Home » Archief » Er staat zoveel in de grondwet


[11.04.2020]

Er staat zoveel in de grondwet

Peter Breedveld


Illustratie: Raphael Kirchner

Het zijn gouden tijden voor autoritair angehauchte types. Niet alleen in Hongarije, waar de premier de gelegenheid te baat heeft genomen om het parlement buitenspel te zetten en alle macht naar zich toe te trekken, ook in Nederland is de overheid inmiddels tot in onze slaapkamers doorgedrongen.

Overdreven? De alom bewierookte burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, heeft de jacht geopend op seksende Nederlanders. Die spreken via het internet af en dat mag helemaal niet van de burgemeester. Eerder al ging hij, op aandringen van het extreemrechtse gemeenteraadslid Tanya Hoogwerf, achter de homo’s in het Kralingse Bos aan. Zoveel ijver heb ik nog niet gezien ten aanzien van bijvoorbeeld thuiskappers, maar wie weet ben je over een maand de lul als je met een keurig onderhouden coiffure in de supermarkt verschijnt.

Seks is altijd en overal de eerste prioriteit van dictators. Ook daten mag niet meer van het RIVM en hoewel daar een prima reden voor is, voel ik me er toch heel erg ongemakkelijk bij als de overheid zich met ons liefdesleven gaat bemoeien. Ik vind dat nog steeds meer iets voor landen als Saoedi-Arabië en Iran.

Grondwet in je broekje

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat, voordat Aboutaleb zijn kruistocht tegen seks inzette, hij al een opheffing bepleitte van de uitzonderingspositie die religieuze groeperingen hebben wat het samenscholingsverbod betreft. Religieuze types wezen op de grondwet, die hen het recht op die uitzonderingspositie zou toekennen, wat ik bedenkelijk vind, maar de reactie daarop van Aboutaleb verontrustte me: “er staat zoveel in de grondwet.”

Grondwet in je broekje. Het is nu even crisis, daar kunnen we de grondwet bij missen als kiespijn. Dus geeft iedereen zonder tegenstribbelen zijn privacy en de zeggenschap over zijn eigen lichaam op. We laten ons koeioneren en geestelijk mishandelen door de autoriteiten. Dwarsliggers worden publiekelijk tot de orde geroepen en kaltgestellt. Nu is de tijd niet voor kritiek en eigenwijzigheid. “Amateurviroloog” is de scarlet letter van het jaar des Heren 2020. Er rijden camera-auto’s rond die mensen fotograferen die de coronaregels overtreden. Via luidsprekers worden buurtbewoners gemaand zich aan de staatsmoraal te houden. Ik ben hier banger voor dan voor het coronavirus.

Nieuwe Orde

In De Schoolkrant las ik dat de politie de RIVM-regels naar eigen inzicht interpreteert en de bewoners van de Amstelveense studentenwijk Uilenstede bekeurt omdat ze groepen van meer dan drie vormen en geen anderhalve meter afstand houden. Dit zijn mensen die met zijn tienen bij elkaar wonen, en dus één huishouden vormen. Maar het engste zijn een aantal medewijkbewoners die de bekeurde studenten te verstaan geven dat ‘als de politie ons niet ziet als huishouden, so be it. Houd je gewoon aan wat de politie van ons verlangt en gebruik je gezonde verstand’.

IJzingwekkend, de gretigheid waarmee mijn landgenoten zich onderwerpen aan de Nieuwe Orde. Als IC-baas Diederik Gommers op televisie zegt dat zolang er geen vaccin is, er geen festivals zijn, legt iedereen zich daar gedwee bij neer. Toen ik op mijn bekende ironische wijze aantekende dat het niet aan Gommers is om dergelijke beslissingen te nemen maar aan het parlement, werd ik onmiddellijk en streng terechtgewezen.

Verwerpelijke frivoliteit

In combinatie met het Nieuwe Nationalistische Elan dat in mijn landgenoten is ingedaald, is er niet heel veel meer nodig voor de voltooiing van de totalitaire staat Nederland. We worden straks geacht op ons balkon het Wilhelmus te kwelen. Wie verstek laat gaan, wordt uitgenodigd voor een gesprek op het politiebureau. Nu is niet de tijd voor kritiek en eigenwijzigheid. Er staat zoveel in de grondwet. Als je gevraagd wordt een koprol te doen, doe je die koprol.

Seks mag weer als Diederik Gommers het goed vindt. Verliefdheid is sowieso een verwerpelijke frivoliteit in deze Tijden van Corona. Hoe kun jij nu aan zulke dingen denken? Wat bén jij voor iemand?

In dagblad Trouw pleit iemand voor tijdelijke dictatoriale maatregelen. Iedereen met een beetje historisch besef weet hoe het doorgaans gaat met tijdelijke dictatoriale maatregelen: die gaan nooit meer weg.

En het kutste van alles is dat er nergens is om heen te vluchten.

Eli, Eli, lema sabachtani?

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Afgelopen jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 11.04.2020 @ 13:16

[Home]
 

1 Reactie

op 11 04 2020 at 13:16 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS