Home » Archief » Ik was een vreemdeling, en jullie namen mij op


[07.10.2015]

Ik was een vreemdeling, en jullie namen mij op

Peter Breedveld

tumblr_mzck27KLq11qaqhbwo1_400
Reiko Ike

Stukje Nederlandse cultuur, gisteravond in het Drentse Oranje. Volgevreten burgers die, opgefokt door politici en media, gehoor gevend aan de oproep van hun Führer om in verzet te komen, helemaal apestront gingen omdat er, TIJDELIJK, veertienhonderd door oorlog getraumatiseerde vluchtelingen worden opgevangen in een vakantiepark aan de andere kant van een kanaal, een VVD’er die daar stinkend rijk van wordt, terwijl zijn partij die vluchtelingen liefst gisteren al op de rubberboot terug naar Assad en Poetin zet, een staatssecretaris die belaagd wordt, de media die empathisch spreken van ‘boze burgers‘ die dreigden dat er doden gaan vallen. Die vrouw die voor de auto van Dijkhoff ging staan: “Dikke BMW! Dikke BMW!” en die krijste als een varken toen ze daar werd verwijderd, hysterische journalisten die tweetten dat de staatssecretaris op mensen was ingereden en ’s avonds zaten de boze burgers te schitteren bij Pauw.

Dat, lieve lezers, is nou Nederland in geconcentreerde vorm. En het ‘dorp’ (het is meer een rij huizen langs een kanaal) heet nog ‘Oranje’ ook. Dat verzin je niet. Een soort Kandor op de hei.

Terroristen en verkrachters

Vreemd is het natuurlijk niet, die hysterie van de dorpelingen. De afgelopen maanden zijn vluchtelingen afgeschilderd als terroristen en verkrachters, pedo’s, antisemieten, bedriegers, profiteurs, rovers, extremisten, en pindakaasschenders. Gisteren opende de PVV een meldpunt overlast door asielzoekers. Dan schrik je natuurlijk wel als Telegraaf-lezer, als je er in één keer (twee keer, om precies te zijn) veertienhonderd voor je deur krijgt.

Journalisten gedragen zich totaal onverantwoordelijk door het vuur tot novahitte op te stoken. Als je een staatssecretaris, die al door dolle apen is belaagd, er ook nog van beschuldigt mensen te overrijden, dan ben je geen journalist maar een haatpropagandist. Ja, ik heb het over jou, Bas Paternotte, en over jou, Rosa Timmer. Dat is ophitsen, wat jullie doen. En als ik Dijkhoff was, deed ik aangifte tegen die ‘aangereden’ vrouw. Kijk d’r liegen, voor de camera.

Kale brulapen

Bedreigingen, hakenkruizen, kale brulapen, ik bedoel kijk eens goed naar die tronies, naar dat Bokito-gedrag. Wethouders die worden bedreigd, aanslagen op opvangcentra, in Duitsland is al een dode gevallen maar onze media blijven vol begrip voor de daders. ‘Boze burgers’, ‘ongeruste bewoners’, de vluchtelingen zijn het probleem. Nog geen pot pindakaas hebben ze aangeraakt, maar de problemen zijn nu al ‘onbeheersbaar‘. Veertienhonderd vluchtelingen op 150 bewoners, dat kun je ze niet aandoen, janken de media. Moet je godverdomme zien wat een ZEE van ruimte ze daar hebben. Waar moeten die vluchtelingen dan heen? De Pijp?

Niemand die stilstaat bij de ellende die de vluchtelingen hebben meegemaakt, hun hele leven, dat ze hebben moeten achterlaten, de kinderen die ze in hun armen hebben zien sterven, de beproevingen die ze hebben moeten doorstaan op hun reis hier naartoe. Nee, het gaat om de gevoelens van een groep verwende burgers die berserk gaan bij de aanblik van een BMW.

En in plaats van het waterkanon erop te zetten, gaat de politie in onderhandeling met de extremisten die een staatssecretaris aanvallen, de weg blokkeren en vluchtelingen een veilige plek ontzeggen.

Joods-christelijke cultuur

Nogal een contrast met de manier waarop de politie afgelopen zomer omging met de opstandelingen in de Schilderswijk. Elke dag onderdrukt en gediscrimineerd, slachtoffer van extreem politiegeweld, maar ze werden kapotgemaakt door de media. ‘Haatapen’ waren het volgens dezelfde ‘journalisten’ die nu spreken van de ‘heldinnen van Oranje‘.

Tja, als je arm bent en een getinte huid hebt, is er wat minder begrip voor je woede, voor je ongerustheid, voor de ‘sociale grenzen‘ waar je tegenop loopt, dan als je een volvette blanke egoïst bent, constant in paniek omdat een ander weleens iets gratis zou kunnen krijgen.

‘Want ik had honger en jullie gaven mij te eten, ik had dorst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen mij op, ik was naakt, en jullie kleedden mij. Ik was ziek en jullie bezochten mij, ik zat gevangen en jullie kwamen naar mij toe.’ Dat komt uit de bijbel, inderdaad. Dat is nou die joods-christelijke cultuur waar jullie zo trots op zijn.

Maar als puntje bij paaltje komt, neemt de Bataaf in jullie even de overhand. Dan blijkt dat joods-christelijke al net zo’n bedreiging als de islam.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 07.10.2015 @ 07:45

[Home]
 

75 Reacties

op 07 10 2015 at 08:45 schreef Jose:

schitterend stuk en nu lees ik voor de eerste keer dat er een kanaal loopt dwars door Oranje, ik weet wel in welk gedeelte ik me het prettigst zou voelen…

op 07 10 2015 at 08:52 schreef John de Beer:

Wat een hysterie inderdaad. Toch is het niet helemaal zo dat de Joods-Christelijke cultuur niet functioneert. Vorige week op de Joodse Omroep een programma over de Joodse plicht tot het opvangen van vluchtelingen met uitgebreide onderbouwingen hiervoor van een vooraanstaande rabbijn. En het meest verrassende: een reportage vanuit de sporthal in Apeldoorn waarin enkele Syrische mannen uitlegden geen joden te kennen en deze graag eens in hun “nieuwe vaderland” zouden willen ontmoeten. Ik bedoel maar.

op 07 10 2015 at 09:18 schreef Nrosa:

De ‘joods-christelijke’ cultuur heeft nooit bestaan, dat was een verzinsel van Bolkestein , later ging Wilders ermee aan de haal.

op 07 10 2015 at 09:19 schreef Egbert:

Dus politie en journalistiek zijn al verloren. Het OM heeft opeens geen snelrecht meer beschikbaar. Next: van de VVD nog steeds niks gehoord (die zijn nu echt te laat, en gaan mooi de meeste stemmen opvissen in dit bruintroebele water. Niet Wilders zelf is eng, maar het stilzwijgen van zijn politieke familie). Dit ongeveer de tijd voor premier Rutte om het morele standpunt te verdedigen. Maar ik ga er niet op wachten, die lafbek. Daarna is alleen nog Willem van Oranje over om dit oproer naar de gezonde kant te leiden. (Om te beginnen, door 600 vluchtelingen op te nemen in zijn vakantiepark Oranje-Wassenaar). Dat zou dat vlekje in zijn familie aardig oppoetsen.

op 07 10 2015 at 09:57 schreef jos:

Hopelijk zie ik het verkeerd maar ik ben bang dat dit geweld naar de staatssecretaris nog maar het begin is. Vijftien jaar lang opruiing door politiek en media doet gewoon iets met een samenleving. Als er straks doden gaan vallen door brandstichting in een azc of een moskee dan staan we ons allemaal weer af te vragen hoe het zo ver heeft kunnen komen.

Nee, ik zeg ’t verkeerd. Als die doden gaan vallen dan staan de Nederlandse media en politiek al klaar om begrip te tonen voor de ’terechte zorgen’ van de ‘boze burgers’ die het vuur hebben aangestoken.

op 07 10 2015 at 09:58 schreef jos:

En oja, allemaal weer die hypocriete smoelen straks op 4 mei op de Dam met “nooit meer”.

op 07 10 2015 at 10:12 schreef su:

Joods-Christelijke cultuur bestaat niet en heeft ook nooit bestaan. De Joden hebben het meest geleden onder christenen en zijn juist vaak veilig geweest bij moslims. Zie Nederland in 2e wereldoorlog.

op 07 10 2015 at 10:16 schreef Peter:

Toch is het niet helemaal zo dat de Joods-Christelijke cultuur niet functioneert.

Ja, bij rabbijnen, John. En christenen. Die waarschijnlijk de woorden ‘joods-christelijke cultuur’ nog nooit in hun leven in de mond hebben genomen.

Maar degenen die zo tróts zijn op de joods-christelijke cultuur, díe laten het massaal afweten zodra ze die joods-christelijke cultuur daadwerkelijk moeten gaan uitdragen.

op 07 10 2015 at 10:19 schreef Dennis:

De Oranjenaren gaan schoorvoetend akkoord met de opvang van 700 mensen en krijgen vervolgens, geheel tegen de afspraken in, er nog eens 700 bij. Dat er vervolgens mensen ‘apeshit’gaan is te begrijpen. Wat ‘de randstad’onvoldoende begrijpt is dat er bijzondere krachten kunnen ontstaan wanneer je zulke dorpsgemeenschappen gaat treiteren.

Zie ook de ellende in het aanzienlijk grotere Oisterwijk.

Het geeft de kloof tussen burger en politiek prima weer. En het laat ook zien dat het zich progressief wanende Nederland geen ander antwoord heeft dan teruggaan naar de jaren tachtig en de ‘ander’wegzet als domoren. Alsof ze niets geleerd hebben van de voorbije veertien jaar.

op 07 10 2015 at 10:23 schreef Peter:

Alsof ze niets geleerd hebben van de voorbije veertien jaar.

Ik heb heul veul geleerd van de afgelopen veertien jaar! Namelijk dat het allemaal domoren zijn, die ‘Pin-had-gelijk’-roepers.

op 07 10 2015 at 11:06 schreef Gaz Typari:

Heel slim zijn ze in ieder geval niet, Dennis. En over de kloof tussen de politiek en “de burger”, Zo’n “burger” ben ik niet.

Als we iets hebben geleerd de afgelopen 14 jaar, dan is het wel dat vreemdelingenhaat nooit, maar dan ook nooit enig probleem zou kunnen oplossen. Op de website van de gemeente is terug te vinden hoe er de afgelopen tijd is gestemd. In grote getalen is er heel flink op de oorlogspartijen (cda, vvd, pvv, christenunie) gestemd, en zijn die oorlogen er ook gekomen. Iedereen blij toch?

Maar het “treiteren” van de een (door middel van het overleefd hebben van een oorlog, een vlucht en een moeilijke tocht) is natuurlijk erger dan het naar de middeleeuwen bombarderen van de ander.

op 07 10 2015 at 11:10 schreef marcodB:

Klasse Peter! Straight to the point!

op 07 10 2015 at 11:16 schreef Marco Meijer:

Destijds wilde wijlen Koningin Wilhelmina ook al geen (toen Joodse) vluchtelingen in haar achtertuin de Veluwe. Daarom werden ze maar opgeborgen in Westerbork, een uithoek van Drente.
Dus de Oranjes zijn wel consequent in hun afkeer van ontheemden. Nomen est omen.

op 07 10 2015 at 11:31 schreef Arnold J. van der K.:

De grondwet van de Bataafse Republiek gaf nu juist burgerrechten, ook aan (nazaten van) immigranten, de katholieken en de joden, die onder de oude Republiek maar net getolereerd werden. De overwinnaarsgeschiedenis die ons van hogerhand wordt opgelepeld slaat dat bij de officiële feestjes maar over – en laat u niet in de luren leggen dus, dit zijn anti-Bataven.

op 07 10 2015 at 11:47 schreef babs:

Dennis,

Dat dorp had kennelijk geen probleem met een vakantiekamp voor 1800 mensen. Nu komen er 1400 mensen in dat kamp en is het opeens een probleem.

De protesten zijn tegen vluchtelingen, niet tegen het kamp. Dat is een beetje eng, want waarom moeten buren precies inspraak hebben aan welke mensen de bedden worden verhuurd?

Verder valt op, wat Peter al beschrijft, het verschil in overheidsoptreden. Stel je voor dat bewoners toegangswegen naar de Schilderswijk afsluiten uit onvrede met overheidsbeleid.

Verder niks in het bijzonder tegen de mensen van Oranje. Dit is typisch hoe Nederlanders reageren als de enge buitenlanders te dicht bij komen. Kennelijk is Oranje een hecht dorp waardoor ze zich wat beter dan gemiddeld organiseren, maar dat is juist iets positiefs. De volgevreten, zelfingenomen, xenofobe domheid is algemeen in NL en niet typisch voor dit dorp.

op 07 10 2015 at 11:49 schreef cRR Kampen:

Imo was het kabinetsbesluit re Oranje een ernstige tactische blunder. Dat klotengat had al een soort symboolfunctie gekregen door eerder gedoe; er waren net afspraken mee gemaakt die eergisteren in ver weg Den Haag overruled zijn. Dus dan wil het wel krijsen, ja.

Verder werd die vrouw bijna over haar voeten gereden – dat had wel ietsje rustiger gemogen allemaal.

Dit gezegd hebbende is de oorzakelijkheid van al die hysterie natuurlijk volledig gelegen in wat Peter beschrijft. Een naar ronduit extreemrechts verschoven combi van politiek en media in dit land. Extreemrechts, niets minder – een willekeurige uitzending van WNL in de ochtend zou nog maar twintig jaar geleden absoluut uitgesloten zijn geweest (en toen kregen nog heel wat méér vluchtelingen binnen: die nu voor mijn pensioen werken).
Zoals dit is gegaan kan het proces alleen maar versnellen. Ik vind dat het nu zo snel gaat dat ik niet eens kan voorzien waar we over anderhalf jaar staan in dit land (een voor mij relevante periode, want daarna ga ik het Vorfahren van veilige afstand bekijken).

op 07 10 2015 at 11:51 schreef Peter:

Doe eens niet zo onnozel, Arnold. Met Bataven doel ik natuurlijk op de Germaanse stam die onze voorouders zouden zijn, niet op de Bataafse Republiek.

op 07 10 2015 at 11:59 schreef Peter:

Verder werd die vrouw bijna over haar voeten gereden – dat had wel ietsje rustiger gemogen allemaal.

O man. Dat mens ging voor een rijdende auto staan, en ze begon pas te krijsen toen iemand haar daar weghaalde. Toen liet ze zich ook vallen en zo.

We gaan geen slachtoffers van die Oranjenaren maken, want dat zijn ze niet.

op 07 10 2015 at 12:03 schreef Dennis:

Gaz, je hebt nog gelijk ook. Vreemdelingenhaat lost geen enkel probleem op. Maar niet elk probleem heeft te maken met vreemdelingenhaat. Zie Oranje .

Meeleven met mensen die een oorlog overleefd hebben is humaan, maar geen verplichting. Voor veel mensen is het een ver-van-mijn-bed show waar ze niks mee hebben omdat ze in beslag worden genomen door hun eigen shit. Sommige mensen denken gewoon anders.

Empathie kun je niet afdwingen.

(En misschien doe je de vluchtelingen inderdaad een plezier wanneer je ze in De Pijp plant.)

op 07 10 2015 at 13:10 schreef jos:

Het punt, Dennis, is dat die mensen met hun ver-van-mijn-bed-show en hun eigen shit opgehitst zijn door gewetenloze politici en onverantwoordelijke media. Van een niet zo moeilijk probleem (NL heeft de afgelopen decennia al veel meer vluchtelingen opgenomen) wordt een dreigende catastrofe gemaakt waar de meute in mee gaat. De emoties zijn zo hevig omdat mensen wijs wordt gemaakt dat we honderdduizenden kinderverkrachters en koppensnellers in huis halen.

op 07 10 2015 at 13:20 schreef Gaz Typari:

Het probleem in Oranje heeft alles te maken met vreemdelingenhaat, Dennis. Lees de reactie van Babs nog maar eens. En nee meeleven is niet verplicht nee. Bussen tegenhouden, voor auto’s springen en allerlei andere buitenparlementaire acties zijn voor de oranjes net zo illegaal als voor “krakers en werkschuw langharig tuig”

op 07 10 2015 at 13:31 schreef hermann:

In één artikel van Trouw werd de naam Schäuble steeds als Schaüble geschreven; dan kan men vermoeden, hoe gering het kennisniveau van de scribent is.

https://de.wikipedia.org/wiki/Wolfgang_Sch%C3%A4uble

Ook de vluchtelingenproblematiek kent hetzelfde onbenul. De voorlichting is inadequaat en vaak zelfs fout. Hieronder een docu, door 3 grote Europese zenders gezamenlijk gemaakt, waaronder Arte. Kan zo uitgezonden worden op de Nederlandse tv, maar dan missen inwoners van Nederland misschien voetbal of Paul de Leeuw. Dat is dan toch belangrijker, of niet?

http://www.arte.tv/guide/de/063357-000/flucht-nach-europa?autoplay=1

Duitstalig of Franstalig, wat U wilt. (Maar 1 week te zien, daarna hopelijk op Youtube.)

De Nederlandse media is labbekak als het over vluchtelingen gaat en veroorzaakt het ‘onderbuikgevoel van bezorgde burgers’.

op 07 10 2015 at 13:31 schreef cRR Kampen:

“We gaan geen slachtoffers van die Oranjenaren maken, want dat zijn ze niet.” – mee eens, Peter, absoluut.

Het punt dat ik maak is dat het allemaal nogal beroerd is aangepakt. Met ’tactische blunder’ refereer ik niet aan ’tact’ ofzo, maar aan een blunderrijtje die, naar ik nu echt wel vrees, Wilders enkele reis premier zal helpen maken.

Als die vrouw daadwerkelijk een geplette voet aan dat grapje had overgehouden dan weet jij ook wel dat de toedracht er geen reet toe doet, zelfs al zou ze zélf haar poot eronder gestoken hebben om dat te bewerkstelligen.

Als ik het kabinet was geweest, had ik Oranje even met rust gelaten. Of er een stuk of 200 heen gezonden, in plaats van uitgerekend die gewraakte 700.

Dat kutdorp maakt óns slachtoffer, zowat. Ik leg uit alleen wel even uit hoe dat werkt. Dit keer dus helaas met een beetje naïeve medewerking van ‘ons’ (nou ja, okee, niet bepaald, ik bedoel nu het kabinet natuurlijk).

op 07 10 2015 at 14:51 schreef Frank:

Joods-christelijke cultuur werkt prima.
Veel parochies en gemeenten zijn rechtstreeks betrokken bij het verlenen van huisvestiging van statushouders en vluchtelingen. Ook veel vrijwilligers vanuit kerken betrokken bij hulpverlening aan vluchtelingen (taal, voeding, etc.)

op 07 10 2015 at 15:56 schreef Sam:

Vluchtelingenproblematiek wordt in dit stukje instrumenteel ingezet als meetlat om de inwoners van Oranje de morele maat te nemen. Daarna krijgen ze met die meetlat ook nog stevig op de virtuele billen.

Dat is totaal onproductief en helpt vluchtelingen niet. Het brengt geen oplossing dichterbij, is zelfs contraproductief en vooral heel makkelijk en flauw.

op 07 10 2015 at 17:59 schreef hermann:

@Sam.

Stomweg ‘Bildung’, dat is waaraan ’t ontbreekt en slechte info. Waarover men niets weet, daarover moet men zwijgen.

Hier de ‘getallen’:

http://www.flipvandyke.nl/

De kranten zijn alleen maar tuk op dit:

http://www.tubantia.nl/regio/enschede/nieuwe-spandoeken-met-teksten-tegen-komst-azc-enschede-1.5312465

De reacties op de laatste link gelukkig niet allemaal onderbuik.

Feiten, dat is waar het om gaat. Flip van Dyke is weer van zins, de handdoek in de ring te gooien.

“Ik heb er in ieder geval genoeg van. Verwacht van mij niet veel meer.”

Vechten tegen de bierkaai.

op 07 10 2015 at 19:14 schreef Bart:

Het lijkt me dat, juist als het vluchtelingenprobleem je aan het hart gaat, je niet 1400 vluchtelingen in een gat van 130 inwoners laat wonen.

op 07 10 2015 at 19:21 schreef excellentie zwembad:

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/inwoners-oranje-boos-op-dijkhoff-niet-op-asielzoekers
Een totaal ander beeld !

op 07 10 2015 at 19:37 schreef cRR Kampen:

Sam, klaag, klaag, klaag, maar oplossingen homaar. Spiegeltje, spiegeltje, ojee, nietwaar?

Het hele stukje gaat helemaal niet over ‘vluchtelingenproblematiek’. Het gaat over Oranjeproblematiek. Zag jij in de beelden iets van ‘vluchtelingenproblematiek’? Welnee, want dat was er dus niet. Wel problematische Oranjebewoners en hoe, die vluchtelingen nog eens fijn opzadelden met een nieuw probleem: dat ze niet welkom zijn in NL, dat ze met de ene hand mss gevoerd worden, maar met de andere geslagen en daar blijkbaar hun hele ziel aan verkopen moeten ook nog, dat ze ál hun menselijkheid moeten kwijtraken – hun verdriet, hun woede, hun angst, hun schuldgevoelens enz3 – en nietszeggende teddybeertjes moeten worden ofzo. Dát is het probleem hier. Oranjeproblematiek.

hermann, dank.
Een verschil: dit keer gaat iedereen het geweten hebben. En anders mag je dat gewoon veronderstellen.

op 07 10 2015 at 19:59 schreef Peter:

Het lijkt me dat, juist als het vluchtelingenprobleem je aan het hart gaat, je niet 1400 vluchtelingen in een gat van 130 inwoners laat wonen.

Want…?

op 07 10 2015 at 20:27 schreef excellentie zwembad:

[op 07 10 2015 at 19:59 schreef Peter:

Het lijkt me dat, juist als het vluchtelingenprobleem je aan het hart gaat, je niet 1400 vluchtelingen in een gat van 130 inwoners laat wonen.

Want…?]

Toch maar ook even het stukje van die vershrikkelijke Pauw opgezet om te kijken of er niet twee verschillende verhalen zijn dan die link die ik gaf.
Punt is dat deze mensen dus zeggen 700 mensen ; daar doen we niet moeilijk over , het is wél vervelend wegens het openbaar vervoer en meer voorzieningen die hier amper zijn (wegbezuinigd door de geniale markt) maar dat redden we wel. We hebben daar afspraken over gemaakt en ineens staan er 700 extra voor de deur met de ME al paraat.
De mensen gingen dus gewoon akkoord met die 700 ondanks dat het wat dagelijkse ongemakken opleverde. Want ze begrepen heus wel dat die mensen niet voor niets vluchtten. Maar ineens zonder aankondiging verdubbelen ze dat geheel tegen gemaakte afspraken .
Het zijn nu niet bepaald nazi’s . Niet te vergelijking met hakenkruizenkladders die elke vluchteling de gaskamers in wil sturen. Gaat om hoe het platteland jaar in en jaar uit belazerd wordt .

op 07 10 2015 at 21:03 schreef Roland:

Excellentie: Eens. Het is alsof een dorp akkoord gaat met een enkelbaans ringweg en opeens een dubbelbaans ring in de maag gesplitst krijgt.

Door op deze manier een piepklein (maar mondig) dorpje te bruuskeren help je wel Wilders aan 3 extra zetels in de peilingen.

Het is dus gewoon niet handig van Klaas (die vandaag ook dan aardig bijdraaide).

op 07 10 2015 at 21:05 schreef vander F:

Nou ja zeg,
dat die 130 dorpelingen zich de pleuris schrikken (overigens, alle 130?) snap ik op zich wel, na alle dramatische verslaggeving rond deze immigratiegolf,
maar WAT een theatraal gemekker, in’t dorp zelf al zal het me niet verbazen dat alle media aandacht nu ineens de dorpelingen meer opfokt dan die vluchtelingen zelf.
Maar vooral de mainstream media die zich geil hijgend op het arme durpke storten en het gedoe daar tot absurd karikaturale proporties opblazen, belachelijk.
En kwalijk bovendien.
Die mensen daar zijn echt bang gemaakt en worden nu ook nog besodemieterd door de staat zelf,
die voelen zich overrompeld en machteloos.

op 07 10 2015 at 21:34 schreef Nrosa:

Dat hulpverlening goed gaat zegt niets over een ‘joods-christelijke’ traditie, Frank.

op 07 10 2015 at 22:37 schreef excellentie zwembad:

@roland

wat is dat toch om bij elk onrecht ‘weer 55585 zetels voor wilders’ te brullen. zeggen ze elke keer weer dat ie de grootste wordt terwijl de praktijk uitwijst dat ie vooral de grootste bek heeft en de kleinste piemel; het is niet wilders die we moeten bestrijden , het zijn de PvdA-ers en VVD-ers en al die andere partijen die m napraten met de illusie de ’taal van het volk’ te spreken . Het volk is geen hooivorkenbrigade , er zitten er tussen, maar het volk zijn ook mensen als jij en ik die geen boodschap hebben aan haatzaaierij en die best begrijpen dat in deze wereld wij dan wel een kutregering hebben maar dat de bommen nog niet om onze oren vliegen ,

op 08 10 2015 at 02:49 schreef san:

Amsterdam stopt gewoon met de noodopvang Want er waren al 1267 !!! asielzoekers in de noodopvang.. ach gossie..Het wordt tijd dat ook jullie in jullie geliefde Randstad eens gaan zien hoe het eraan toegaat in de provincie van Nederland en gaan ervaren aan den lijve en zien met eigen ogen hoe de “integratie” verloopt. Hoe deze mensen moeten worden begeleid alvorens ze eventueel een weg kunnen vinden in ons land. En dan zien jullie mogelijk ook in dat dat niet haalbaar is. INTEGRATIE.. lukt niet. punt. Al meer dan 10 jaar zit de provincie met grote centra opgescheept. En er kunnen er -sociaal gezien- NIET meer bij . Zo simpel is het. Dat heeft niets te maken met de batavieren. Maar alles met het grootste deel van Nederland wat als een stel domme tokkies wordt afgedaan door de Randstad en de politiek. Mensen waar al jaren overheen is gewalst, welke aan de kant zijn geschoven door de politiek als niet relevant. En daar zijn er HEEL VEEL van. Meer dan inwoners van Amsterdam en Den haag bij elkaar. Trek u terug in uw bastion en schiet u nog maar eens met losse flodders.. Het zal niet meer baten. De mensen zijn het meer dan zat. Geen gesol meer met de harde werkers van dit land.

op 08 10 2015 at 06:12 schreef Peter:

San lijkt te denken dat in de Randstad helemaal geen vluchtelingen worden opgenomen. Ook mag je, als je in de Randstad woont, kennelijk niets over de provincie zeggen want dan komt er altijd wel een provinciaal klagen over Randstedelijke arrogantie en geen verstand van zaken en zo.

Nu heb ik de eerste 20 jaar van mijn leven in Apeldoorn gewoond, dus die vlieger gaat niet op. En toen ik er woonde, werden er o.a. Tamils opgevangen, toen had je ook types die steen en been klaagden terwijl je nauwelijks merkte dat ze er waren.

Voor sommige mensen is nu eenmaal de gedáchte, dat er zich binnen een straal van een paar kilometer iemand met een donkere huid bevindt, al ondraaglijk.

Het is heel simpel: in de Randstad is weinig ruimte, in de provincie heel veel. Het ligt dus voor de hand dat als je met een grote groep vluchtelingen zit, je die makkelijker in de provincie kwijt kunt.

En als je vindt dat er in Den Haag over je belangen wordt heengewalst, moet je eens overwegen om op een andere partij te stemmen en je niet laten leiden door je irrationele angst voor donkere mensen.

Er zijn meer provincialen dan Randstedelingen, you know. Maar ja, allemaal domoren daar in de provincie, dus voordat ze doorhebben dat het beter is vóór een betere infrastructuur te stemmen dan tégen buut’nlanders, zijn we weer een paar generaties verder.

Verder is wat San allemaal bazelt over integratie niet onderbouwd en het slaat als een tang op een varken. Er kunnen nog heel veel buut’nlanders bij. Ruimte zat, in de provincie.

op 08 10 2015 at 08:39 schreef Gaz Typari:

Waarom denken die provincialen altijd dat zij “de provincie” zijn? De originele provinciën zijn nog altijd Holland, Zeeland, Gelderland, Overijssel en Utrecht. Groningen en Drenthe (en ook Brabant) waren niet eens echte provincies.

Dus het lijkt me dat de randstedelingen meer recht hebben om van provincialen te spreken dan deze lieden.

op 08 10 2015 at 08:59 schreef Nrosa:

Nou San, misschien gewoon wat vaker naar de randstad? Erg op de hoogte ben je namelijk niet. In Amsterdam ZO is verleden week een grote opvangplek voor vluchtelingen gecreëerd. Het is mogelijk dat je daar weinig over hoort, we zijn hier namelijk niet zo snel van streek, we zijn wel wat gewend.

op 08 10 2015 at 10:55 schreef san:

Peter 06:12 Ik woon zelf momenteel in een dorp van 7000 inwoners met 1200 asielzoekers.
heb in den haag gewoond, heb in twee andere grote steden in Brabant gewoond, heb in 1 ander dorp in brabant gewoond en heb in het noorden van het land gewoond.
Voel me een nederlander zonder stempel als provinciaal of randstedelijk.
Ben niet bepaald dom.
Wat ik wel zie/hoor/ervaar is dat veel mensen inderdaad randstedelijke arrogantie voelen. U zet de hele provincie neer als een stel batavieren. Ik zet de hele randstad neer als een stel arrogante elitaire nitwits met pakken boter op hun hoofd.
Lekker polariseren. Ik weet niet wie er hier nu een xenofobe tokkie is. U bent bevreesd voor beelden als uit Oranje. Van die enge batavieren.. U polariseerd in uw artikel. En daartegen ingaan is not done. Het lijkt mij dat u zich eens achter de oren moet krabben alvorens u weer in de linkse xenofobie schiet.

op 08 10 2015 at 11:00 schreef san:

Overigens staan in het Randstedelijke gebied heel veel kantoorpanden leeg. Kunnen allemaal mooi ingericht worden als opvang voor asielzoekers met een tijdelijke status. Lekker droog/warm/bed erin /brood erbij en een toilet + wastafel.
Zie niet in wat er mis mee is om daar asielzoekers hun tijdelijke verblijf te laten doorbrengen. Ze gaan tenslotte voor 90% weer terug naar land van herkomst. Dus ze mogen best even schuilen in ons land in de toch al leeg staande panden. Infrastructuur is daar ook voldoende aanwezig. De provincie heeft voldoende infrastructuur. Mensen die ervoor kiezen in een dorp te wonen doen dat o.a. ook omdat ze de drukte van de steden niet (meer) willen. Dus daar meer infrastructuur aanleggen is totaal niet nodig. Zeker niet voor tijdelijke bewoners van Nederland.

op 08 10 2015 at 11:10 schreef Peter:

U zet de hele provincie neer als een stel batavieren.

Nee. Ik noem iedereen, die zich beroemt op de ‘joods-christelijke cultuur’ maar apestront gaat zodra er iemand in nood moet worden geholpen, een Batavier.

Overigens zonder veel kennis van Batavieren, misschien waren dat wel de barmhartigste mensen die ooit hebben bestaan. Maar ik stelde me zo voor dat een Batavier is wat je overhoudt als je een Nederland van zijn joods-christelijke sausje ontdoet.

Je mag overigens maar één reactie tegelijk plaatsen, San. Huisregels.

op 08 10 2015 at 11:10 schreef Egbert:

Peter: in de Randstad is weinig ruimte, in de provincie heel veel. En daarbij schrijf je alsof De Pijp de Randstad voorstelt.

Onzinreden. Waarom zou een vluchteling meer ruimte nodig hebben dan een Randstadbewoner? Ik bedoel, alle Randstedelingen wónen toch in die “weinig ruimte” ruimte? Waarom zouden Rotterdam of Amsterdam opeens niet meer een ‘smeltkroes’ zijn? Of bedoel je misschien dat asielzoekers in een reservaat moeten wonen, en dat dáárvoor geen “ruimte” is? Of bedoel je dit: we moeten voorkomen dat het alleen de arme, dichtbevolkte wijken zijn nieuwe buitenlanders moeten opvangen?

Het gaat natuurlijk over de ruimte in je hoofd, zoals dit stuk schrijft.

op 08 10 2015 at 11:13 schreef san:

Verder heb ik op het CoA gewerkt. Ik heb veel gezien. Ik was er toen snel van overtuigd (2014) dat het een onhoudbare situatie was. Nu er dit jaar veel meer instroom bijkomt ben ik er van overtuigd dat dit tot grote financieele/sociale en economische problemen gaat leiden.
De nederlanders wie dit het hardst gaat treffen zijn inderdaad de nederlanders die het nu ook niet al te breed hebben. Deze Nederlanders voelen zich dan ook het meest gediscrimineerd door onze regering met hun houding t.o.v. asielbeleid (vluchtelingen is wat ánders, die zijn hier tijdelijk) Dat deze nederlanders graag een andere regering willen is overduidelijk (polls). Nu nog wachten tot deze regering aan de wil van veel nederlanders tegemoetkomt en aftreed. Zodat er een nieuwe regering gekozen kan gaan worden. Men blijft liever angstvallig in het zadel zitten zo lijkt het. Met de nadruk op angst.

op 08 10 2015 at 11:45 schreef Peter:

Waarom zou een vluchteling meer ruimte nodig hebben dan een Randstadbewoner?

Ik begrijp echt niet waar deze vraag vandaan komt. Ik heb zoiets niet eens gesuggereerd. Dat van dat reservaat is al net zulke onzin. Leg me geen woorden in de mond, lees gewoon wat er stáát.

Het is heel simpel: als je in één keer veel mensen kwijt moet, is dat makkelijker in een lege ruimte dan in een volle.

op 08 10 2015 at 11:48 schreef excellentie zwembad:

[Het is heel simpel: in de Randstad is weinig ruimte, in de provincie heel veel. ]U ziet een weiland en denk : kijk eens even wat een ruimte ! Maar u weet ook best wel dat we geen vluchtelingen in een tent in een weiland gaan zetten. Ruimte in dit geval zijn voorzieningen , infrastructuur etc. Dat is nu juist wat het dorpje oranje vooral mist . Er zijn geen winkels er is een klein busje als openbaar vervoer . In de randstad zijn, zoals san al zei , duizenden leegstaande bedrijfspanden. Er zijn winkels, er zijn bussen, treinen en trams, er zijn gelegenheden voor sport en cultuur , man er zijn daar zelfs hele pleinen waar je met zn allen op kan gaan staan demonstreren . Dat is ruimte! En nogmaals de bewoners van Oranje gaven duidelijk aan dat ze geen probleem hebben met asielzoekers. En u zet ze neer als een soort hakenkruizende stormfronters en dat vind ik een beetje oneerlijk . Vooral dat ze juist al OK zijn met asielzoekers in tegenstelling tot grotere plaatsen met veel meer ruimte waar men dus echt serieus de nazi zit uit te hangen zoals deze frisse lui uit een andere provincie http://www.joop.nl/uploads/RTEmagicC_OSS620.jpg.jpg

op 08 10 2015 at 12:03 schreef Peter:

En u zet ze neer als een soort hakenkruizende stormfronters en dat vind ik een beetje oneerlijk .

Oké, enige waarschuwing: wie nu nog probeert me te framen krijgt een levenslange ban. Lees godverdomme wat ik schrijf en projecteer je eigen domheid niet op mij.

Ik beschrijf wat iedereen op televisie heeft kunnen zien: totaal hysterische Oranjenaren die wegen blockeren, een staatssecretaris aanvallen (sorry, nul begrip voor, is gewoon fout), een soort van schreeuwend varken en journalisten die liegen dat Dijkhoff op mensen inreed.

Plus het contrast met de rellen in de Schilderswijk. Daar was toch heel wat minder begrip voor.

Maar we hebben niks tegen vluchtelingen, hoor! Dat heb ik die twee ‘heldinnen van Oranje’ ook horen zeggen in Pauw. Daarna ging het meteen van “Ze krijgen alles gratis!”

Mijn analyse is dus beter dan die van jou.

Dat gebazel over wat ruimte is ga ik maar verder niet op in. Misschien kun je ze kwijt op Internet, dat is ook een soort ruimte!

op 08 10 2015 at 12:15 schreef excellentie zwembad:

[Bedreigingen, hakenkruizen, kale brulapen, ik bedoel kijk eens goed naar die tronies, naar dat Bokito-gedrag. Wethouders die worden bedreigd, aanslagen op opvangcentra, in Duitsland is al een dode gevallen maar onze media blijven vol begrip voor de daders. ‘Boze burgers’, ‘ongeruste bewoners’, de vluchtelingen zijn het probleem. Nog geen pot pindakaas hebben ze aangeraakt, maar de problemen zijn nu al ‘onbeheersbaar‘. Veertienhonderd vluchtelingen op 150 bewoners, dat kun je ze niet aandoen, janken de media. Moet je godverdomme zien wat een ZEE van ruimte ze daar hebben. Waar moeten die vluchtelingen dan heen? De Pijp?] sorry dat ik een verkeerde indruk kreeg in deze zin over uw opvatting over de bewoners van oranje .

op 08 10 2015 at 12:16 schreef hermann:

Een fatsoenlijk, weldenkend mens doet niet moeilijk over opvang van vluchtelingen, lijkt me. Bovendien, er zijn internationale verdragen, waar Nederland zich aan moet houden.

Waar ik me wel zorgen over maak en wat een grote impact op de rechtsstaat heeft
(zie hiervoor:
http://rutube.ru/video/75639f39e603b8efbcf8c76d5e3d82ea/ ),is het volgende:

https://www.facebook.com/pegidanederland

http://bloodhonournederland.com/

Niet de sharia, die het gezag in Europa ondermijnt, maar de rechts-extremisten en neonazi’s.

Blood and Honour is in Duitsland verboden, in Nederland zover ik weet niet.

http://www.doorbraak.eu/gebladerte/11339f85.htm

In onderstaand artikel (Duitstalig) een korte geschiedenis van Duitse neonazi’s en de verstrekkende gevolgen – 4-delig.

http://www.nsu-watch.info/2015/05/der-nsu-im-netz-von-blood-honour-und-combat-18-teil-1/

Dat zijn de echte testosteronbommen.

http://www.dhjana.nl/2015/09/23/eh-testosteron-bommen-zei-je/

op 08 10 2015 at 12:29 schreef Peter:

Je begrijpt het echt niet, hè? Zelfs het woord ‘Duitsland’ deed geen lampje branden. Dit gaat over heel Europa. En wat in Oranje gebeurt, is exemplarisch voor de Nederlandse houding t.o.v. vluchtelingen. Ik heb geen romantische voorstellingen van de bewoners van het platteland. Zijn gewoon klootzakken, net als in de Randstad.

op 08 10 2015 at 12:36 schreef excellentie zwembad:

mee eens. maar het was deze zin waar ik die indruk kreeg . ik wilde het dus even verduidelijken gezien u boos werd.

ik ben zelf van mening dat juist die mensen niet te vergelijken zijn met die haters
bekijkt u bijvoorbeeld het onderste filmpje in de link
http://nos.nl/artikel/2061784-oranje-boos-over-haagse-arrogantie.html
Ook nog deze http://www.sikkom.nl/denkt-er-uberhaupt-iemand-na-in-den-haag/

op 08 10 2015 at 12:46 schreef Peter:

Nee ik ga geen filmpjes bekijken. Iedereen wil altijd dat ik filmpjes bekijk. Ik moet ook nog werken. Je argumenten moet je gewoon kort en bondig in woorden vatten. Geen zin om filmpjes te bekijken en rapporten te lezen en dan maar zelf zien uit te vogelen welke conclusie ik geacht wordt daaruit te trekken.

Ik zie niet waarom Oranje niet te vergelijken is met de rest van Nederland. Ze zien er uit als Nederlanders, ze zijn net zo hysterisch en net zo hypocriet. Ze houden de schijn van fatsoen nooit lang op. Twee zinnen waarin we ervan verzekerd worden dat het niks met de vluchtelingen te maken hebben en vervolgens vliegt de haatpropaganda je alweer om de oren.

Dit is gewoon xenofobie. Niks meer, niks minder.

op 08 10 2015 at 12:48 schreef san:

08 10 2015 at 08:59 schreef Nrosa:

Nou San, misschien gewoon wat vaker naar de randstad? Erg op de hoogte ben je namelijk niet. In Amsterdam ZO is verleden week een grote opvangplek voor vluchtelingen gecreëerd.

Wat ik LEES is dat AMSTERDAM de noodopvang stopt (6 oktober jl.) Er zijn er namelijk al 1267 ! En meer kan er schijnbaar niet bij op korte termijn. Ik weet niet of dat duidt op “wel wat gewend zijn ?”

op 08 10 2015 at 12:57 schreef san:

Concluderend: het land is verdeeld. De mensen die al 10-tal jaren grote opvangcentra in hun achtertuin hebben. Die zijn er wel klaar mee en kunnen er niet meer bij hebben. Deze mensen geloven niet meer in “tijdelijke” opvang. Ze zien dat het vele jaren zijn geworden. Ze zien falend uitzetbeleid. Uitgeprocedeerden welke niet teruggaan, welke kinderen maken “op de vlucht” en tijdens afwachting van uitzetting.. om aanspraak te maken op kinderpardon (dit is m.i. economische kinderprostitutie) Zie de demonstratie gisteren in AZC te Emmen als illustratief voorbeeld. Deze mensen vertrouwen de overheid hierin al jaren niet meer. En handelingen #Oranje heeft dit wantrouwen meer dan bevestigd. Kortom laten we zeggen dat er een deel van nederland ervaring heeft met “tijdelijke” vluchtelingen en falend uitzetttingsbeleid. Daarnaast een grote groep dromers met lieve wensen en dromen voor een mooi Nederland als Smeltkroes van vele culturen een infrastructuur die tot overal reikt, volgebouwd met containerparken voor de kanslozen, die ze af en toe mogen betuttelen en leuk radicaal links te zijn.

op 08 10 2015 at 13:07 schreef excellentie zwembad:

Nou omdat de inwoners van oranje positief staan ten opzichte van de 700 vluchtelingen in hun gehucht . dat in tegenstelling tot die mensen die hitler weer terug willen en asielzoekerscentra in brand steken. Tevens geven ze aan boos te zijn op de overheid die gemaakte afspraken over boord gooien alsof het niets is. Niet op de vluchtelingen . Vluchtelingen die daar zelf aanwezig zijn ervaren hun verblijf daar ook als positief. Er is zelfs een meneer een groentewinkeltje begonnen met arabische opschriften. Het dorp ziet hun nieuwe buren helemaal niet als nare tsunamisten . Met je eens dat heel nederland stikt van de kutracisten maar niet mee eens dat elk protest racisme is . Zo woonde ik ook jaren naast een asielzoekerscentrum. Wij waren daar tegen volgens de media . Wij waren daar helemaal niet tegen . We vonden het onmenselijk dat daar gezinnen moesten wonen op een kamertje van 2 bij 4 . Maar zo stonden we in de krant als haters .

op 08 10 2015 at 13:24 schreef Thomas E:

“Daarnaast een grote groep dromers met lieve wensen en dromen voor een mooi Nederland als Smeltkroes van vele culturen een infrastructuur die tot overal reikt, volgebouwd met containerparken voor de kanslozen, die ze af en toe mogen betuttelen en leuk radicaal links te zijn”

Deze gedachte snap ik wel, San. Gezien de weerstand van de polderpatriotten heb ik nu al medelijden met de nieuwe asielzoekers. Mijn god, wat gaan die teleursgesteld en verbitterd worden! Wát een generatielange hoge prijs voor ‘veiligheid’.

op 08 10 2015 at 13:24 schreef san:

maar ook in Amsterdam zijn ze niet allemaal bestand tegen de druk van de “vluchteling”

Illustratieve comment op opvang in regeringspanden in de grote steden hieronder.

Zucht…als Amsterdammer ben ik uit Amsterdam gevlucht. Was niet meer leefbaar in mijn oude buurt, ik wilde er mijn kinderen niet op laten groeien. Nu vluchtelingen op de mooiste locaties terwijl de gewone Amsterdammer de stad is uitgejaagd. Wat een hopeloos verhaal begint dit zo langzamerhand te worden. Deze vluchtelingenstroom moet stoppen.

op 08 10 2015 at 13:26 schreef Peter:

Tegenargumenten interesseren jou gewoon helemáál niet, hè? Je blijft maar jezelfde riedeltje herhalen. Ik heb ze gezien, in Pauw, die ‘heldinnen’ die zo geweldig met de vluchtelingen begaan waren. Toen ze iedereen overtuigd hadden van hun goedertierenheid, begonnen ze rare verhalen te vertellen over vluchtelingen met appartementen in de stad die ze onderverhuurden, terwijl ze zelf in dat vakantiepark bleven wonen.

Verder stond dat vakantiepark er al een tijdje, kwamen er toeristen en toen was er geen probleem, werden er geen politici belaagd. Je kunt me dus wat, met je ‘ze hebben niks tegen vluchtelingen’.

op 08 10 2015 at 13:28 schreef Peter:

Nu vluchtelingen op de mooiste locaties terwijl de gewone Amsterdammer de stad is uitgejaagd.

De aap die je wist dat uit de mouw zou komen.

op 08 10 2015 at 13:46 schreef excellentie zwembad:

de link die je gaf peter duurt 11 minuten . krijg nu de indruk dat er meer minuten waren want ik heb dat niet gehoord .

de link kapt af wanneer de naam wilders valt

zal na de boodschappen nog even zoeken of er mogelijk een langere versie is

@san de gewone amsterdammer is de ultieme provinciaal .

op 08 10 2015 at 14:00 schreef Bertje:

Even een vraagje:

De verhuurder van het vakantiepark krijgt hier toch centjes voor? Hij heeft toch ingewilligd met de huur overeenkomst e.d.
Lijkt me dan verder ook geen probleem.

Misschien is het verder voor de luitjes uit Oranje een idee om wat vluchtelingen aan te nemen, zwart uiteraard voor werk op het land, boerderij of om het even.
He dan snijd het mes aan twee kanten, vluchtelingen hebben wat te doen krijgen een zak centje en de middenstand /ondernemers ook weer blij.

Een collega van mij heeft een echtpaar uit Syrie opgenomen in zijn huis. Reuze handig hij helpt mee met het huis verbouwen en zij is actief in het huishouden en de kinderopvang.

op 08 10 2015 at 15:33 schreef excellentie zwembad:

ok @peter
hier de link op 23 minuten waar de dames inderdaad grof beginnen te liegen
Dát had ik dus nog NIET gezien
http://www.npo.nl/pauw/06-10-2015/VARA_101375522 Met een verhaal over asielzoekers die massa’s geld ontvangen en nog frauderen ook .

Dus jij hebt gelijk over deze mevrouwen !

op 08 10 2015 at 16:27 schreef MNb:

Excellentie, als het om kale feiten gaat kun je er ongezien van uit gaan dat PB gelijk heeft. Hij neemt het journalistieke vak nl. wel serieus.

op 08 10 2015 at 18:41 schreef excellentie zwembad:

zal wel MNb maar hij geeft me linkjes en in dit geval niet de link waaruit hetgeen hij beweerde staafde .

Moest nu zelf zoeken en inderdaad de man heeft gelijk maar dat moest ik wel zelf opzoeken (ik kijk namelijk geen Pauw omdat zowiezo alweer eens bleek dat de grootste griezel aan die tafel meneer Pauw zelf bleek te zijn, wellicht een idee om die gast bij PowNed te zetten dan kunnen ze het PauwNed noemen)

op 08 10 2015 at 18:49 schreef Peter:

maar dat moest ik wel zelf opzoeken

Ongefuckinglofelijk.

op 08 10 2015 at 20:05 schreef san:

op 08 10 2015 at 13:26 schreef Peter:
qua Tegenargumenten heb ik nog weinig gehoord.
Slechts uw xenofobie mbt provincialen wordt tentoongespreid.
Verder komt de aap niet uit de mouw, de geest is echter wel uit de fles.
Vraag is meer hoe we de kurk er weer op krijgen.
Zeker met elitaire xenofobe randstadtertjes met provincialenfobie als tegenpool. Want dat is dit alles slechts.. een enorme polorisatie in een klein land. U werkt daar hard aan mee met uw schrijfsels. Dat is wat ik wil duiden door u de andere kant van de polorisatie enigzins toe te lichten/begrip voor op te wekken. Uw houding werkt slechts polariserend /versterkt deze. Succes met de spiegel. En doe eens een weekendje rustig aan qua schrijfsels en twits e.d. Wellicht daalt het dan in.

op 08 10 2015 at 23:14 schreef Sam:

http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/89571/Bewoners-centrum-Emmen-willen-veiligheidsmaatregelen-na-komst-dak-en-thuislozenopvang

Een autist zal zeggen dat bovenstaande link niet relevant is voor de discussie.

op 09 10 2015 at 07:53 schreef Nrosa:

Bizar San, de vluchtelingenopvang bij ons, jaja in Amsterdam, is nog steeds geopend en we hebben weinig problemen te melden. Ze zitten niet op de mooiste plekjes van Amsterdam, maar ja, dat is Amsterdam ZO sowieso niet. Wél lijken we iets meer mededogen te hebben. Ik hoop dat deze mensen verder kunnen met hun leven, misschien maken ze wel kindjes! Dan mogen ze blijven.. Met het argument van ‘economische kindprostitutie’, val je volkomen door de mand. Brrr… Het beste.

op 09 10 2015 at 09:14 schreef cRR Kampen:

san is een Syriëganger, dáár is het geluk, hè san.

op 09 10 2015 at 13:11 schreef Herbert:

@san, Amsterdam vangt veel meer vluchtelingen op dan jij aangeeft. In 2 kantoorgebouwen in Amsterdam ZO zitten 780 resp. 850 mensen. In de Havenstraat 400. Dan zit ik al over de 2000. Daarnaast vangt de Regenboog er nog zo’n 100 op.

Het Rode Kruis zorgt voor de spullen, Ldh, HVO Querido, De Volksbond en de Regenboog organiseren het Dat zijn betaalde en onbetaalde krachten. Probleem voor die organisaties is wel dat het gewone werk door moet gaan en nu worden daar mensen aan onttrokken.

Het protest kan ik me enigszins voorstellen. De Rijksoverheid hield zich weer niet aan de gemaakte afspraken. Maar ik vraag me ook af hoeveel inwoners van Oranje daar stonden. En die drama Queen die zich voor de auto wierp mag van mij een boete krijgen voor het hinderen en in gevaar brengen van het verkeer.

En die geblondeerde NSB-er mag dan zeggen dat hij namens het volk spreekt, het RK had binnen een paar dagen 7000 vrijwilligers. Zonder daar veel ruchtbaarheid aan te geven.

op 09 10 2015 at 14:22 schreef Gaz Typari:

Nu zelfs Rotterdam: http://www.joop.nl/leven/detail/artikel/34250_rotterdam_heet_vluchtelingen_welkom/

dankzij ondanks de plaatselijke PVV.

Hoewel dat in de comments ook weer glashard wordt ontkend. Maar goed, dat is ook het verschillige joop publiek.

op 09 10 2015 at 20:01 schreef Abdel:

Ik word schijtmisselijk van die lui die beweren dat 1: de randstedelingen niet weten wat er in de rest van het land leeft en 2: de verongelijktheid wanneer het gaat om zwakke groeperingen die ons geld zouden kosten, 3: alles gratis krijgen en 4: de mooiste appartementen zouden krijgen.
Maak je boos om de miljardenverslindende ict-projecten van de overheid die regelrecht in de zakken verdwijnen van volgevreten ict-consultants. Richt nou eens daar je energie op San en cs. Of de vele tientallen miljarden die wij met zn allen verliezen op abn-amro.. lijkt mij veel zinvoller en veel meer geld opleveren

op 09 10 2015 at 20:03 schreef Abdel:

Afgezien van het feit dat er niets waar is van enig gratis. En neem mensen eens kwalijk het droge op te zoeken als ze al jaren met hun voeten in de shit zitten. Zolang wij andere landen uitmelken en wij het goed hebben moeten we er niet raar van opkijken dat anderen mee willen delen. Menselijker bestaat niet

op 10 10 2015 at 10:40 schreef Roland:

Generaliseren in de zin van ‘randstad vs provincie’ is net zo dom als racisme.

Toch is er wel iets van zichtbaar: ‘dé’ opinie wordt gemaakt in de grachtengordel (DWDD/Pauw), die als de Randstad in extremis kan worden gezien.

Opvattingen als “ZP is racisme” of “we moeten allemaal biologisch eten” leven nu eenmaal duidelijk meer in de Randstad dan daarbuiten.

Hé, multicul in eigen land, mooi toch? Er zijn inderdaad wel belangrijker zaken om je druk over te maken.

op 14 10 2015 at 22:39 schreef Sasha Berkman:

“Toch is er wel iets van zichtbaar: ‘dé’ opinie wordt gemaakt in de grachtengordel (DWDD/Pauw), die als de Randstad in extremis kan worden gezien”

Ik weet niet over welke opinie jij het hebt, maar het zal vast niet dezelfde zijn als de mijne.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS