Home » Archief » De gevaarlijke nonsens van Nausicaa Marbe


[13.10.2021]

De gevaarlijke nonsens van Nausicaa Marbe

Peter Breedveld


Scène uit Tetsuo the Iron Man (Tsukamoto Shinya, 1989).

Nausicaa Marbe geeft in De Voormalige Nazikrant drie voorbeelden van wat zij ziet als “de steeds absurdere vormen” van het “ontspoorde diversiteitsbeleid”. Een hoofdcommissaris van de politie die agenten met hoofddoek “hartstikke tof” vindt, een campagne van de gemeente Amsterdam waarin onder andere wordt gepleit voor gebedsruimtes op het werk en het diversiteitsbeleid op de universiteiten.

Volgens schrijver Pieter Waterdrinker, die me altijd aan het Heertje in Tita Tovenaar doet denken, zijn dit glasheldere formuleringen van “wat slechts mag worden gedacht”, en hij plaatst Marbe in de “aloude traditie van Oost-Europese dissidenten.”

Trouwe lezertjes van Frontaal Naakt weten allang dat wanneer Telegraaf-types beweren dat dingen niet mogen worden gezegd, het in werkelijkheid over niks anders gaat in de media en inderdaad, over de politiehoofddoek, gebedsruimtes en het diversiteitsbeleid op de universiteiten (“woke!”) zijn er de afgelopen tijd 15789 columns en opiniestukken verschenen en 67804 debatten gevoerd, altijd afgesloten met een schuimbekkend “Maar dat mag je GARGL! niet zeggen van de policor goegemeente!”

Scheiding kerk en staat

Wat die hoofddoek betreft, maakt Marbe uiteraard een karikatuur van de woorden van de hoofdcommissaris, Martin Sitalsing, die in Het Algemeen Dagblad een heel genuanceerd verhaal heeft en zegt dat het toestaan van een hoofddoek “enorme winst zou kunnen opleveren in het ombuigen van de korpscultuur waarin wit nog altijd de norm is.” Maar dat is nou eenmaal hoe domrechtse mensen werken, anderen woorden in de mond leggen, want anders ziet iedereen meteen dat het nergens op slaat, wat ze er tegenin brengen.

Marbe beweert, zoals bijna alle tegenstanders van de hoofddoek doen, dat een agent met hoofddoek de scheiding van kerk en staat aantast. Dat is bullshit. Als een agent met hoofddoek, of zonder hoofddoek, ons allerlei religieuze regels zou opleggen, dán zou die scheiding aangetast worden. Als je een boete krijgt omdat je luid “godverdomme” roept, dán hebben we een groot probleem.

Bijna niemand begrijpt, of wil begrijpen, dat de scheiding van kerk en staat inhoudt dat de georganiseerde religie zich niet in staatszaken mengt en de staat zich niet bemoeit met de georganiseerde religie (zolang die zich niet bezighoudt met maagdenoffers en dergelijke). Verder mag iedereen zich laten inspireren waardoor die wil: Marvel Comics, de bijbel of de koran.

Dat uniform dient om een politieagent als zodanig te onderscheiden, niet om te laten zien dat een agent “neutraal” is. Een uniform is per definitie nooit neutraal. Een agent zelf is nooit neutraal en oogt ook nooit neutraal. Haardracht, tatoeages, snorren en lichaamstaal geven veel weg over de persoonlijke voorkeuren van elke agent. Ik verdenk agenten met een borstelsnor of een kaalgeschoren kop ervan aanhanger te zijn van het machismo waar ik persoonlijk een grafhekel aan heb en het is algemeen bekend dat de politie niet bepaald neutraal staat tegenover mensen van kleur, vrouwen, LHBTI-plussers en moslims.

Gebedsruimtes

Gebedsruimtes mogen van Marbe ook niet, want de werkvloer moet volgens haar “religieneutraal” zijn. Says who? De werkvloer is een verzameling van individuen met persoonlijke voorkeuren en levensstijlen en waarom religie daar als enige buiten moet worden gehouden, is niet te verdedigen, behalve als je religiefoob bent. Niemand doet moeilijk als hun collega’s alleen maar over voetbal kunnen lullen, en als roken en koffiepauzes onderdeel van de werkdag zijn, waarom bidden dan niet?

Het gelul van Marbe dat dergelijke voorzieningen alleen door links zouden worden bepleit, snijdt trouwens ook geen hout. In een zeer rechts en conservatief land als Japan, dat vanwege zijn ligging wat meer is ingebed in een wereld waar religie een volkomen normale zaak is, doet niemand moeilijk over gebedsruimtes. Ze zijn er gewoon, zonder oeverloos gezeik. En ik zal je wat zeggen: ik heb liever iemand die af en toe weggaat om te bidden dan iemand die gaat roken en dan langs mijn werkplek terug naar hun werkplek loopt, met een walm van sigaretten en slechte adem, die mijn kant opkomt.

Gaat goed hè, qua genderneutraliteit in mijn zinnen. Ik bedoel de voornaamwoorden. Ik vind het echt helemaal niks en weet niet of ik dat ga volhouden.

Witte mannelijke drankorgels

Marbes gezeik over het diversiteitsbeleid op universiteiten wordt ingeluid met alweer een stropop over het alcoholbeleid aan de UvA dat erop neerkomt dat alcohol minder vanzelfsprekend wordt door voldoende alternatieven te bieden. Geen alcoholverbod dus om het de moslims naar de zin te maken, zoals overal werd gesuggereerd, maar een beleid waarbij ook voor moslims iets is. Het is toch normaal dat je voor iedereen binnen je organisatie iets te bieden hebt, en je beleid niet ijzerenheinig op de witte mannelijke drankorgels blijft afstemmen? Ik krijg ieder jaar de fles wijn en een blikje varkensvlees uit het kerstpakket van één van Hassnae’s broers. Ben ik blij mee, maar ik denk dan ook altijd: hoe moeilijk is het om die fles wijn voor hem te vervangen door iets alcoholvrijs en door een potje eendenpaté?

Eet-ie geloof ik ook niet, maar ikzelf heb ook liever eend dan varken.

Academische vrijheid

Het gedram over diversity officers, elke dag heeft iemand er wel ergens een onzinstuk over, heb ik al zo vaak weerlegd (onder andere hier), dat ga ik niet nog eens doen. Het komt erop neer dat de academische vrijheid wel wordt bedreigd, maar niet door de wokies en wel door Domrechts, dat op linkse docenten jaagt en stemming maakt met nonsens over linkse wetenschap, waar nota bene de voorzitter van universiteitenkoepel VSNU zich als VVD-Kamerlid ook gek door heeft laten maken.

En verder is de manier van financieren van de wetenschap ook bloedlink, want daardoor moeten onderzoekers veel kostbare tijd besteden aan fondsenwerving bij het bedrijfsleven en bij organisaties als de politie, die niet zitten te wachten op kritische rapportages.

Hatelijke leugenpropaganda

Volgens Waterdrinker moet ik me de inzichten van Marbe aantrekken, dat heet volgens hem “intellectueel discours”. Ik doe bijna niet anders, al vijftien jaar hou ik me bezig met het “discours” van Domrechts, maar dat bestaat uit niets dan stropoppen en andere drogredenaties. De feiten kloppen nooit en het is altijd doordrenkt van haat en wantrouwen jegens moslims en mensen van kleur. Bovendien: de enige keer dat er vanuit die hoek op me wordt gereageerd, is met bakken verdachtmakingen en haatdragende laster aan mijn eigen adres. Ik ben zelfs al voor de rechter gesleept vanwege een stuk op Frontaal Naakt!

Als het echt “intellectueel discours” zou zijn waar Marbe en de haren op uit zijn, dan zou het niet gaan over gebedsruimtes, hoofddoeken en diversiteitsbeleid maar over misstanden die écht bestaan. Marbes geraaskal aan het eind van haar column, over Links dat intellectueel niet in staat zou zijn te zorgen voor goed onderwijs en welzijn en zo, en daarom verzandt in “vooroordelen over uitsluiters en uitgeslotenen”, is onbeschaamd leugenachtig. Het is Rechts dat het steeds voor elkaar krijgt kiezers zo gek te krijgen tegen hun eigen belang in voor een afbraakbeleid te stemmen, juist door ze wijs te maken dat ze worden uitgesloten en bedreigd door moslims, vluchtelingen en genderneutrale wc’s.

En daar draagt Marbe met haar hatelijke leugenpropaganda een flinke steen aan bij.

Steun het verzet van Frontaal Naakt:

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 13.10.2021 @ 11:32

[Home]
 

1 Reactie

op 13 10 2021 at 11:33 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS