Home » Archief » Andries Knevel: het Kwaad met een stropdas voor


[02.02.2017]

Andries Knevel: het Kwaad met een stropdas voor

Hassnae Bouazza

Na een weekend vol ophef over het laatste waanzinnige decreet van Trump om vluchtelingen en mensen uit liefst zeven islamitische landen te weren, kon je natuurlijk wachten op de apologeten.

De racisten die hun racisme openlijk koesteren en altijd weer op zoek gaan naar zogenaamde nuancering. Zo was er EO-mastodont Andries Knevel die er via Twitter triomfantelijk op wees dat er zeventien islamitische landen joden zouden weren.

Dat is natuurlijk niet waar, in de desbetreffende landen worden houders van Israëlische paspoorten niet toegelaten, een behoorlijk verschil. Ook laakbaar, want individuen zouden nooit verantwoordelijk gehouden moeten worden voor wat hun regering doet, maar joden weigeren? Nee. Het zijn landen die op gespannen of vijandige voet met Israël staan. Dat is nu eenmaal het smerige politieke spel, Israël mag ook graag mensen weigeren, maar Knevel laat zien dat niet alleen politici moreel verwerpelijke spelletjes spelen.

Ontmenselijking

Hoe hij in een tweet niet alleen joden misbruikt om zijn eigen weerzin te legitimeren maar tegelijk van islamitische slachtoffers daders maakt, is misselijkmakend.

In een adem door maakt hij zich bovendien schuldig aan wat hij de islamitische landen verwijt: regeringen gelijkstellen aan burgers en burgers straffen voor het beleid van overheden. Kennelijk moeten voor sommigen moslims altijd dader zijn, zelfs wanneer ze openlijk slachtoffer zijn. Zie daar de ontmenselijking in alle lelijke naaktheid.

Wie zich dus afvraagt hoe mensen tot gruweldaden komen, hoeft echt niet ver te kijken. Knevel is zo’n voorbeeld van het Kwaad in onderdrukte vorm met stropdas en een vleug christelijke hypocrisie. Hij zou niet aarzelen joden te slachtofferen om een anti-islam puntje te maken.

Giftig antisemitisme

Hebben we hem, en al die zogenaamde islamcritici die tegenwoordig fantaseren over een nieuwe etnische zuivering, eigenlijk al gehoord over het giftige antisemitisme en de verbijsterende Holocaustontkenning van het Witte Huis? Precies.

Ik heb het wel vaker geschreven: de culture verwantschap tussen joden moslims is eeuwenoud en niet zo besmet als de euro-joodse. Knevel kan beter in de spiegel kijken en zich rot schamen in plaats van moreel superieur te doen.

Hassnae Bouazza is regisseur en eindredacteur van Femke Halsema’s serie Seks en de Zonde, schreef een boek over Arabieren, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen hedonistische site, Aicha Qandisha. Vorig jaar heeft ze in Beiroet de Arouwad Award gekregen voor haar stukken over de Arabische wereld. Lees vooral ook haar relaas over het racisme op de progressieve redacties waar zij heeft gewerkt.

Hassnae Bouazza, 02.02.2017 @ 08:14

[Home]
 

7 Reacties

op 02 02 2017 at 10:57 schreef toto:

Zoals altijd een goed stuk Hassnae.
Onze gristenvrinden tonen hun ware aard. Glibberig als een paling in een emmer snot.
En nog een oud gezegde. Wanneer je hand geeft aan een gristen, is het verstandig om daarna je vingers na te tellen.

op 02 02 2017 at 12:16 schreef Daan:

Toen Knevel op TV verscheen, heb ik die meteen uit t raam gesodemieterd. Ik overwoog nog even om er zelf achteraan te springen. Sindsdien kijk ik niet meer. Geen enkel programma. Kan ik iedereen adviseren.

Bovendien was voor mij de lol eraf toen Henk Binnendijk verdween. DAT was pas een evangelist! Daar kunnen ze bij de islam nog een puntje aan zuigen. Ik geloof dat ie het zelfs heeft gepresteerd om Herman Brood te bekeren. Die sprong naderhand ook van het dak vanwege Knevel.

op 02 02 2017 at 14:15 schreef Chakir:

Knevel is gewoon een ordinaire antisemiet, hij heeft alleen het “geluk” dat de tijdsgeest van islamhaat dat ogenschijnlijk verhult. Dat is ook zo laakbaar aan die conservatieve joodse Israël lobbyisten. Op welke manier dan ook, maar er komt een tijd dat die Islamhaat is weggeëbd en dat er consensus is over Palestina, en dan staan de joden er helaas (weer) alleen voor tegenover de christelijke antisemieten zoals Knevel, vrees ik.

op 02 02 2017 at 14:35 schreef Paul Hoekveld:

Die ongelooflijke domme reacties en (slecht) verborgen haat wat onze mensen van het (superieure) boek meedragen en uiten.

Bah.

op 02 02 2017 at 16:20 schreef jansvis:

Begrijp ik het goed? Een land dat joden gewoon helemaal niet binnenlaat, is lang zo erg niet als een land dat joden weert die met een Israelisch paspoort binnen willen, maar ze wel toelaat als ze een -pak ‘m beet- Nederlands paspoort tonen?

op 02 02 2017 at 18:51 schreef Remco:

Uitstekend stuk van Hassnae Bouazza. Vooral feit dat Knevel van slachtoffers daders maakt is scherp opgemerkt. Treurig dat geloofsgenoten van mij op deze manier reageren.

op 03 02 2017 at 04:30 schreef Sasha Berkman:

Er zijn heel veel van dat soort lieden. Zo zijn er ook veel mensen die israel steunen omdat die veel moslims vermoorden. De engsten zijn de types die slachtoffers van de holocaust instrumentaliseren voor hun moslimhaat. Elma Draayer is er zo een.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS