Home » Archief » Dat typische gebrek aan empathie dat alle hondenbezitters kenmerkt


[09.05.2018]

Dat typische gebrek aan empathie dat alle hondenbezitters kenmerkt

Peter Breedveld

Eergisteren zat ik in de trein van Amsterdam-Zuid naar Den Haag Hollands Spoor (en verder, maar in Den Haag moest ik eruit) tegenover een jongedame, een meisje nog eigenlijk, van vermoedelijk Hindoestaanse afkomst. Een ietwat nerderig type, en overdreven netjes.

In Leiden kwamen er twee oudere dames naast ons zitten, in het compartiment aan de andere kant van het gangpad. Eén van hen had een hond mee, een te dik beest dat ze probeerde vóór haar te laten liggen, maar de hond liep naar het gangpad en bleef daar doodstil staan, zodat iedereen over hem heen moest stappen of zich langs hem heen moest wurmen. Zijn baasje probeerde hem van dat pad af te trekken, maar er was geen beweging in te krijgen. “Wat ben je toch eigenwijs”, zei de vrouw. En tegen haar metgezel: “Hij wil gewoon niet.”

En tja, als een hond niet wil, dan hebben wij mensen ons daar bij neer te leggen.

Anus en genitaliën

Intussen hield het meisje tegenover me de hond scherp in de gaten, ze was duidelijk niet van het beest gediend, en wilde niet door hem worden aangeraakt. Ze had reden te vrezen dat dit wel zou gebeuren, want het beest bewoog zich tijdens de reis steeds een beetje meer onze kant op. Aan de andere kant naast mij was een vrouw gaan zitten die overduidelijk op slag verliefd was geworden op het beest. Ze bleef onafgebroken naar de hond staren en leek zijn aandacht ook te willen trekken, afgaande op haar hyperactieve hoofdbewegingen in de rand van mijn blikveld.

Zelf wil ik ook niet door andermans huisdieren worden aangeraakt. Ik wil niet dat honden langs mijn benen wrijven met hun verharende vacht en ik wil niet dat ze met hun anus en genitaliën op mijn schoenen gaan zitten. Ik wil hun natte neus niet tegen mijn hand voelen, ik wil ze niet ruiken. Maar vooral het idee dat hondenbezitters klakkeloos aannemen dat ik gecharmeerd ben van hun hond irriteert me, en dat ik die ongevraagde intimiteiten dus fijn zou vinden.

Kwam nog bij dat ik deze hond niet mocht. Ik vind honden allemaal vieze, domme beesten maar dit was ook nog een asociale klootzak.

Bot en onbeschoft

Bij het station Laan van Nieuw Oost Indië moest het meisje eruit. Ze stond op, nog steeds de hond met Argusogen in de gaten houdend, en leek te wachten tot zijn baas de hond uit het gangpad zou manoeuvreren. Maar dat gebeurde dus niet. Die vrouw zag haar, registreerde haar aarzeling, maar ze deed niets. Ze zei tegen het meisje: “Loop maar gewoon”. Maar dat wilde dat meisje niet, dat was overduidelijk. Als ze “gewoon” zou lopen, zou ze die hond aanraken. Ze bleef stokstijf staan.

De vrouw keek ook, haar metgezel keek. Iedereen wachtte af wat er zou gebeuren. Het meisje besloot om over de leuning van de stoel te klimmen om op het gangpad te komen. Dat ging heel onhandig, het was gênant, en de vrouw sneerde: “Ja, zo kan het ook.”

Ik overwoog om haar aan te spreken. Te zeggen dat het hoffelijker was geweest om de weg vrij te maken voor dat meisje door die hond daar weg te trekken. Trouwens ook voor de andere passagiers die eruit moesten en over het dier heen moesten stappen. Dat dit bot en onbeschoft was, en dat het getuigde van weinig empathie. Dat typische gebrek aan empathie dat zowat alle hondenbezitters kenmerkt, die zich niet kunnen voorstellen dat er mensen zijn die niet zijn gediend van de aanrakingen van hun trouwe viervoeter, dat ook pertinent weigeren zich voor te stellen.

Terug in Nederland

Maar ik was pas drie dagen terug uit Japan en had alweer vier onaangename aanvaringen gehad met lompe landgenoten, vanwege hun gebrek aan manieren, de eerste twee keer al meteen op Schiphol, nog vóórdat ik voorbij de douane was. Ik had geen zin in wéér trammelant, waarmee ik ook weer de aandacht van de hele coupé zou trekken, iets wat niet zelden gebeurt omdat ik meestal mijn mond niet kan houden.

Ik zweeg dus maar ik was wel kwaad. En ik baalde, dat ik weer terug in Nederland was.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 09.05.2018 @ 07:46

[Home]
 

1 Reactie

op 09 05 2018 at 07:58 schreef Peter:

Janken? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS