Home » Archief » Paul Cliteur is enger dan Jneid Fawaz


[03.04.2018]

Paul Cliteur is enger dan Jneid Fawaz

Peter Breedveld


Scène uit Les Indes Galantes.

Paul Cliteur is een rechtsfilosoof van likmevestje. In Buitenhof beweerde hij dat Jneid Fawaz aangepakt kan worden omdat hij zou hebben gezegd dat Ahmed Aboutaleb een afvallige is. Iemand tot afvallige verklaren betekent volgens hem immers dat zo iemand dood moet, want Salman Rushdie en Theo van Gogh. Afshin Ellian deed ook aangifte toen hij bedreigd werd en zijn bedreiger is toen veroordeeld dus dat bewijst, zegt Cliteur, dat het kan, Fawaz vervolgen.

Ik wist dat niet van Afshin Ellian, heb dat gegoogeld, zag dat alle media er van alles over geschreven hadden maar nota bene GeenStijl was het enige medium met een rechtstreekse link naar de gerechtelijke uitspraak in de zaak. Het gaat om Maiwand Al Afghani, die de hoop uitspreekt dat Allah afvalligen Ellian en Ayaan Hirsi Ali zal straffen en laten lijden. In combinatie met een aantal andere pittige uitspraken van Al Afghani, onder meer dat elke moslim in het Westen de jihad zou moeten uitvoeren, zoals de aanslagplegers op Charlie Hebdo, is dat moeilijk anders te interpreteren dan als een oproep tot dodelijk geweld tegen Ellian en Hirsi Ali.

Beetje salafist

Daar is bij Fawaz geen sprake van. Zoals Ferdinand Grapperhaus al zei in reactie op hitsers als Lodewijk Asscher, Fawaz houdt zich helaas aan de wet, dus er kan niks tegen hem gedaan worden. Dat vindt iedereen vreselijk spijtig, dat Fawaz zich aan de wet houdt, en daarom wil onder andere Asscher de wet veranderen, zodat het voortaan illegaal is om te zeggen dat iemand afvallig is.

Wat Fawaz helemaal niet over Aboutaleb heeft gezegd, hij heeft gezegd dat Aboutaleb geen salafist is, zoals hij zelf beweerde: “elke moslim is een beetje salafist”. Daar ging toen ook al het halve land van over de rooie.

Dat is althans wat Fawaz zelf schrijft op zijn Facebook-pagina, dat hij alleen maar gezegd heeft dat Aboutaleb geen salafist is. De preek, waar het om gaat, schijnt deze te zijn, maar ik versta geen Arabisch, dus ik kan het niet controleren (UPDATE: hier is een vertaling van het belangrijkste deel van de preek, door een aardige Facebook-vriend van mij)

Minder Marokkanen

Maar zelfs als Fawaz Aboutaleb wèl een afvallige genoemd zou hebben, dan nog is al die paniek en stemmingmakerij belachelijk. Nederland barst van de afvallige ex-moslims, ze staan het allemaal van de daken te schreeuwen, willen allemaal een column in de Volkskrant om elke week of drie keer per week te schrijven dat ze zo afvallig zijn en dat dan ’s avonds bij De Wereld Draait Door en Pauw nog een keer na te vertellen, dat ze afvallig zijn en er gebeurt niks met ze. Afvallig zijn in Nederland is geen big deal. Zeggen dat je niet afvallig bent, dát is pas gevaarlijk in Nederland. Dan gooien ze stenen door je ruiten, brandbommen op je moskee en ze trekken je hoofddoek van je kop. als je geluk hebt.

Laten we het dáár eens over hebben, over wat de gevolgen zijn van de manier waarop Cliteur en zijn geloofsgenoten spreken over moslims. Cliteur was aanwezig op een soort Wannseeconferentie in De Balie, hangplek voor racistische boze witte mannen en vrouwen, waar types als Bernadette de Wit en Sam van Rooy met elkaar discussieerden over de beste manier om Nederland te zuiveren van de moslims. Cliteur vond zichzelf te “poezelig” voor de methoden die De Wit en Van Rooy voorstelden en wilde voorzichtig met die zuivering beginnen.

Dezelfde Cliteur nam het op, ook zondag in Buitenhof weer, voor Wilders’ recht om een groep PVV’ers in een kelder te laten scanderen dat ze “minder minder, minder Marokkanen” wilden en te beloven dat hij dat dan wel even ging regelen. Is geen racisme, volgens Cliteur, want het gaat om identiteit en niet om een ras en anders moet Pechtold ook worden vervolgd want die zei dat hij de eerste Rus nog moet tegenkomen die een fout toegeeft.

Pool doodschieten

Ik weet niet of Cliteur echt zo slordig denkt of dat hij rekent op de domheid van de Buitenhof-kijkers, maar zelfs als je geen rechten hebt gestudeerd, weet je dat het niet strafbaar kán zijn om te zeggen dat je nog nooit een Rus hebt onmoet die een fout toegaf. Het kan bijvoorbeeld gewoon een feit zijn. Zelf moet ik bijvoorbeeld de eerste Kroaat nog tegenkomen die niet gruwt van een Hollandse haring. Beloven dat je gaat regelen dat de groep Nederlandse Marokkanen zal worden verkleind, dat je dus een bevolkingsgroep gaat bestrijden, is van een totaal andere orde.

De gevolgen van dit soort retoriek zijn ook voor iedereen zichtbaar en voor Marokkanen en moslims pijnlijk voelbaar. Terwijl er nog nooit een afvallige ex-moslim is vermoord in Nederland, neemt het geweld tegen moslims en de discriminatie van Marokkaanse Nederlanders alsmaar toe. En terwijl een moslim die schrijft dat ze niks voelde bij de aanslag op de MH17 meteen wordt ontslagen als columnist, mogen stukjesschrijvers als Theodor Holman gewoon verklaren dat ze zich verwant voelen met Anders Breivik en oproepen een Pool dood te schieten.

Geweld tegen moslims

Paul Cliteur vindt dat uitspraken van types als Fawaz niet op zichzelf moeten worden getoetst aan de wet, maar dat ze moeten worden bekeken in de context die hij en terroristenbestrijder Dick Schoof er omheen plaatsen, namelijk dat als een imam kritiek heeft op een moslim, die moslim dood moet. Wel, in dat geval kan hij er geen bezwaar tegen hebben dat ook zijn eigen uitspraken worden gezien in de context van toenemend geweld tegen moslims door types die worden opgezweept door de haatretoriek van Cliteur, Baudet, Wilders en al die andere haatzaaiers die er een carrière van hebben gemaakt mensen bang te maken voor moslims.

Dat er, tenslotte, politici zijn die de wet willen aanpassen omdat moslims zich aan die wet houden, is bizar en eng en totaal van de pot gerukt. Iemand moet me maar eens uitleggen waarom dit niet fascistisch is.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 03.04.2018 @ 11:59

[Home]
 

1 Reactie

op 03 04 2018 at 12:29 schreef Clismo:

Rechtsfilosofische kanttekeningen? Leesfrontaalnaakt@gmail.com

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS