Home » Archief » Fuck you, VPRO, en je Nazi-neefje erbij


[13.05.2018]

Fuck you, VPRO, en je Nazi-neefje erbij

Peter Breedveld


Scène uit ‘Elysia, Valley of the Nudes‘ (1935)

Johan van der Knijff laat in één van de beste stukken op Frontaal Naakt zien hoe de Nazi’s in de jaren dertig het volk rijp maakten voor één van de afschuwelijkste misdaden tegen de menselijkheid die ooit zijn gepleegd, de Holocaust. Dat begon met relatief lichte uitingen van het Nazisme waarbij de grens steeds een stukje werd verschoven en de weg werd geplaveid naar de latere excessen.

In Nederland zien we we dat nu ook al een tijdje, en in de rest van Europa en in de VS. Eerst moet er harder worden opgetreden tegen illegale immigratie, daarna zijn alle moslims/Mexicanen/vluchtelingen verkachters en terroristen en vervolgens zien we ze met duizenden tegelijk creperen en verdrinken. En aanvankelijk spreken we nog onze afschuw uit over de vrouw die de slachtoffers ginnegappend uitscheldt voor “dobbernegers” om haar vervolgens op het schild te tillen als nieuwe grande dame van de nieuwe, verfrissende politiek van het Forum voor Democratie, dat in verzet komt tegen de homeopathische verdunning van onze superieure witte cultuur.

Nederland Muslimrein

En waren het aanvankelijk nog de rechtse media die dit wrede racisme normaliseerden, inmiddels kijken we niet meer vreemd op als er op de pagina’s van NRC Handelsblad en de Volkskrant wordt gescholden op Marokkanen en moslims. In het Amsterdamse debatcentrum De Balie is zelfs al een soort Wannseeconferentie geweest waarin mensen als Paul Cliteur en Bernadette de Wit de beste manier bespraken om Nederland Muslimrein te maken.

Net zo makkelijk.

En toch was ik geschokt om dit fragment te zien uit de aflevering van het kritische programma Tegenlicht die de VPRO vanavond gaat uitzenden. We zien er een domme trut in die ons vermanend toespreekt dat het toch nogal een beschuldiging is om mensen voor Nazi uit te maken. Vervolgens zien we de mensen die voor Nazi worden uitgemaakt onder Nazi-pseudoniemen tekeer gaan tegen immigranten, de Hitlergroet brengen, Nazi-symbolen dragen en zich in het algemeen gedragen als Nazi’s.

“Nee”, zegt de trut, “mijn neefje doet dat dus ook en mijn neefje is geen Nazi.”

Trut, je neefje is een Nazi, en jij bent een Nazi-apologeet.

Witte ras redden

Ik bedoel WHAT THE FUCK, VPRO?! We hebben ze met fakkels door de straten zien trekken, zwaaiend met Nazi-vlaggen, schreeuwend “The Jews Will Not Replace Us“, ze hebben een vreedzame activiste doodgereden, we Hebben Trump zien verklaren dat allebei de kanten fout waren, we zagen een racist zijn enorme automatische wapenarsenaal uitstallen op een bed in een hotelkamer, schreeuwend dat hij er zijn hand niet voor omdraaien zou om mensen dood te schieten om het witte ras te redden, we hebben inmiddels een flink aantal dodelijkse aanslagen van dit Nazi-tuig achter de rug, we zien ze samen optrekken met de Ku Klux Klan, maar jij vindt het “nogal wat” om ze Nazi’s te noemen? Omdat je neefje wordt gekwetst? Fuck you, en je Nazi-neefje.

We hebben in Nederland eerder gezien hoe dit soort racisten werd vrijgepleit met het excuus dat ze “ironie” bedreven. Dat was GeenStijl. De website die de Marokkanenhaat tot novahitte heeft opgestookt, eigenhandig het raadgevend referendum de nek heeft omgedraaid en allang voor de Incel-beweging opkwam de virulente vrouwenhaat weer salonfähig maakte. “Reviaanse” ironie was dat volgens Merijn Oudenampsen. “Verfrissend”, zei Nausicaa Marbe. Ook Elma Drayer was een fan.

Nieuwe punkers

En vanavond op de VPRO wordt ons de oren gewassen omdat we Nazi’s geen Nazi’s mogen noemen. Omdat een domme trut een neefje heeft dat zich onbegrepen voelt. De VPRO, die ooit Rob Muntz en Paul Jan van de Wint met pek en veren uit Hilversum joeg omdat ze, gehuld in Nazi-uniform en gewapend met een gasfles waarin zogenaamd Zyklon B zat, grimmig-satirisch commentaar gaven op de winst van extreemrechts in Oostenrijk.

Die VPRO maakt nu, zonder ironie, het Nazi-gedachtengoed salonfähig bij de Gutmensch. Door witte suprematisten te verkopen als nieuwe punkers. Want iemand d’r neefje.

Gadverdamme.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 13.05.2018 @ 12:08

[Home]
 

1 Reactie

op 13 05 2018 at 12:31 schreef Peter:

Huilen dat ik “iedereen, die het niet met me eens ben, voor Nazi uitscheldt”? Leesfrontaalnaakt@gmail.com. Dan block ik je Nazi-reet.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS