Home » Archief » Hoe de media allemaal papegaaien dat extreemrechts ‘forse winst’ boekte, alleen is er geen kut van waar


[11.09.2018]

Hoe de media allemaal papegaaien dat extreemrechts ‘forse winst’ boekte, alleen is er geen kut van waar

Peter Breedveld


Illustratie: Hermann Moest

De Zweedse extreemrechtse partij Zweden Democraten heeft bij de verkiezingen, afgelopen zondag, een aanmerkelijk kleinere winst geboekt dan voorspeld, namelijk 4,7 procent. Ze kreeg 17,6 procent van alle stemmen. Regeringspartij Sociaaldemocraten heeft iets verloren, 2,6 procent, maar is nog steeds de grootste partij, met 28 procent van de stemmen. (Bron: Wikipedia)

De Nederlandse media hadden echter al voor de verkiezingen ingezet op een monsteroverwinning voor extreemrechts, en die laten ze zich niet afpakken. Daarom lezen we overal dat de Zweden Democraten een ‘forse winst’ hebben geboekt (Trouw), ‘Fors’ hebben gewonnen (NRC), dat de sociaaldemocraten een ‘historische afstraffing’ hebben gehad omdat de rechtspopulisten ‘fors’ wonnen (NOS) en dat de ‘forse winst’ voor de Zweden Democraten laat zien (‘andermaal’ zelfs) dat de ‘migratiecrisis’ Europa heeft gedestabiliseerd (Volkskrant).

Anti-immigratieagenda doordrukken

Maar zoals politicoloog Cas Mudde stelt, is de in totaal drie procent verlies voor de regerende centrumlinkse coalitie niet echt een massale afwijzing door het Zweedse volk van de immigratiepolitiek van de overheid. Sterker nog: de Linkse Partij, die een ruimhartige immigratiepolitiek voorstaat, heeft 2,2 procent gewonnen en staat nu op 7,9 procent van de stemmen. De sociaaldemocraten waren zich juist, vanwege de dreigende winst van extreemrechts, harder gaan opstellen jegens immigranten en dát heeft ze in elk geval niks opgeleverd.

Het is raar om te blijven hameren op de forse winst van extreemrechts als die op zijn best bescheiden is, terwijl je de winst voor de Linkse Partij, en van andere kleine partijen die vóór ruimhartige immigratie pleiten, verzwijgt of negeert. Dan ben je willens en wetens de anti-immigratieagenda aan het doordrukken, en met succes, zoals blijkt uit dit artikel op het onvolprezen Stuk Rood Vlees, met links naar tal van onderzoeken die aantonen dat de obsessie van de media met extreemrechts en anti-immigratie het succes van extreemrechts versterkt en de negatieve gevoelens jegens immigranten aanwakkeren.

Naar Boze Burgers luisteren

En het is niet zo dat de redacties de kennis ontberen. In dit redactionele commentaar van NRC staat nota bene dat de Linkse Partij won met een campagne voor ruimhartige immigratiepolitiek en dat de opstelling van de (licht) verliezende regeringspartijen ten opzichte van asielzoekers harder is geworden en tóch blijft ook de schrijver van deze analyse drammen dat de overheid beter naar de Boze Burgers moet luisteren en dat ze ‘nog steeds geen goed antwoord heeft op de uitdaging van nationalistisch rechts.’

Journalisten zijn verslaafd aan de mare dat de kiezer de sociaaldemocratie de rug heeft toegekeerd om zijn toevlucht te zoeken in de armen van extreemrechts. Die analyse bleek voor de Nederlandse situatie al blakende nonsens en dat is ze voor Zweden ook.

Het is een pathologische vorm van wensdenken waar alle redacties aan lijden. Ze hunkeren allemaal naar de ondergang van Zweden, omdat daarmee bewezen zal zijn dat het succesvolle Zweedse model niet werkt, dat socialisme tot de ondergang leidt. Daarom worden we bestookt met verhalen over massaverkrachtingen en bendeoorlogen in Zweden, met immigranten als daders en de roomblanke Zweedse autochtonen als slachtoffers, overgeleverd aan hun beulen door dat vermaledijde Links.

Brandschattende immigranten

De waarheid is dat de criminaliteit daalt, de welvaart stijgt en iedereen in Zweden het nog steeds goed heeft, met uitzondering van de bewoners, voornamelijk immigranten, in een paar buitenwijken van de Zweedse grote steden. Bekijk deze BBC-reportage waaruit blijkt dat een paar schokkende incidenten, waarbij boeven met een migratieachtergrond andere boeven met een migratieachtergrond doodschieten, enorm door politiek en media worden uitvergroot en worden uitgebuit door populisten als Trump, die de hele wereld wijsmaakt dat immigranten al brandschattend door de Zweedse straten trekken.

In de BBC-reportage wordt nota bene een arbeider geïnterviewd die toegeeft dat-ie niks tekort komt, nooit iets met immigranten heeft meegemaakt, en tóch op de extreemrechtse Zweden Democraten stemt, omdat het volgens hem niet langer kan, zo. Die man is gehersenspoeld door de media, zoals mensen hier ook constant worden gehersenspoeld door de media en aan Baudet en Wilders worden gekoppeld, die de problemen gaan oplossen die ze helemaal niet hebben.

Gouwe ouwe

Ik vraag me af of er op de redacties nou helemaal niemand is die protesteert tegen de groteske weergave van de werkelijkheid die in de media domineert. Het kan toch niet zo zijn dat iedereen daar vastberaden is om extreemrechts aan de macht te helpen? Zijn het echt allemaal Elma Drayers en Jeroen Wollaarsen? Bij NRC heb je Lamyae Aharouay en Lotfi El Hamidi, maar worden die bij de vergaderingen weggehouden of zo, of gaat iedereen gewoon hard lachen als zij iets zeggen?

Ik ben daar best benieuwd naar, want het valt nu wel heel erg op hoe eenvormig de media zijn, die allemaal, echt vrijwel zonder uitzondering, de woorden ‘forse winst’ gebruiken om de Zweedse verkiezingen te duiden. Het lijkt net Invasion of the Bodysnatchers.

In slechts één geval kwam ik een medium tegen (ik vergeet welk) dat origineel probeerde te zijn door er een gouwe ouwe in te gooien: ‘ruk naar rechts’.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 11.09.2018 @ 06:23

[Home]
 

1 Reactie

op 11 09 2018 at 07:50 schreef Peter:

Iets te mauwen? Over de tóón? Of de woordkeuze? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS