Home » Archief » Nederland is wel degelijk een dictatuur


[20.02.2021]

Nederland is wel degelijk een dictatuur

Peter Breedveld

Willem Engel zei dat hij Nederland wil verlossen van de dictatuur en daar barstte het verontwaardigde geloei van de coronadominees weer los, want een dictatuur is stampende laarzen, boekverbrandingen en treinen naar het oosten en anders niks. Schrijver Philip Dröge, die weet wat een dictatuur is want hij was ooit in een land waar de leider een journalist had laten onthoofden en de oppositie zich ophield in een naar urine stinkend trappenhuis. In Nederland worden geen journalisten onthoofd en zit de oppositie er gerieflijk bij, ergo Nederland is geen dictatuur.

Een lokale PvdA-politicus hield een neerbuigend preekje, van het soort dat je veel Gutmenschen ziet doen op de sociale media, ‘gerumagiseerde Xenosrijmpjes’ noemt Sander Schimmelpenninck ze treffend, waarvan de moraal was dat je een drammerig kind bent dat zijn zin niet krijgt als je Nederland een dictatuur vindt. Ik kreeg het aan de stok met Bert Vuijsje, gerenommeerd journalist, die de nazi’s erbij haalde en zei dat ik me moest schamen omdat ik Nederland al een dictatuur vond toen corona nog geboren moest worden.

Maar het begrip dictatuur wordt al decennialang in veel bredere zin gebruikt dan om Nazi-Duitsland, junta’s en Oost-Europese, Aziatische, Afrikaanse en Zuid- en Midden-Amerikaanse regimes te duiden zonder dat mensen ervan in een stuip schieten. Zo worden sommige democratieën door veel mensen wel een “dictatuur van de meerderheid” genoemd, waarbij een minderheid, of een groep minderheden, de wil van een meerderheid wordt opgelegd. Het lijkt me een werkbaar begrip waarmee je democratieën kunt analyseren en fine-tunen.

Wanstaltig coronabeleid

Het probleem is natuurlijk niet dat Nederland een dictatuur wordt genoemd, maar dat het Willem Engel is die dat doet. Willem Engel is de nationale obsessie en de ideale afleiding van en zondebok voor het wanstaltige coronabeleid van Staatsman Rutte. Heeft Engel ongelijk? Wel wat betreft zijn beweringen over corona (ik hou het niet precies bij maar hij schijnt nog steeds te geloven dat corona maar een griepje is en dat je van vaccineren een door G5-masten aangestuurde automaton wordt, of zoiets), ik heb althans nog geen overtuigende bewijzen gezien, maar dat Nederland een dictatuur is, is een gegeven.

Neem het gedoe rond de avondklok. De avondklok is een ingrijpende maatregel die de bewegingsvrijheid van mensen enorm beperkt en die niet is gebaseerd op enig wetenschappelijk inzicht. RIVM-bobo Jaap van Dissel beloofde een daling van het aantal besmettingen van tien procent, maar het aantal besmettingen stijgt nog steeds. Waardeloze maatregel dus, die alleen heel erg veel schade veroorzaakt.

Toch wil de regering de avondklok koste wat kost handhaven. Daartoe heeft ze, na de smadelijke nederlaag in de rechtbank die oordeelde dat de wettelijke grondslag ervoor non-existent is, een spoedwet in elkaar geflanst die het mogelijk maakt ons óók overdag te verbieden “in de buitenlucht te vertoeven”. Die wet wordt nog bijna unaniem aangenomen door de Tweede en Eerste Kamer ook. Ferd Grapperhaus wuift het bezwaar, dat de wet ook voorziet in een dagverbod, weg met de belofte dat zoiets “absoluut de bedoeling niet is”. De overheid krijgt zomaar gratis een instrument aangereikt om heel Nederland op elk gewenst moment huisarrest op te leggen, maar de senaat is gerustgesteld met de verzekering van een onbetrouwbare dwaas die zijn politiek op de stripboeken van Lucky Luke baseert.

Mak schaap

En Rutte hád het parlement al buitenspel gezet. Niet dat dit echt nodig is, want een noemenswaardige oppositie hebben we in Nederland niet. Zowat iedereen gaat als een mak schaap mee in het totaal ineffectieve coronabeleid van Rutte, dat de crisis alleen maar onnodig verlengt en vele, vele slachtoffers maakt. Een beleid dat er uitsluitend op gericht is de vrijheid van burgers en kleine bedrijven te beperken en de grote, beursgenoteerde bedrijven vrij spel te geven. Daarom kunnen we elkaar wel ongebreideld besmetten bij de Albert Hein maar mogen we geen boek kopen bij de lokale boekhandel of eten in een restaurant.

Wie zich verzet, moet kapot. Dus worden de avondklokrelschoppers ongenadig afgestraft met draconische straffen, en spuit de politie een vreedzame demonstrante een schedelbreuk. Van media en publiek krijgt de overheid royaal steun. Willem Engel en zijn jurist Jeroen Pols zijn in de week van hun – naar nu blijkt – Pyrrusoverwinning het mikpunt geworden van een wraakactie van de media, die hun doopceel en die van de familie van Engel hebben gelicht. Fred Teeven, zelf ook niet van het brandschone blazoen, onthult dat Pols een voormalige drugscrimineel is. De avondklok wordt er geen betere maatregel van en de manier waarop die er wordt doorgedrukt, is nog steeds een blamage, maar het publiek heeft weer nieuwe brandstof voor zijn onredelijke Engel- en Polshaat.

Ik noem dat fascisme.

Klakkeloos doorgeefluik

Fascisme is als je wordt gestraft voor je verzet tegen de overheid en je onwelgevallige opvattingen. Dat hoeft niet per se met onthoofdingen of gevangenisstraf, zeker niet in een land waar de media altijd klaarstaan om je totaal te vernietigen als je tegen de stroom inzwemt, zoals Nederland. Waarom zou onze overheid journalisten vervolgen? De overgrote meerderheid is klakkeloos doorgeefluik van de regering en aanklager, rechter en beul tegelijk van elke dissident die teveel aanhang krijgt. De enkele journalist die voorzichtig tegenstand biedt, wordt meteen door de rest aan stukken gescheurd. Zoals die journalist die in het begin van de coronacrisis vroeg wat de mensen terugkregen voor drie weken lockdown. Het hele land reageerde alsof hij een tweede Balthasar Gerards was.

Het beetje oppositie dat er nog wel is, wordt vandaag door Staatsman Rutte in een brief gemaand het op te geven. Het is corona en dan moet iedereen als één man achter Rutte. Resistance is futile, want Rutte staat er toch geweldig voor in de peilingen. Hij verheugt zich al op zijn Saddam Hoessein-status.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 20.02.2021 @ 12:55

[Home]
 

1 Reactie

op 20 02 2021 at 12:55 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS