Home » Archief » Wierd Duk en zijn Sturmabteilung


[08.05.2018]

Wierd Duk en zijn Sturmabteilung

Peter Breedveld

De als journalist vermomde fascistische douchebag Wierd Duk vond het op Bevrijdingsdag weer eens tijd om mij in het zonnetje te zetten, samen met een drietal andere mensen die kritisch zijn over zijn manier van werken. Hij riep zijn Twitter-volgers openlijk op om ons te belagen, wat overigens een flagrante overtreding is van de huisregels van Twitter.

Duk doet dat vaker. Het is niets anders dan een manier om zijn critici te intimideren en een methode die ze ook bij GeenStijl vaak toepassen. Zijn volgers komen je dan uitschelden en verdachtmaken en beschuldigen van van alles, en de bedoeling is dat je de volgende keer wel drie keer nadenkt voordat je Herr Duk nog eens tegenspreekt.

Maar ik heb schijt aan Duk, en ook aan zijn fan-base, zonder uitzondering agressieve imbecielen die nog geen deuk in een pakje boter kunnen slaan. Er was een tijd dat ik beducht was voor het noemen van mijn werkgever, één van Duks favoriete streken, die vervolgens mijn naam constant ziet langskomen in haar Twitter-tijdlijn, in combinatie met allerlei vuigs en smerigs, maar ik leg inmiddels geen verantwoording meer af voor wat anderen over me schrijven. Ik sta alleen voor wat ik zelf zeg en schrijf, en daar ben ik héél duidelijk over. Er is nog wel eens iemand die meent mij de les te moeten lezen op basis van een tweet van Duk of iemand anders, maar die geef ik ondubbelzinnig te verstaan dat ik daar niet van gediend ben.

Nederlandse waarden

Ik heb fucking rechten. Ik mag ook mijn mening uiten, net als Duk. En de mijne is beter onderbouwd en een stuk frisser, ethisch gezien, dan die van Duk. Ik heb sowieso nooit begrepen waarom media, politici en de trollenhordes op Twitter het op mij hebben voorzien omdat ik Nederlandse waarden verdedig als gelijkwaardigheid en medemenselijkheid.

Maar niet iedereen is voorbereid op dergelijke trollacties. Ik vraag hier al jaren aandacht voor, en heb vele malen gewezen op het feit dat veel bloggers en twitteraars het inderdaad voor gezien houden, wat dus precies de bedoeling is, maar werd nooit serieus genomen. Pas nu veel andere mensen het slachtoffer worden, begint het door te dringen hoe ernstig dit is.

NRC-columnist Clarice Gargard, bijvoorbeeld, die een zeer genuanceerde column schreef over de Dodenherdenking en antisemitisme, en erop wees dat dat echt geen allochtonen-ding is, dat ook autochtonen zich er nog steeds aan te buiten gaan, en dat Dodenherdenking de laatste tijd vooral gaat over het uitsluiten van groepen mensen, precies wat ik ook altijd schrijf. Maar Duk noemt een ‘nare malicieuze column’, uiteraard weer zonder onderbouwing. Gevolg: een strontlawine van onversneden haat van de Duk-rukkers die Gargard over zich heen krijgt.

Bek houden

Het doel is hier niet discussie, het doel is iemand te breken, te intimideren zodat ze haar klep voortaan houdt. Duk wil niet dat mensen meningen uiten waar hij het niet mee eens is. Hij vindt het ongelofelijk dat mijn werkgever mij toestaat deze website te hebben. Hij brengt ook nooit argumenten in, hij veroordeelt alleen maar. Hij is het nooit oneens met iemand, maar wat die schrijft of zegt is altijd ‘malicieus’, ‘smerig’, ‘leugenachtig’, ‘schandalig’. Zijn tijdlijn bestaat voor het grootste gedeelte uit gescheld op mensen met wie hij het niet eens is (en die daarna het gescheld en de bedreigingen van zijn volgers voor hun kiezen krijgen) en loftuitingen aan het adres van mensen met wie hij het wel eens is. Er is geen uitwisseling van argumenten, Duk brengt geen inhoudelijke bezwaren in, hij stuurt zijn hordes op je af omdat je je bek moet houden. Het is een ernstige vorm van geweld.

Duk is constant aan het hitsen tegen moslims en allochtonen, hoopt op een gewapende clash met een politieke aardverschuiving na, bedrijft een vorm van propaganda die werkelijk doet denken aan die van de oorspronkelijke Nazi’s, met grove karikaturen van moslims en het dreigende angstbeeld van de moslimhorden die Europa onder de voet lopen, gelooft in een Marxistisch-islamitisch complot tegen het blanke ras en probeert fanatiek iedereen kapot te maken die hem tegenspreekt.

En hij niet alleen, al dat domrechtse gajes doet het zo. Hier is een vrij expliciete oproep tot geweld tegen mijn persoontje. Kijk, Hans Laroes heeft er nu ook tabak van. Dit overkomt mij al tien jaar. Eigenlijk zou ik moeten zeggen: “Ah, joh, Hans, het is maar Internet! Je moet ze gewoon negeren!”

Het is niet maar Internet. Vroeg of laat staan ze echt voor je deur. Of op je werkplek, zoals me drie weken geleden weer eens overkwam (niet de eerste keer). “Ja maar Peter, je toon en je woordkeuze zijn ook zo heftig!”

Kindly go fuck yourself.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 08.05.2018 @ 06:31

[Home]
 

1 Reactie

op 08 05 2018 at 06:40 schreef Peter:

Met uw vingertje zwaaien? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS