Home » Archief » Als er echt iets aan de hand is


[28.08.2015]

Als er echt iets aan de hand is

Peter Breedveld

land15A

De Volkskrant heeft vandaag een mooi interview met Quinsy Gario waarin hij vertelt over de scheldpartijen en bedreigingen aan zijn adres. Ik schreef er al eens over: mensen willen hem doodrijden en door zijn kop schieten en de strot doorsnijden. Ik richtte een Facebook-pagina op: ‘Handen af van Quinsy Gario’. Daar komen mensen dan ook naartoe om op hem te schelden.

Gario vertelt over de psychische gevolgen: ‘Ik heb paniekaanvallen en hartkloppingen. Soms wordt het zwart voor m’n ogen en moet ik rustig blijven zitten. Dan vraag ik me af of ik wel naar buiten kan.’ Maar beveiliging krijgt hij niet: ‘Ik heb het wel gevraagd aan burgemeester Van der Laan, maar ik kreeg een paar weken later een brief waarin stond dat ik de politie maar moet bellen als er echt iets aan de hand is.’

Als er echt iets aan de hand is. Als er echt iets aan de hand is.

Varkensbloed over de koran

Ik voel het bloed naar mijn wangen stijgen. In het Algemeen Dagblad zat Hans Teeuwen van de week te huilen dat we de echte vrijheid van meningsuiting kwijt zijn omdat je geen varkensbloed over de koran mag gieten. Verwende larf, dat er geen vrijheid van meningsuiting is, is omdat je voor je leven moet vrezen als je zegt dat Zwarte Piet racisme is.

Sommige opmerkingen van de Volkskrant-interviewer irriteren me mateloos. ‘Toch zijn scheldkanonnades als die tegen u een zeldzaamheid’. Nee, dude. Gewoon nee. Iedere keer als er een zwartharige vrouw of man op televisie komt, gaan de verontruste burgers los. Ze zijn geen zeldzaamheid, ze horen bij de Nederlandse folklore.

Witte levens zijn belangrijker

Natuurlijk moet er in het interview ook gezeken worden over de beruchte tweet van Gario na de ramp met de MH17. Hier op Frontaal Naakt beginnen reageerders er ook altijd over als Gario ter sprake komt. Dag-in, dag-uit wordt er opgeroepen moslims te vernietigen, vluchtelingen te verbranden, Gaza te nuken, Iran te nuken, de hele islamitische wereld te nuken, mensen komen bijna klaar na elke bom op Gaza maar als Gario tweet dat witte levens blijkbaar zwaarder tellen dan bruine levens, moet daar nog jaren over worden doorgejankt.

Wat Gario’s gelijk gewoon bevestigt. En wie wil ontkennen dat witte levens meer waard zijn dan zwarte, of bruine, of gele? Elke dag sterven honderden, misschien wel duizenden mensen in verre landen, niet zelden omdat wij besloten hebben dat ze dood moeten. Het doet ons niks. Honderden mensen verdrinken in de Middellandse Zee en wij steken de pensions in de fik van degenen die de oversteek wel hebben overleefd. Pas als er twee blanke journalisten worden doodgeschoten, zijn we aangedaan.

Laatste momenten

White lives matter more than brown ones. White lives matter more than brown ones. En ja, er zat ook een jeugdvriendin van mij in de MH17 met haar gezin. Ik denk nog bijna elke dag aan haar en haar man en kinderen, vraag me af wat ze hebben doorgemaakt, wat ze voelden in de laatste momenten van hun leven.

Maar Gario had gewoon gelijk.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 28.08.2015 @ 09:55

[Home]
 

35 Reacties

op 28 08 2015 at 10:17 schreef Egbert:

Opening in De Volkskrant: “Het is de tol die hij betaalt voor zijn activisme, dat velen aanzet tot razernij”. razernij, Volkskrant?

Voor mij een inspirerende man, Quinsy Gario. Zet mij prima aan tot nadenken en invoelen.

op 28 08 2015 at 10:35 schreef jos:

Quinsy moet niet zo zeuren. Hij moet gewoon gezellig meepraten over woestijnnazi’s en complain-niggers. Dan had hij gewoon in het openbaar kunnen afspreken.

En waarom noemt hij niet dat dierenlevens ook meer waard zijn dan die van bruine mensen ? Behalve een anti-blanke racist is hij dus ook een dierenhater.

op 28 08 2015 at 11:49 schreef babs:

Gario verdient een standbeeld.

Ik vond zijn keuze zich tegen Zwarte Piet te richten ongelukkig, want ik vreesde dat het de hele antiracismezaak onbenullig maakte. Het blijkt dat Gario gelijk had, juist door je te richten op het op het oog minder belangrijke blijkt het diepgwortelde racisme. De verdedigers van Zwarte Piet (een heel enkele uitzondering daargelaten) maken zich belachelijk door vast te houden aan het onbenullige racisme waar de activisten de lijn van Zwarte Piet eenvoudig doortrekken naar politiegeweld en kansen op de arbeidsmarkt.

Bovendien denk ik dat Gario gaat winnen, ik denk dat met name de culturele elite zich meer zal openstellen voor minderheden.

op 28 08 2015 at 12:15 schreef John de Beer:

Ik heb het al zo vaak gezegd, het superioriteitsgevoel zit de Nederlanders diep in de genen. Dit blijkt voortdurend in het debat over Zwarte Piet en de manier waar op de tegenstanders worden bejegend.

De Curaçaose publicist Bicker zegt het zo:

“De belangrijkste eigenschap van Nederlanders –en blanken in het algemeen- is een gevoel van superioriteit. Het vroegere kolonialisme is daar een heel direct voorbeeld van. Maar superioriteit kent vele gezichten. Bekeringsdrift, ontwikkelingshulp, het afdwingen van zgn. universele rechten van de mens, exploitatie van grondstoffen in de Derde Wereld en een algemene bemoeizucht horen daar evenzeer bij, zaken waarin Nederlanders kampioen zijn”.

op 28 08 2015 at 12:37 schreef Thomas E:

John, het is in dat verband zo jammer dat een blanke huid door getinte volken ook daadwerkelijk als superieur wordt gezien. Uit eigen ervaring weet ik dat in veel Aziatische landen, misschien wel alle, geldt: hoe lichter de huidtint hoe hoger in aanzien. Zo was de Indonesische adel in Djokjakarta extreem licht getint. Ook Dewanand heeft hier al meermalen op gewezen. Nou ja, zal op den duur wel verdwijnen.

op 28 08 2015 at 13:45 schreef Anoniem:

Mensen vinden andere mensen die dichtbij staan belangrijker dan mensen die verder weg staan. Dus familie is belangrijker dan de buren. De buren zijn belangrijker dan een onbekende uit Appelscha.
Witte mensen vinden het lot van andere witte mensen over meestal belangrijker dan het lot van bruine mensen, die komen ze in het dagelijks leven niet zoveel tegen, het is lastiger om je er mee te identificeren.
Gario trekt de racismekaart. Leuk natuurlijk, je krijgt er meteen een hoop heibel van, alle klootzakken worden wakker en beginnen te schelden. Maar gelijk heeft ie niet.

op 28 08 2015 at 14:08 schreef robert:

Als wit mens ( nu we het toch zo vaak over kleur hebben) ben ik altijd vel tegen werkelijke rascisme en discriminatie. Waar ik me alleen zo aan erger is dat gegeneraliseer…van beide kanten…hier ook weer…”wij vinden het best” wat weet je er nou van wat ik vind….ik vind het helemaal niet best.
“Witte mensen hebben een superioriteits gevoel” Wtf , ik heb dat iig niet… i am just a biological speculation , thats all , and so is everybody else…

Zolang de antirascisten net zo hard generaliseren als de rascisteh zijn ze geen haar beter..

Rascistische elementen zullen er altijd zijn. In onze samenleving , maar ook in samenlevingen waar de meerderheid gekleurd is.Dat de pvv veel stemmen krijgt wil niet zeggen dat al die mensen rascisten zijn…ze zijn wel bang en eenvoudig in het hoofd waardoor ze alles niet kunnen overzien.En please , alle bloggers en twitterraars , jullie zijn niet het middelpunt van de wereld en twitter is dat ook niet.Er wordt vaak net gedaan alsof twitter iedereen vertegenwoordigd…nou bij lange na niet…op heel veel plaatsen in de echte wereld gaan alle kleurtjes heel fijn met elkaar om.
Al dat geschreeuw maakt het leven namelijk niet beter

op 28 08 2015 at 14:24 schreef babs:

Anoniem,
Doet het er toe of hij helemaal gelijk had, deels gelijk had of maar een beetje gelijk had in die ene tweet? Reken je iedereen alle uitingen die misschien niet helemaal waar of niet helemaal correct zijn, net zo zwaar aan of wordt bij Gario van een mug (als er al een mug is) een olifant gemaakt?

Er wordt van een feitelijk juiste tweet die wellicht op het verkeerde moment is gemaakt een enorm issue gemaakt, omdat tegen Gario verder helemaal niets in te brengen is en hij natuurlijk toch kapot moet worden gemaakt.

op 28 08 2015 at 14:52 schreef niet-meer-anoniem:

Beste Babs

Gario’s tweet maakt me niet zoveel uit en dat hij zoveel bagger over zich heen krijgt is natuurlijk walgelijk.

Ik probeerde aan te geven dat het een heel menselijke neiging is om zich te identificeren met degenen die dichtbij staan. Dat het niet automatisch kwaadaardigheid of racisme is wanneer het lot van bruine levens ver weg door witte mensen hier wordt genegeerd. En het omgekeerde gebeurt natuurlijk ook. De gemiddelde Zambiaan zal niet wakker liggen van een neergeschoten vliegtuig vol witte mensen in een koud land ergens ver weg.

op 28 08 2015 at 15:37 schreef Egbert:

Ik vind het niet onbelangrijk dat de MH17-tweet kwam binnen een week na dat interview met Rutte over de aanval op Gaza. Op dat moment 100 doden, het zouden er 2200 worden. En je hoeft me niet te zeggen dat dat helemaal geen wit-gekleurd issue is.

https://www.youtube.com/watch?v=0z8soewv4Xs

Rutte kiest dom en krom voor Israel tegen de Palestijnen. (Hoe vind je deze redenering: “Israel bombardeert niet disproportioneel want ze weten dat wij dat disproportioneel zouden vinden. Dus doen ze het niet”. En deze, heb ik van een Charlie Hebdo voorpagina trouwens: “Als mensen als human shield gebruikt worden, dan mag Israel die mensen van mij doodschieten”).

op 28 08 2015 at 15:40 schreef Vasti:

@Robert
“Hear, hear!”

op 28 08 2015 at 15:46 schreef Abdel:

Eigenlijk is elke woord er een te veel over hans teeuwen. Ik vind het een ongelooflijk omhoggevallen kakgast die gewoon niet grappig is, maar vooral een vieze jankerd is. En wel om de reden hierboven.
Als je de vrijheid van meningsuiting verdedigt dan ga je all the way, bitch. En anders zeg je gewoon expliciet dat het je gaat om de vrijheid van meningsuiting van een specifieke groep. Wat hij natuurlijk ook bedoelt. Het zou me niets verbazen als hij geil wordt van de terreurdaad van breivik. Net als zijn vriendje theodoor.

op 28 08 2015 at 16:30 schreef Pyt van der Galiën:

Het gaat niet om het lot van “bruine mensen ver weg”. “Bruine mensen dichtbij” en er gebeurt precies hetzelfde. Racisme is niet gebaseerd op identificatie met mensen die “dichtbij” staan. Het is een machtsverhouding, geen morele of psychologische categorie.

op 28 08 2015 at 17:23 schreef MNb:

“zo jammer dat een blanke huid door getinte volken ook daadwerkelijk als superieur wordt gezien.”
Ja. En wat er tegen te doen als kaaskop? Want ik heb hier bij elkaar al 20 jaar mee te maken. Nou, eenvoudig. Behandel anderen als gelijkwaardig, ongeacht huidskleur. Heeft er één kritiek dat je toch de fout in gaat, kom niet met smoesjes, maar bewijs in daad zijn/haar ongelijk. Moet je zien hoeveel waardering dat geeft.
Daarom kan ik niet tegen de apologeten die met “nee nee nee Zwarte Piet is niet racistisch!” schieten. Zij nemen bij voorbaat kritiek al niet serieus.

“alle klootzakken worden wakker en beginnen te schelden. Maar gelijk heeft ie niet.”
Eeehhhh … die scheldpartijen bewijzen Gario’s gelijk. Want ze zijn racistisch.

op 28 08 2015 at 18:01 schreef John de Beer:

@ Egbert

Wat een onzin, Quinsy gaat over Zwarte Piet en niet over de Palestijnen. Dat is ook erg akelig allemaal, maar geen pigmentkwestie (de meeste Palestijnen beschikken overigens over Joods DNA zoals blijkt uit div. recente wetenschappelijke studies). Weliswaar de laatste jaren verbonden door de met de haren erbij gesleepte kolonialismekwestie, maar toch echt geheel verschillende problemen zonder enig onderling verband. Ik vind Quinsy een geweldige kerel en wens hem alle succes voor ons aller heil in dit intolerante land, maar om nu te stellen dat’ie het ambieert om álle wereldproblemen te agenderen: neen. Dus graag terug naar Sint & Piet (jij was toch ook de man van de OT?!).

op 28 08 2015 at 18:21 schreef Bertje:

Mnb

” Heeft er één kritiek dat je toch de fout in gaat, kom niet met smoesjes, maar bewijs in daad zijn/haar ongelijk. ”

En daar zit nu net het punt waar het schrijnt.
Al meerdere malen is objectief aangetoond dat bv. de zwarte piet traditie in de huidige vorm niks meer te maken heeft met racisme en al helemaal niet met de slavernij. En toch blijven Gario en Co volharden in hun mening en deze mening verkondigen als een feit.
( dat noemen we drammen op ze Hollands)
Gario en Co zijn zo verbeten in hun strijd dat ze werkelijk in alles racisme zien en daardoor het werkelijke racisme kennelijk uit het oog verliezen.
( Gario ziet zelfs in een onschuldige bier reclame een vorm van racisme hij is duidelijk de weg kwijt)
Blijft buiten kijf dat het terroriseren van Gario en Co zeer verwerpelijk is.
De lafbekken die de beste man bedreigen mogen wat mij betreft aan hun ballen worden opgehangen bij wijze van spreken dan.

op 28 08 2015 at 18:57 schreef su:

Per direct moet Quinsy beveiliging krijgen. Van der Laan onderschat het gevaar op zijn persoon. En die hans teeuwen..wie is dat?

op 28 08 2015 at 19:46 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Hoewel ik Quincy Gario hoog heb zitten is hij niet de voornaamste katalysator voor de Zwarte Piet discussie. Wel is hij een populaire mikpunt geworden van Nederlandse haat. Quincy Gario of de anti-Zwarte Piet beweging heeft geen enkele macht of invloed. Ze doen hun best maar er is heel weinig dat ze voor elkaar kunnen krijgen.

Een deel van blank Nederland kan de Zwarte Piet traditie niet verdedigen in het buitenland. Het zijn vooral Engelsen en Amerikanen die deze traditie en zodanig Nederland belachelijk maken. Dat kan natuurlijk niet – is niet gezellig – en grotendeels de reden voor onze huidige narratief.

En zo komen we bij de kwaadaardigste Nederlandse traditie. De traditie om de verantwoordelijkheid van maatschappelijke problemen in de schoenen van minderheden te schuiven. Een laffe strijd te voeren over de ruggen van de kwetsbaarste mensen in onze samenleving.

op 28 08 2015 at 22:08 schreef frank assmann:

@J.de Beer.

Er bestaat niet iets als joods DNA. Het judaisme is een religie.Niets meer en niets minder.

op 28 08 2015 at 22:31 schreef babs:

Ah, objectief aangetoond. In een laboratorium. Nou mooi, dan is dat vraagstuk ook weer de wereld uit. Bedankt Bertje.

op 28 08 2015 at 22:34 schreef Sasha Berkman:

Boe! Goeie analyse! Quincy is het symbool voor de blanke haters van “de anti zwarte pieten beweging”. Het bloed van die beweging echter bestaat uit betrokken individuen zonder macht. Ze worden vervolgt, gecriminialiseert, bedreigt, beledigt, verontmenselijkt, racistisch bejegent etc.

Toch vechten ze door!

Ik heb respect voor ze en ik ben ze dankbaar!

op 28 08 2015 at 22:37 schreef Sasha Berkman:

“@ Egbert

Wat een onzin, ”

Man, kun jij ook eens keer je pedante smoel houden! Ik ben het helemaal eens met de opmerking van Egbert. Jij was toch de man met de grotere visie?

op 28 08 2015 at 22:51 schreef Sasha Berkman:

“met het grotere overzicht”

op 29 08 2015 at 02:47 schreef Asmodee:

“De belangrijkste eigenschap van Nederlanders –en blanken in het algemeen- is een gevoel van superioriteit.”

M.a.w.:’De belangrijkste eigenschap van Antillianen -en bruinen in het algemeen- is een gevoel van minderwaardigheid’. In tegenstelling tot John de Beer herken ik mezelf en mijn omgeving niet in zulke gratuite generalisaties. Een fraai voorbeeld van politiek-correct racisme, deze borrelpraatjes van Bicker.

Het getuigt van een stuitend, arrogant superioriteitsgevoel als ik, geboren als blanke Nederlander, me schuldig ga wanen voor het gebrek aan eigenwaarde, geluk en welvaart van mensen met een andere huidskleur. Het minderwaardigheidscomplex van Bicker en Gario, maar dan omgekeerd.

‘Iedere keer als er een zwartharige vrouw of man op televisie komt, gaan de verontruste burgers los.’

Gelukkig zijn er superieure, blanke mannen zoals Peter die het voor deze hulpeloze verschoppelingen opnemen.

‘Een kind onder de evenaar
Is meestal maar een bedelaar’

op 29 08 2015 at 07:40 schreef Peter:

Gelukkig zijn er superieure, blanke mannen zoals Peter die het voor deze hulpeloze verschoppelingen opnemen.

Helaas zijn de minderwaardige, racistische stukken wit uitschot als Asmodee veruit in de meerderheid.

op 29 08 2015 at 08:54 schreef Nrosa:

Misschien is het nooit helemaal duidelijk te krijgen, de oorsprong van zwarte piet. Het uiterlijk van zwarte piet is overduidelijk; een kwaadaardige karikatuur. Nuff said.

op 29 08 2015 at 09:16 schreef Interviewer moest weer zeiken over MH17-tweet van Quinsy | Doorbraak.eu:

[…] Breedveld in Als er echt iets aan de hand is […]

op 29 08 2015 at 10:09 schreef John de Beer:

@ frank assmann

Dit is nog maar één van de vele inducaties/bewijzen:

http://blog.godreports.com/2011/09/many-surprised-by-genetic-and-cultural-links-between-palestinians-and-jews/

op 29 08 2015 at 16:00 schreef Thomas E:

John, het feit dat Joden en Palestijnen een grote genetische verwantschap hebben bewijst uitsluitend dat zij lang in dezelfde regio hebben samengeleefd. Misschien zijn veel joden rond de 7e eeuw wel Mohammedaan geworden. Tussen Nederlandse katholieken en gereformeerden zal ongetwijfeld ook een grote genetische verwantschap bestaan.

Maar juist het geloof, waarbij uit de Tora op te maken zou zijn dat het jodendom via de moeder wordt doorgegeven alsmede de bijbehorende geloofsbeleving en cultuur, zijn toch echt wat een Jood tot een Jood maakt.

op 29 08 2015 at 19:08 schreef MNb:

“objectief aangetoond dat bv. de zwarte piet traditie in de huidige vorm niks meer te maken heeft met racisme”
BWAHAHAHAHA!
Cultuuruitingen zijn per definitie afhankelijk van mensen en dus nooit objectief, Bertje. Na deze prachtige blooper had ik zoveel buikpijn van het lachen dat ik niet verder meer kon lezen.

op 29 08 2015 at 22:42 schreef John de Beer:

Klopt precies Thomas, de ironie van de geschiedenis wil dat een groot deel van de huidige Palestijnen nazaten zijn van Joden die niet in diaspora zijn gegaan na de verwoesting van de Tweede Tempel 70 jaar na Chr. en die met de uitbreiding van de islam over de Levant moslim zijn geworden. Op deze basis zijn er recent hechte vriendschapsbanden ontstaan tussen Bedoeïnen uit de Negev en progressieve rabbijnen en hun gelovigen. Een mooie bijvangst van het DNA-onderzoek.
Maar misschien dwalen we nu iets te ver af van Quinsy die dit waarschijnlijk ook een goede ontwikkeling zou vinden.

op 29 08 2015 at 23:39 schreef Bertje:

Mnb

Blij dat ik je weer eens aan het lachen gemaakt hebt.
Maar je hebt gelijk dat woordje objectief slaat nergens op.
Dank voor het wijze op mijn blooper.

op 30 08 2015 at 16:26 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Ik wou dat ik bruin was. Veel mooier.

op 30 08 2015 at 21:52 schreef Thomas E:

Gewoon veel in de zon liggen, Jeroen. En met dat kleurtje mag je nog alle clubs in ook.

op 04 09 2015 at 18:51 schreef Egbert:

Quinsy Gario for Zomergasten 2016

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS