Home » Archief » Asscher verdient die heiligenstatus niet


[30.08.2015]

Asscher verdient die heiligenstatus niet

Peter Breedveld

land6

Dus de Verenigde Naties brengen een vernietigend rapport uit over racisme in Nederland. Geen verrassingen voor wie Frontaal Naakt dagelijks leest: discriminatie op de arbeidsmarkt, haatpraat in het parlement, een mensonterend vluchtelingenbeleid, marginalisering van groepen allochtonen. The works.

En hoe reageert minister Lodewijk Asscher? Hij schrijft een knullig schoolopstel op Facebook over Zwarte Piet. De strekking is dat hij inmiddels wel is gaan inzien dat Zwarte Piet moet veranderen, maar dat hij niks gaat doen omdat dat geen taak is van de overheid.

Wie schetst mijn verbijstering als Asschers boodschap zelfs door de anti-ZwartePiet-activisten wordt ontvangen als manna uit de hemel, op dezelfde zaterdagochtend dat premier Rutte wordt vervloekt voor precies dezelfde boodschap? ‘Zwarte Piet is geen staatsaangelegenheid’, aldus Rutte. ‘Ik vind niet dat de overheid dat moet opleggen’, aldus Asscher. Rutte is de duivel en Asscher is God. Schiet mij maar lek, zou één van ’s lands Grote Denkers zeggen.

Heiligenstatus

Ja, Rutte maakt het niet uit ‘hoe het ventje eruit ziet’ en Asscher is van mening dat Zwarte Piet moet veranderen. So what? Asschers mening doet er niet toe, we hebben er niks aan. Hij doet namelijk niks.

Asscher kan sinds zijn tijd als wethouder in Amsterdam geen kwaad doen in de ogen van hele volksstammen. Hij heeft de heiligenstatus die Job Cohen vóór hem had. Maar ik zei het al eerder en ik zeg het nu weer: Asscher is gevaarlijker dan de PVV. Geert Wilders zegt gewoon eerlijk wat hij wil: niet-Westerse allochtonen eruit. Asscher houdt vrome praatjes over de bestrijding van discriminatie en zet vervolgens alles in zijn werk om niet-Westerse allochtonen te marginaliseren.

Is een participatiecontract waarin allochtonen, en allochtonen alleen, moeten beloven dat ze de rechtsstaat zullen respecteren en de Westerse waarden zullen omhelzen, soms geen discriminatie? Is het verdachtmaken van Turks-Nederlandse organisaties waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze de integratie bevorderen, soms geen discriminatie? Ben je niet net zo’n vulgaire populist als Wilders wanneer je stemmingmaakt over shariadriehoeken en Jihad-belts die door een excuusallochtoon op de redactie van De Dagelijkse Farizeeër gewoon uit de duim zijn gezogen? Als je steeds weer vooraan staat om je geschokte verontwaardiging eruit te blèren na elk tendentieuze nieuwsbericht over radicale moslimjongeren en Turkse jongeren en Marokkaanse jongeren?

Asscher is voor etnische registratie van allochtonen. Toen de website Krapuul eraan herinnerde welk regime óók voor etnische registratie was, mobiliseerde de minister Domrechts én Domlinks tegen Krapuul door erover te huilen in een tweet. Asscher weet heel goed hoe het internet werkt.

Gewoon gezellig

Dus nee, ik ben niet onder de indruk van het feit dat Asscher vindt dat Zwarte Piet zijn beste tijd heeft gehad. Ik geloof hem niet als hij in een zaal vol zwarte jongeren zegt dat hij discriminatie wil aanpakken. De man is een politicus en zegt eender wat het publiek, dat op dat moment voor hem zit, van hem wil horen. Eerder bleef hij categorisch ontkennen dat Nederland racistisch is, ondanks de overweldigende bewijslast.

Het is niet voor niks dat Asscher er uit dat VN-rapport alleen het punt van Zwarte Piet uitpakt, en er ook nog even fijntjes op wijst dat in de commissie die dat rapport heeft samengesteld ’toch allerlei landen zitten waarin het met de mensenrechten een stuk ernstiger gesteld is dan bij ons’. Hij heeft niets in te brengen tegen de andere problemen die de VN aan de kaak stelt. Hij bagatelliseert de problemen bij de politie, hij houdt de racistische haatprediker Wilders de hand boven het hoofd. Asscher is alleen maar holle praatjes. Hij doet niks. Ja, hij doet wel, hij doet gewoon gezellig mee met allochtonen haten.

Maar stiekemer, achterbakser.

Racist in uniform

Die veertienjarige jongen waar de Haagse politie als een berserker op los ging? De politie gaat weer eens vrijuit.

Maar hé, blijf Asscher bewieroken. Want hij praat zo mooi. Dat maakt die kogel in je rug, als je wegrent omdat er weer een racist in uniform in paniek raakt, vast een stuk prettiger.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 30.08.2015 @ 12:05

[Home]
 

18 Reacties

op 30 08 2015 at 13:37 schreef Hans V:

Oei , ik dacht toch echt dat Sinterklaas een kinderfeest was . Kinderen houden zich niet bezig met zaken als racisme.
Als je je druk maakt over zwarte piet dan zijn er nog veel meer dingen om je druk over te maken .
Ik vind het dus de moeite niet waard om je druk te gaan maken over een OUD HOLLANDSE traditie . Deze traditie is dus voor hollanders en niet voor buitenlanders . O ja tegenwoordig hebben we ook nep hollanders met twee paspoorten maar dat is weer een ander issue

op 30 08 2015 at 14:05 schreef Harry:

A) het maakt kinderen niet uit, beste Hans V, welke kleur Piet heeft zo lang ze maar cadeau’s krijgen. Dus ouders moeten niet doen alsof een zwart geverfd persoon de essentie is van het kinderfeest en zich vervolgens verstoppen achter de kinderen.
B) Heel makkelijk om je blind te staren op zwarte piet, want dan kun je de rest van het rapport lekker laten ondersneeuwen door dom gebral zoals van de pro-piet brigade.

op 30 08 2015 at 15:24 schreef Mario:

Deze traditie is dus voor hollanders en niet voor buitenlanders.

Welke buitenlanders? Die in Nederland zijn geboren en getogen en dus Nederlander zijn Hans V?

Lazer op, debiele racist.

op 30 08 2015 at 17:21 schreef josef:

Blijft dat racisme van alle tijden is, en dat de bestrijding daarvan alleen een issue is als het de mensen goed gaat. Pas dán, als men zichzelf voldoende heeft vol-gevreten ontwikkelt zich een gevoel van “iedereen is gelijk, ongeacht ras” etc. etc..
Dat hele zwarte pieten gedoe waar Asscher meent iets van te moeten vinden, is gewoon ridicuul. Zwartjes: zwarte piet is er, we brengen u kosteloos terug naar Afrika als het u zo stoort.

op 30 08 2015 at 18:20 schreef MNb:

Hans V, je één na laatste zin is incompleet. Ik zal hem voor je verbeteren. Je bedoelt natuurlijk

“Deze traditie is dus voor blanke hollanders.”
Zwarte hollanders hebben nl. enige bezwaren.

www. youtube.com/ watch?v=m3s1RcSK3sg

op 30 08 2015 at 20:13 schreef Dennis:

Eigenlijk gaan we best een interessante tijd tegemoet. De burger moet er zelf maar uit zien te komen aldus Rutte, en als je het gemak bekijkt waarmee politici als Asscher meewaaien met alle winden dan heeft hij gelijk.

Maar als je kijkt naar bijvoorbeeld de wijze waarop er gesproken wordt over zwarte Piet dan is het debat dood. Het is wachten op een goede kloppartij tussen voor- en tegenstanders.

op 30 08 2015 at 20:18 schreef Abdel:

Ik roep in eigen kring echt al jaren dat Asscher een groter gevaar is dan een racist die luid en duidelijk roeptoetert dat je als mocro op mag lazeren. Peter beschrijft hier luid en duidelijk wat dat achterbakse is van die gast. En met jou Peter begrijp ik totaal niet waarom hij zo wordt bewierookt. Misschien dat dat gaat veranderen met de as raadsenquete in Amsterdam, want het lijkt er steeds meer op dat Lodewijk vooral van de mooie praatjes is en bestuurlijk weinig voor elkaar heeft gekregen: http://www.parool.nl/parool/nl/5/POLITIEK/article/detail/4127512/2015/08/23/De-Asscher-enquete-politiek-showproces-of-nuttig-onderzoek.dhtml

op 30 08 2015 at 22:12 schreef su:

Zoals de heer Asscher tekeer ging tegen Nederlanders van Turkse komaf afgelopen jaar…..eye opening voor mij.

op 31 08 2015 at 07:37 schreef Nrosa:

Alles wat voor Nederlandse ‘gezelligheid’ moet doorgaan heet tegenwoordig ‘oud Hollands’..het werkt een beetje op m’n lachspieren..Oh, en ZP is een kwaadaardige karikatuur, gewoon mee stoppen.

op 31 08 2015 at 11:06 schreef Egbert:

Nog een persoon uit de entourage van Asscher: Paul Römer, direkteur bij de publieke omroep (NTR) die het Sinterklaasjournaal maakt.

Zit eerst (over 2014) te roepen dat de schrijver van het Sintjournaal alle vrijheid kreeg, maar hij moest wel weten wat de lijn zou worden omdat hij ging overleggen met burgemeester Van der Laan. Creepy mannetje. Ik zou zijn agenda wel eens willen zien, kijken welke geen-staatsaangelegenheden hij nu weer aan het afstemmen is met Asscher.

Paul Römer zat in de Raad van Commissarissen van Ajax toen Edgar Davids zo racistisch werd toegesproken door Johan Cruijff. Van Römer geen kik gehoord. Als bij Paul Römer een racist in zijn eten schijt, eet hij zijn bordje netjes leeg en zegt dan: Dank je wel.

op 31 08 2015 at 13:34 schreef dewanand:

Citaat tekst Peter:
‘Geert Wilders zegt gewoon eerlijk wat hij wil: niet-Westerse allochtonen eruit. Asscher houdt vrome praatjes over de bestrijding van discriminatie en zet vervolgens alles in zijn werk om niet-Westerse allochtonen te marginaliseren.’

——
Mooi geschreven, maar geloof je zelf niet dat er nu teveel zwarten in nederland parasiteren Peter?? Verzwarting in een blanke meederheidsstaat is vanuit biologisch oogpunt een foute zaak, en zal onherroepelijk leiden tot een verwoede mensapen oorlog, en de strijd gaat om de lekkere, altijd natte VROOMwitte wijfjes.

En Peter wist jij dat er al zeker 1,2 miljoen Afro mixen in nederland wonen, dankzij die explosieve seks met potente, groot geschapen negers uit Afrika? Ik ken negers die totaal 16 kinderen maakten bij ruim 100 seksvriendinnen. Ja die verzwarting gaat zo wel heel hard en het hele blanke ras wordt liefdevol met benen wijd uitgewoond. Zwarte en koelie mannen geilen op grote, natte, altijd gapende, VROOMblanke scheurtjes.

op 31 08 2015 at 18:49 schreef Bart:

Toch blijf ik zo’n VN rapport over Zwarte Piet hoogstens merkwaardig vinden. Als supranationale organisatie die wel wat dringender zaken aan zijn hoofd heeft een land wijzen op zijn al dan niet immorele tradities vind ik van zo’n pedant paternalisme. Dat is van datzelfde pedanterie als die lui die voortdurend moeten claimen hoe achterlijk de Islamitische cultuur wel niet is.

Dergelijke rapporten van de VN spelen domrechts uiteindelijk alleen maar in de kaart.

op 31 08 2015 at 19:40 schreef Peter:

Zeg Bart, kun je niet lezen of ben je gewoon achterlijk? Dat rapport gaat over racisme in alle aspecten van het maatschappelijke leven. Discriminatie op aan je afspraken wil houden, te de arbeidsmarkt, racisme in het parlement, de politie. Zwarte Piet is daar maar één detail uit.

Hoe fenomenaal dom moet je eigenlijk zijn om je aan te sluiten bij de VN, afspraken te maken, conventies te tekenen en dan, zodra de VN je aan die afspraken houdt, te mispelen dat dat ‘pedant paternalisme’ is?

Serieus, wat voor opleiding heb je gehad? Hoe kom je zo stom?

op 31 08 2015 at 21:14 schreef Hans V:

Moet ik dat nou leuk vinden Mario om voor debiele racist te worden uitgemaakt?
Ik een racist nee integendeel maar ik geef alleen mijnmening

op 31 08 2015 at 22:18 schreef Bart:

Hierom vond ik je blog vroeger beter Peter. Toen durfde je van mening te veranderen. Toen durfde je tegenstanders met open vizier te betreden in plaats van gemakkelijke, valse diskwalificaties over hun opleidingsniveau te ventileren.

Hoe afkeurenswaardig racisme ook is en hoe ik jouw strijd tegen ‘domrechts’ ook bewonder, ik mis af en toe het kritisch vermogen naar instituties die claimen racisme te bestrijden en die in hun ijver precies het tegenovergestelde bereiken.

Een Verenigde Naties die een nationaal gebruik fileren om haar moreel laakbare kanten, vind ik bevoogdend, of dat nou in Nederland is of elders. Als Spanje van stierenvechten af wil zal dat uit Spanje moeten komen, niet uit een of andere bureaucraat in New York die zegt dat allemaal zo fout is.

Die voetenstampende pedanterie met een moreel superioriteitsgevoel van heb-ik-jou-daar vanuit de VN stoot veel mensen tegen de borst. Incluis mijzelf. Omdat ik juist denk dat als de VN als een zelfingenomen leraar Nederlanders de les komt lezen over hoe wij ons racisme-debat moeten voeren, het juist mensen als jij die met de voeten in de klei het debat voeren, eerder kwaad dan goed doet.

op 31 08 2015 at 22:38 schreef John de Beer:

Zwarte Piet moet ingrijpend worden veranderd of nog liever: verdwijnen. Een tolerante meerderheid moet meebuigen met een gekrenkte minderheid. Niet omdat de VN dat zegt -dit is een politiek orgaan en geen onafhankelijke scheidsrechter- maar louter als kwestie van fatsoen jegens Nederlandse medeburgers. Nederlanders met ouders en grootouders uit onze vroegere wingewesten die zich inmiddels geworteld hebben in de samenleving en zich hierbij betrokken voelen en alleen al daardoor ons aller respect verdienen.

op 31 08 2015 at 22:58 schreef Haes:

@Dewanand

“Ik ken negers die totaal 16 kinderen maakten bij ruim 100 seksvriendinnen.”

Dat valt dan toch wel mee. Als het 100 kinderen bij 16 vriendinnen waren, dan zou je wel van een echte prestatie kunnen spreken.

op 01 09 2015 at 04:49 schreef Peter:

Toen durfde je van mening te veranderen. Toen durfde je tegenstanders met open vizier te betreden in plaats van gemakkelijke, valse diskwalificaties over hun opleidingsniveau te ventileren.

Ik durf nog steeds van mening te veranderen, Bart. En ik heb een open vizier en jij niet, want jij bent anoniem.

Ik moet wel een goede reden hebben om van mening te veranderen. Die breng jij niet aan. Integendeel, ik heb er nu twee keer op gewezen dat die VN-commissie racisme in toto aan de kaak stelt en jij gaat gewoon door over Zwarte Piet. Het kan je gewoon niks schelen wat de feiten zijn, dat Nederland zich ZELF heeft gebonden aan de maatregelen tegen racisme van de VN, je blijft onverstoorbaar doorzeiken over pedanterie.

Dat maakt volgens mij mijn opmerkingen over jouw opleidingsniveau wel gerechtvaardigd.

De VN bereikt het tegenovergestelde? Dus al dat racisme, die discriminatie, het doodwurgen van zwarten en de opkomst van de PVV komt door de VN? Interessante visie.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS