Home » Archief » Canadese Indianen, tenenkrommende recensies en Tikkies in de nieuwe Frontaal Naakt!


[11.09.2021]

Canadese Indianen, tenenkrommende recensies en Tikkies in de nieuwe Frontaal Naakt!

Uw Hoofdredacteur


Illustratie: Fidus.

Hier is weer een nieuwe nieuwsbrief, de vorige was best succesvol, want er stond een oproep in voor nieuwe schrijvers en er hebben zich best wat mensen gemeld. Twee van hen publiceerden al een scherp stuk, namelijk Hamid Riffi en Ron Vinke. Wie dit in de mail leest: Frontaal Naakt wordt bijna elke dag ververst, dus vergeet niet elke dag terug te komen. Volg me op Twitter of Facebook voor dagelijkse updates.

Ik hoop dat ook vrouwelijke schrijvers zich zullen melden, en lieve mensen, ik hoef het niet met je eens te zijn en jullie niet met mij om voor publicatie in aanmerking te komen. Ik zoek niet meer dan een gedeeld gevoel van intellectuele dwarsigheid, maar geschreven op het ritme van het hart, zoals Hafid Bouazza mij eens omschreef. Als je mij wilt tegenspreken, no problemo, als het maar goed is onderbouwd en de ad hominems grappig zijn. De meeste ad hominems zijn humorloos en verbeten.

Doneer met Tikkie!

Vanaf nu kunnen lezers doneren met een Tikkie. Vroeger kom dat via PayPal, maar door een NSB-actie van Jan Bennink, die het Amerikaanse bedrijf wijsmaakte dat ik naaktfoto’s verkocht, blokkeerde dat Amerikaanse bedrijf mijn rekening. Mensen doneren thans door rechtstreeks te storten op mijn bankrekening, of door patroon te worden op Patreon, maar dat is allemaal nogal hoogdrempelig met veel gedoe. Een Tikkie heeft zowat iedereen binnen handbereik.

Probeer maar!

Naturisten en Nazi’s

Maar goed, er is dus een nieuwe Frontaal Naakt, de illustraties worden verzorgd door de Duitser Fidus (1868 – 1948) een naturistische macrobioot die met zijn tekeningen een sterk terug-naar-de-natuur-gevoel opriep, weg van de geïndustrialiseerde wereld, weg van het kapitalisme, maar leven van het land en de natuur zoals, volgens hem, de oude Germanen dat deden. Fidus is niet geheel onproblematisch. Hij voelde zich in de jaren dertig aangetrokken tot de Nazi’s, zoals wel meer romantische dwazen uit die tijd, alleen moesten de Nazi’s niks van hem hebben. In de jaren zestig werd zijn werk populair bij de Hippy’s.

Deze nieuwe editie hebben we met een bespreking van het boek Paying the Land van Joe Sacco, een documentaire in stripvorm over een inheems volk in Noord-West Canada, de Dene, en hoe hun gemeenschap ontwricht is door de olie- en gaswinning in hun gebied.

We worden bedreeeiiigd, dóór de woooookies!

Verder mijn analyse van de gênante ramp die we afgelopen week bij het NRC Handelsblad zagen voltrekken, dat een duizelingwekkend slecht stuk van Quinsy Gario publiceerde over de vertaling van het gedicht The Hill We Climb van Amanda Gorman door Zaïre Krieger, die door Gario de hemel in werd geprezen maar in zo’n blarentrekkend slecht Nederlands en met zoveel onnavolgbare, onbegrijpelijke argumenten dat het niet anders kan dan dat NRC bang was voor de wokies, geen zin had in gedoe en het daarom ongeredigeerd publiceerde. Zo in ene de geloofwaardigheid van die krant door de plee.

Nou, en dan hebben we een muzikale onderbreking door de Tokyose Sakamoto Shintaro. Lekkere relaxte muziek, steel-guitar en alles, maar met een duister ondertoontje.

China en de Oeigoeren

Verder heb ik natuurlijk noest gearbeid voor de schoolkrant, de afgelopen twee weken, want als ik het van de donaties had moeten hebben, was ik al van honger, dorst, kou en wat al niet gestorven. Best wel opmerkelijk vind ik een interview dat ik had met docent Peter Peverelli, die een boek over China schreef, en daarin ingaat tegen de stroom van negatieve publiciteit over dat land. Ik sprak met hem naar aanleiding van dat boek, bracht de Oeigoerenkwestie ter sprake en wat er toen gebeurde…

Laat me weten wat u van de nieuwsbrief vindt!

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Uw Hoofdredacteur, 11.09.2021 @ 12:07

[Home]
 

1 Reactie

op 11 09 2021 at 15:28 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS