Home » Archief » Nieuwsbrief: de gereformeerde bestaat wel, hoor


[12.10.2021]

Nieuwsbrief: de gereformeerde bestaat wel, hoor

Uw Hoofdredacteur


Scène uit Tetsuo the Iron Man (Tsukamoto Shinya, 1989).

Er hebben zich, zoals ik verwachtte, wat mensen gemeld die aanstoot nemen aan de kop boven mijn stuk “Waarom de gereformeerden bestreden meten worden.” De gereformeerde bestaat niet, zeggen zij. Dat is wel en niet waar. Gereformeerden bezitten niet allemaal identieke eigenschappen, de ene interpreteert een bijbelbegrip anders dan de andere (daar maken ze dan ook graag ruzie over met elkaar), er bestaat niet één mal waar alle gereformeerden uitkomen.

Maar ze noemen zich natuurlijk wel allemaal gereformeerd, en dat is niet voor niks. Ze delen een bepaalde set waarden, een bepaalde cultuur, een geschiedenis. Er zijn gereformeerde kwesties waar gereformeerden met elkaar overhoop liggen. Dat onderscheidt de gereformeerde van de rest.

Dat betekent dat, als je als gereformeerde uit de kast komt als homo, je wordt geprezen door de buitenwereld, maar een schokgolf teweegbrengt binnen de gereformeerde gemeenschap. Waarbinnen je vanuit de ene hoek steun krijgt en vanuit de andere wordt vervloekt, maar je legt verantwoording af aan die gemeenschap, of je nou wilt of niet.

Om met Michael Corleone te spreken: “Just when you thought you were out, they pull you back in.

En als je in een dorp of stad woont waar gereformeerden een flinke vinger in de pap hebben, dan heb je het ook als niet-gereformeerde constant met ze aan de stok. Want gereformeerden willen niet alleen dat alle gereformeerden de zondagsrust respecteren, ook jij mag van hen niet naar de kermis, of werken op zondag. Dit is altijd in een gemeente met veel gereformeerden, het is nooit niet zo, je moet altijd je vrijheden met ze bevechten, ook al zijn er gereformeerden die zelf ook werken op zondag, naar de kermis gaan, van het voetbal genieten, ongehuwd samenwonen of homo zijn.

Genadeloze verharding

Nou ja, hoe dan ook, er is weer een nieuwe Frontaal Naakt! En lieve nieuwsbrieflezers, die wordt twee dagen lang dagelijks ververst tot er wéér een nieuwe editie verschijnt, dus blijf dagelijks terugkomen, want een dagelijkse nieuwsbrief is me teveel werk en dat wil vast ook helemaal niemand.

Zo had ik de afgelopen weken een stuk over de annabelnanningaïsering van onze samenleving, een genadeloze verharding ten aanzien de kwetsbare medemens, heb ik in een stuk kort alle films besproken die ik op het Camera Japan-festival heb gezien en nog veel meer.

Deze nieuwe Frontaal Naakt wordt opgesierd met gifjes uit Tsukamoto Shinya’s film Tetsuo the Iron Man, een delirisch punk-horror-ballet uit 1989 waarin mensen veranderen in elektrisch geladen schroothopen met metalen slangen en vuistdikke boren als penissen. Ik dacht, dat is leuk als opmaat naar Halloween.

Zeehondjes

Wat de inhoud betreft, wrijft Johan de Vries ons nog eens in dat je in Nederland beter een zeehond kunt zijn dan een vluchteling en dat wappies-pesten misplaatst is: je moet achter de charlatans aan die deze wappies misleiden.

Verder een moppie muziek: een nieuwe video van de Spaanse rapper C. Tangana die in de kathedraal van Toledo zo geil met de Argentijnse Nathy Peluso danst dat de katholieken het te kwaad hebben gekregen en om een nieuwe Spaanse Inquisitie roepen. Toestanden allemaal.

Commerciële uitingen

Er staat ook een advertorial in de nieuwe editie. Daar krijg ik ook regelmatig gezeur over, die advertorials. Ik heb ze liever ook niet, maar er moet ergens geld vandaan komen want Frontaal Naakt is een dure grap voor me gebleken. Freelance opdrachten krijg ik al jaren niet meer, vanwege de bagger die er over me geschreven is door mensen die woest worden om wat ik schrijf en er gaat toch heel wat tijd in de site zitten. Bovendien zou ik Frontaal Naakt best een facelift willen geven, die is long overdue. Ook dat kost geld.

Maar ik weet het goed gemaakt: wie zo’n moeite heeft met betaalde content op FN, moet maar doneren en al hun vrienden oproepen hetzelfde te doen, en dat structureel te doen, dan heb ik die advertorials en alle andere commerciële uitingen niet meer nodig.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Uw Hoofdredacteur, 12.10.2021 @ 07:06

[Home]
 

1 Reactie

op 12 10 2021 at 07:06 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS