Home » Archief » Het is tijd om Maurice de Hond serieus te gaan nemen


[27.05.2020]

Het is tijd om Maurice de Hond serieus te gaan nemen

Peter Breedveld


Illustratie: Joseph Kuhn-Regnier

Zodra in mijn “bubbel” de naam van Maurice de Hond valt, komt bij iedereen het stoom uit de oren. Zo’n anderhalve maand geleden begon hij zich in het corona-debat te mengen met een theorie dat de graad van luchtvochtigheid van cruciaal belang was bij de verspreiding van corona. Daar kwam hij mee op de televisie maar dat mocht niet want De Hond was geen viroloog en bij zijn verkiezingspeilingen had ie het ook altijd mis.

Dat mag zo zijn, dat de verkiezingsuitslagen altijd fors afwijken van wat De Hond voorspelt (misschien wel omdat kiezers zich door die peilingen laten beïnvloeden), maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat hij het daarom nu ook mis heeft. Bovendien: als we mensen gaan diskwalificeren omdat er van hun eerdere voorspellingen en analyses geen hout klopte, waarom doen we allemaal dan nog wat Jaap van Dissel zegt? Die stapelt vanaf het begin van de coronacrisis al misrekening op misrekening.

Duitse topviroloog

Ik vond het betoog van Maurice de Hond knap onderbouwd en het afweergeschut dat door, als ik het met enige ironie mag zeggen, ‘Deugend Nederland’ tegen hem wordt ingezet van abonimabele kwaliteit. Neem deze factcheck van NRC Handelsblad, bijvoorbeeld, waarin van zijn argumenten een reeks stropoppen wordt gemaakt om zijn ongelijk te kunnen bewijzen. Die factchecks van NRC zijn altijd aaneenschakelingen van drogredenaties en non-sequiturs, maar hier maken de kwaliteitsredacteuren het wel heel erg bont. Er wordt bijvoorbeeld in het stuk beweerd dat besmetting volgens De Hond uitsluitend via aerosolen plaatsvindt, maar dat is onzin. De Hond zegt dat aerosolen een belangrijker rol spelen dan de WHO en het RIVM beweren. En tadaah! Daar was begin deze week de Duitse topviroloog Christian Drosten, die precies hetzelfde zegt als De Hond, namelijk dat het luchten van ruimtes belangrijker is dan handen wassen, en wel vanwege die aerosolen.

Overigens wil ik er bij mijn lezers op aandringen om vooral ook de handen te blijven wassen, om allerlei redenen, maar alsjeblieft, hou dat vast. Ik heb mijn hele leven al nachtmerries van jullie ongewassen handen.

De Hond wekte ook de woede van mijn mede-Gutmenschen met de bewering dat het verbieden van openluchtevenementen zinloos en schadelijk is omdat besmetting nauwelijks in de buitenlucht zou voorkomen. En ja hoor, vorige week kon ook het driftige blafhondje van de RIVM, wetenschaps”journalist” van de Volkskrant Maarten Keulemans, er niet langer omheen: ‘Onderzoek: nauwelijks kans op besmetting in buitenlucht.’

Racistische volksaard

Het gevoeligste onderwerp is misschien nog wel het mondkapje. Jaap van Dissel heeft er vanaf het begin al op gehamerd dat niet-medische mondkapjes niet beschermen tegen verspreiding van het virus en alleen een gevoel van “schijnveiligheid” veroorzaken en sindsdien flipt bijna elke Nederlander als iemand het zelfs maar over mondkapjes durft te hebben. Daarbij lijkt hij vooral te zijn gemotiveerd door zijn racistische volksaard, want mondkapjes doen hem denken aan collectivistische Aziaten en enge Arabieren. Maar er is overvloedig wetenschappelijk bewijs dat mondkapjes het virus helpen bedwingen en die conclusie zou je ook gewoon kunnen trekken als je de successen ziet van landen waar de overheid ze wel verplicht of adviseert.

En wie blijkt het ook op dat punt beter begrepen te hebben dan Jaap van Dissel? Maurice de Hond inderdaad. Ik zweer je, het ingebakken racisme van de Nederlands overheid heeft onnodig duizenden mensenlevens gekost.

Fascistoïde racistentuig

Aan de andere kant zit het anti-racisme van de Gutmenschen hún beoordelingsvermogen ook gevaarlijk in de weg. Een belangrijke oorzaak voor de blinde woede die De Hond wekt, is dat hij zijn kritiek op het RIVM uit op platformen als Café Weltschmerz, stamcafé van allerlei fascistoïde racistentuig en De Dagelijkse Standaard en dergelijke. Zijn theorieën lijken ook gretig aftrek te vinden bij het Forum voor Democratie en Geerten Waling en dat soort types.

Niet alleen weigeren mijn bubbelgenoten om die redenen te luisteren naar wat De Hond te zeggen heeft, ze schelden hem ook uit voor nazi en Mengele en dergelijke. Ik druk me zacht uit als ik zeg dat ik dat weinig fijnbesnaard vind, vooral ook omdat De Hond kind is van twee Holocaustoverlevenden, die allebei een echtgeno(o)t(e) verloren in de Tweede Wereldoorlog.

Collectivistische volgzaamheid

Het is niet de schuld van De Hond dat vooral onfrisse types geïnteresseerd zijn in wat hij te zeggen heeft. Dat is eigenlijk vooral een verwijt dat mijn bubbelgenoten zichzelf dienen te maken. Door hun collectivistische volgzaamheid zijn velen van hen totaal blind voor alles wat niet overeenkomt met wat Jaap van Dissel zegt. Daarmee schieten ze zichzelf in hun voet, want het gelijk van De Hond en het ongelijk van Van Dissel is inmiddels bij verschillende gelegenheden bewezen.

Tijd om tenminste te gaan luisteren naar wat De Hond te zeggen heeft.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Eerder dit jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 27.05.2020 @ 10:55

[Home]
 

1 Reactie

op 27 05 2020 at 10:56 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS