Home » Archief » Code van Bordeaux in je broekje


[05.02.2020]

Code van Bordeaux in je broekje

Peter Breedveld


Scène uit Hombre van Antonio Segura en José Ortiz

In geen enkel nieuwsbericht wordt ontkend dat Thierry Baudets tweet racistisch is, zegt verslaggever van Nieuwsuur Rudy Bouma. Strikt genomen is dat waar, maar de media wringen zich wel in allerlei bochten om de racistische tweet niet als zodanig te benoemen. Ze schrijven over de ‘Marokkanen-tweet’, de ‘foutieve tweet’ en de ‘onhandige tweet’, over de ‘uitglijder van Baudet’ en volgens Peter R. de Vries grenst de tweet aan racisme en dat is het hardste oordeel dat je het Redelijke Midden zult horen geven in Nederland.

Bouma’s collega Eelco Bosch van Rosenthal verzet zich zelfs met hand en tand tegen de suggestie dat het zijn journalistieke plicht zou zijn het racisme van Baudets tweet te duiden als universitair docent Alexander Pleijter erop wijst dat de Code van Bordeaux dat voorschrijft. De code is in 1954 opgesteld en in artikel 7, dat in 1986 werd toegevoegd, staat dat journalisten zich bewust moeten zijn van het gevaar van door media verspreide discriminatie, en ‘al het mogelijke’ moeten doen om discriminatie te voorkomen.

Bosch van Rosenthal, die nog nooit van de Code van Bordeaux had gehoord, meent dat artikel 7 is bedoeld voor Rwandese journalisten, die midden jaren negentig via het station Radio Télévision Libre des Mille Collines de Hutu’s tegen de Tutsi’s ophitsten en zo aanzetten tot de genocide op de laatstgenoemden.

Racisme verspreiden

Vooruitziende blik hadden de lui die in 1986 al een anti-racistisch artikel opstelden om een genocide te voorkomen die in 1994 zou gaan plaatsvinden. Jammer dat die Rwandezen zich er uiteindelijk geen reet van hebben aangetrokken. Maar hoe dan ook, voor witte journalisten geldt dat artikel niet, vindt Bosch van Rosenthal. Hier mogen Nieuwsuur en alle andere kwalitetsmedia racisme verspreiden door een fascistische racist als Baudet te bewieroken als verfrissende nieuwkomer, zijn pianospel te bewonderen en zijn pakken en zijn Marlon Brando-blik, te vragen naar zijn vriendin als hij zegt dat massa-immigratie ons land naar de afgrond brengt, hem uit te roepen tot politicus van het jaar en het daarbij te allen tijde nadrukkelijk en fanatiek niet te hebben over zijn racisme.

Racisme benoemen is in Nederland een groot taboe. Je wordt er zelfs voor vervolgd. Ik ben vorig jaar door het Openbaar Ministerie vervolgd omdat ik iets terugzei tegen de rabiaat-racistische Twitter-troll Hans Konings. Serieus! Drie uur verhoord door de politie en toen fucking vervolgd.

Zeiken over de toon

Racisme benoemen doe je niet. Sylvana Simons maakte afgelopen zondag bekend dat ze volgend jaar met haar politieke partij Bij1 weer een gooi doet naar een paar Kamerzetels, en ze zei dat ze racisten racisten zal blijven noemen. Nou! Daar mocht ze meteen verantwoording over komen afleggen in het nieuwe zwetsprogramma Op1. “Wie zijn dan die racisten volgens jou?! Wie noem jij racist?! Zeg dan! Zeg dan!” Nou, zegt Simons, “de politicus die tweette dat we overspoeld worden door Marokkanen die vrouwen lastigvallen.” Korte stilte en dan zegt één van de presentatoren met dramatische verslagenheid in haar stem: “Thierry Baudet!”

THIERRY BAUDET! ZE BEDOELT THIERRY BAUDET! ZE NOEMT THIERRY BAUDET EEN RACIST! ZE DEED HET NET! ZE ZEGT HET ECHT! ZE ZEGT DAT THIERRY BAUDET EEN RACIST IS!

Om vervolgens, onvermijdelijk in Nederland, te gaan zitten zeiken over de tóón. “Moet dat nou zo? Op die tóón?”

 

 

Code van Bordeaux in je broekje, zeggen de Nederlandse media. Dat moeten die zwartjes zich maar aantrekken. Hier duiden we racisme niet, hier hijsen we verfrissende politici op het schild die de problemen met Marokkanen durven te benoemen, het Marokkanenprobleem. Wie zich aan de Code van Bordeaux houdt, dáár gaan we achteraan.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar werd ik door het Openbaar Ministerie vervolgd wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 05.02.2020 @ 08:31

[Home]
 

1 Reactie

op 05 02 2020 at 08:31 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS