Home » Archief » Gooi hartjes op me


[23.02.2021]

Gooi hartjes op me

Peter Breedveld

“Wat interesseren jou die hartjes”, zegt Hassnae tegen mij. Nou, veel. Op Twitter kun je sinds ik weet al niet meer wanneer tweets “liken” door een hartje rood te kleuren. Je ziet meteen wat de mensen belangrijk vinden en wat niet. Schaatsen en Emma Wortelboer vinden ze belangrijk, de vluchtelingen op Moria not so much. Wat er in Syrië gebeurt, interesseert niemand nog een reet.

Ze zijn een waardevol goed geworden, die hartjes. Je ziet volwassen mensen er echt om bedelen: “gooi hartjes op me“; “Ik heb hartjes nodig“.

Gevolg is dat mensen hele rare dingen doen om zoveel mogelijk hartjes te krijgen. Ze gaan zielig doen, bijvoorbeeld. Onbeschaamd lopen ze met hun eigen leed te koop. Huwelijksleed, ziektes, doorgelekt, belazerd op Marktplaats, hond, kat of konijn dood, maakt niet uit, iedereen mag alles weten want je krijgt er hartjes voor. Wat moet ik met waardigheid? Geef me hartjes.

Lelijke baby’s

Maar dat is niet erg. Het is raar en bizar, maar niet erg. Erg is dat die hartjes op Twitter een middel zijn om meningen bij te sturen, alle neuzen in dezelfde richting te krijgen. Dat betekent dat over elk onderwerp één mening heel snel domineert, en aangezien Twitter grote invloed heeft op de besluitvorming van ons kabinet (u denkt toch niet dat ’t het RIVM is dat de kapperszaken weer open wil?) is dat hartjesgedoe, ik zeg het zonder ironie, een gevaar voor de democratie. Want zonder hartjes blijf je nagenoeg onzichtbaar, hoe slim je je stellingen ook onderbouwt. Wie tegen de stroom inzwemt, wordt niet gehoord. Dus loopt zowat iedereen, ook al heeft die aanvankelijk een tegendraadse mening, al snel met de kudde mee, vanwege die hartjes. En daarom gaan de kappers open en blijven de universiteiten gesloten.

Als je een paar keer flink veel hartjes hebt geoogst, hoef je er niet veel meer voor te doen. Je hebt dan een torenhoge gun-factor. Maakt niet meer uit wat je op Twitter zet: je spuuglelijke baby’s, je onsmakelijke prakkie (ik zet foto’s van mijn oogstrelend mooie Japanse culinaire kunstwerkjes op Twitter: hoogstens 20 hartjes; ik zag foto’s van anderen van bordjes bruine prut en konijnenvoer, die honderden hartjes kregen!), dat je zo blij wordt van het mooie weer, dat je het zo erg vindt van die baby in die container: duizenden hartjes, iedere keer weer.

Normalisering noemt Foucault dat. Wie normaliseert, dus zich conformeert aan de rest, krijgt een beloning: 10.000 hartjes. Wie niet gewoon gezellig meedoet, wordt bestraft met nul hartjes. Zelfs mensen die vinden dat je een punt hebt, durven je geen hartje te geven, want dat wordt gezien door andere mensen en die straffen hen dan ook. Er zijn mensen die op Twitter rondgaan en schreeuwen: “Ik zie mutuals die-en-die tweep liken! Dood aan die mutuals!” De hartjespolitie.

Baudet nazi

Ik krijg dus zelden hartjes, want mijn gun-factor ligt een paar promille boven nul en mijn meningen zijn afschuwelijk; op het moment dat ik ze uit, althans, want een tijd later, soms een paar maanden, soms twee, drie, vier of vijf jaar later maar steevast geheid altijd, is iedereen tot hetzelfde inzicht gekomen als ik meteen in het begin al. Bijvoorbeeld dat Thierry Baudet een nazi is.

Maar ik zou gemakkelijk een hele populaire tweep kunnen worden, want ik weet precies wat ik daarvoor moet doen. Zo wind ik er geen doekjes om dat ik de nationale obsessie met Willem Engel totaal idioot vind en een verspilling van energie, omdat niet Willem Engel, maar de tot Gouden God uitgeroepen Staatsman Rutte verantwoordelijk is voor de uitzichtsloze cirissituatie waarin we ons thans bevinden. Dat levert me geen vrienden op, want de mensen zijn verslaafd geraakt aan op Willem Engel schelden, ze worden er high van. Wil ik dus hartjes, dan moet ik gewoon lekker met de mensen meeschelden.

Laatst had ik zin om mijn volgers een beetje te sarren. Ik tweette: ‘Ben ik de enige die buiten zinnen van woede raakt zodra die de naam “Willem Engel” hoort? #avondklok’ (iedereen denkt dat ie de enige is op Twitter, ik zie het de hele dag langskomen: “Ben ik de enige die uit zijn kont poept”; “ben ik de enige die bang is om corona te krijgen”).

Haat aan Willem Engel

Boem, meteen gooide iedereen hartjes op me! 369 hartjes! Daar komen Nadia Bouras en Myrthe Hilkens hun bed niet voor uit, maar voor mij is dat ongekend. Ik kreeg er ook een hele stoot volgers bij, een stuk of honderd, geloof ik. En mensen verzekerden mij: “Nee, nee, ik word ook altijd heel boos op Willem Engel!” “Ik kan die Engel niet luchten of zien!” Nee joh, echt waar, dude? Ik dacht écht dat ik de enige was!

Een website met blijkbaar heel veel lezers, The Best Social Media, schreef een stuk over de haat aan Willem Engel onder de mensen waarin mijn bullshit-tweet als eerste voorbeeld werd aangehaald. Twee, drie dagen lang hield iedereen van me, en werd ik gekust en gekroond.

Maar goed, daarna schreef ik dat Nederland wel degelijk een dictatuur is.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 23.02.2021 @ 11:44

[Home]
 

1 Reactie

op 23 02 2021 at 11:45 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS