Home » Archief » Dat Wierd Duk zich nog journalist mag noemen, is bizar


[13.10.2018]

Dat Wierd Duk zich nog journalist mag noemen, is bizar

Peter Breedveld

Van Wierd Duk en De Telegraaf hebben we de afgelopen jaren heel wat excessen gezien, maar op de bizarre freakshow die de voormalige Nazikrant heeft gemaakt van het proces tegen de blokkeerfriezen was zelfs ik niet voorbereid. Niet in objectieve journalistiek geloven is één ding, maar De Telegraaf heeft koortsachtig actie gevoerd voor de blokkeerfriezen, en dat terwijl die krant altijd zo voor een harde aanpak is van wetsovertreders.

Daarbij wordt nauwelijks een middel geschuwd. Terwijl Jenny Douwes en haar blokkeerfriezen zo’n beetje werden gecanoniseerd, werden hun slachtoffers, de actievoerders van Kick Out Zwarte Piet, gedemoniseerd tot terroristen die erop uit waren kinderen in gevaar te brengen. Wie het publiekelijk voor ze opneemt wordt door Wierd Duk geïntimideerd. Zo schandpaalde hij in De Telegraaf een sympathisant van de antizwartepieters die hij eerst had gemolesteerd in de rechtbank en die daarvan een geluidsopname bleek te hebben gemaakt. Toen hij op Twitter werd tegengesproken door antropoloog Sinan Çankaya, stuurde hij zijn volgers op diens werkgever af.

Verliefd stelletje

Duk laat er geen enkele twijfel over bestaan dat hij aan de kant van de blokkeerfriezen staat. Hij wijkt niet van de zijde van Jenny Douwes, met wie hij een verliefd stelletje lijkt te vormen, en treedt overal waar hij kan op als haar woordvoerder. Daarbij brengt hij niet gewoon haar standpunten over, hij voert haar letterlijk op als een gereïncarneerde Jeanne d’Arc en draait een larmoyante smartlap af, waarin Douwes, hardwerkende Nederlander en alleenstaande moeder bovendien, “tegen haar wil” betrokken is geraakt bij de wegblokkade waarbij mensen in gevaar werden gebracht, werden geïntimideerd en werden beroofd van hun grondrechten. Dit na een jaar van kritiekloze interviews waarin Douwes steeds duidelijk maakte dat ze compleet verantwoordelijk is voor alles wat er bij die snelwegblokkade is gebeurd.

Daarbij “vergeet” Duk steeds weer wie er eigenlijk voor de rechter staan, en waarom. Ernstig strafbare feiten zijn het, waar de blokkeerfriezen zich aan te buiten zijn gegaan: voertuigen in gevaar gebracht, het recht van betogen van medeburgers verhinderd, de vrijheid van het handelen van medeburgers wederrechtelijk ingeperkt, burgers geïntimideerd en angst ingeboezemd. Duk meent echter dat de anti-zwartepieters moeten worden aangepakt.

Terroristische groep

Duk is niet de enige die suggereert dat het de anti-zwartepieters zijn, die terecht moeten staan, of zouden moeten staan. De NOS deed het ook al, door te stellen dat zowel de voor- als tegenstanders van Zwarte Piet voor de rechter staan (foto erbij voor dat beetje extra journalistieke objectiviteit). Duk en de rest van de media hebben Douwes en haar blokkeerfriezen het afgelopen jaar steeds in hagiografische stukken, vaak paginagroot, opgevoerd als edele wilden met simpele genoegens, die het alleen maar gaat om de kinderen, om het behoud van hun eigenheid, om verzet tegen de arrogante Randstad. Kick Out Zwarte Piet is echter steeds weggezet als een agressieve actiegroep, door de AIVD, ook een politiek-activistische organisatie, zelfs als een potentieel terroristische groep.

Dat laatste is het smerigste een-tweetje tussen de politiek en de media dat ik de laatste jaren in Nederland heb gezien. Kick Out Zwarte Piet, met boegbeeld Jerry Afriyie, heeft sinds de oprichting steevast uiterste zelfbeheersing betracht. Ik ken weinig mensen die zo empathisch en geduldig zijn als Afriyie, die ik een aantal keren heb zien optreden. Afriyie is een man van de zachte krachten.

Gewapende tak van de PVV

Maar hij hoeft zich maar in de buurt van een Sinterklaasintocht te begeven en de politie gaat totaal berserk. Steeds worden de vreedzame demonstraties van KOZP met grof geweld neergeslagen door de politie. In Gouda werd de groep door diverse media, onder andere de EO, Powned en NRC Handelsblad, op een vreselijk achterbakse manier geframed. NRC heeft dat uiteindelijk moeten rectificeren. Afriyie werd zwaar mishandeld door de politie, die de gewapende tak is van de PVV, waarna hij ook nog werd veroordeeld en brodeloos werd gemaakt door de politie, die ervoor gezorgd heeft dat hij niet meer mag werken als beveiliger. Tegen de politie verlies je altijd, vraag maar aan Mitch Henriquez. O nee, dat kan niet meer.

Zo is de stand in het land: Neonazi’s krijgen politiebescherming, antiracisten worden door de politie in elkaar geslagen, elke fucking keer weer.

Smerige spelletjes

Maar het is deze framing die door Duk en Douwes steeds wordt gebruikt om Afriyie en KOZP als boosdoeners te stigmatiseren, zelfs als terroristen. Dit wordt nooit tegengesproken door de journalisten die steeds ruimhartig een podium bieden voor deze gore laster. Douwes bestond het zelfs om in RTL Late Night een zwarte een plaats te weigeren aan de tafel waar zij aan zat, en hem in één adem door uit te maken voor terrorist. Terwijl nota bene haar eigen terreuractie expliciet vermeld staat in het jongste AIVD-rapport.

Wie had gedacht dat er in 2018 nog een zwarte een plek aan tafel zou worden geweigerd, nota bene door iemand die terechtstaat voor het in gevaar brengen en intimideren van vreedzame actievoerders?

Nog steeds begrijpt deze vrouw niet dat zij het is die straks een strafblad heeft wegens een terreuractie op de openbare snelweg. Zij en Duk geven alles en iedereen de schuld, behalve zichzelf. Zelfs de burgemeester van Dokkum wordt door het duo belasterd.

Het zijn uiterst smerige spelletjes die hier worden gespeeld door niet alleen De Telegraaf, maar door alle media, die fanatiek hebben meegewerkt aan de beeldvorming rond de wegblokkeerders en Kick Out Zwarte Piet.

Media aanpakken

Maar zelfs in de wetenschap dat alle media hun objectiviteit compleet laten varen als het gaat om deze zaak, is het gedrag van Wierd Duk extreem bizar. En nog idioter is dat De Telegraaf hem nog steeds verslag laat doen van het proces tegen de blokkeerfriezen, terwijl het iedereen duidelijk is dat hij één van hen is. Hij heeft de terreuractie van deze groep zelfs helpen organiseren.

Er wordt altijd steeds een nummertje van gemaakt als iemand suggereert dat er weleens een grens mag komen aan wat een journalist allemaal is toegestaan. De Volkskrant framede laatst zelfs de voorzitter van de Europese commissie omdat hij zou hebben gezegd dat de media hard moeten worden aangepakt, wat ook weer een leugen was.

Maar dat een liegende hufter als Wierd Duk zich journalist kan noemen terwijl hij én deelneemt aan een terreuractie, én actievoert voor de terroristen, én de slachtoffers van die terroristen belastert, én iedereen intimideert die hem tegenspreekt, daarbij zelfs zijn krant als podium gebruikt, daar zou bijvoorbeeld de journalistenvakbond NVJ zich best eens over mogen uitspreken.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 13.10.2018 @ 12:46

[Home]
 

1 Reactie

op 13 10 2018 at 12:53 schreef Peter:

Schelden of slijmen? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS