Home » Archief » Hier is weer een nieuwe Frontaal Naakt! Met blabla, en zus en zo en ladida!


[28.08.2021]

Hier is weer een nieuwe Frontaal Naakt! Met blabla, en zus en zo en ladida!

Uw Hoofdredacteur


Foto: Anne Brigman.

Al sinds de oprichting van Frontaal Naakt kunnen lezers zich inschrijven voor de nieuwsbrief en dat hebben dan ook enige honderden mensen gedaan, misschien wel duizend, misschien tweeduizend. Vorige week meldden zich weer een aantal liefhebbers, nadat Sander Schimmelpenninck iets van me had geretweet. Ik realiseer me dan dat ik echt iets van een nieuwsbrief moet gaan versturen.

Ik doe dat wel eens, heel onregelmatig. Ik copypaste dan de homepage van de nieuwe editie, want elke twee weken zet ik een nieuwe editie van Frontaal Naakt online, ik weet niet of iemand dat ooit in de gaten heeft gehad. Ik kies dan een nieuw thema voor de illustraties, in deze editie zijn dat de naakte selfies van de Amerikaanse fotograaf Anne Brigman (1869 – 1950) en zet er vier nieuwe stukjes op, drie teksten, vaak een nieuwe aflevering van de brievenrubriek, en een cartoon of filmpje. In de twee weken daarna zet ik er dan steeds wat bij, totdat er een stuk of veertien stukjes op staan, die ik in het archief laat verdwijnen.

Als ik vier nieuwe stukjes online heb gezet, plak ik dus de homepage in een mail en stuur die naar de nieuwsbriefabonnees. Maar meestal schiet dat erbij in, want ik heb dan al uren achter de computer gezeten, en geen zin meer om te werken.

Nieuwsbrief Nieuwe Stijl

Ik ben al lang van plan iets anders met die nieuwsbrief te doen, iets dat wat toevoegt. Een soort hoofdredactioneel stukje met links naar de nieuwe Frontaal Naakt, een persoonlijke noot en misschien een paar links naar activiteiten die ik elders heb ontplooid. Voor de schoolkrant waar ik voor werk, bijvoorbeeld, of freelance-dingen die ik doe.

Dit is een eerste poging tot die Nieuwsbrief Nieuwe Stijl. Hallo, lieve nieuwsbriefabonnees! Dank voor uw belangstelling! In de nieuwe Frontaal Naakt een commentaar op de schandalige behandeling van Afghanistan en van Afghaanse vluchtelingen door mijn land en mijn landgenoten, en de wat gratuite verontwaardiging die altijd luidruchtig wordt beleden door weer andere landgenoten, een filmpje van een dansende elfjarige die daarmee laat zien over een verbluffende kennis te beschikken van theater en film, nog afgezien van haar waanzinnige dans- en mimetalent, een stukje over een dom interview met de domme Lale Gül, en deze nieuwsbrief, want het is zonde om al die tijd te besteden aan het schrijven van een stukje dat dan slechts wordt gelezen door een klein deel van de nieuwsbriefabonnees.

Naakt in de natuur

De stukjes worden de komende twee weken versierd met werk van de Amerikaanse fotograaf Anne Brigman, die zichzelf in het begin van de twintigste eeuw naakt fotografeerde in het woeste natuurlandschap van de Sierra Nevada. De foto’s zijn van een verpletterende schoonheid, maar symboliseren ook de vrijheid van een vrouw die zich onttrekt aan de conventies van de maatschappij en zich blootstelt aan de tucht van Moeder Natuur. De natuur is de hoofdzaak in die foto’s, Brigman is er een nietig figuurtje in, kwetsbaar in haar naaktheid en daarmee ook krachtig, want onbevreesd, onbevangen.

Past goed bij Frontaal Naakt, dus.

Het verraad van Afghanistan

Ik heb van de week twee studenten van Afghaanse afkomst geïnterviewd. Ik werd getroffen door hun verdriet – één van hen kon haar tranen niet bedwingen – die af en toe uitmondde in oprechte, bittere woede. Ik kan me er alles bij voorstellen. De Afghanen zijn afschuwelijk verraden door de wereld. In de schoolkrant. Daar maak ik best mooie verhalen voor, die de moeite waard zijn, ook voor mensen die geen directe band hebben met de VU, want ze gaan over allerlei zaken die voor ons allemaal relevant zijn, zoals geweld tegen lhbti-plussers, racisme, wokofobie en natuurlijk wetenschap. Kijk maar.

Aicha Qandisha

Af en toe schrijf ik wat voor Aicha Qandisha, de online ‘glossy’ van mijn geliefde Hassnae Bouazza. Al een poosje niet meer gedaan, wordt weer eens tijd. Aicha Qandisha gaat over lifestyle, cosmetica, veel over eten, want dat is Hassnae’s grote liefde, kunst, cultuur en soms wat politiek. Ook zéér de moeite waard. Maar Hassnae is heel druk op allerlei verschillende gebieden, dus ze houdt AQ niet zo regelmatig bij als ik Frontaal Naakt.

Nieuwe schrijvers gezocht

Ja, en over dat laatste. Misschien is het iemand opgevallen dat ik de laatste maanden zelf ook wat minder actief ben met Frontaal Naakt. Ik heb jarenlang de site vrijwel elke dag geüpdate met een vers stukje. Maar de laatste tijd gaan er weleens wat dagen voorbij zonder nieuwe activiteit.

Dat komt doordat ik druk ben met allerlei zaken, maar ook doordat ik steeds minder gastbijdragen krijg. Ik begon Frontaal Naakt in 2005 met een groepje gelijkgezinden: cartoonist Ad Kolkman, columnist Lagonda alias Edgar van Oostrum, die tegenwoordig actief is als een soort Qanon-wappie en, meen ik, nog steeds wacht op de terugkeer van zijn messias Donald Trump, en nog een stel mensen, waarvan de meesten in de jaren daarna totaal zijn geradicaliseerd en hun eigen opinie-toko zijn begonnen of dood zijn gegaan of voor Elsevier Weekblad zijn gaan werken of whatever. Het idee was een soort online opinie-magazine met literaire en kunstzinnige aspiraties, waar ik dan de hoofdredacteur van was. Een collectiefje van lui die zichzelf een beetje buiten de gevestigde orde hadden geplaatst.

Tot voor kort kreeg ik nog regelmatig allerlei gastbijdragen van progressieve mensen, maar ook die spoeling werd steeds dunner. Af en toe levert Johan de Vries een absurdistisch-filosofisch stukje over Joris en Jasper Mekkes fungeert als een soort medium voor dode Franse filosofen die ons aan de radicale democratisering proberen te krijgen. Journalist Fréderike Geerdink heeft een paar jaar regelmatig bijgedragen, maar is nu te druk met allerlei andere zaken.

Om een lang verhaal kort te maken: ik zoek nog mensen met schrijftalent en gezond verstand die tegen de stroom inzwemmen en Frontaal Naakt misschien een geschikt podium vinden voor hun prikkelende stukken. Daar kun je mee naar de Joop gaan, maar daar word je toch een beetje ondergesneeuwd door de conservatieve Lodewijk Asscher-discipelen, zeg maar, en de politiekcorrecte jongens, meisjes en non-binairen van het Redelijke Midden. Ik zoek mensen die blijven doorvragen, dus geen progressieve types die de Waarheid hebben ontdekt en die constant lopen te verkondigen en iedereen uitschelden die de Waarheid nog niet ontdekt hebben, maar die ook die Waarheid weer blijven bevragen. Snap je? Niet alleen Domrechts bekritiseren, maar ook Superduperslim, Zelfingenomen Links.

Frontaal Naakt is altijd een vernieuwer in de blogosfeer geweest. Özcan Akyol is hier begonnen, en Zihni Özdil en Mark Adriaanse, die nu carrière maakt bij NRC Handelsblad, en nog zowat mensen op wiens naam ik nu even niet kom.

Hoe dan ook, als je denkt dat je wat leuks bij te dragen hebt, stuur me een mailtje. Je kunt altijd nog naar de Joop. Maar ik zou hier graag weer het idee van een hemelbestormerscollectiefje terugkrijgen.

Nu nog zien dat ik deze nieuwsbrief ook daadwerkelijk verstuur.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Nieuwsbrief, Uw Hoofdredacteur, 28.08.2021 @ 11:42

[Home]
 

1 Reactie

op 28 08 2021 at 11:42 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS