Home » Archief » Echte allochtonen


[22.12.2012]

Echte allochtonen

Peter Breedveld


Illustratie: Al Moore

Het Sociaal Cultureel Planbureau deed een onderzoek en ontdekte – grote schok – dat niet-westerse allochtonen worden gediscrimineerd door uitzendbureau’s. Maar dat kan natuurlijk helemaal niet waar zijn, want we hebben allemaal op school geleerd dat Nederland het tolerantste land ter wereld is, en dat we grote offers hebben gebracht om de Joden te redden in de Tweede Wereldoorlog.

Dus komt de hele Nederlandse Ku Klux Klan weer aantonen dat het onderzoek niet deugt, dat het gehoaxt is en dat het SCP zèlf discrimineert.

Volkskrant-Marokkanen

Tegenwoordig komen daar ook altijd de Volkskrant-Marokkanen achteraan hobbelen, de Marokkaanse variant van de huisnegers, die graag een graantje meepikken van de huidige Marokkanenhaat en behaagziek het riedeltje van hun meesters afdraaien: er ís helemaal geen discriminatie!

Breivik-bewonderaar Joost Niemöller, die afgelopen zomer in zo’n beetje alle praatprogramma’s op radio en televisie zonder een kritisch weerwoord zijn boek vol aantoonbare onzin over het ‘migrantentaboe’ mocht pluggen, spreekt er op De Dagelijkse Stürmer schande van dat de Volkskrant zo kritiekloos over het SCP-onderzoek bericht.

Echte allochtonen

Ook de grote wetenschapper Niemöller heeft het één en ander aan te merken op de methodiek van het SCP, die allochtone en autochtone acteurs nep-sollicitaties liet doen. De allochtone acteurs, betoogt Niemöller, ‘speelden het zo dat de allochtonen niet leken op echte allochtonen. Geen straattaal, geen hoofddoekjes, dat werk.’

Om die reden valt de uitslag van het SCP-onderzoek nog mee, lijkt Niemöller te betogen (maar zeker weten wat Niemöller betoogt doe ik nooit, want de man schrijft als een opgewonden, dyslectische kleuter met een aandachtsstoornis). Échte allochtonen zouden nog veel meer gediscrimineerd worden, en terecht! Hier in Nederland zijn we bijvoorbeeld niet gediend van de ‘in your face attitude‘ van zwarten en als je als werkgever alleen maar problemen hebt met Turken, is het natuurlijk niet gek dat je op een gegeven moment geen Turken meer wilt.

Baarden en hoofddoekjes

De ‘in your face attitude‘ van zwarten, Niemöller kijkt kennelijk veel naar muziekvideo’s van zwarte rappers. De enige zwarte die hij in het echt heeft gezien, is Zwarte Piet. Echte allochtonen spreken straattaal en hebben baarden en hoofddoekjes.

Maar wie nu denkt dat het nazisme van Niemöller zit ingebakken in ’s mans blanke genen, moet dit stuk eens lezen, waarin twee Volkskrantmarokkanen, Anouar El Haji en Mohamed Aadroun, de één een onderzoeker en de ander een HBO-docent, die zonder enige onderbouwing en indruisend tegen alle gezonde verstand, beweren dat racistische werkgevers helemaal niet bestaan.

Statistische discriminatie

Ja, er wordt gediscrimineerd, maar dat is statistische discriminatie, betogen de twee. Statistische discriminatie betekent dat je als niet-westerse allochtoon te lijden hebt van een ‘negatief groepsbeeld’. Zo’n werkgever ziet jouw naam en denkt dan meteen aan de ‘in your face attitude‘ van je soortgenoten, of aan de problemen die hij heeft gehad met andere Turken. Of er lopen rillingen over zijn rug bij de gedachte aan de straattaal, die je spreekt, en je hoofddoekje. Dat werk. Eigen schuld dus, dat je statistisch wordt gediscrimineerd. Moeten je soortgenoten zich maar een beetje beter gedragen.

Maar dat heeft niks met etniciteit te maken, hoor! Anouar El Haji en Mohamed Aadroun, Dumb and dumber. Hebben hun positie vast alleen te danken aan het feit dat ze van Marokkaanse afkomst zijn. Realiseren zich heel goed dat ze bwana niet tegen de haren in moeten strijken, want wat bwana geeft, neemt bwana ook zo weer van je af.

Hoax-onderzoek

De Roze Khmer vindt het SCP-onderzoek een hoax, maar dat eruit zou blijken dat Marokkanen juist níet gediscrimineerd worden, pikt ze dan wel even mee. Elke Marokkaan die nog klaagt dat-ie gediscrimineerd wordt, kun je nu straal uitlachen en dat onderzoek in z’n gezicht drukken, aldus de Roze Khmer. Dat hoax-onderzoek.

Ik vind die methode met die acteurs zelf ook nogal twijfelachtig, maar dat er op de arbeidsmarkt wordt gediscrimineerd, is al zo vaak aangetoond. Daar hebben we die acteurs helemaal niet voor nodig.

Marokkanenprobleem

Het afgelopen jaar ben ik er extra alert op geweest, vanwege de Zwarte Piet-discussie die vorig jaar losbrandde, en ik ben geschokt door het virulente racisme van Nederland, waar iedereen geobsedeerd is door etniciteit en het woord ‘benoemen’ een synoniem is voor allochtonenhaat. Waar een Marokkaan wordt belaagd door een Volkskrant-columnist omdat ze, heel provocatief, een baret opzet en waar het slachtoffer van een vermeend misdrijf door een krant wordt aangeduid als ‘Amsterdamse’, ook al is ze een Nederlander van Marokkaanse afkomst en de vermeende daders ‘Marokkanen’ worden genoemd, ook al zijn het Amsterdammers. Waar rassentheorieën weer salonfähig worden. Waar het een ‘uit de hand gelopen burenruzie‘ is als een Nederlandse autochtoon een Turkse Nederlander doodslaat, en een een ‘Marokkanenprobleem‘ als een Marokkaanse Nederlander een autochtoon doodschopt.

En waar je door een antidiscriminatiebureau op je vingers wordt getikt als je dat allemaal ‘racisme’ noemt. Welkom in Ku Kluxland!

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Doneer via Paypal of met een storting op rekeningnummer 39 34 44 961 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk) o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.
Peter Breedveld, 22.12.2012 @ 13:13

[Home]
 

39 Reacties

op 22 12 2012 at 13:56 schreef telerun:

0 reacties tot nu toe.
Dit wordt de eerste dan.
En daar zal het wel bij blijven. Zelden zo veel vuiligheid in zulk verkrampt Nederlands gelezen. De mislukte journalist op z’n retour.

ps. 1 persoon vond dit leuk. Maar waarom staat geen duimpje omlaag onder. Te veel risico, wed ik.

op 22 12 2012 at 15:10 schreef MNb:

Hier heb ik geen woorden voor, behalve dat 35 jaar Nederlandse onderwijsafbraak definitief tot verdomming heeft geleid. Druiloren, nooit van de Wet van de Grote Getallen gehoord? Statistisch onderzoek maakt daar gebruik van om individuele verschillen uit te middelen. De enige manier om discriminatie op groep aan te tonen is per definitie statistiek!
Wil je dit onderzoek onderuit halen, dan moet je op de één of andere manier observer bias aantonen én laten zien dat deze de verschillen in onderzoeksresultaten verklaart. Maar dat is blijkbaar te moeilijk. Dus wordt er wat nonsens gespuid die in les één van statistische methodologie al wordt weerlegd.
Nou ja, misschien waren ze vroeger al net zo dom, maar heeft internet die domheid slechts blootgelegd.

Als Telerun doelt op Joost Löllemeier heeft hij volkomen gelijk.

op 22 12 2012 at 15:15 schreef Jim:

Beste Peter

Racisme lijkt mij zeker bestaan bij het solliciteren. Vraag blijft natuurlijk, in welke mate en wat verklaart dit racisme. Jij gooit het puur op de Nederlandse Ku Klux Clan cultuur.

Ondertussen heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt, en bij al deze bedrijven was een groot percentage werknemers niet-Nederlands zowel wit, bruin, geel, moslim, christelijk en Joods. Ook bij mijn vrienden zie ik hetzelfde beeld. Misschien geen wetenschappelijk verantwoorde steekproef, maar kans is klein dat dit allemaal pure uitzonderingen zijn.

Tevens, mijn gekleurde vriendin heeft hier haar hele leven nog nooit last van gehad. Haar twee Marokkaanse vriendinnen ook niet. Kunnen wederom pure uitzonderingen zijn, maar misschien niet.

Misschien dat ‘onze KKC-cultuur’ deels een verklaring geeft. Maar mijn ervaring is anders dus ik ben nog niet overtuigd dat dit de enige reden is. Ja dit racisme bestaat zeker, en waarschijnlijk in te grote mate, maar dit kan toch niet al dit gedrag van werkgevers verklaren.

op 22 12 2012 at 15:18 schreef Joachim A.:

Ik ben helemaal niet tolerant, en ik merk dat ik steeds racistischer word naar mate ik meer met moslims in het algemeen en marokkanen in het bijzonder te maken krijg. Ik vind moslims meestal nogal humorloos, intolerant en agressief, dus in ons bedrijf nemem we ze niet meer aan. Wel hebben we onlangs nog iemand van Vietnamese , niet-moslim orgine aangenomen , en ik moet zeggen die bevalt prima.

Het is trouwens algemeen bekend dat alle mensen racistisch zijn, vooral bij marokkanen en hun apologeten schijnt het de spuigaten uit de lopen.

op 22 12 2012 at 15:22 schreef Edo:

Verbazend dat hier geen ophef over ontstaat, zegt onze vriend Jonathan, die kritiek op Holman zijn interview laf vond. http://www.nrcnext.nl/blog/2012/06/05/next-checkt-de-helft-van-de-niet-westerse-allochtonen-leeft-in-nederland-van-een-bijstandsuitkering/
Whoepdifuckingdoeh er wordt misschien niet gediscrimineerd, kijk mijn grote vrienden Holman en NIemoller zeggen het ook!
Ja dat onderzoek is misschien klote, maar die blijdschap weer in die kringen, om van over je nek te gaan.

op 22 12 2012 at 15:26 schreef Pyt van der Galiën:

Zo’n Joachim A. is dan natuurlijk de perfecte illustratie van de stelling dat Nederland een tot op het bot racistisch land is. Laten we hem daarvoor dankbaar zijn.

op 22 12 2012 at 15:29 schreef Flip van Dyke:

Geen discriminatie? Moet je maar eens een paar uur besteden om maar eens te kijken op de Telegraaf, Elsevier, Dagelijkse Standaard enzv Daar druipt het er vanaf.

Wel lopen blèren bij Geenstijl, maar niet de moeite nemen om het hele rapport te lezen, want daarin vind je de volgende passage:

Is het zo dat de negatieve beelden van Marokkaanse Nederlanders niet leiden tot uitsluiting? Of is er iets anders aan de hand?
Een mogelijke verklaring biedt het fenomeen van subtyping. Mensen beschrijven een groep met behulp van stereotypen (bijvoorbeeld: Duitsers zijn punctueel). Wanneer iemand sterk afwijkt van het beeld dat er van een groep bestaat, wordt deze persoon niet meer beschouwd als behorend tot de groep, maar gaat (met eventuele anderen) een eigen type vormen. Stereotypen die bestonden over de gehele groep worden dan niet van toepassing geacht op de subgroep. Onze fictieve Marokkaanse sollicitanten zijn getraind en geïnstrueerd om in uiterlijk en in taalgebruik over te komen als representatieve en gemotiveerde werkzoekenden. Het is mogelijk dat zij afweken van het beeld dat intercedenten van Marokkaanse Nederlanders hebben, waardoor stereotypen over Marokkaanse Nederlanders niet

op 22 12 2012 at 15:37 schreef Edo:

Als er opwinding moest ontstaan bij elk matig onderzoekje wat gemaakt en gepubliceerd werd, dan zou ’t een behoorlijk maffe boel worden.
Jonathan Reve bedoelt het overigens goed, volgens mij denkt hij dat hij reuze taboedoorbrekend en vrijdenkend bezig is. Het is de beste jongen vergeven.

op 22 12 2012 at 15:42 schreef Joachim A.:

Racisme is inderdaad de normaalste zaak van de wereld, komt al duizenden jaren voor onder de mensheid , maar ook in het dierenrijk zien we heel veel racisme. Het hoort tot de basale overlevingsstrategiën, zoals iedere bioloog je kan vertellen.
.
Het wekt mij dan ook geen enkele verbazing dat de aandoenlijke schrijfstukjes van P.Breedveld en de PvdA grote denkers van Diederik Stapel allooi, niets hebben bereikt in de afgelopen 30 jaar.

op 22 12 2012 at 16:05 schreef Olympic Gigolo:

Mwah, ik vind het erg meevallen met het racisme in Nederland. Ik zit nu te kijken naar de uitreiking van de Sportprijzen en wie denk je dat er wint bij de vrouwen? Juist , Ranomi Kromowidjojo , de enige allochtoon tussen 3 roomblanke Germaanse schoonheden.

In moslimlanden is de discriminatie en racisme veeeeel erger. Je wil niet weten wat de moslims van ongelovigen , Christenen en natuurlijk vooral Joden vinden.

op 22 12 2012 at 16:21 schreef Pyt van der Galiën:

Zodra iemand zegt:‘zoals iedere bioloog/psycholoog/socioloog je kan vertellen’, weet je dat je met een oliedomme roeptoeter te maken hebt die geen barst verstand heeft van biologie/psychologie/sociologie.

Dus, Joachim A., kom maar even met al die biologen die peer-reviewed artikelen in wetenschappelijke tijdschriften hebben gepubliceerd over het racistische gedrag van Duitse- tegen Mechelse herders. Anders ga ik straks nog denken dat jij ook zo’n oliedomme roeptoeter bent.

op 22 12 2012 at 16:45 schreef Aaron:

Volkskrantmarokkanen Anouar en Mohammed beweren eigenlijk wél dat racisme bestaat, maar noemen het niet zo omdat het van een andere orde is. Als een werkgever werknemers van een bepaalde afkomst op basis van eerdere ervaringen niet aanneemt vind ik dit wel kwalijk, maar je hebt hier wel te maken met commerciële bedrijven. Het is vanuit een ondernemersperspectief altijd wel lastiger om volledig volgens idealistische principes te handelen.

op 22 12 2012 at 16:49 schreef Edo:

Haha Olympic, wat vinden ‘de’ moslims van ongelovigen?
Om met Theo Maassen te spreken, ‘ik hou niet van generaliseren, dat doen die Surinamers ook altijd’.

op 22 12 2012 at 17:21 schreef Ralph van der Geest:

@Aaron, Volkskrantmarokkanen Anouar en Mohammed zitten mooi rechtop voor ’t baasje en geven pootjes op commando.

op 22 12 2012 at 17:41 schreef Max:

Het van je afschrijven lucht op.
Ik hoop dat dat de bedoeling was, want verder is dit het geblaat van een egoïst met een beperkt wereldbeeld die alles alleen maar zwart wit ziet. En dan je afvragen waarom je nergens aan de bak komt qua journalistiek.

op 22 12 2012 at 17:44 schreef Aaron:

@Ralph van der Geest
Volgens mij hebben ze gewoon werk en schrijven ze dit niet in opdracht van een baas. Ik vind die beschuldiging dus een beetje vals. Deze jongens hebben business-studies gestudeerd en snappen dus de commerciële overwegingen van een werkgever. Ze staven dit ook nog eens met een ander SCP-onderzoek.

op 22 12 2012 at 18:00 schreef Peter:

Maar Max, ik ben gewoon aan de bak, qua journalistiek.

op 22 12 2012 at 18:25 schreef Ralph van der Geest:

@Aaron, tuurlijk joh.

op 22 12 2012 at 18:36 schreef Peter:

Aaron, er wordt helemaal niks gestaafd met ander SCP-onderzoek. De twee betogen alleen dat racisme uit financiële overwegingen geen racisme is, of dat het oké is. Dat is een bizar standpunt.

Geen bedrijf mag het slachtoffer worden van verkrampt minderhedenbeleid, maar als je een sollicitant voor je hebt staan met alle vereiste diploma’s, representatief, welbespraakt, gretig om aan te pakken, en je wijst ‘m af omdat je enige referentiekader de Volkskrant is, ben je een verwerpelijke racist. En die twee Volkskrant-Marokkanen zijn hun apologeten.

Hun stuk is trouwens geweigerd door NRC.

op 22 12 2012 at 18:46 schreef Joachim A.:

Prachtig en verfrissend wordt de discriminatie problematiek weergegeven in het volgende artikel

http://www.trouw.nl/tr/nl/6926/Filosofisch-elftal/article/detail/3367081/2012/12/21/Discrimineren-is-een-taaie-gewoonte.dhtml

Opzienbarende uitspraken voor de linksmensen( natuurlijk niet voor de wat intelligentere mens)
zoals

“”Ankersmit: “We discrimineren ons een ongeluk””

“”Gude: “Dat is vrij eenvoudig: het heeft een evolutionaire basis””

“”In dit geval is de eerste fase dat we op een natuurlijke manier een zekere aversie hebben tegen mensen die op basis van uiterlijke kenmerken niet bij ons passen”””

Enfin , lees en verwondert u, mijn lieve linkse vrinden.

op 22 12 2012 at 19:44 schreef Ben Hartman:

Peter Breedveld schrijft : “ik ben geschokt door het virulente racisme van Nederland, waar iedereen geobsedeerd is door etniciteit en het woord ‘benoemen’ een synoniem is voor allochtonenhaat”

Moet ik hier uit opmaken dat ook Breedveld tot “iedereen” behoort en dus een racist is?

Zo niet, kan Breedveld dan even determineren wie hij tot “iedereen” rekent?

op 22 12 2012 at 19:54 schreef pieter:

Ik wilde laatst nog eens Mekka bezoeken, maar mooi dat je er niet inkomt, en dat terwijl ik
helemaal niet van plan was de tent op te blazen!!

Er is nog veel te weinig aandacht voor deze vormen van discriminatie, waarschijnlijk durven de Pvda’ers dit nog niet te benoemen omdat ze de moslims nog steeds als zieligst beschouwen en natuurlijk uit electorale overwegingen.

op 22 12 2012 at 21:01 schreef MNb:

“Jij gooit het puur op de Nederlandse Ku Klux Clan cultuur.”
Nee Jim, PB gooit het ontkénnen van discriminatie op de KKC cultuur.

Joachim A moet eens opzoeken wat de is/ought drogreden is.
Verdomming, wat ik al schreef.

op 22 12 2012 at 21:17 schreef Hemaworstje:

Zucht, ik haak af,de eentonigheid is dieptriest.
Kwaliteit drijft , bagger zinkt en dus is het pompen hiero. Succes ermee.

op 22 12 2012 at 21:46 schreef vander F:

moet je ook maar niet zeiken over allochtonen,
het woord immigrant voldoet prima, overal ter wereld.
Krijg je dat gezeur dat een befrijf moet aantonen minstens 5% allochtonen in dienst te hebben, de meeste ‘allochtone’ collega’s van mij hebben geweigerd dit document te ondertekenen,
racistisch gelul van de staat.

op 22 12 2012 at 22:02 schreef Pyt van der Galiën:

Nou, dag, Hemaworstje. Ik kan niet zeggen dat je aanwezigheid me tot vandaag opgevallen was, dus om nou te zeggen dat we je zullen missen: nee.

Iemand die enig idee heeft wat pieter probeert te zeggen? Los van het feit dat het blijkbaar de schuld is van de PvdA dat hij Mekka niet in mag.

@Joachim

Heel interessant, hoor, zo’n artikeltje in Trouw. Maar waar zijn nou al die biologen waar je eerder naar verwees?

op 22 12 2012 at 22:28 schreef dewanand:

namaste Peter en Fnaakters,

Wieroe heeft deze tekst net bestudeert en hij heeft Peter als beloning een zak kattenbrokjes ervoor en een mooie halsband voor eventuele schaamluizen. Wieroe als Hindoe homokat vindt de intelligente mensapen een soort inferieure parasieten op deze planeet en die Hollandse vindt hij vaak gedegenereerd. Een flinke dosis katten sperma en katten genen zou deze blanke Hollanders zeer zeker beschaafder maken vindt Wieroe en hij droomt ervan om ooit met zijn katten en muizenleger een coup te plegen in Nederland om het hier te zuiveren en om dus alle KKK-Hollanders eruit te gooien of genetisch te manipuleren met genen van hindoe katten. Wieroe zegt van maak Holland vrij van Hollanders dan los je alle problemen direct op en dit is de goedkoopste manier. Immres nieamnd heeft meer Hollanders nodig in Nederland want er is geen enkele pro Hollander partij.

Uiteindelijk moeten allochtonen dit poldertje veroveren en het hier zuiveren vindt Wieroe.

dewanand en Wieroe, de Hindoe homokat uit delft kennisstad

op 22 12 2012 at 23:03 schreef Jon:

Heb net zwaar getafeld. Daar kan het aan liggen. Ik snap het artikel niet.
Is dat onderzoek nu wel of niet goed uitgevoerd (even los van de motieven van criticasters)? Ikzelf heb twijfels. Verder moeilijk te bepalen wat ze wilden onderzoeken en met welk doel. Wat waren de onderzoeksvragen en waarom?
Het klinkt vast zeurderig en racistisch van mij, maar ik heb het niet op detailonderzoek (dus een dingetje onderzoeken in een complexere kwestie).
Als je bijvoorbeeld wilt weten waarom Antillianen of andere groepen minder werk vinden, moet je op meer focussen dan alleen uitzendbureaus. Maar goed. Misschien gebeurt dat ook wel, maar haalt dat het nieuws niet. Of wilden ze weten of er discriminatie is in Nederland? Moeilijk te bepalen. Maar nogmaals: heb zwaar getafeld en dit niet uitgebreid onderzocht (nog).

op 23 12 2012 at 00:10 schreef RJ:

Aansteller

op 23 12 2012 at 01:19 schreef Ruud van Gerrevink:

Zichzelf respecterende uitzendbureaus zullen over het algemeen een ‘gezond’ diversteitsbeleid hebben. Ik geloof niet dat uitzendbureaus voor hun eigen personeel selecteren op afkomst e.d.
Of werkgevers (de opdrachtgevers van de uitzendbureaus in kwestie) discrimineren, is met dit onderzoek niet vastgesteld.

Wat volgens mij is gebeurd is dat (nogmaals) is aangetoond dat medewerkers van uitzendbureaus anticiperen op vermeende wensen / gevoelens bij opdrachtgevers en daarbij grenzen overschrijden. Deze zaak is daar een sprekend voorbeeld van: http://www.mensenrechten.nl/publicaties/oordelen/2010-153/detail

op 23 12 2012 at 09:18 schreef Jon:

Dat was te lang gisteren. Te veel gefocust op het onderzoek zelf, Zou nu willen zeggen: goed artikel. Meer kanten belicht. En je ziet dat het beoordelen van etnische groepen en individuen uiteenlopende reacties oproept, zeker als het racisme wordt genoemd.

op 23 12 2012 at 10:26 schreef Ralph van der Geest:

Wie de illusie mocht koesteren dat nu de PvdA de PVV in de bruine regering heeft vervangen, de regering wat minder bruin is geworden, kan die illusie maar beter laten varen.
Het ‘charmeoffensief’ van regerings- en parlementswege dat zo’n tien jaar geleden begonnen is met schreeuwlelijk Fortyn (‘achterlijke cultuur’) en geblondeerde fascist Wilders (’tientallen miljoenen moslims deporteren uit Europa’) ten aanzien van hen wier wieg elders staat, gaat ook vandaag de dag gewoon door. Ook met de PvdA in de regering. Lees de tweet maar van VVD token nigger Azmani (ik had nog nooit van die fascistische proleet gehoord die elke maand minstens acht ruggen aan belastinggeld opstrijkt voor het in stand houden van de bruine bende van Rutte) die vindt dat het nou maar eens afgelopen moet zijn met het knuffelen van die onwillige kutallochtonen met wie de blanke superieure man het zo goed voor heeft:

” Geschrokken onderzoek integratie SCP, kloof in 15 jaar niet overbrugd, maar gegroeid. Einde pamperen, aanspreken op verantwoordelijkheid”.
Azmani en al die andere fascisten lopen het risico dat ze ooit een keer zélf worden aangesproken op hun verantwoordelijkheid….

op 23 12 2012 at 12:24 schreef MNb:

@PvdG: “Iemand die enig idee heeft wat pieter probeert te zeggen?”
Zolang Pieter Mekka niet in mag en de PvdA daar niets van zegt mag niemand iets zeggen van discriminerende werkgevers.

@Jon: “ik heb het niet op detailonderzoek”
Dus de natuurwetenschappen vind je maar niks? Al die experimenten zijn detailonderzoek. Holisme, waar jij de voorkeur aan lijkt te geven, heeft echter nooit tot iets zinnigs geleidt.
Voor wat de onderzoeksvragen van het SCP betreft – een kort bezoekje aan hun site leverde dit op:

“De arbeidsmarktpositie van niet-westerse migranten is de laatste jaren verslechterd. Met name de positie van de jongeren is zorgwekkend. In hoeverre is dit het gevolg van discriminatie? Hebben niet-westerse migranten met dezelfde kenmerken dezelfde kansen op de arbeidsmarkt als autochtone Nederlanders?”

Zeurderig – ja. Racistisch – nee.

op 24 12 2012 at 01:26 schreef Jon:

@MNb
Een brede onderzoeksvraag, zoals jij onderaan intikt (‘In hoeverre is dit het gevolg van discriminatie?’) is niet met het uitgevoerde onderzoek te beantwoorden. Dat geeft niet, maar dan moet je helder zijn over de status van je onderzoek en wat je er wel en niet mee aantoont. Juist de exacte wetenschap is goed in expliciet de relatie tussen detailonderzoeken en overkoepelende theorieën scherp te houden.
Genoeg gezeurd.
Zie mijn tweede comment voor wat ik belangrijker vind.

op 24 12 2012 at 12:38 schreef MNb:

Moet je wel een overkoepelende theorie hebben. Ik kan je wel een paar natuurkundige voorbeelden geven waarbij dat beslist niet het geval was; minimaal één keer (supergeleiding) leverde dat de Nobelprijs op.
Je overige kritiek is veel relevanter. Dat wil nog niet zeggen dat ik het ermee eens ben, maar dan moet ik, zoals het hoort, eerst het rapport zelf lezen. Daar ga ik geen geld aan uitgeven.

op 25 12 2012 at 13:33 schreef Sofia van der Linde:

De geschiedenis wijst gewoon uit dat een kapitalistische samenleving gewoon aan bot racisme doet. De magische marktwerking die zorgt voor strikt rationele beslissingen bestaat niet. Zonder actie voeren door belangengroepen en ingrijpen van een democratisch gekozen overheid worden vrouwen en minderheden permanent en systematisch benadeeld.

De Montgomery Bus Boycott is een van de velen voorbeelden. Er moest een Boycot komen voor de busmaatschappij ophield met personen van Afrikaanse afkomst te discrimineren. Het was absoluut niet voldoende om er even vriendelijk op te wijzen dat Afro-Amerikanen een groot deel of zelfs de meerderheid van de klanten van het bedrijf uitmaakten.

Als je mensen veel macht geeft dan gaan ze hun vooroordelen keihard botvieren op mensen met minder macht. Dat zou niemand moeten verbazen maar de naieve marktwerkingsgelovigen blijven maar denken dat je van veel macht spontaan verlicht en rationeel wordt ondanks overweldigend bewijs van het tegendeel.

op 29 12 2012 at 08:57 schreef You On A Gin:

Ik werd als koelie bijna nooit aangenomen bij Marokkaanse of Turkse uitzendbureaus. Kwam netjes gekleed binnen, alle piercings uit mijn oren gehaald. Ze keken me even van top tot teen aan (serieus, altijd hetzelfde), ik kreeg niet eens de kans om mijn CV te laten zien, maar altijd was het “Nee!”, wat vergezeld ging met een blik van “Beter rot je op!”.

Waar kan ik huilen? Hier? Oké. Boehoehoe! Nazi’s! Racisten!

Alles kwam goed, hoor. Even later kwam ik via vrienden aan een baan in de plantsoenendienst. Toen ben ik Turken pas echt gaan waarderen. Je moet alleen geen goedemorgen tegen ze zeggen, om vier uur ’s ochtends. Dat doen ze in Turkije blijkbaar niet. Kennelijk betekent “goeiemorgen” in het Turks “Ik heb zojuist je oma opgegraven op het kerkhof en haar geraamte een rammelende beurt gegeven”.

Wat ze wel doen, is hele uitzendbureaus, woningverenigingen en hele straten bestieren. Als koelie of kaaskop kom je daar niet tussen. Heeft niets met racisme te maken, maar eerder met discriminatie.

Die ouwe Bekir, waar ik voor werkte, is een paar jaar daarna overigens neergeknald. Jammer, want was een enorme krent, maar wel een goeie man. Zolang je goed werkte, had hij respect voor je.

op 31 12 2012 at 14:46 schreef Bastiaan:

“De geschiedenis wijst gewoon uit dat een kapitalistische samenleving gewoon aan bot racisme doet.”

En wat dacht je van een communistische samenleving? Joden- en moslimsvervolgingen in Rusland. Nee Sofia, xenofobie (dus racisme) zit gewoon in mensen. Als iedereen royaal te eten heeft, dan gaat het nog wel. Maar zodra men het wat minder krijgt heeft de afwijkende het gedaan.

op 08 01 2013 at 12:01 schreef Erik Tjallinks:

Zie ook de reacties van de dorpsbewoners toen bleek dat de moordenaar van Marianne Vaatstra geen criminele allochtoon was uit het verfoeide Asielzoekerscentrum, maar een brave boer uit hun dorp. “Natuurlijk mag hij na zijn straf hier weer komen wonen, wij staan pal voor zijn gezin, dat zo moeilijke tijden doormaakt”. En “natuurlijk is het voor ons moeilijker te verwerken, dat het iemand uit ons midden is, was het maar een asielzoeker, dat was eenvoudiger”. We moeten er maar aan wennen dat iedereen discrimineert, ik ook, want ik discrimineer o.a. bewoners van Friese agrarische dorpen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS