral omdat dat hoogst inefficient is. Hoe veel goedkoper om een deel als tweederangs burgers te laten blijven, een ander deel op eigen kosten te laten vertrekken en het laatste deel op te sluiten in een strook land met zelfbestuur, een stuk Landes tussen Biscarosse en Léon ofzo. Het Israelische model zeg maar.

op 23 08 2016 at 15:50 schreef Sasha Berkman:

ik heb geen feitenkennis? Rare trol!

op 23 08 2016 at 16:20 schreef Thomas E:

Ik zie weldegelijk parallellen tussen de jaren 30 en nu. En ik hoop van harte dat we inmiddels zover gekomen zijn, dat het niet op genocidale of ghetto-achtige toestanden zal uitdraaien.

Maar ik zie ook verschillen. Indertijd was alleen de hetze van antisemieten verantwoordelijk voor het klimaat waarin zoiets kon gebeuren. Nu zijn het weliswaar de islamofoben die een dergelijk klimaat scheppen, maar het gevaarlijke is dat hun haat en bangmakerij dagelijks wordt ondersteund door acties van moslimextremisten. Het ‘zie je wel’ effect op de weinig kritische massa is veel groter. Wát een patstelling.

op 23 08 2016 at 16:40 schreef Jacobus Sonneveldt:

Wat een links fascistoïde gebrabbel hier op deze site; mensen die achter hun laptopje met draadloos WiFi, aangelegd door een slimme Turk, Antilliaan of Marokkaan met een knap salaris, een verhaaltje schrijven over hoe slecht onze samenleving wel niet is. De immer provocerende en onzin uitkramende Breedveld als der linksch Führer in de frontlijn; daar heb ik dan nog wel een klein beetje respect voor. Ga eens kijken over de grens en een jaartje in de Emiraten, Saoedi Arabië, Qatar of Bahrein werken en wonen en laten we dan nog eens gaan praten over hoe racistisch onze samenleving is. Oh ja een jij-bak en framen dat mag niet van onze stoere internet helden. Pleur toch op stelletje mentaal retarde alcoholisten met die afgrijselijke parvenu Sasha Berkman voorop. Oh ja belangrijk: vergeet mij niet als “domrechts” en racistisch te bestempelen, jullie allesoverheersende platitude, bah, bah, bah.

op 23 08 2016 at 16:46 schreef John de Beer:

@ babs

Zo slecht toeven is het in Landes overigens nog niet. In de jaren 60 van de vorige eeuw heb ik daar met mijn francofiele ouders menige zomervakantie doorgebracht met als uitvalsbasis Mimisan. Toch lijken het me allemaal hersenspinsels tijdens een doorwaakte nacht, neem van mij aan dat het gezonde verstand uiteindelijk zal zegevieren.
Het Israëlische model is overigens toch iets anders, in 2006 trokken de Israëli’s weg uit Gaza en krijgen er Kasamraketten van Hamas voor terug. Ondankbaarheid alom.

op 23 08 2016 at 17:27 schreef MNb:

“dat wil toch nog niet zeggen”
Zeiden ze destijds van Hitler ook. Djw voor het bevestigen van de vergelijking. Je doet zoveel moeite je hoofd in het zand te houden dat je zelfs de ontkenningstactieken van destijds overneemt.
Je schreef:

“moskeeën zijn nog niet afgebrand”
Dat is wel gebeurd en als ik dat aanhaal vraag je je af “vanwaar toch die overdreven dramatiek.” Want “alle vergelijkingen gaan mank.” Een afgebrande moskee is nog geen afgebrande synagoge of zoiets.
Nee, ik raad elke moslim af te vertrouwen op je “ík ben er één van”. Alles wat je verder op deze pagina schrijft is hier volslagen mee in tegenspraak. Als het zover komt zul je waarschijnlijk met het verhaaltje “ach, het is maar een verhuizing naar niet zulke beroerde oorden” aankomen.
Ik denk ook niet dat het tot een genocide zal komen, vnl omdat er geen economische crisis is om moslims de schuld van te geven. Structureel geweld waar geen overheid tegen optreedt is al erg genoeg.
Briljant, JdB, je ervaringen van een halve eeuw geleden als argument voor “het valt wel mee”. Een halve eeuw voor 1933 viel het in Duitsland ook erg mee.

@JS: ik ben al sinds 2000 weg uit het door kloothommels als jij verpeste Nld.

op 23 08 2016 at 17:37 schreef Sasha Berkman:

Thomas dat is dialectiek: als je een hond maar lang genoeg slaat gaat hij terugbijten.

op 23 08 2016 at 17:55 schreef John de Beer:

@ Sasha

“JdB, ik raad je toch echt aan om eens naar de commentaren op geenstijl of zelfs joop.nl te kijken. ”

Voor mij volstrekt oninteressant en niet inspirerend Sasha. Mijn portie maatschappelijke betrokkenheid haal ik al jaren hier op FN.

op 23 08 2016 at 18:05 schreef Chris:

Murat moet eens wat minder gepikeerd zijn en minder op de persoon spelen. Niet dat ik het verder ook maar met iemand eens ben hier, maar dat is niet belangrijk. Spui je mening, maar niet rechtstreeks over anderen. Ik leef gelukkig in “Het grootste moslimland ter wereld” en ik heb in de 14 jaar dat ik hier woon het aantal hoofddoeken met strakke spijkerbroeken drastisch omhoog zien gaan. Geen bier meer in de Minimarkets! Politici op heterdaad betrapt op porno video’s kijken op hun tabs gedurende raadsvergaderingen. Alstjeblieft zeg. NL is klein. Reis eens wat verder. Oh, en ik geloof dat het ook Murat was die mij uitlachte toen ik hier vermeldde dat ik Moslim ben.

op 23 08 2016 at 18:40 schreef babs:

Ik wil best wel wat droge feitjes van je aannemen, John, die zijn voor zover ik ze heb gechecked tot nu toe wel op orde, maar ik ga echt niet van je aannemen dat het gezonde verstand wel gaat zegevieren.

Daarvoor twijfel ik iets te veel aan jouw gezonde verstand. Wel een verband zien tussen een boycot van produkten die uit bezette gebieden kunnen komen en de jaren 30 en niet een verband zien tussen met geweld een asielzoekerscentrum weg houden en de jaren 30….

op 23 08 2016 at 21:05 schreef Sasha Berkman:

@Jdb:

“Voor mij volstrekt oninteressant en niet inspirerend Sasha. Mijn portie maatschappelijke betrokkenheid haal ik al jaren hier op FN.”

Alleen hier? Dat geloof ik niet.

op 23 08 2016 at 21:50 schreef MNb:

Dat is nou net het probleem met jou, JdB – alles wat niet in jouw frame past vind jij volstrekt oninteressant en niet inspirirend. Je wilt het niet weten.
Zoals die afgebrande moskee waar ik naar linkte en die volgens jou niet plaats had gevonden.

op 23 08 2016 at 22:15 schreef John de Beer:

@ MNb
“Een afgebrande moskee is nog geen afgebrande synagoge of zoiets.” Beste MNb, doe jij nu toch ook eens je huiswerk man! Ook hier gaat een vergelijking met de jaren 30 volstrekt mank. Een afgebrande moskee is in ons tijdsbestek het gevolg van een ziekelijke actie van een gestoorde eenling of groep en onvergelijkbaar met de Kristallnacht toen de nazistaat stelselmatig alle synagoges in Duitsland in de brand liet zetten en de brandweer verbood de kazernes uit te rijden. Hadden er in Duitsland ook moskeeën gestaan, dan hadden de nazi’s die toen natuurlijk met evenveel liefde laten afbranden.

In het hypotetische geval dat het zover komt, ben ik een van diegenen die samen met hopelijk vele anderen de strijd zal aanbinden met diegenen die onze moslims iets willen aandoen. Dat hoeft hier natuurlijk niemand te geloven.

Toch een welgemeend advies: probeer eens buiten je vaste kaders te denken. Iemand die tegen het boerkiniverbod is, sceptisch staat tegenover ieder geloof inclusief de Islam, het multiculturele Israël begrijpt en vrijheid voor de politicus Wilders bepleit, hoeft echt niet te beroerd te zijn moslims de helpende hand te bieden in tijden van nood. Raar maar waar!

op 23 08 2016 at 23:36 schreef tonnie:

Chris, je zegt: reis eens wat verder. Goh, ik heb in Frankrijk, Tunesie en Canada gewoond. Mooie tijden – nu kan ik dat niet meer, ook al zou ik het willen. Nog niet ver genoeg?

op 24 08 2016 at 08:47 schreef John de Beer:

@ Chris

Je slaat de spijker op zijn kop! Onlangs heb ik een aantal bezoekers hier geadviseerd de luiken eens open te gooien en de wereld in te trekken om met eigen ogen de werkelijkheid te aanschouwen. Sinds de jaren 80 heb ik zelf bijv. Indonesië heel vaak bezocht en gezien hoe de orthodoxe islam steeds verder oprukt en ingrijpt in het privéleven van de burgers. In Oost-Jakarta (Balai Pustaka) komt tegenwoordig een soort van politiedienst bij de mensen thuis controleren of man en vrouw wel officieel gehuwd zijn. In Tangerang heerst sinds enige tijd een stringent alcoholverbod, het aantal slachtoffers door het drinken van illegale ‘oplosan’ stijgt sterk. Maar paradoxaal genoeg ook: Indonesië heeft een permanente militaire hulpbrigade in Gaza, maar stuurt tegelijkertijd ingenieurs in opleiding naar het vijandige Israël om in de Negev-woestijn te worden opgeleid tot bosbeheerder (Indonesië heeft uitdrukkelijk geen diplomatieke betrekkingen met de Joodse Staat). De kranten schrijven er niet over, het verschijnt niet in het Journaal, maar het gebéúrt wel. Dus kijk met eigen ogen en je zal zien dat de werkelijkheid nooit eendimensionaal is en uit zeer veel grijstinten bestaat.

op 24 08 2016 at 09:21 schreef Sasha Berkman:

Nu breng je het helemaal terug naar de kristalnacht. Zo kun je iedere discussie winnen, nare trol!

op 24 08 2016 at 10:20 schreef MNb:

“Ook hier gaat een vergelijking met de jaren 30 volstrekt mank.”
Dankjewel voor de bevestiging van wat ik schreef, JdB. De slachtoffers zullen blij zijn met je constatering dat één afgebrande moskee nog geen Kristallnacht is.

“ben ik een van diegenen ….”
Dat gelooft niemand zolang je je hoofd zo netjes in het zand houdt. Je doet nu al niets – zelfs je Eigen woorden niet terugnemen. Jij schreef “moskeeën zijn nog niet afgebrand” en wilt dat nu niet meer weten. Ik schreef daarentegen dat je zowel de overeenkomsten als de verschillen moet herkennen. Ben je ook vergeten, dus

“Iemand die tegen …..”
om het netjes af te ronden neuk je een stropop.

op 24 08 2016 at 11:23 schreef Peter:

Een afgebrande moskee is in ons tijdsbestek het gevolg van een ziekelijke actie van een gestoorde eenling of groep

John haalt naar eigen zeggen zijn ‘portie maatschappelijke betrokkenheid al jaren op FN’, maar hij blijft toch beweren dat een afgebrande moskee een geïsoleerd incident is.

Wat ik de afgelopen jaren consequent heb aangetoond, is dat aanslagen op moskees, het doodschoppen en -steken van moslima’s, de toenemende moslimhaat niet los gezien kunnen worden van de steeds koortsachtiger haatretoriek van types als Wilders en Asscher, overgenomen door media en politiek, genormaliseerd, gelegitimeerd.

Jij, John, doet daar fanatiek aan mee door dit geweld te bagatelliseren en boycotactie tegen Israël wél te vergelijken met het antisemitisme van de Nazi’s in de jaren dertig.

Dat is niet gewoon niet zuiver op de graat, dat is extreem vies.

op 24 08 2016 at 11:44 schreef John de Beer:

Beste MNb, je maakt een denkfout. Anders dan jij vermoedt, denk ik niet dat slachtoffers van moskeebranden heel veel profijt hebben van jouw oprecht betrokken monddienst hier op FN, evenmin als zij zich iets gelegen laten liggen aan mijn opinies, laten we wel even met de voetjes op de vloer blijven. In onze woonplaats hebben we eens een hakenkruis-kladderactie op de Marokkaanse moskee meegenaakt. Samen met mijn echtgenote en enkele buurtbewoners heb ik de (slecht Nederlands sprekende) moskeebestuurders bijgestaan in de afhandeling van deze kwestie met de politie en verzekering. Ook al ben ik geen moslim, dit soort nare zaken treft de kwaliteit van onze gehele samenleving. Maar dit maakt mij nog geen bang mannetje dat vreest dat de jaren 30 weer zijn aangebroken. Ik begrijp heel goed dat zoveel schakeringen binnen één persoon jouw dogmatische pet te boven gaan. Zet die ramen eens open en probeer met een wat bredere blik naar de wereld te kijken. Het zal je goed doen!

Nee Peter, ik heb betoogd dat de vergelijking met de jaren 30 niet opgaan. En als je dan tóch een overeenkomst wilt zien is het het systeem van de BDS. Dat lijkt verdacht veel op: kauft nicht bei Juden!

op 24 08 2016 at 11:47 schreef Peter:

Nee Peter, ik heb betoogd dat de vergelijking met de jaren 30 niet opgaan. En als je dan tóch een overeenkomst wilt zien is het het systeem van de BDS. Dat lijkt verdacht veel op: kauft nicht bei Juden!

Ja, precies wat ik zei. Extreem kwaadaardig. Ik zie jou wel, John. Ik zie jou.

op 24 08 2016 at 11:54 schreef Sasha Berkman:

die BDS gaat over producten uit door Israel bezette genieden linkmiegel! Heeft niets met anti-semitisme te maken.

op 24 08 2016 at 12:15 schreef John de Beer:

Hoezo kwaadaardig Peter? De wereld is nu eenmaal niet mooi. Vind jij die fanatici achter de BDS soms van die fijne lui met hun voortdurende verdachtmakingen en laster aan het adres van het Joodse thuisland? En denk je nu heus dat hun enige en oprechte drijfveer het lot van de Palestijnen op de bezette Westbank is? Blijf vooral lekker dromen!
En wat vind je van de antisemitische reacties door de opinievorming rond Israël die worden bezorgd bij Joodse Nederlanders die part noch deel hebben aan de situatie in het Midden-Oosten. Die worden uitgescholden en bedreigd en hebben inmiddels geen fiducie meer in de Nederlandse politie en justitie. Na jaren van toenemende polarisatie en stijgend antisemitisme komt minister Van der Steur binnenkort eindelijk eens poolshoogte nemen bij de Joodse gemeente Amstelveen.
Maar voor alle duidelijkheid: ík was het niet hoor die begon over de jaren ’30.

op 24 08 2016 at 12:44 schreef babs:

Ik heb de neiging steeds weer tegen John in te gaan, maar dat is zinloos. Hij is kwaadaardig of hij neigt naar autisme en in beide gevallen is discussie zinloos.

Hem tegen spreken heeft zin, niet om hem te overtuigen, maar om meelezers te overtuigen. Maar alle punten zijn inmiddels wel gemaakt en wie nu nog niet overtuigd is, is niet meer te winnen.

op 24 08 2016 at 13:14 schreef Gaz Typari:

op 22 08 2016 at 18:28 schreef John de Beer: …..

Nog geen zes uur na publicatie heeft John de Beer de hele discussie al gesaboteerd met zijn vergoeiliking van moslimhaat, hier (NL) en in het geroofde beloofde land

op 24 08 2016 at 14:20 schreef Lieke:

Kennelijk ben jij te dom om kwaadaaardig te zijn, Breedveld, een laffe met het islamgif collaborerende hond met plank voor de kop.

op 24 08 2016 at 14:37 schreef Sasha Berkman:

wat babs zegt

op 24 08 2016 at 14:39 schreef Thomas E:

@Sasha 23/8 17:37

Dat weet ik allemaal wel, maar het maakt het zich snel opbouwende ‘ontploffingsgevaar’ er niet minder om. De weinig kritische meute in Europa krijgt dagelijks moslimextremistisch geweld te zien in de media en wordt zo gesterkt in zijn islamofobische sentimenten. Ik zie niet hoe deze vicieuze cirkel nog te te doorbreken is. Jij?

op 24 08 2016 at 15:24 schreef Peter:

Vind jij die fanatici achter de BDS soms van die fijne lui met hun voortdurende verdachtmakingen en laster aan het adres van het Joodse thuisland?

Welke laster bedoel je, John? Is het soms niet zo dat Israël producten verbouwt in gebied dat aan de Palestijnen toebehoort, en dat verkoopt als ‘Israëlische’ producten? Dat Palestijnse producten liggen te rotten in Israëlische douanedepots, tot ze onverkoopbaar zijn? Zaagt het Israëlische leger geen Palestijnse olijfbomen om, om Palestijnse boeren brodeloos te maken?

En wat nou, ‘Joodse thuisland’? Ben je niet loyaal aan je eigen land, Nederland?

Wat gebeurt er precies in Amstelveen? Waarom hebben we het over Joden die antisemitische reacties krijgen vanwege Israël, als het gaat over moslims, die islamofobe reacties krijgen vanwege IS, die bij mijn weten door weinig moslims ‘het islamitische thuisland’ wordt genoemd?

Een boycotactie tegen Israël vanwege de manier waarop dat land de Palestijnen mishandelt, heeft niks te maken met antisemitische sentimenten en dus ook niet met ‘Kauft nicht bei Juden’. Jij bent het, die geen verschil maakt tussen Joden en Israël. Die BDS-figuren maken dat verschil nadrukkelijk.

op 24 08 2016 at 15:29 schreef John de Beer:

Beste FN-vrienden,

Ik heb het al eerder gemeld: sommigen onder jullie kunnen niet (goed) lezen.

Neem Gaz Typari: “Nog geen zes uur na publicatie heeft John de Beer de hele discussie al gesaboteerd met zijn vergoeiliking van moslimhaat, hier (NL) en in het geroofde beloofde land”.

Amper twee uur voor zijn post benoem ik een akelig incident in onze woonplaats waarbij ik -zie het als een burgerplicht- de zeer geschrokken Islamitische bestuurders heb bijgestaan bij het doen van aangifte. In alle eerlijkheid lijkt het mij (maar wie ben ik?), dat een ware moslimhater zich hiervoor niet zou hebben geleend. Dus begrijpend lezen is niet het allersterkste punt van Gaz.

Vervolgens blijkt steeds dat sommigen hier (vaak dezelfden) gebukt gaan onder een geestelijke onvrijheid en vastgeklonken zitten aan pure dogmatiek. Wie bijvoorbeeld vóór het één is, moet automatisch wel tegen het ander zijn. Houd je van Israëlische muziek, dan haat je Palestijnen, vind je dat de Wilders alle vrijheid verdient, dan ben je een fascist, wijs je op de zeer genuanceerde West-Duitse omgang met het verleden, dan ben je een nazi. Voor mij geen probleem, met liefde had ik jullie een vrije geest gewenst!

op 24 08 2016 at 15:32 schreef jos:

@ Thomas E:

Indertijd was alleen de hetze van antisemieten verantwoordelijk voor het klimaat waarin zoiets kon gebeuren …

In de jaren ’20 en ’30 had je ook ‘zie je wel’-argumenten m.b.t. joden. De Kristallnacht is begonnen nadat een joodse “terrorist” een Duitse diplomaat had neergeschoten. De Duitse bevolking had nog vers in het geheugen dat een grote communistische revolte in München in 1919 geleid werd door joden. Trotsky, een jood, riep op tot een wereldwijde communistische revolutie. Voor de gemiddelde Duitser was er haast geen verschil meer tussen jodendom en gewelddadig bolsjewisme. Het is gevaarlijke onzin om te beweren dat moslims nu, in tegenstelling tot joden in de jaren 30, het een beetje aan zichzelf te danken zouden hebben dat ze gehaat worden. Net als toen is er geen enkele legitieme reden om miljoenen mensen en masse als een gevaar neer te zetten.

op 24 08 2016 at 16:01 schreef John de Beer:

Beste Peter,

Dat er in de sinds 1967 door Israël bezette gebieden onoirbare dingen gebeuren, bewijst natuurlijk nog niet dat alle BDS’ers bonafide zijn. Ik kom wel eens op die bijeenkomsten en wat je daar soms hoort is niet mals. Termen als kapitaal, macht, Joden, Israël zijn gemeengoed. De Europese moslims die tegen Israël zijn, kan ik het overigens niet euvel duiden. Door de stichting van een Joods land in de Umma zijn ze voor generaties getraumatiseerd.

Israël wordt ook wel het Joodse thuisland genoemd, met name in de Angelsaksische cultuur. Maar geen twijfel, Nederland is mijn land. Ik kom heus niet met een paar honderd Joden naar Rotterdam om daar met Israëlische vlaggen te zwaaien.

Door de laster over Israël en de verbinding die wordt gelegd met de NL Joodse gemeenschap, komen meer Joodse Nederlanders in de verdrukking. De hoogbejaarde meneer S. uit Amstelveen zag onlangs zowel op zijn voor- als achterdeur een swastika gekalkt. Dat zagen we immers ook al bij de moskee in mijn woonplaats. Is dit wat we willen in Nederland?

op 24 08 2016 at 16:24 schreef Peter:

Is dit wat we willen in Nederland?

Ja John, dat is wat we willen. Je leest nu al jaren FN, dan is het toch volkomen duidelijk dat wat wij willen, swastika’s op Joodse deuren en moskees zijn.

Of wacht, nee, dat is niet wat we willen, dus hou maar op met het stukje dat je al aan het tikken was, Elma Drayer. Schrap dat citaat uit je Stotterlingolijst, Laurence Blik, want het was een sarcastische reactie op Johns goedkope demagogie.

Ik kan goed lezen, John, en ik constateer het volgende: jij bagatelliseert het almaar toenemende geweld tegen moslims, die je ziet als acties van eenlingen, en niet in het kader van de toenemende islamofobie in media, politiek en het publieke discours. Je was echter op een BDS-bijeenkomst en daar vielen termen als kapitaal, macht, joden en Israël en de swastika op de deuren van een bejaarde meneer in Amstelveen zie je wél in het kader van die BDS-acties.

Dat is een beetje meten met twee maten, John. Dat is het proppen van feiten in het procrusteaanse bed van je eigen werkelijkheid. Verdenk je die antikapitalistische BDS-ers van het kalken van die swastika’s? Mogen alleen Joden het verband tussen Joden en Israël leggen en alle anderen niet? Heeft Israël geen macht? Misbruikt het die macht niet ten aanzien van de Palestijnen?

Ik riep vanmorgen op tot een boycot tegen Frankrijk. Verdenk je me nu van Fransenhaat?

En nogmaals: over welke laster over Israël gaat het precies?

op 24 08 2016 at 16:33 schreef Thomas E:

“het een beetje aan zichzelf te danken zouden hebben dat ze gehaat worden”

Nee Jos, dat beweer ik niet en veronderstel ik niet. Ik zeg alleen dat er een kleine groep extremisten is die het voor de overgrote meerderheid verpest. De ‘schuld’ voor de groeiende polarisatie ligt gewoon bij de domme meute die het verschil niet wil zien. En bij de journalisten die ongenuanceerd eenzijdige sensatieberichten de wereld insturen.

Maar ik geloof er niets van dat joodse gewelddadigheid de aanleiding was voor antisemitische sentimenten. Die sentimenten waren er altijd al en werden nu aangewakkerd door de joden neer te zetten als geldwolven, die in de top van banken en bedrijfsleven de touwtjes in handen hadden en ‘de ariër’ uitbuitten.

op 24 08 2016 at 16:43 schreef MNb:

JdB probeert zijn hersens te gebruiken:

“Anders dan jij vermoedt, denk ik niet ….”
Wat jij denkt interesseert me geen fuck zolang hij je kop in het zand houdt. Wat de slachtoffers tegen me zeggen is voor mij van veel groter belang. En die zijn bijna altijd blij met wat ik schrijf, maar niet met jouw kop in de zand stekerij. Ja, ze beseffen dat ik maar weinig verschil maak. Weinig verschil is nog altijd beter dan geen verschil zoals jij.
Mooi staaltje paternalisme, JdB, hoe jij voor de slachtoffers wilt bepalen waar ze wat aan hebben en waar niet. Onnodig na zo’n valse start om verder te lezen. Al is dit weer een stropop die jij heerlijk neukt:

“In alle eerlijkheid lijkt het mij dat een ware moslimhater”
Niemand heeft jou ooit beschuldigd van moslimhaat. Ik beschuldig jou van onverschilligheid, gevoelloosheid en wegkijkerij. Je mag zelf uitmaken welke zwaarder is.

In aanvulling om Babs: “Hem tegen spreken heeft zin, niet om hem te overtuigen, maar om meelezers te overtuigen”
en om Nldse moslims te wijzen dat niet alle kaaskoppen hen in de steek laten.

op 24 08 2016 at 17:14 schreef Kazonga:

@op 24 08 2016 at 15:29 schreef John de Beer:

“Beste FN-vrienden, Ik heb het al eerder gemeld: sommigen onder jullie kunnen niet (goed) lezen.” Wat ‘mild’ van je. Nee, John. houd eerst eens op met dit soort schofferende opmerkingen en met ’topics kapen’ om je Israel liefde te uiten. Verder: ‘Das niet wieder’ verplicht om het oog scherp te houden op omstandigheden en ontwikkelingen die lijken op het ‘klimaat’destijds. Al is een Blitskrieg zoals toen, nu onmogelijk door moderne legers en het bezit van nucleaire wapens.

op 24 08 2016 at 20:01 schreef Sasha Berkman:

http://www.frontaalnaakt.nl/archives/stand-up-for-palestine.html#comments

op 24 08 2016 at 20:43 schreef Rhazes:

Just want to make a quick point on the whole ‘Muslim women who wear X clothing are indoctrinated to wear it, so it’s not free choice!’ pseudo-argument.

It assumes that there are any people who are not ‘indoctrinated’ to wear and prefer certain clothes over others — as if what the contemporary, ideal-typical Westerner (as presented in an ideal-typical Westerner’s imagination) wears is some sort of natural attire, present in the (cultural?) DNA of the Westerner in utero: we are all destined to wear bikinis and trunks, after all.

As is typical with such lazy, ahistorical and astonishingly self-absorbed thinking that is common for the ‘liberal’ Westerner (e.g., Jeroen Pauw), it is bereft of any awareness of historical and cultural context. Bikinis and trunks are elevated to the clothing norm for all time and all places, thus presenting them as immaculate conceptions without any history (when did they become the fashion in the West? They always were!).

This naturalizes the ‘indoctrinated’ choice SOME people make to wear a certain type of clothing — presenting it as the only available, rational, logical, truly free one.

It thereby infringes on autonomy and free choice.

op 24 08 2016 at 20:52 schreef jos:

@ Thomas E

Toen de Algerijnse GIA aanslagen pleegde in de jaren ’90 in Frankrijk was er geen hetze tegen moslims zoals die er nu is. Geen debat over hoofddoeken of over maaltijden zonder varkensvlees op scholen, geen hysterie dat de laïcité bedreigd zou worden. Nu wel en daarom denk ik dat islamistisch geweld maar een legitimering achteraf is van moslimhaat.

De kinderen van de oorspronkelijke migranten uit Noord-Afrika, Turkije en het subcontinent zijn volwassen geworden en koesteren in overgrote meerderheid de identiteit die ze meegekregen hebben van huis en dragen die op een assertieve manier uit. Hoofddoeken zijn niet meer alleen iets van toiletjuffrouwen en garnalenpellers. Nu is het niet zeldzaam meer dat een gehoofddoekte mevrouw voor de klas staat of aan het ziekenhuisbed. Dát is m.i. de hoofdoorzaak van moslimhaat: het besef dat de tweede generatie niet uit Ebru Umar’s bestaat maar uit hier geboren en getogen mensen die hun moslim-zijn willen blijven uitdragen zoals dat in vrije samenlevingen kan. Elf september 2001 was de trigger waardoor dat al langer bestaande gevoel van onbehagen manifest werd.

op 24 08 2016 at 21:38 schreef leo schmit:

Gezien het aantal reacties op JdB is Hasbara Beer vooledig geslaagd in zijn opdracht en mag hij zijn beloning ontvangen van de ambassade van de Joodse staat.

op 24 08 2016 at 21:45 schreef Thomas E:

Ik ben het helemaal met je eens, Jos. Ik denk ook dat het zo zit. Het enige wat ik te berde bracht was dat populistisch rechts en laf links met de buitenproportionele berichtgeving over het moslimextremisme een stok heeft om de hond te slaan. Het zie-je-wel effect dat, vrees ik, op den duur ook iets minder domme mensen zal doen twijfelen.

op 25 08 2016 at 08:50 schreef babs:

Jos, Immigranten en hun nakomelingen werden ook in de jaren ’90 al geminacht, maar ze werden nog te onbelangrijk gevonden om je stem door de laten beïnvloeden, ten eerste omdat ze over het algemeen nog netjes luisterden naar de meester en ten tweede omdat de mensen elk jaar meer te besteden had dan het jaar ervoor.

Immigrantennakomelingen eisen inmiddels gelijkwaardig behandeld te worden en veel van hen zijn duidelijk succesvoller dan de autochtonen, die ook nog eens per jaar minder vrij te besteden hebben. Vandaar ook dat er nauwelijks iets ondernomen wordt tegen tuig, maar wel heel fel wordt gereageerd op zwarte-piet-activisten, hoofddoekdraagsters en mensen met capaciteiten en een mening, zoals Hassnae en Sylvana Simons.

op 25 08 2016 at 15:55 schreef John de Beer:

Ik bagatelliseer niets Peter, waarom zou ik? Het is helaas zo als het is. Ik wijs de vergelijking met de jaren ’30 af. En ik sta pal achter onze islamatische medeburgers mochten de tijden dit vereisen. Is dat niet genoeg? Of gaat het er vooral om je verbaal van je goede kant te laten zien?

Het waren geen BDS’ers die swastika’s kalkten bij de hoogbejaarde Amstelvener. BDS’ers zijn over het algemeen (semi-) intellectuelen, die hanteren doorgaans niet de verfspuitbus.

Iedereen mag verbanden leggen tussen Joden en welk land dan ook. Tenzij eeuwenoude stereotypen over kapitaal en macht de boventoon gaan voeren, daarmee hebben we niet zulke hele goede ervaringen.

Zoals ieder land macht heeft, geldt dat ongetwijfeld ook voor Israël. Ik heb al eerder betoogd dat sinds de Israëlische bezetting van de Westoever hier onoirbare zaken gebeuren, hoe vaak wil je dit horen?

Ik verdenk jou zeker niet van Fransenhaat, want je hebt je bijv. niet negatief uitgelaten over de machinaties van de Fransen achter de schermen van het wereldtoneel.

Ik heb het over de structurele laster- en delegitimeringscampagne tegen Israël. Jij leest toch ook kranten, weekbladen en de opinies op internet? Wat zie jij

op 25 08 2016 at 16:01 schreef John de Beer:

Mijn commentaren zijn in ieder geval paarlen voor de zwijnen voor Leo Schmit die nog steeds niet begrepen heeft dat ik tot geen enkel collectief behoor, c.q. wil behoren. Kun jij je niet voorstellen hè, maar men kan hier heus ook individueel zijn mening spuien.

op 25 08 2016 at 16:13 schreef Peter:

Ik verdenk jou zeker niet van Fransenhaat, want je hebt je bijv. niet negatief uitgelaten over de machinaties van de Fransen achter de schermen van het wereldtoneel.

Grappig dat je dat zegt, John, want ten tijde van de aanslag op de Rainbow Warrior is dat precies wat ik gedaan heb. Ik heb Frankrijk ook heel lang geboycot, n.a.v. de atoomproeven op Mururoa. Maar ik ben dus Francofiel.

En zo kunnen mensen heel veel van Joden houden en toch de ‘machinaties van Israël achter de schermen op het wereldtoneel’ hekelen, en Israël willen boycotten vanwege de politiek. Niet alles is Protocollen van de Wijzen van Zion.

Je hebt je moslimburen bijgestaan. Nou, goed zo. Neemt niet weg dat je het toenemende islamofobe geweld bagatelliseert.

Ik weet niet over welke lastercampagnes je het hebt. Ik lees over Gaza, ik zie filmpjes van Israëlische soldaten die granaten naar onschuldige Palestijnen gooien, Palestijnen doodschieten en bewijs vervalsen, kleine Palestijnse meisjes pesten. Er is daar iets doodzieks gaande. Niet alles is Bloedsprookje. Soms zijn dingen gewoon verkeerd.

op 25 08 2016 at 17:23 schreef John de Beer:

Maar dat is wat ik ook betoog Peter, dingen die verkeerd zijn, zijn verkeerd, ook in de Israëlische context. Dat behoeft geen betoog en lijkt mij geen punt van discussie. Het is o.m. hierom dat ik de hoge morele standaard van Joodse organisaties als bijv. Een ander Joods geluid ondersteun. Maar wees a.j.b. niet blind voor diegenen die het lot van de onderdrukte Palestijn dankbaar aangrijpen voor hun haat tegen de Joodse entiteit. Dit hebben de Arabische staten al meer dan 60 jaar gepraktiseerd, ook in Europa kennen we overtuigde aanhangers van deze stroming.

Los hiervan laat de Franse diaspora zich niet vergelijken met de Joodse, al was het maar omdat Fransen in eigen land geen minderheid vormen. Verder heeft de moord op de Nederlandse fotograaf Francisco Pereira door de Franse geheime dienst nauwelijks tot protest geleid in Nederland wat eigenlijk ook heel raar is.

Mijn moslimburen (in dit geval een collega van mijn geliefde) zijn gewoon mijn buren full stop.

op 25 08 2016 at 20:56 schreef toto:

Mag ik dat zeggen, ja dat mag ik zeggen: even geen John de Beer op dit blog svp.
Heeft een plaat voor z’n hoofd. Weet elke discussie richting Israel te draaien.
Wil de discussie winnen en het laatste woord hebben. Kom er maar in John.

op 26 08 2016 at 08:15 schreef gaz typari:

Grappig, als een artikel op fn 50+ reacties heeft blijkt het altijd een bizarre israeldiscussie tussen john de beer en de rest te zijn. Waarbij john “blinde vlek” de beer slecht leest en interpreteert, terwijl hij daar de anderen juist van beschuldigt.

op 26 08 2016 at 08:54 schreef Niek Holtzappel-van Nes:

Als echte vriend van Israël (dus niet de nepvrienden in domrechtse hoek) maak ik mij zeer veel zorgen over de weg die Israël onder Nethanyahu is ingeslagen. Een meerderheid van de joods Israëlische bevolking is vergiftigd door een extreem bloed en bodem nationalisme en maakt alles kapot waar de zionistische stichters voor stonden.
Ik vind dat Israël bestaansrecht heeft als joodse en democratische staat waar alle burgers volledige burgerrechten hebben. De in 1967 veroverde gebieden dienen ontruimd te worden, alhowel ik wel vind dat joden daar mogen wonen, net zoals dat joden overal ter wereld mogen wonen. Om de nationale gekte in Israël te keren zou een boycot zeker kunnen helpen. Niet om Israël te doen verdwijnen, maar juist om Israël te redden van de ondergang waar de nationalisten het land heen leiden.

op 26 08 2016 at 09:28 schreef Thomas E:

Ik vraag me af een boycot wat oplevert. Ik ken eigenlijk maar één voorbeeld van succes: Z-Afrika. De Apartheid is erdoor verdwenen, maar daar waren de onderdrukten – de zwarten – in overgrote meerderheid. Bovendien hadden zij Nelson Mandela als schrijnende ‘mascotte’. Maar Cuba? Iran? N-Korea?

Ik ben optimistisch genoeg om te geloven dat het vanaf de derde of vierde generatie sabra’s en palestijnen beter zal gaan. De invloed van de holocaust-getraumatiseerden zal dan uitgestorven zijn. En de ontstaansgeschiedenis van Israël zal dan ook minder gevoelig liggen.

op 26 08 2016 at 16:02 schreef sjonnie:

Je vergeet Hama thomas. Bewust?
Martin van Krefeld geilt daar nog steeds op.

op 26 08 2016 at 19:48 schreef MNb:

@JdB stelt een voorwaarde: “mochten de tijden dit vereisen”
Als hij niet inziet dat de tijden dat al sinds dik 10 jaar vereisen is het verstandig ervan uit te gaan dat volgens JdB zij nooit zullen aanbreken.

op 27 08 2016 at 11:22 schreef John de Beer:

Hier een interessant berichtje voor alle ‘fans’ van Israël van de hand van de doorgaans uiterst kritische Monique van Hoogstraten die toch bepaald niet idolaat is over de Joodse staat:

http://nos.nl/artikel/2128344-in-israel-neemt-niemand-aanstoot-aan-de-boerkini.html

En nu niet de boodschapper gaan onthoofden mensen!

op 27 08 2016 at 15:47 schreef Sasha Berkman:

Zoals gewoonlijk wil JdB weer het laatste woord hebben.

op 27 08 2016 at 16:46 schreef John de Beer:

Nou, dat is nu wel een hele rare reactie van Sasha. Zijn we hier op FN met z’n allen tegen het burkiniverbod en vinden we de Fransen maar reactionaire islamofoben, geef ik een voorbeeld van een multiculturele samenleving waar dit fenomeen op geen enkel probleem stuit, is het voor hem wéér niet goed.
Het lijkt bijna wel alsof Sasha het fijner had gevonden dat Israëlische scherpschutters de in hun grote gewaden gehulde Islamitische zwemsters van het strand bij Tel Aviv hadden geschoten. Want ja, dat past natuurlijk veel beter bij zijn wereldbeeld.

op 28 08 2016 at 12:06 schreef Sasha Berkman:

wow, wat een zieke fantasie…

op 28 08 2016 at 15:37 schreef sjonnie:

wow, laatste woord herr berkmann.

op 29 08 2016 at 20:10 schreef Sasha Berkman:

hey Herr Berkman, die uitdrukking ken ik.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS