Home » Archief » Wij zijn allemaal dor hout


[10.08.2020]

Wij zijn allemaal dor hout

Peter Breedveld

Ik ben Peter, 52 jaar, chronische longaandoening, al twee keer bijna gestikt, wat een nachtmerrie is, kan ik u vertellen, en ik ben redacteur bij een schoolkrant. Ik ben echt totaal dor hout. Niemand zou me missen als ik dood ben. Mijn kinderen en mijn geliefde, even, maar ze zouden er weer overheen komen. Mensen zullen het wel zonder mijn kokoskip, râgout Bolognese, massalavis en rendang padang moeten doen, die ik onlangs heb geperfectioneerd, maar ach, lekker eten is toch hard op weg een milieumisdrijf te worden, dus…

Op Twitter was dit weekend de hashtag #GeenDorHout trending, waarmee mensen met chronische aandoeningen en lichamelijke beperkingen hun c.v. overlegden om aan te tonen dat ze waardevol zijn, ondanks die kwalen en beperkingen. Aanleiding was een interview met Marianne Zwagerman, die een paar maanden geleden al massaal geween en geknarsetand veroorzaakte door te schrijven of te zeggen dat corona een soort tuinman is, die zorgt dat het dorre hout wordt geruimd opdat het jonge gewas kan groeien en bloeien. Je hoorde er niet veel mensen meer over maar de Volkskrant dacht kom, we vragen Zwagerman in een paginagroot interview of ze het nog een keer wil zeggen, wat ze gewillig deed.

Dus begon die hele #GeenDorHout-beweging, die al snel een aanklacht werd tegen het hele Nederlandse volk, dat geen rekening zou houden met kwetsbare mensen. “Hoe lang gaan abled mensen nog accepteren dat disabled mensen als disposables worden behandeld?” oreerde iemand (voor wie geen Wokie spreekt: “hoe lang accepteren mensen zonder beperking nog dat mensen met een beperking als wegwerpartikelen worden gebruikt?”). “Schandalig dat kwetsbare mensen worden gedwongen hun bestaansrecht aan te tonen!” foeterde iemand anders. Bij dergelijke kwesties duikt dan geheid ook altijd de sippige toet van Asha ten Broeke op in je tijdlijn, die geen publiek debat wil over “wanneer jij mij mag laten doodgaan.”

Geen seks gehad

Ik vind het eerlijk gezegd nogal wat om op basis van één uitspraak van één gek mens te klagen dat niemand aan de kwetsbaren in onze samenleving denkt, terwijl heel Nederland zich een halfjaar lang in huis heeft laten opsluiten, zich een burnout heeft gewerkt achter de thuiscomputer, genoegen heeft genomen met online onderwijs, maandenlang geen seks heeft gehad, geen familie en vrienden heeft gezien, vrienden en familie online het graf of de crematie-oven in heeft zien gaan, inkomsten heeft zien verdampen, de zaak failliet heeft moeten laten gaan terwijl de economie aan het instorten is; allemaal uit solidariteit met de zieken, ouderen en mensen met een beperking. Je doet die enorme opofferingsgezindheid geen recht door te klagen dat mensen alleen aan zichzelf denken. Ik ben geen Rutger Bregman, maar dat is aantoonbaar niet waar. Ik vind het best een gotspe.

Daarbij wordt ook nog iedereen, die publiekelijk te kennen geeft niet gelukkig te zijn onder de beperkingen van het RIVM of die hardop denkt over een oplossing waaronder de minder kwetsbaren (ja, ik weet dat er ook weleens een jongere aan corona sterft) door kunnen met hun leven terwijl de kwetsbaren worden ontzien, in het kamp van de Marianne Zwagermannen ingedeeld, van de “dor hout”-zeggers.

En tenslotte wordt een discussie over de duurzaamheid van de huidige solidariteit totaal onmogelijk gemaakt door deze larmoyante emotionele chantage. Terwijl je er volgens mij toch niet aan ontkomt om na te denken over de offers die we bereid zijn te brengen om ervoor te zorgen dat niemand ook maar enig risico loopt besmet te worden met corona. Zijn we bereid de hele samenleving te zien instorten, collectief geruïneerd te worden, totdat er zelfs geen middelen meer zijn om een vaccin tegen corona te ontwikkelen? Spoiler: ik ben bang van niet. We zijn bereid om hele volkeren aan gort te bombarderen voor onze olieverslaving. Wat maakt ons eigenlijk bijzonderder dan de mensen die we dagelijks opzettelijk laten verdrinken in de Middellandse zee?

Baan kwijtgeraakt

Ik zie nogal veel mensen, die beweren dat niemand iets voor de kwetsbaren doet, lichtvaardig heenfietsen over de kleine ondernemers die de afgelopen maanden hun levenswerk in rook op hebben zien gaan en nu opgezadeld zitten met enorme schulden, de mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt en geen inkomsten meer hebben, hun rekeningen niet kunnen betalen. Mogen zij wel worden beschouwd als wegwerpartikelen en dor hout? Wie gaan straks je scootmobiel betalen en je medicijnen en de aanpassingen aan je huis?

Dat zijn vragen die me serieus bezighouden, niet uit gebrek aan empathie, waarvan ik weer veelvuldig ben beschuldigd (inmiddels heb ik een olifantenhuid gekweekt tegen dat soort grove aantijgingen) maar juist uit empathie.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 10.08.2020 @ 09:51

[Home]
 

1 Reactie

op 10 08 2020 at 09:51 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS