Home » Archief » Zielige witte kindjes


[22.11.2017]

Zielige witte kindjes

Peter Breedveld


Illustratie: Artemisia Gentileschi

Afgelopen zomer zag ik in Tate Modern een prikkelende tentoonstelling over zwart activisme in de kunst: Soul of a Nation: Art in the Age of Black Power. Er stonden monitors waarop toespraken te zien waren van mensen als Martin Luther King, Malcolm X en James Baldwin. Eén van hen, ik vergeet wie, zei iets dat me trof: “We gaan de straat op om onze rechten op te eisen wanneer wij vinden dat het daar tijd voor is, en niet wanneer het publiek vindt dat het er tijd voor is. (When we think it’s due, not when the man uptown thinks it’s due)”

Of iets van die strekking. Ik heb me gek gegoogled met allerlei mogelijke woordcombinaties, maar ik kan het nergens terugvinden.

Ik moet daar steeds aan denken als iemand weer zegt dat er best tegen Zwarte Piet geprotesteerd mag worden, maar niet tijdens de Sinterklaasintocht, “niet op die plek, met de kindjes erbij”. Dat zou de bleekscheet wel willen, dat gekleurde mensen alleen gebruik maken van hun rechten als het hem of haar uitkomt, en dan graag uit het zicht.

Landverrader

Wie trouwens op een ander moment dan de Sinterklaasintocht protesteert of het racisme van Zwarte Piet zelfs maar ter sprake probeert te brengen, krijgt dan weer tal van andere gelegenheidsbezwaren opgelepeld: “Het is nog niet eens december”, “Nu zijn even andere dingen belangrijk”, “Misschien heb je een punt maar je toon is verkeerd”, “Misschien heb je een punt maar je woordkeuze is verkeerd” en “Ga toch katoen plukken, vuile kankerzwarte”, en als je zelf ook wit bent: “smerige landverrader.”

Ik zal u zeggen, die kindjes, die iedere keer te berde gebracht worden om de activisten tegen Zwarte Piet ertoe te bewegen maar genoegen te nemen met het beschamende racisme waar de meeste Nederlanders een fetisj voor hebben, kunnen mij ook gestolen worden. Ik laat geen traan om die kindjes. De ouders en grootouders van die kindjes juichen het hele jaar door om kindjes die verdrinken in de Middellandse zee, hijsen een varken op het schild dat voor die kindjes heel geestig en ad rem de term ‘dobbernegers’ heeft verzonnen, kiezen een regering die zonder enige terughoudendheid kindjes, die hier zijn geboren en opgegroeid, het land uitzet, die vaders weghaalt bij kindjes, moeders weghaalt bij kindjes, kindjes in de cel gooit, kindjes naar oorlogsgebieden stuurt, maar hebben opeens wél een hart voor kinderen als er iemand in het openbaar dreigt te zeggen dat Zwarte Piet racisme is.

Zwartgeschminkte Erkenbrander

Flikker toch op, met je witte verwende kutblagen erbij. Nee, ik ga niet betogen dat het de kindjes geen reet uitmaakt of ze hun Playstation of een iPhone X krijgen van een zwartgeschminkte Erkenbrander of een jodocus die als de Hertog van Alva is verkleed, want het interesseert me niet. Ook al moeten ze allemaal in therapie vanwege het trauma dat ze oplopen omdat ze hun favoriete diklippige negerkarikatuur moeten missen, ik geef er geen moer om. Het laat me koud. Het is mooi geweest.

Het nieuwste argument voor Zwarte Piet is een door Wierd Duk gecultiveerde, fictieve tegenstelling tussen de Randstad en de provincie. De activisten tegen Zwarte Piet zouden hun stadse fratsen willen opleggen aan de provincialen. O, dus dát is de opzet: door de landelijke Sinterklaasintocht, uitgezonden op de nationale televisie, in één of ander gehucht in een weiland te houden, maken we er een provinciaal dingetje van waar ze in de Randstad hun mond over hebben te houden. De provincie denkt dus haar uit de klei getrokken, zompige, achterlijke cultuur op te leggen aan ons in de Randstad. Nou, mooi niet dus.

Racistisch tuig

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollungren is na staatssecretaris Raymond Knops en premier Mark Rutte de derde bewindspersoon die openlijk begrip toont voor de gewelddadige, levensgevaarlijke en zeer illegale blokkade-actie van Jenny Douwes, Wierd Duk en hun kongsi van neonazi’s, Erkenbranders en PVV-troglodieten. Zij vraagt aan ons om ook begrip te hebben voor dit racistische tuig.

Nou sorry, nee. En het is nu wel duidelijk dat dit nieuwe kabinet het meest racistische kabinet is dat we tot nu toe hebben gehad.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 22.11.2017 @ 10:36

[Home]
 

47 Reacties

op 22 11 2017 at 10:57 schreef Egbert:

Maar, maar, de heilige Eberhart van der Laan had het toch opgelost in Amsterdam? Was wel het enige noemenswaardige uit zijn carriere, maar goed. En oh ja, aankleven bij die knuffelmarokkaan toen het hem uitkwam.

op 22 11 2017 at 11:06 schreef Tim:

Weer een uitmuntend stuk. Minder linkjes = nog meer dynamiek

op 22 11 2017 at 11:42 schreef babs:

Welke gemeente zou volgend jaar nog de nationale intocht willen organiseren als zwarte piet dan nog steeds de racistische karikatuur is waar zwarte kindjes mee worden gepest?

Kerkrade of St. Willibrord of zo. Dan wordt het een bere-gezellig PVV-feestje met prinsenvlaggen en zwaar vuurwerk. Kindjes die lachend grappige racistische liedjes zingen en roadblocks waar mensen met een kleurtje tegengehouden worden en bij elk weerwoord een paar rake klappen krijgen, van de politie natuurlijk.

op 22 11 2017 at 11:55 schreef Dennis:

Actie-reactie, Peter, en vervolgens reactie-reactie. Ad infinitum, een vicieuze cirkel, een gebed zonder einde.

De een wil dat de ander zich aanpast aan de omgeving waarin deze terecht komt zoals men dat noemt, de ander wil dat de omgeving zich aanpast aan de nieuwe realiteit zoals men dat noemt.

Misschien is het wel beter te proberen samen te leven dan de een te dwingen te leven zoals de ander dat graag zou willen en vice versa?

op 22 11 2017 at 12:09 schreef Erik:

En ik dacht in al mijn naïviteit dat Knops nog wel tot de orde zou worden geroepen, maar nee, een D66-minister komt met dezelfde gevaarlijke drek. Wat een kabinet.

We moesten toch doodsbang zijn voor de moslims die onze rechtstaat bedreigden? Misschien kan iemand ze doorgeven dat we een efficiëntere manier hebben gevonden.

op 22 11 2017 at 13:55 schreef Martijn:

Onze eigen regering bedreigt onze rechtsstaat, Erik, en niemand anders.

op 22 11 2017 at 14:08 schreef Pyt van der Galiën:

@Babs

Achteraf is die blokkade bij Joure misschien wel winst: Zwarte Piet wordt nu voor eeuwig geassocieerd met extreemrechts. Nóg eens zo’n geintje en geen beschaafd mens wil nog met die racistische karikatuur geassocieerd worden.

op 22 11 2017 at 14:32 schreef Natasha:

De uitspraak, die overigens van Richard Wright is, gaat natuurlijk ook op voor de Friezen. Ze gaan zelf de straat op wanneer het ze zingt en doen niet wat de Randstad het ze voorschrijft . Apart ook al die hoofdstadbewoners die om.het hardst roepen dat de kloof tussen stad en platteland helemaal niet bestaat, alleen omdat Duk die signaleert. Heeft ook iets van blanken die zeggen ‘dat kleur er voor hun niet toe doet’ of ‘dat ze niks merken van racisme’. Nou die kloof is er wel en die kloof is diep en die heeft op zich niks met zwarte piet te maken, maar als de Randstad hem.aan de hand daarvan nog dieper willen maken kunnen ze het krijgen zoals ze het hebben willen. Wees es echt eerlijk en geef toe dat je ook wel kunt zien hoe contraproductief zo’n verhaal zoals dat dwaalicht van n Mathijsen in VN die het NB presteert voor te stellen alsof die loonwerkers op de snelweg diegene met het privilege zijn, ipv zij, bus vol VPRO ers die zodra ze ergens n beetje bang van worden vanzelf twee pagina’s in een landelijk blad krijgen om te jankorgellen. En dan hebben we het nog niet over alle absurde frames over die Friezen. Alsof het Adovbataljon op de A7 stond.

op 22 11 2017 at 15:00 schreef Dennis II:

“Het nieuwste argument voor Zwarte Piet is een door Wierd Duk gecultiveerde, fictieve tegenstelling tussen de Randstad en de provincie.”
Niet alles is de schuld van Wierd Duk. Ik Zihni betoogde iets dergelijks in zijn boekje.

“De provincie denkt dus haar uit de klei getrokken, zompige, achterlijke cultuur op te leggen aan ons in de Randstad. Nou, mooi niet dus. ”
Klopt. En het omgekeerde is ook waar. Iedereen zijn eigen intocht. Zoals het eigenlijk altijd al geweest is.

op 22 11 2017 at 15:17 schreef Egbert:

Is er al geclaimd: “Vooruitgang is wel dat er dit jaar niemand is afgerost noch door tuig noch door politie”. D66?

op 22 11 2017 at 15:34 schreef @MRe:

‘een door Wierd Duk gecultiveerde, fictieve tegenstelling…’. W.D. baseert zich op onderzoek van de geograaf Josse de Voogd waarover/waarvan in bijna alle landelijk kranten en op De Correspondent uitgebreide artikelen hebben gestaan. https://decorrespondent.nl/jossedevoogd

op 22 11 2017 at 16:08 schreef Bertje Knor:

Pyt van der Galiën:

ik ben door dit geintje wel redelijk om d.w.z. geen traditionele zwarte piet meer dus zonder kroes haar en dikke lippen.
Lijkt me een mooi compromis.
Of leuke gekleurde dus ook zwart.

Maar zoals al eerder gezegd ik vrees dat beide extreme in deze “strijd” hier niet mee akkoord gaan.

op 22 11 2017 at 16:18 schreef Taljaard:

There ain’t no rest for the triggered.
Nee, meneer Breedveld.
Wanneer de rest van Nederland hier iets van geleerd heeft dan is het, hoe je deze querulanteske mediahoeren op een effectieve en geweldloze wijze kunt verhinderen om hun jaarlijkse hoogst vervelende showtje op te voeren. Beter dan de Rotterdamse politie dat kon doen.
Ook het notoir partijdige en gepolitiseerde rechterlijke apparaat, dat zich ongetwijfeld wel weer zal gaan verlagen tot kleinzielig wraakinstrument voor de linkse meute, zal daar geen verandering in kunnen brengen.

op 22 11 2017 at 17:06 schreef dunya:

“… hijsen een varken op het schild dat voor die kindjes heel geestig en ad rem de term ‘dobbernegers’ …”

Vind ik een beetje onaardig. Varkens schijnen best wel intelligente wezens te zijn, het wezen dat die term gebruikte haalt dat bij lange na niet.

op 22 11 2017 at 17:29 schreef Martijn:

Ik denk dat we door deze escalatie weer stapje dichter bij de oplossing zijn. Ondanks het tegensputteren wordt het toch elk jaar een beetje moeilijker voor de instanties om in die “blackface” te volharden.

Mensen, zelfs het domste rechts, gaan niet ten strijde tegen roetveegpieten o.i.d. Dus dat wordt de enige weg waar geen strijdende partijen zullen opduiken, op een enkele zwartgeschminkte extremist na misschien. Laat die dan ook maar een paar pepernoten gooien, dat gaat echt geen jaren aanhouden.

op 22 11 2017 at 18:07 schreef Waldo Dewanand en Wieroe:

============== [wfor1346:64:1]

N1. Kerncitaat Peter Breedveld:

N1.1. ‘… en “Ga toch katoen plukken, vuile kankerzwarte”, en als je zelf ook wit bent: “smerige landverrader.”’

N2. Hhahahaa Peter, grappig hoor, lachen zeg. VB Suriname produceerde een factor 100 tot 1 miljoen maal meer aan landbouw produkten toen de blanke Hollanders daar de plantages beheerden met neger slaven en later na 1863 met indiase koelie slaven. Rarara hoe kan dat?? Nu is Suriname een zielig Afro/ koelieland, een run dreigt nu op surinaamse bank, zielig, na 39 jaar onafhankelijkheid, en verjagen superieure blanke mannen, die kennis hebben van grootschalige produktie organisaties.

N3. Harde feiten he Peter, daar gaat het om bij ons, hoe kunnen wij nu van Suriname een bloeiend, rijk, welvarend Afro/ koelie apen staat maken, tsja, ik denk dat alleen de blanke man dit kan doen daar. Het is zo te zien gewoon waar ok, de blanke man is een hoger, superieur, halfgoddelijk, kleurloos wezen met bovenmenselijke capaciteiten, feiten uit harde praktijk liegen niet erom. Eerlijk is eerlijk. Hele wereld is nu van lange, superieure, grootgeschapen blanke mannen, dus 99,9999 % bewijs is geleverd.

op 22 11 2017 at 18:31 schreef Chakir:

Natasja, je hebt gelijk. Overal waar je kijkt zijn diepe kloven en -inderdaad- niet iedereen ziet deze. Ik heb laatst bv ook een diepe kloof waargenomen in mijn tuin. Die ga ik binnenkort dichten met beton en zorg er meteen voor dat de katten van de buren met het beton mee worden gestort. Die kutbeesten zitten nl altijd in m’n tuin te schijten, ik verdenk ze er zelfs van die kloof te hebben gegraven. Verder wil ik niets horen over dierenmishandeling, bedenk eerst eens even wat er gebeurt als één van mijn kinderen in die kloof valt en zijn been breekt.

op 22 11 2017 at 18:37 schreef Paul Hoekveld:

Ik heb vaak genoten van je columns. Maar deze is exceptioneel goed. Prachtig, terechte en aan de juiste geadresseerde mix van verontwaardiging, onbegrip en kwaadheid. En Fok, zo scherp en spitsvondig.

De kans is vrij aanwezig dat ik het hem nog een paar keer ga lezen.

Dank.

op 22 11 2017 at 18:41 schreef Paul Hoekveld:

Waldo Dewanand en Wieroe:

Heb je te lang in de zon gezeten jongen??

op 22 11 2017 at 19:51 schreef babs:

Pyt, het is zeker winst. In Dokkum had het mis kunnen gaan en dan weten we wie de schuld had gekregen. Meer en betere publiciteit dan dit is niet mogelijk. (Bertje is om, n=1, ik weet het, maar toch.)

Je moet vanaf nu wel een bijzonder rare burgemeester zijn om dit feest binnen te willen halen. Nou twijfel ik er niet aan dat ze er één vinden volgend jaar, maar dan wordt het dus echt een nazifeestje vol doorgesnoven Vak X hooligans met getatoueerde kinderen.

op 22 11 2017 at 21:07 schreef Sum:

Wat een verschrikkelijk kabinet. Premier rutte (wie?) die bij elke scheet van nederturken meteen spreekt over tuig en klootzakjes, houdt zijn bek over snelweg terroristen. Wat een kutkabinet, wat een tuigministers. Snap nog steeds niet dat D66 hiervan deel uit maakt. Dit kabinet is een ramp voor Nederland.

op 22 11 2017 at 22:24 schreef Kees Bruin:

“De provincie denkt dus haar uit de klei getrokken, zompige, achterlijke cultuur op te leggen aan ons in de Randstad. Nou mooi niet dus.” aldus Breedveld, die nog geen seconde daarvoor heeft betoogd dat de tegenstelling tussen de Randstad en de provincie waar Wierd Duk het over heeft fictief zou zijn.
Vind je nu zelf ook niet dat je met die zin vol gif over die “achterlijke cultuur in de provincie” exemplarisch bent voor de Randstedelijke arrogantie waartegen de Friezen te hoop lopen? Maar ja, als jijde naam Wierd Duk leest, wordt het je al volledig rood voor de ogen, dus dan begin je weer te keer te gaan als een dolle, zonder over je eigen woorden na te denken.
Een beetje méér introspectie en een beetje minder ‘racist’ geroep zou geen kwaad kunnen!

op 22 11 2017 at 22:42 schreef Peter:

Vind je nu zelf ook niet dat je met die zin vol gif over die “achterlijke cultuur in de provincie” exemplarisch bent voor de Randstedelijke arrogantie waartegen de Friezen te hoop lopen?

Nee. Zelfs ik kan van stront geen goud maken. Maar zeg eens, Kees, jij vindt het dus oké om een bende racisten te mobiliseren om op gewelddadige en levensbedreigende wijze mensen het recht op demonstratie te ontnemen? Want je suggereert dat ik dat alleen maar verwerpelijk vind omdat Duk betrokken is. Wat behoorlijk ranzig is.

op 22 11 2017 at 23:13 schreef Kees Bruin:

Over die “bende racisten” die jij gezien meent te hebben. Ik zag een stelletje Friezen van diverse pluimage, deels op klompen, zo van het Friese land afkomstig. Er zouden neonazi’s, Erkenbranders etc. tussen gezeten hebben, maar volgens OnderzoeksgroepKafka zat er niet één bekende extreemrechtse figuur tussen. En als je de koppen en de outfit van die gasten bekeek, kon je ook zien dat dat verhaal in de Volkskrant weer een broodje aapverhaal was.
Dat wat betreft die ‘racisten’, dat waren dus gewone Friezen, die geen trek hadden in Randstedelijke bemoeials, wat ik mij zeer goed kan voorstellen.
Dat hun actie “levensbedreigend” zou zijn geweest, is zwaar overdreven. Er is de anti-Pieten geen haartje gekrenkt, ze zaten veilig in de bus. Er is er niet één in de sloot geflikkerd of zo.
En dan “het recht op demonstratie”, dat is niet absoluut. Carel Brendel, ook vast geen vriend van je, schreef daar een puntig stukje over op zijn site. Dat die PvdA-doos de anti-Pieten toestemming gaf om langs de route tussen de kinderen, wier ouders je even uit de losse pols en zonder een spoortje van bewijs van de meest verschrikkelijke dingen beticht, te demonstreren was een majeure fout.

op 22 11 2017 at 23:46 schreef Peter:

Je bagatelliseert weer een terroristische actie van Nazi’s, Kees. Je bent een vieze man, met je Carel Brendel. Goodbye.

op 22 11 2017 at 23:59 schreef Martijn:

Ik vind het al een beetje raar dat demonstreren met zo’n vergunning in een soort hok moet, het is zo … netjes.

Het toont wel aan dat de demonstranten dus nette mensen zijn, in tegenstelling tot hun belagers, of dat nu een horde “gewone Friezen” of de politie is.

op 23 11 2017 at 01:11 schreef ikzelf:

“Dat wat betreft die ‘racisten’, dat waren dus gewone Friezen”

Alsof het een het ander uitsluit…

op 23 11 2017 at 01:32 schreef Waldo Dewanand en Wieroe:

============== [wfor1346:64:2]

N4. Citaat:
op 22 11 2017 at 18:41 schreef Paul Hoekveld:

‘Waldo Dewanand en Wieroe:

Heb je te lang in de zon gezeten jongen??’

N5. Ja he Paul, hahahaaha maar besef dat de verzuiling, lees kastevorming nu al uitgekristalliseerd is, tot onze spijt, ja kijk hoe Peter geminacht wordt, terwijl hij hard heeft gewerkt aan de succesvolle assimilatie van zijn bovemgemiddeld intelligtente Marokkaanse vrouw, ja elke Hollandse man zou dit moeten doen he. Liefdevol op elke dag vd week dus 1 buitenlandse meid lekker helpen integreren en genetisch assimileren, duurt hoogstens een uurtje met licht uit, zonder kleren aan. Desnoods maakt men hiervoor een apart assimilatie fonds voor he, alle buitenlandse meiden horizontaal met de benen richting Amsterdam laten assimileren.

N6. Logischerwijs, uitheemse meiden die niet zo willen assimileren krijgen direct remigratie verplichting of moeten tekenen voor verplichte sterilisatie als zij zich willen vestigen in Nederland, zonder dus hier direct genetisch te assimileren en te paren met de inheemse, blanke, heteroseksuele Ubermannen.

N7. Moraal: Liever nu liefdevol en hard zijn dan later in 2040 een Holocaust ok.

op 23 11 2017 at 07:23 schreef Griek:

Ik wordt zo moe van jullie links tuig en rechtse racisten!!!!

Ik heb een zoon van 4 half Ghanees kwart nederlands en grieks met de grootste kroes van nederland die zwarte piet helemaal te gek vind en zijn moeder ook!!! Wat voor een redenering is dat d als mensen zich uitdossen al jou zwart kroes en cadeautjes geeft aan kinderen geven dat dat dan racisme is? Je zou juist trots moeten zijn maar blijkbaar ben je niet trots op je afkomst en maakt je onzekerheid dat je jezelf in een slachtofferrol wil drukken gesteund door links gepeupel die hun lege huls van het bestaan ook vulling moeten geven. Wat weer een reactie uitlokt van de rechtste tokkies in Nederland.

Als dinkere mensen zich gingen verkleden als ons klompen aan blanke ver op gezicht en cadeautjes aan kinderen geven vinden we dat dan ook racisme?

Ik moet steeds denken aan die donkere dame die ze interviewde op het moment dat de negerzoen van naam veranderde. haar reactie was…wat een onzin negerzoen is juist een compliment waarom veranderen?
veel s6 verder met jullie troosteloze bestaan, onwetend dat men zich op het verkeerde pad bevind.
Aangezien de waarheid in het midden ligt heeft zowel links als rechts het fout!!!

op 23 11 2017 at 08:49 schreef babs:

Ik heb er geen last van, dus anderen ook niet. Dat zegt Griek eigenlijk. En dan: tussen antiracisten en nazi’s ligt de waarheid in het midden.

op 23 11 2017 at 09:48 schreef Moi:

@Griek Als die stereotiepe zwarte zich ook nog eens dommig (vroeger) en clownesk (nu) gedraagt en bovendien de knecht (dus ondergeschikte) van de Sint is, kan ik me dat voorstellen dat zwarte mensen daar niet “trots” op zijn ja … Je kan ook niet zomaar de hele geschiedenis wegdenken en de verhouding daarin tussen blank en zwart, want dit is daar juist een rudiment van

op 23 11 2017 at 11:29 schreef Griek:

Sinterklaar is oud en vaak acteert hij half dement ik zou me als blanke bijna beledigd voelen (niet) en mijn donkerkleurige familieleden gelukkig ook niet idd.

maar goed vooral de hele kleine minderheid een podium geven om op te schreeuwen i.p.v. een schop onder de kont.

Dit land gaat kapot aan de schreeuwende overgevoelige minderheid.

op 23 11 2017 at 11:51 schreef Moi:

@ Griek
Sinterklaas is om te beginnen geen stereotiep van een blanke, daarnaast is hij de baas en toch meer een statige man op zijn paard dan een demente opa…

En heb je de fanate pro Pieten al horen schreeuwen, ondertussen ben ik in discussies met hen die ik dit weekend had ook al oa uitgemaakt voor verrader van mijn land en mijn ras, laat staan wat Sylvana Simons bv allemaal over zich heen kreeg

op 23 11 2017 at 12:30 schreef Griek:

Ik heb al benoemd dat deze discussie idd bij extreem rechts door deze discussie hun racisme laten zien (maar wat verwacht je van extreem rechts) net zoals dat van de andere kant gebeurd (zie de intochten die door linkse malloten om zeep zijn geholpen.

Voor mij zijn beide kampen net zo dom en weet iedereen dat het nooit tot een oplossing gaat komen voor deze onzin discussie.

Bij ons is zwarte piet in ieder geval een kindervriend en geen negatief stereotiepen maar goed mijn vrouw is dan ook een trotse Ghanese met belangrijkere zaken in het leven dan zich om deze onzin druk te maken.

op 23 11 2017 at 12:50 schreef Peter:

Ja nou weten we het wel, Griek, met je Ghanese vrouw als voornaamste argument, wat ik op zich nogal racistisch vind. Ga je nu maar druk maken om zaken die je echt belangrijk vindt.

op 23 11 2017 at 13:21 schreef Moi:

@Griek ik denk dat je weg kijkt van het feit dat het een stereotiep is … Ik kan me voorstellen dat veel zwarte mensen meer willen zijn dan een clowneske geknechte gezellige kindervriend. Of je vrouw zich daar nu druk om maakt of niet …
ZP is al veranderd in de loop van de tijd en hij zal door veranderen, of het nu snel of langzaam gaat

op 23 11 2017 at 18:34 schreef Waldo Dewanand en Wieroe:

============== [wfor1346:64:3]

N8. Mbt thema zwarte piet. ref teksten griek, moi, peter, babs, kees bruin ea:
In feite is het in alle culturen doodnormaal om je lekker te verkleden met maskers, oude afrika ook, India absoluut, hele hindoeisme zit vol met racistische stereotypen van superieure arisch/ caucasische/ blanke godsbeelden. Dus laten wij eerlijk zijn.

N9. Meeste blanke Hollanders willen een keertje per jaar lekker geilen door zich roetzwart te schminken en apengedrag te vertonen, en dat is gewoon abstract gezien identiek aan carnaval en halloween, want bij deze feesten is de variatie oneindig. Spoken, heksen, hoeren, transseksuelen, seriemoordenaar, duiveltjes, ja alles mag dan.

N10. Feitelijk is het gezond om de kans te krijgen je alter ego openbaar te maken, Jackel and Hyde in jezelf ventileren, zelfkennis he vergroten, in huid van zwarte koelie aapjes kruipen, in theorie is zwarte piet dus een geestelijk gezond feest voor elke blanke, die even een mooi apenkleurtje wil hebben, zonder 1 week te bakken onder zonnebank om roetzwart te worden. Het PV model hiervan moet ik opstellen, alter ego laten ontwaken, en het is ook een geheim erotype, verborgen seksfantasie.

op 23 11 2017 at 19:10 schreef Chakir:

Griek vindt het kennelijk heel wat om een zwarte vrouw te “hebben”, anders ga je dat niet zeggen. Of hij lult uit z’n nek en is tie gewoon een kale witte gast die op Tinder zit.

op 23 11 2017 at 20:34 schreef Jan Vrolijk:

Een aantal zwarten in Nederland heeft te weinig te doen overdag, behalve dan handophouden en schoppen tegen ‘witten’. Waar ze het gore lef vandaan halen zichzelf en hun ’toestand’ te vergelijken met die in de VS van de jaren ’50.
Het zijn gewoon gefrustreerde hypocriete zwarte racisten. Mijn laatste grammetje begrip voor hun gedram is verdwenen nu de Spaanse edelman Piet ook niet kan, want racistisch. Val kapot wat mij betreft met je zwarte gepiszeik!

op 23 11 2017 at 22:30 schreef vander f:

Daaag Peter,
met je giftige white guild geslijm,
je bent nu toch echt doorgedraaid,
sorry maar ik trek het niet meer.

op 23 11 2017 at 22:49 schreef Peter:

Ja dag Vanderf.

op 23 11 2017 at 23:54 schreef Waldo Dewanand en Wieroe:

============== [wfor1346:64:4]

N11. miaauw Peter, ziehier joh, over betonnen constructies in Nederland, binnen pakweg 50 jaar tijd moeten tienduizenden van deze gigantische werken vervangen worden, en ok wie gaat dat betalen??

N12.
link TNO site, redactie: Dr. ir. Adri Vervuurt
https://www.tno.nl/nl/aandachtsgebieden/leefomgeving/buildings-infrastructures/infrastructuur-wegen-spoor-sluizen-bruggen-en-tunnels/beton-en-betonconstructies/

N13. REF vander f, waarom mail je mij niet? Ik ben openlijk Pro White Race, ja is dat raar voor jou? Dat White Guild geslijm is een soort schuldcomplex ok, maar de spanjaarden moordden ook miljoenen blanke Hollanders en blanke westerlingen uit vroeger, en niemand praat hierover nog. Miljoenen blanke meiden waren vroeger seksslavinnen van de zwarte Moren. Sinterklaas feest is hiervan afgeleid, koning spanje ging op rooftocht in Lage Landen om jonge blanke meiden te vangen met hun zwarte moorse pietjes voor hun harems, en stopte hen in jute zakken. Geschiedenis moet je begrijpen, collectief trauma ok v blanke Hollanders dat verdrongen is en omgepoold naar hedendaagse Zwarte Piet. Vraag het aan historici Peter wat ik hier schrijf ok.

op 24 11 2017 at 17:15 schreef Martijn:

Een wit gilde? Dat klinkt als een fout rechts kluppie. ;)

op 24 11 2017 at 18:54 schreef Taljaard:

@Dewa
:D
Purrr, purrr, zegt mijn kater Max, die Wieroe mag ik wel. Katseigenwijs stoicijns.
Net als ik. Kleinzoontje van mijn mens krijgt kopjes en likjes wanneer hij over de vloer kruipt, maar een tik met mijn voorpoot wanneer hij mij aan mijn staart trekt. Als hij niet loslaat een tweede keer. En dan met nagels.
Want je moet je grenzen bewaren.
Ik kan dus goed met mensenkittens omgaan. En in tegenstelling tot zwarte Piet kan ik `s nachts WEL over daken lopen en breng ik cadeautjes die mijn mensen niet eten.
Terwijl het toch zulke lekkere muizen, ratten en vogels zijn.

op 24 11 2017 at 21:47 schreef Waldo Dewanand en Wieroe:

============== [wfor1346:64:5]

N14. MIaauw, miaauw namastiaauw Taljaard,
hier cadeautje v Wieroe aan Max he, ‘miaauw Eigen Hollandse katten eerst’:

Wieroe’s 33 Hindoe Nassie slagzinnen REFERENDUM geenpeil.nl en Burgercomité EU: ‘Executeer de ochlocratie’, onderteken voor 28 september 2015

Offeraar Wieroe, de slimme Hindoe Nazi (homo) kat
Offercode wfor1402
Offerdatum dinsdag 15 september 2015 (Prinsjesdag)

http://www.dewanand.com/wfor1402.htm

N15. En Ja hoor Peter, Nederland is officieel een KKK/Nassie staat, zie hier, ‘geen sprake van misdrijf’ verklaart de Nederlandse politie, busjes staan gereeed, gaskamers zijn lekker warm gestookt, tsja waarom klagen die Untermenschen nou zoveel??:

Inval Zwarte Piet-actiegroep in basisschool, ‘Pieten’ bij huis Sylvana Simons
Foto: ANP
Gepubliceerd: 24 november 2017 14:02

https://www.nu.nl/politiek/5021423/inval-zwarte-piet-actiegroep-in-basisschool-pieten-bij-huis-sylvana-simons-.html

N16. Miaauwallah, maauaa gggrrraaahhh, Beste is nu zelfdeportatie te starten van alle inferieure, te kleingeschapen surikoelie mannen, is humaner dan vergassing en goedkoper. Iedereen die anti zwarte piet is moet eruit…bla bla..

op 26 11 2017 at 00:32 schreef Waldo Dewanand en Wieroe:

============== [wfor1346:64:6]

N17. Peter ziehier het hardere bewijs van stelling [wfor1346:64:4: N13] hiervoor he. Historicus vertelt het. Sedert 7de eeuw al kwamen de zwarte moren tot de Lage landen om jonge blanke meiden te roven voor hun harems en bordelen. Peter, denk jij dat deze stelling waar is: verdrongen historisch trauma blanken werd via Umdenken dus Zwarte Piet feest. Besef dan dat die zwarte moren terroristen waren he.

N18. 100 % citaat:
Waarom is er zoveel weerstand tegen het veranderen van Zwarte Piet?
Foto: ANP
Gepubliceerd: 10 november 2017 14:50

Zwarte Piet en Sinterklaas veranderen langzaam mee met hun tijd; er is volgens Strouken niemand die dat kan tegenhouden. “Een eeuw geleden was Sinterklaas nog een boeman, die een boek met stoute kinderen had die hij in de zak stopte en meenam naar Spanje”, stelt ze. “Maar sinds de jaren vijftig voeden we kinderen niet meer op met angst en veranderde hij van een boeman in een kindervriend. Wie een traditie wil behouden, moet openstaan voor veranderingen. Anders is een traditie, zelfs Sinterklaas, ten dode opgeschreven.”

https://www.nu.nl/weekend/5000396/waarom-er-zoveel-weerstand-veranderen-van-zwarte-piet-.html

op 28 11 2017 at 08:05 schreef ikzelf:

“Wie een traditie wil behouden, moet openstaan voor veranderingen.”

Zie hier het werkelijke probleem.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS