Home » Archief » Festival van Eigen Vrije Woord Eerst


[30.04.2015]

Festival van Eigen Vrije Woord Eerst

Peter Breedveld

wong16
Ana May Wong

Directeur Yoeri Albrecht van debatcentrum De Balie, Adelaarsnest voor islamofobe racisten, is een hufterige bullebak die mensen, die hem tegenspreken, intimideert en zelfs niet schroomt daarbij fysiek geweld te gebruiken. Hij financiert een islamofobe, racistische website, The Post Online, die eveneens grossiert in intimidatie van andersdenkenden en een petitie startte om aangifte te doen tegen de antiracistische website Krapuul vanwege een Godwin.

Mijn punt is dat Yoeri Albrecht, die u maar een koekwaus vindt als u tegen islamofobie bent, een uitgesproken tegenstander is van het ‘Vrije Woord’ en dat De Balie de minst geschikte plek is voor een ‘Festival van het Vrije Woord‘.

Gevaar van de islam

Maar het begrip ‘het vrije woord’ gaat in Nederland zelden over de vrijheid om te zeggen wat je op je lever hebt, en eigenlijk altijd over de plicht om een hetze te voeren tegen moslims en immigranten. Het Vrije Woord is synoniem voor islamofobie en racisme. De baasjes die in Nederland altijd het hardst de trom roeren over het ‘Vrije Woord’ ontsteken ook steevast in grote woede als mensen kanttekeningen zetten bij de wijsheid om Mohammedcartoons te publiceren of ontploffen in hun eigen stront als moslims op Koningsdag gratis korans uitdelen.

Ik ben daarom niet verbaasd dat dat Festival van het Vrije Woord, georganiseerd door journalistenvakbond NVJ, juist in De Balie plaatsvindt, waar avond aan avond gesubsidieerde onderonsjes van boze blanke mannen en vrouwen worden gehouden over het gevaar van de islam, de onwenselijkheid van de islam, de achterlijkheid van de islam, de onverenigbaarheid van de islam met de democratie en over enge zwarte mannen die onze roomblanke meisjes verkrachten. En dat je dat niet mag zeggen, dat je vrijheid om dat te zeggen wordt bedreigd, dat niemand het erover durft te hebben, dat het taboe is.

Beveiligde bunker

In de aankondiging van het festival op de site van de NVJ zit de stemming er al meteen goed in: ‘Is het normaal dat op 2 mei De Balie in Amsterdam is omgebouwd tot een zwaar beveiligde bunker omdat daar het Festival van het Vrije Woord wordt gevierd?’ begint het bericht. ‘Is het normaal dat in verband met veiligheidsmaatregelen niet het volledige programma van dat festival kan worden vrijgegeven? Nee, dat is niet normaal!

Wat bij mij de vraag doet rijzen of het noodzakelijk is dat de Balie wordt omgebouwd tot een zwaar beveiligde bunker. Wat is de aanleiding? Is er een terroristische aanslag aangekondigd? Zijn er sprekers bedreigd? Op het programma staan allemaal mensen die regelmatig in het openbaar spreken zonder beveiliging, de meesten blaten er de godganse dag al van alles uit over het Vrije Woord zonder enig gevaar, dus ik zie niet waarom er nu opeens allerlei rare beveiligingsmaatregelen moeten worden genomen, tot aan ‘screening’ en ‘visitatie’ toe.

Ik zie wel waarom er wordt gesuggereerd dat er moet worden beveiligd, natuurlijk. Want dit festival gaat niet over journalisten die in de gevangenis verdwijnen in landen als Turkije en Egypte, maar gewoon over moslims. Die zijn eng, die bedreigen het Vrije Woord. Met bommen en messen en machinegeweren. Daarom staan bombastische types als Hans Teeuwen, Yoeri Albrecht en Zihni Özdil op het programma, die het nog nooit over het ‘vrije woord’ hebben gehad zonder erop te wijzen dat dat wordt bedreigd door de moslims.

Ongemakkelijke waarheden

En zo doet journalistenvakbond NVJ gewoon gezellig mee aan de hysterische stemmingmakerij tegen moslims, met paniekerig gehyperventileer over een beveiligde bunker waar niemand om heeft gevraagd. Lekker paniek zaaien, mensen lekker angst aanpraten. Lekker feitenvrij neuzelen over ‘ongemakkelijke waarheden’ die ‘niet gezegd mogen worden’, over het ‘vrije woord’, dat wordt ‘bedreigd’. Door de moslims. Zodat u verslaafd raakt en al die media blijft volgen die zorgen voor uw dagelijks fix islamofobie en vreemdelingenhaat.

Gewoon marketing, mensen. Kranten verkopen, het voortbestaan van Vrij Nederland garanderen.

Het Vrije Woord? Eigen Vrije Woord eerst, zult u bedoelen. Voor Yoeri Albrecht en zijn vriendjes staat het Vrije Woord voor de plicht moslims te kwetsen en te vernederen of anders. En voor de NVJ dus blijkbaar ook.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 30.04.2015 @ 07:32

[Home]
 

38 Reacties

op 30 04 2015 at 10:37 schreef Egbert:

Creepy ‘Festival’ aankondiging indeed.

De Salon (tweede zaal van De Balie) is blijkbaar helemaal gereserveerd voor de Muslim/Arabieren-bashing. Verwacht Leon de Winter en Wilders als verrassings-spreker. Zal wel gaan over de verboden lezingen in Rijswijk en, recent, Eindhoven.

op 30 04 2015 at 12:14 schreef Bart:

Kanttekeningen bij het plaatsen van cartoons? Dat enge kliekje dat het niet eens was met de pen award beweerde natuurlijk wel wat anders dan dat.

op 30 04 2015 at 14:15 schreef Herbert:

Die beveiliging is een statement. Zo eentje van niveau eindexamenstunt van een middelbare school. http://www.debalie.nl/agenda/podium/festival-van-het-vrije-woord/e_9781771/p_11741841/

En verder zullen ze het allemaal heel erg met elkaar eens zijn.

op 30 04 2015 at 14:19 schreef dewanand:

REF cit peter breedveld schrijft:

1.’… boze blanke mannen en vrouwen worden gehouden over het gevaar van de islam, …. de onverenigbaarheid van de islam met de democratie’

2.’… en over enge zwarte mannen die onze roomblanke meisjes verkrachten.’

onze notities:

mbt 1:
Islam heeft een ander HOGER RELIGIEUS CONCEPT van ‘gelijkheid’, vrouwen rechten, vrouwen emancipatie, seksuele vrijheden, enz enz en vanuit zuiver Biologisch en evolutionair oogpunt is dit puur natuurlijk dus niet fout, noch goed. Het rare ervan is dat 500 miljoen hete moslim meiden deze hele Sharia SM uit de Koran gewoon ‘erg geil, lekker, en opwindend’ vinden en niet erom morren.

Ook het hindoeisme kent religieuze SM en Spanking wetten v temmen hindoe meiden.

mbt 2
Ach tientallen miljoenen geile, roomblanke meiden kwijlen met alledrie scheurtjes als zij onze potente ‘blaka bana’s’ zien, proeven en voelen tot na de tweede sluiting. Zo praten negers en zwarte koelies hierover en zo willen zij het blanke ras ‘lekker orgastisch en diep dood neuken’.
Jazeker, er is geen joods complot, nee er is een ‘blaka bana’ complot tegen de roomblanke scheurtjes en vd zwarte mannen met zwarte palen in hun broek.

op 30 04 2015 at 15:10 schreef Egbert:

Ook een leuk programmaonderdeel: Het vrije woord beschermen. Burgemeester Van der Laan en Youri Albrecht gaan in gesprek met de zaal over de grenzen van de vrijheid van meningsuiting in Nederland.

Nou gewoon, altíjd politiebescherming. Bijvoorbeeld voor Kno’Ledge Cesare, die agressief werd afgevoerd in Gouda en zijn baan verloor. Meninguiting? Help! Politie!

op 30 04 2015 at 16:09 schreef Gaz Typari:

Screening en visitatie, hmmm. Allemaal leuk, maar waarop worden degenen die geen toegang wordt verleend dan op afgerekend? Welke mening over egypte/turkijke mag ik hebben? wat mag er wel en wat niet op mijn strafblad staan?

Een beetje misleidende incestueuze bende is het wel, want net als in genoemde landen is ook in Nederland de vrijheid er niet.

Als je tegen Zwarte Piet bent, word je gewoon opgepakt (en krijg je soms zelfs een beroepsverbod).

Als je tegen de oranje-kliek bent, word je gewoon opgepakt.

Als je een dissidente journalist bent.. eeh.. tja, wat dan? dat zien we eigenlijk nooit!

op 30 04 2015 at 16:33 schreef Leo Schmit:

My little China girl? Verder eens met verhaal. Dat wordt nog wat op 2 mei; politiebescherming op kosten van de bel-betaler.

op 30 04 2015 at 16:55 schreef greetje van agape:

Wij woonden vroeger tegenover een bunker, die lag verscholen in de bosjes in een woonwijk, helemaal niet zoals de meeste bunkers in de duinen, Naast de bunker was en huis, ook kolossaal en vierkant maar wel met roden baksteen, Daar woonde Cals, de minister van onderwijs waar de hele bliksemse ellende van het onderwijs mee is begonnne, Mijn gods, de mammoetwet, hoe hebben we ooit zo stom kunnen zijn die te accepteren, En van toen af aan werdern het de glijdende schalen, het was echt nooit meer goed te breien.

op 30 04 2015 at 16:56 schreef greetje van agape:

Ik heb onmiddellijk geld overgemaakt, Altijd gebruik maken van het goede moment. U wordt bedankt!

op 30 04 2015 at 17:54 schreef su:

Nederland is een dorp met dorpse meningen en hooivorken.

op 30 04 2015 at 20:35 schreef dewanand:

ref cit:
op 30 04 2015 at 17:54 schreef su:

‘Nederland is een dorp met dorpse meningen en hooivorken.’

antw:
Dikke 8,88 voor su, je hebt gelijk.
De blanke hollanders doen aan Domme eilandjes politiek en geloven nog steeds dat de zon en de hele wereld om Nederland draaien als Heliocentrisch PlatPolderlandje.

zo van: zie je wel ….. wij zijn goed, perfect, superieur, heilig…. en zij zijn ….. – – – – – – – – — – – – – – – (duizend minnetjes.. bla bla bla

zo zeiken die Roomsblanke Polder neukertjes altijd in de heilige huisjes, darkrooms en anonieme peeshokjes.

buitenlanders die anti buitenlander jammeren komen in beeld, ziehier nieuwste pijp-, Elektro Media SM rukker, en likslaaf, notabene een werkloze huisturk:

zie dit wat ik net via mail binnenkreeg ve spion:

‘Ik zie net Ersin Kiris op NPO , leuke reporter van Turkse afkomt. Maar hij oogt blank , en hij heeft ook talent als komediant. Gister deed hij even mee in een stukje comedy op NPO , hij was wel grappig maar ging heel laag om zijn tolerantie te bewijzen. Hij maakte groffe geintjes over Turkse vrouwen en zijn eigen moeder. Heel komisch , dat wel maar ook meteen de rede waarom hij er mag staan.’

op 30 04 2015 at 21:46 schreef Egbert:

Kijk nou. De Balie van Youri Albrecht heeft toch nog een shariadriehoek gevonden: Molenbeek in Brussel. Komt dat zien en laat je bang maken: “Eurabia? Over moslimextremisme in de voorsteden”. Al op 13 mei.

In bepaalde steden nemen salafisme en moslimextremisme toe. Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Delft, Zoetermeer, Gouda en Arnhem zijn bestempeld als de zogenaamde ‘jihadconcentratiegebieden’ van Nederland. Sommige wijken in deze gemeenten komen regelmatig voorbij in de media [hoe komt dat toch?] als broeiplekken voor jihadisme, zoals het Delftse Buitenhof en de Haagse Schilderswijk, waar afgelopen juli de omstreden IS-demonstratie plaatsvond.

Op het podium o.a.: Arthur van Amerongen, ging er heen om zelf af te kicken (ego-boek 2008; nu TPO-braller; Ramesar detector beeping), Hind Fraihi ging undercover en schreef al in 2005 over de radicale islam daar, tot vreugde van het Vlaams Belang. Haar tip aan de Anne Franks: “Een goede raad voor wie zich hier niet thuis voelt? Ga weg”.

PS: de term “Eurabia” is al lang dood, en welk vuurtje is Albrecht hier eigenlijk aan het opstoken?

op 01 05 2015 at 11:45 schreef L.Maas:

Ja er is inderdaad 1 van de sprekers bedreigd en niet door moslims maar door een regime het gaat immers over persvrijheid en er zijn journalisten uit verschillende landen waar geen persvrijheid is. Doe eerst gewoon eens onderzoek.

op 01 05 2015 at 12:07 schreef Egbert:

L.Maas: gezwets. De Balie schrijft zelf: Daarom laten we het publiek tijdens het Festival van het Vrije Woord ervaren wat het betekent om continu te worden beveiligd en onder druk te staan.

Het is dus een PR aktie. Die trouwens ernstig misbruik maakt van daadwerkelijke veiligheid/onveiligheid issues. Het is in feite een angstzaaierij.

op 01 05 2015 at 12:35 schreef WARZAZAT:

Een man wordt niet beoordeelt door hoeveel vrienden hij heeft maar hoeveel vijanden…En je hebt er wat vijanden Peter…hahha.

Dat de oprichter van de moslimkrant naar een avond van het vrije woord komt, kan, maar een journalist van Aljazeera?!!

op 01 05 2015 at 12:40 schreef L.Maas:

Nee geen gezwets ik ken 1 van de sprekers nl.
Kan er verder dan ook niet op ingaan. Heeft te maken met Egypte, Greste en zo en een zaak die nog onder de rechter is.

op 01 05 2015 at 12:45 schreef Peter:

Tuurlijk, Egypte stuurt zijn 007 om een journalist in De Balie te elimineren. Gelukkig onderwerpt Yoeri Albrecht iedereen hoogstpersoonlijk aan een rectaal onderzoek.

op 01 05 2015 at 12:49 schreef L.Maas:

Kijk eens goed naar de sprekers, er zijn moslims bij die komen praten over moslimcollega’s die vast zitten omdat ze moslim zijn. Levenslang nog wel. Besteed daat liever aandacht aan.

op 01 05 2015 at 13:05 schreef Peter:

Vooralsnog lopen moslims in Nederland vooral gevaar door het gajes dat regelmatig in De Balie samenkomt. Op Frontaal Naakt is verder meer aandacht voor bedreigde moslimactivisten dan in de mainstream media.

op 01 05 2015 at 13:18 schreef Maurice:

Het komt toch wel vrij armoedig over dat hier op Frontaalnaakt nog immer de oppervlakkige zwart-wit visie (racisten! islamofobie!) regeert.
Het zou de discussie verheffen wanneer, in navolging van het journaille, ook FN inziet dat al jaren in feite de tolerantie paradox speelt:
http://www.goeievraag.nl/wetenschap/overig/vraag/62124/karl-popper-paradox-tolerantie
Of je claimt de absolute vrijheid en gaat ten onder zodra de intoleranten de macht opeisen, of je verleent de vrijheid door de intoleranten hun ruimte te gunnen, echter wel te beperken. Deze 2 opties werken haaks op elkaar.
Uiteraard zal op FN de mening heersen dat de boze blanke man de aanvankelijke intolerant zou zijn, feit is wel dat religieuzen privileges opeisen (respect voor de eigen ideologie maar geven het niet automatisch aan de andere, voorzieningen, zendingsdrang, sexuele apartheid & ongelijkheid) die de zwaar bevochten verworvenheden van atheisten frustreren en ondermijnen.

op 01 05 2015 at 13:57 schreef WARZAZAT:

“We are all Tunisia in the face of the repressive elite,”

Voor deze zin heeft de poet Mohamed Rashid al-Ajami’s in Qatar levenslang gekregen en waar zijn al die oliedomme hoeren…excuses…die het opnamen voor de Aljazeera papagaai om het op te nemen voor de Qatareze held??!!

Aljazeera dat is pas domrechts…van de ergste fascistische soort.

op 01 05 2015 at 16:39 schreef su:

Ondanks al dat gekanker op moslims, gigantische werkeloosheid door dikke vette discriminatie, beledigingen van het geloof (iets met vrijheid van beledigen enzo) van deze socio-economisch achtergestelde groep, is het heel heel rustig in Nederland. Wat een helden die Marokkanen/Turken/Surinamers/Antillianen etc etc…respect!

op 01 05 2015 at 23:38 schreef L.Maas:

En waar was FN toen 14 journalisten levenslang kregen en 1 de doodstraf en het stil bleef omdat men meent dat het moslimbroeders zijn wat niet zo is? Voor hen zal er vanavond eindelijk wat belangstelling zijn. Elshamy komt praten oa over Abdulah Fakharany, een jonge journalist die dus levenslang heeft gekregen samen met Mostafa en 12 anderen. Door ieder ander zijn ze in de steek gelaten, behalve door hun ex celgenoot.

op 02 05 2015 at 03:13 schreef Peter:

Heel mooi meneer Maas maar dat neemt allemaal niet weg dat de organisatie van dit Feest van het Vrije Woord meesurft op de golven van de islamofobie. En dat is zeer kwalijk.

op 02 05 2015 at 10:07 schreef Egbert:

L.Maas, het punt van dit artikel is dat het festival alleen maar moslims in het kwade licht zet. Zoals jij nu ook weer doet. (Plus, ik sta bij mijn opmerking dat De Balie zelf met haar aankondiging “wij willen het publiek laten voelen etc.”, misbruik maakt van onveiligheidsgevoelens: angst zaaien. Wát precies wil je oogsten, Albrecht? Waarom op 13 mei dit alles nog eens overdoen met dat ‘Eurabia’).

Waarom niks in het programma over cartoonist Mohammad Saba’aneh, die gevangen zat in Israel terwijl Netanyahu met al die andere huichelaars en diktators liep te #JeSuisChalieën in Parijs? Hoeveel dozijn Charlie-protesteerders zijn gearresteerd in Frankrijk omdat ze een parodie maakten op Charlie, bijvoorbeeld zo? O ironie: die “vrijheid” werd al afgeschaft bij de eerste de beste test na de CH aanslag.

op 02 05 2015 at 12:06 schreef Herbert:

Kurt Westergaarde komt ook. Dus dat wordt bij het begin van het Festival gezamenlijk masturberen.

op 02 05 2015 at 12:52 schreef Renzo:

Kurt westergard vanavond op festival. Staat op dodenlijst. Zijn er hier mensen, incl de auteur, die gehoord hebben van de aanvallen op Charlie Hebdo en dat debatcentrum in Kopenhagen dit jaar? Precies. Stuk weerlegd. Of volhouden dat er geen gevaar is? Net als die mensen die zeggen dat Wilders niet beveiligd hoeft te worden. Die negeren die dodenlijst. Het is geen PR, het is noodzakelijk. Of hebben jullie liever dit festival en aan het einde janken wegens doden? nu ja, het zijn dan natuurlijk ‘maar’ moslimcritici die risico lopen. Eigenlijk niet erg?

op 02 05 2015 at 13:06 schreef L.Maas:

Ik ben Lisa Maas hoor, mevrouw dus en ik zie helemaal geen islamofobie. Je kunt overal wel wat achter zoeken.Deze avond is voor alle journalisten die vastzitten. Ik zie niet in wat daarop tegen is.

op 02 05 2015 at 14:50 schreef Egbert:

Verzetskrant Het Parool, zonder verder te vragen: ‘Meer dan ooit staat de vrijheid van meningsuiting onder druk,’ zegt directeur van De Balie Yoeri Albrecht. Dit tegeltje ga ik voor mijn raam hangen, 4 mei. Is er tenminste iemand die aan de Parool-doden denkt.

En zo gebruiken Parool-journalisten hun vrije woord: Westergaard maakte in 2005 een prent van Mohammed met een bom in zijn tulband. Hierop braken rellen uit in de Arabische wereld. Dus alleen ‘rellen’ en geen protesten. En alleen in de ‘Arabische wereld’. Niks over Indonesie, Rusland, Canada, Vaticaan, Afghanistan, Nigeria, India, Nigeria, US, Kenia (hoeveel doden vielen hierbij, Parool?). Waarom weet Het Parool het verschil niet tussen Arabisch en Islamitisch? Waarom moet het zo opzichtig dom?

Ik denk dat het misgegaan is bij Het Parool toen ze hun OO’s uit elkaar gehaald hebben.

op 02 05 2015 at 20:54 schreef Maurice:

De Nederlandse afdeling van de PEN club is overigens afgehaakt. http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2015/5/Schrijversclub-trok-zich-terug-uit-debat-om-Westergaard-1756458W/

op 02 05 2015 at 21:52 schreef Egbert:

Sjeezus, hoe kon ik het vergeten. Vrijheid van het Woord word eerst en vooral verboden door de autoriteit: zij die niet beledigd willen worden (wie zei dit zoiets? “als je wilt weten wie regeert, ’try to insult them'”?). En dan komt Van der Laan op in De Balie.

Om te lachen eigenlijk: Burgemeester Van der Laan die zich laat showpijpen als voorvechter van het #VrijeWoord terwijl hij zelf van alles verbiedt. Had De Balie dat niet vooraf kunnen checken?

Hé Van der Laan: “Ik ben geen onderdaan”.

op 03 05 2015 at 00:13 schreef vander F:

Is dat PEN-NL nu een laf zooitje en gewoon wat in de war of zijn het realisten die vinden dat ze dit allemaal boven de pet groeit, dat hun protest slechts is bedoeld om te genieten bij de open haard en niet voor de harde straat realiteit.
Lastig om dat heden ten dage allemaal te duiden

@Herbert.
dan zorgt Westergaard vrees ik voor heel wat slappe lullen deze avond met z’n; ”’Tolerantie en vrijheid zijn twee kanten van dezelfde munt. Tolerantie moet je leren. Het gaat over omgaan met dingen die je tegenstaan. Journalisten spelen daarin een belangrijke rol.”

En vooruit, protesten èn rellen, of wil je beweren dat die cartoon heisa allemaal bedachtzame protesten waren en helemaal niet voor politiek gewin door Islamisten met verzonnen ‘cartoons’ opgestookte rellen?

En waarom de tweede wereldoorlog er weer met de haren bijslepen, nogal dubbelzinnig in deze kwestie als je het mij vraagt.

op 03 05 2015 at 12:05 schreef WARZAZAT:

Wat een stelletje diarreelijeres hierow.

Natuurlijk mag Westergaard naar Amsterdam komen en het is een schande dat hij niet naar Casablanca kan Dubai of Istanbul….en waarom kan dat niet?!…omdat hij een cartoon heeft gemaakt!!!

Sommigen hier zijn zo over de top in hun pogingen om begrip proberen te tonen voor achterlijkheid en barbarisme dat ze ieder gevoel voor de werkelijkheid hebben verloren.

En die diarreelijeres moeten niet gaan denken dat ze die ‘rare kleurrijke’ ‘moslims’ een plezier doen door hun broek te laten zakken en maar alles onder te schijten…doe gewoon dan doe je al gek genoeg!!

op 03 05 2015 at 13:48 schreef dewanand:

Mauw, mauw, namastiaauw Warzazat,

Vergeet niet dat de meeste mensapen liever schrijven over de problemen en zwakke punten van anderen dan over die van henzelf.

De confrontatie met de eigen problemen en tekortkomingen, hetzij als superieure, ‘blanke’ HOllander of hoge kaste koelie aap, zou onmiddelijk leiden tot een zelfmoord poging op klaarlichte dag.

Het vel papier mag dus geen spiegel zijn van het eigen verdorven, stinkende, poeperige, duivelse innerlijk, maar juist die anderen erin weerspiegelen door het papier dus schuin te houden onder de stompe reflectie hoek van de scherpgeslepen PENNEHOER.

Wel jammer dat er geen Intellectuele, schrijvende Moslim fundamentalisten zijn in Nederland die bv werken aan een Nederlandse Sharia met eigen Hollandse Fatwas, en een eigen Hollandse Ummah. Een Hollandse Isis zou toch te gek zijn???

ziehier oud vb

Een nederlandse islam:
http://www.dewanand.com/kampf84.htm

W.G. verse pootafdrukken in de blanke, maagdelijke sneeuw,
Hindoeschrijvers: Dewanand en Wieroe;
Niet blanke, niet lange, niet grootgeschapen (‘LAAR’ < 20,3 cm) en niet menselijke Hindoe Fundamentalisten uit Delft Kennisstad en Apartheidsstad nr 1 van Nederland.

op 03 05 2015 at 21:54 schreef Egbert:

Van der Laan:
“Je vindt hier [in Amsterdam] geen paleizen” (er is weer veilige coke in A’dam blijkbaar).

“Sinds [de aanslagen in] Brussel, Parijs, Kopenhagen” (Wat heeft dat Brussel met persvrijheid te maken?).

“Hoe beschermen we uitingsvrijheid, hoe beschermen we mensen van [=tegen?] vrees, hoe beschermen we mensen van [tegen] discriminatie”. Waar haalt hij dat “beschermen tegen vrees” vandaan? Welke wet zegt dat de overheid mij moet vrijwaren van vrees? En let op, op grond hiervan verbiedt hij werkelijk dingen. Later komt de aap uit de mouw: “mensen die ’s nachts wakker liggen” en er waren brieven van “joodse mensen die zich afvragen is de tijd gekomen dat wij moeten emigreren”. En dus hoppa, vlag verbieden, imam verbieden. Want ja, als iemand bang wordt van een mening moet de burgemeester die meningsuiting verbieden.

En over die subsidiedreiging ‘misverstand’ aan het adres van Argan (die gewoon zwart op wit staat, en dan nog: vdL had alsnog doorgang kunnen pushen). Let op zijn gedachtegang: “kwetsbare jongen mensen … die radicaliseren en dan extremist, terrorist kunnen worden. … Argan … instituut met Marokkaanse achtergrond”. Moslims, dus verbieden.

op 04 05 2015 at 14:13 schreef vander f:

@Egbert,
het lijkt me dat VdL met die ‘vrees’ de vrees voor radicalistem bedoellt, de Mohammed B’s en IS-fanboys van deze wereld.
Die en passant nogal hardhandig laten weten dat ze niet van kritiek op hun profeet gediend zijn.
En het beschermen tegen discriminatie geldt ook voor Mohammedanen, zeker bij VdL

op 04 05 2015 at 14:44 schreef Maurice:

Je kan PEN-NL laf noemen, of wat dan ook. Feit is dat dit de realiteit blijkt:

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3998510/2015/05/04/IS-claimt-aanslag-bij-bijeenkomst-Wilders-in-VS.dhtml

op 04 05 2015 at 16:53 schreef Egbert:

@vander f: “dat VdL met die ‘vrees’ de vrees voor radicalistem bedoellt”

Nee hoor dat zei hij niet (kijk het openingsfilmpje maar terug). Hij zei dat vrees op zichzelf al reden was om een meningsuiting te verbieden. Nog erger, als mensen alleen maar zeggen vrees te hebben is dat voor hem al genoeg.

Dat is dus een prive-regeltje van Van der Laan dat hij naar believen inzet.

Trouwens, juist hierom had de NVJ hem aan de andere kant van de tafel moeten zetten, tegenover de journalisten. Samen met die Albrecht (sjezus wat kroop die snotaal langs de burgemeestersbroek omhoog).

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS