Home » Archief » Ik stem nooit meer


[31.10.2015]

Ik stem nooit meer

Peter Breedveld

hausu37
Scène uit Hausu (1977)

Hierbij zweer ik plechtig dat ik nooit meer ga stemmen. Directe aanleiding is de brief van de fractievoorzitters in de Tweede Kamer die ons, het volk, oproepen te stoppen met intimideren en bedreigen.

‘Een van ons, de fractievoorzitter van de PVV, weet hoe het is om jarenlang bedreigd te worden’, begint de brief. En verderop: ‘Bezorgde burgers worden voor racisten uitgemaakt.’

Daarmee wordt één van de belangrijkste aanstichters van het geweld en de bedreigingen, Geert Wilders, niet alleen uit de wind gehouden, maar meteen ook tot voornaamste slachtoffer gemaakt, samen met zijn ‘bezorgde burgers‘, de apen die dreigen en auto’s opblazen en aanslagen plegen op azc’s.

Hollandse Ziekte

Het is de Hollandse Ziekte, waarbij de dader steevast tot slachtoffer wordt gemaakt en het slachtoffer tot dader. Die neiging, ook of vooral onder intellectuelen, is onverwoestbaar, een hardnekkige onhebbelijkheid waardoor er nooit iets wordt opgelost en problemen alleen maar worden verergerd.

De hoofdoorzaak van de huidige crisis is niet, zoals Roxanne van Iperen hier betoogt, het gebrek aan juiste informatie over wat ‘asielinstroom’ precies is en wat de exacte cijfers zijn, al spelen die natuurlijk wel degelijk een rol.

De hoofdoorzaak zit in de Tweede Kamer zelf en hij heet Geert Wilders. En alle fracties die hem de hand boven het hoofd houden, zich door hem laten gijzelen en zijn retoriek tegen allochtonen, vreemdelingen, immigranten en moslims overnemen, die vormen mede de hoofdoorzaak.

Donker Afrika

Mensen die van zichzelf al niet overmatig veel intellectuele capaciteiten bezitten, wordt vanuit het hart van onze democratie schrik aangejaagd voor aanranders en verkrachters, barbaren, terroristen, pedofielen en antisemieten. Zie hier hoe Wilders veertig minuten lang horrorverhalen over aanrandende, dreigende, gewelddadige, verkrachtende vluchtelingen opdist, zijn litanie larderend met hyperbolen als ‘met geen pen te beschrijven’ en racistische archaïsmes als ‘donker Afrika’.

Ik zal u zeggen wie er ook weten hoe het is om jarenlang bedreigd te worden: zijn slachtoffers. De moslims, wier moskeeën het mikpunt zijn van aanslagen door Wildersfans. De moslimvrouwen, die regelmatig mikpunt zijn van soms dodelijk geweld door PVV’ers, geïnspireerd door opruiende taal – in het parlement! – over ‘de Nederlandse identiteit en cultuur, die via de baarmoeder om zeep worden geholpen’.

Anders Breivik

Maar het is in Nederland een groot taboe om te wijzen op Wilders’ verantwoordelijkheid, zoals Tofik Dibi al eerder ondervond. Toen die het wilde hebben over massamoordenaar Anders Breivik, die tachtig kinderen doodschoot en in zijn manifest ondubbelzinnig stelde dat Wilders zijn grote inspirator was, werd dat streng Verboten in Den Haag. Ook in Nieuwsuur werd woensdagavond naar aanleiding van de brief nadrukkelijk met geen woord gerept over het gehits van Wilders.

De politiek is direct verantwoordelijk voor de bedreigingen en intimidaties, maar wijst liever naar anderen. Niet eens naar de apen die dreigen en intimideren en azc’s bestormen en auto’s opblazen. Nee, ze hebben het specifiek over ‘bezorgde burgers die voor racisten worden uitgemaakt’. Dus het zijn de mensen die het voor vluchtelingen opnemen, die schuld dragen. Niet de auto-opblazers, de gemaskerde mannen in Woerden, de Rijswijkers die de dochters van een raadslid bedreigen, de Neonazi’s die gezellig aanschuiven bij Pauw, nee, degenen die deze ‘bezorgde burgers’ tot de orde roepen, díe hebben het gedaan.

MikoFlohrisering van het debat

In het stuk van politiek-socioloog Matthijs Rooduijn, dat ik gisteren fileerde, stond het ook al: ‘Het echte probleem is niet dat Wilders gevaarlijk is, maar dat hij te makkelijk wordt weggezet als gevaarlijk.’ En door de hoofdredacteur van De Correspondent, Rob Wijnberg, werd ik (ja, ik vat alles persoonlijk op) van de week gekapitteld vanwege mijn gebrek aan empathie voor mensen met ‘fundamenteel verschillende – maar daarom niet minder legitieme – waarden.’

Ik noem dat de MikoFlohrisering van het debat. Net als de over alles zijn mening opdringende archeoloog Miko Flohr zijn Rooduijn, Wijnberg en de fractievoorzitters te bescheten om stelling te nemen tegen racisten en fascisten en moeten we constant horen dat mensen elkaar bedreigen en intimideren, dat aan beide zijden extremisme is. Moet een stukje van de schuld ook altijd gelegd worden bij het slachtoffer van de intimidatie en het geweld.

Het is een vuile leugen. De intimidaties en bedreigingen komen van rechts. Het geweld komt van rechts. Van mensen die een hekel hebben aan moslims en aan Arabieren. Van racisten dus. Geen bezorgde burgers, maar racisten.

Bek houden

Als alle fractievoorzitters in de Tweede Kamer als een haag van beveiligers om Wilders heen gaan staan én de mythe in stand helpen houden dat mensen, die het voor vluchtelingen opnemen, óók radicaliseren, is het voor mij duidelijk: er zit daar niemand voor mij. Bezorgde burgers moeten worden gehoord, maar ik moet mijn bek houden.

Er is maar één partij: de PVV. Een stem op Wilders is een stem op de PVV, maar een stem op Halbe Zijlstra is óók een stem op de PVV. Een stem op Buma, op Roemer, is een stem op de PVV. Een stem op Jesse Klavers is een stem op de PVV.

En omdat ik daar part noch deel aan wil hebben, stem ik maar liever niet.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 31.10.2015 @ 13:10

[Home]
 

45 Reacties

op 31 10 2015 at 14:16 schreef oehoe:

Tip om de rankings van domme sites in te dammen maar wel de inhoud te tonen: http://www.donotlink.com/

op 31 10 2015 at 14:38 schreef Max:

Uit mijn hart gegrepen!

op 31 10 2015 at 15:32 schreef Abdel:

Je flikt het weer Peter. Ik heb me ontzettend boos lopen maken over deze bullshit uit de koker van jesse klaver: “kijk mij eens links zijn en het opnemen voor wilders omdat ik zo ontzettend liberaal ben”. Het is om te kotsen, en zeker die eerste zin over hun capo. Die niet eens de moeite neemt om ‘m te ondertekenen. Waarom zou hij? Als zonnekoning laat hij zijn schoenzolen door zijn lakeien in de tweede kamer schoonlikken.

op 31 10 2015 at 15:34 schreef Abdel:

hij staat er wel tussen zie ik!

op 31 10 2015 at 15:49 schreef Daan:

Dus FN stelt voor om de PVV te framen voor wat het is, het beestje bij de naam te noemen en aldus een heus ‘merk’ te maken van de PVV? Volgens mij hoor ik Wilders c.s. wederom een fles ontkurken.
Je zit er te emotioneel in. Dat zal het zijn. Als je wat valser en strategischer was, en eens een rommelboekje over beinvloeding en reclamebizz erbij pakt in plaats van over de zg. ‘inhoud’ te lullen, dan zou je veel meer bereiken.
Wat is dat trouwens voor gekkigheid over dat ‘stemmen’? Deed je dat dan? Je weet toch dat de achterzijde van een stembus is aangesloten op het stadsriool? Nieveling…

op 31 10 2015 at 15:51 schreef su:

Laffe laffe politici die duizend kleuren schijten waardoor een neonazi geen neonazi genoemd wordt. Dit land verdient zijn leider. Allemaal sinds ubermessias Fortijn neergeschoten is. Laat de neonazi’s fit land maar leiden. Er is altijd nog een Europese Hof voor de mensenrechten. Aanklagen die hap.

op 31 10 2015 at 16:03 schreef herman van der helm:

Stemmen heb ik nog nooit gedaan. Als oprichter van de partij Stem Niet ook logisch maar dan om geheel andere redenen.
Peter, de situatie die jij beschrijft en ik om me heen ook merk is knap ongezond. Er is in de maatschappij een beetje verandering op til en dan slaat de angst toe, en beginnen mensen zich in te graven, met stenen te gooien, om zich heen te slaan en zich als horken te gedragen tegen medemensen.
Hoe dit fenomeen gekeerd moet worden weet ik niet. Jij doet het op jouw manier, die ik bewonder. Ik ben nog zoekende hoe mijn manier is. Maar dat er iets moet gebeuren voordat al die angsten echt werkelijkheid gaan worden is mij wel duidelijk. Daar zijn voorbeelden genoeg van in de recente geschiedenis.
Succes. Voor mijn en jullie kinderen.

op 31 10 2015 at 16:20 schreef Mario:

Dat de bedreigingen weer eens uit de extreemrechtse hoek komen, bleek vandaag wel weer te Enschede waar o.a. journalisten allerlei bedreigingen en verwensingen naar hun hoofd geslingerd kregen, omdat ‘men’ niet in beeld wilde bij een publieke demo.

Los daarvan en hoe begrijpelijk ook, het zou m.i. jammer zijn om geen gebruik te maken van je stemrecht. Dit geeft uiteindelijk enkel maar meer ruimte aan partijen waar men tegen ageert. But, each their own.

op 31 10 2015 at 17:14 schreef sjonnie annoniem:

Peter heeft gelijk,wel stemmen is een mandaat geven aan populistische prutsers.
Wie niet stemt mag niet zeuren is een cirkelredenering.
Maar goed, ik ben dan ook niet het scherpste potlood in het doosje ;)

op 31 10 2015 at 17:15 schreef Pyt van der Galiën:

Typische laffe polderverklaring van Nederlandse politici. Wilders lacht zich een ongeluk, hij is de enige die begrijpt hoe het werkt. Wilders is een politicus die – als alle fascisten – buiten het ordelijke poldermodel valt. Voor Nederlandse politici is dat niet te bevatten, die staan dus 24/7 met de bek vol tanden. Verdomd als het niet waar is, maar ik mis Marcus Bakker. Die had er geen enkele moeite mee gehad Wilders openlijk een fascist te noemen.

Stemmen deed ik toch al niet, al is niet stemmen natuurlijk niet voldoende. Momenteel dreigt de situaite te ontstaan dat extreemrechts de straten beheerst en (gematigd) links nergens te bekennen is. Wat dat betreft is de situatie in Nederland veel gevaarlijker dan in Duitsland, waar elke mars of demonstratie van Pegida begroet wordt met een linkse tegendemonstratie. In Nederland kunnen fascisten inmiddels vrijwel ongehinderd hun gang gaan.

op 31 10 2015 at 17:17 schreef Hermann:

Verder dan gemeentelijk te mogen stemmen ben ik nog nooit gekomen.Bij de eerste Europese verkiezingen ben ik, en iedereen die in dezelfde positie zat als ik, vergeten; wij kregen geen stembiljet.

Nederland zou men een ‘Bundesland’, misschien een ‘Freistaat’ zoals bv. Bayern en Sachsen, van Duitsland kunnen noemen. Ik onderschrijf de conclusie van PB: Tweede Kamerleden staan als beveiligers om Geert heen.

Maar ik denk, dat het volgende in Nederland ook aan de hand is, hoewel speculatie, vanwege de nauwe betrekkingen tussen beide landen.

“Substantieller sind Thesen, nach denen der Geheimdienst gezielt eine gewaltbereite Neonazi-Gruppe toleriert oder gar gefördert hat.”

http://www.zeit.de/gesellschaft/zeitgeschehen/2015-10/nsu-untersuchung-fragen

In Duitsland wordt er een commissie op poten gezet om dit te onderzoeken, in Nederland bagatelliseert men de impact van Wilders woorden. Zoals Wilders, werd in eerste instantie Pegida als een ‘normale’ groepering gezien, met ‘normale’ statuten.

Neonazi’s, die een mensvijandig beeld koesteren, krijgen hier een podium, terwijl bij de Oosterburen invloedrijke personen neonazi’s en fascisten veroordelen, dat is dan toch wel weer een verschi

op 31 10 2015 at 17:21 schreef Daan:

… ik bedoel, het is een Kliko, toch? >

http://italie.blog.nl/files/2009/06/stembus.jpg

op 31 10 2015 at 20:09 schreef Ruud van Gerrevink:

Jammer dat de tekst op de voorpagina (“De brief van de fractievoorzitters maakt eens te meer duidelijk: er zit in de Tweede Kamer niemand die mij vertegenwoordigt”) hier niet herhaald wordt. Hadden we grappige verwijzingen naar “nepparlement” en “neppolitici” kunnen maken.

Overigens is de verleiding in dat kader om een ‘jij-bak’ te maken wel erg groot, want als er één nep parlementariër is dan is het wel Geertje. Verder is het natuurlijk vanzelfsprekend duidelijk dat de “geen geweld” oproep van Jesse en Co zonder Wilders publicitair helemaal averechts had gewerkt. Hadden de dan niets over de bedreigingen moeten zeggen? Misschien wel, want van een eensgezind optreden is toch geen sprake.

Dat Wilders dat geweld wel uitkomt was o.a. af te leiden ut de snelheid waarmeet hij zelf weer rap afstand schiep tussen hem en zijn medeondertekenaars.

op 31 10 2015 at 20:17 schreef su:

Wel grappig dat Nederlander altijd het vingertje wees naar en schande sprak over Oostenrijk (Haider) en België (De Winter -Vlaams Belang). Blijken ze Fucking zelf het ergste van allemaal te zijn. Blijken ze zelf de enige echte fascistengedoger te zijn.

op 31 10 2015 at 20:37 schreef Co Stuifbergen:

Ik blijf stemmen, want ik denk dat beter het CDA, VVD, Groenlinks, de SGP of de partij voor de Dieren enz. zetels kunnen krijgen dan de PVV.

op 31 10 2015 at 20:40 schreef Co Stuifbergen:

overigens een ander onderwerp:

De volkskrant heeft in het katern Vonk vandaag 2 leuke artikelen:

-dat het knuffelen van de PVV te ver gaat.
en
– Peter Middendorp stelt dat Kusters van de NVU een nazi is die intimideert.

op 31 10 2015 at 21:22 schreef Murat:

@Peter,

Er komt een dag dat je het gelijk aan je zijde zult krijgen en eindelijk bedankt wordt. Het is helaas nu, doorbijten.

Kleine correctie: Het is “Roemer” niet “Roemers”

op 31 10 2015 at 21:53 schreef Gerard Mathijssen:

Opvallend hoe dader en slachtoffer verwisseld worden. Wilders is naar mijn mening zelf schuldig aan discriminatie en het zaaien van haat, dus geen slachtoffer. Wel is een groot deel van het electoraat slachtoffer -de lagere en midden-inkomensgroepen- maar dan van het a-sociale afbraakbeleid van het kabinet Rutte (Bruin)-II en zijn voorgangers. Voor de terechte onvrede van deze groepen worden racisme en vreemdelingenhaat ingezet als bliksemafleider, door kortzichtige danwel gewetenloze politici. Genoeg stommelingen -jawel- trappen daar in, en daarbij pleit ik geen enkele Wilders-epigoon vrij. Dat voorzitters van Tweede Kamerfracties om Wilders heen gaan staan is een triest dieptepunt. Toch zal ik stemmen, want ik gun de fascisten het alleenrecht op de straat niet, en ook niet op het parlement.

op 31 10 2015 at 23:10 schreef Anoniem:

Ik stem, maar niet in een stemlokaal.

op 31 10 2015 at 23:38 schreef Egbert:

Jesse Klaver is GroenLinks he. Ik heb dus geen veilige haven meer, in de politiek. (Echt, what was he thinking?)

op 01 11 2015 at 00:51 schreef babs:

Het is meer dan een laffe polderverklaring van politici, de hele intellectuele elite doet mee. Radicaal in het midden roepen dat waar de een de ander dood maakt er twee schuld hebben.

Ik denk dat het komt door de tweedeling in de samenleving. De ene helft is heel boos, op iets, en botviert dat op buitenlanders, de andere helft weigert te geloven dat die mensen zo dom, zo boos en zo gevaarlijk zijn.

op 01 11 2015 at 09:36 schreef Ch1po:

Ik wil dan nog wel denken dat er misschien wat naievelingen tussen zitten die hopen dat als je maar begrijpend doet naar de zgn bezorgde burgers, die betreffende burgers bij zullen draaien. Bv de PvdD vindt het belangrijk dat er vreedzame oplossingen komen (bij monde van Ouwehand-Twitter) en ziet die dus bijvoorbeeld in Geen Peil en vooral in dialoog met Wilders c.s. blijven. Volgens haar is/was een cordon sanitaire niet vreedzaam. Hoe dom kun je zijn.

op 01 11 2015 at 10:14 schreef Bert:

Politici lullen voor de verkiezingen als onze Lieve Heer om aan de macht te komen, hebben ze eenmaal de macht, dan gaan ze gebukt voor de Duvel staan om aan de macht te blijven.
Dat is de reden dat ik als 65 plusser, nog nooit heb gestemd.

op 01 11 2015 at 10:23 schreef Pyt van der Galiën:

@babs

Eens hoor, maar het ging nu even specifiek over deze verklaring. Uiteraard komt de succesvolle poging de woede te richten op ‘de Ander’ – in dit geval moslims en buitenlanders – CDA, VVD en PvdA niet slecht uit, zolang het althans een beetje beschaafd blijft. Tegelijk speelt volgens mij nog iets anders: men realiseert men zich niet dat Wilders niet volgens ‘de regels’ speelt. Zelfs CDA en VVD schatten op dat punt Wilders volstrekt verkeerd in.

op 01 11 2015 at 11:25 schreef Egbert:

Ruud van Gerrevink: de “geen geweld” oproep van Jesse en Co.

Maar de brief noemt “geweld” juist níet. De brief noemt alleen “intimidatie, bedreiging, belediging”. En zorgen over “vloeken, tieren, voor racist uitmaken”. De brief is “Onze oproep aan iedereen die zijn stem
wil laten horen”. Oftewel: de woorden, de tóón van de discussie. Maar níet geweld. Zelfs de aanleiding, twee autos in brand gestoken, wordt niet genoemd. Er staat een grote witte olifant in de Kamer, en ze zien hem niet.

Wat Peter schrijft blijft staan: de fractieleiders dekken de verkeerde partij. 150 PVV’ers (ook de afgesplitsten, alle zeven, komen uit de tien genoemde partijen). Het ontbrekende briefhoofd is dat van de PVV. Nog niet één politicus heeft gezegd: “Jesse, dit is een fout (lees FN maar eens)”.

op 01 11 2015 at 12:43 schreef Robin:

-“Er is maar één partij: de PVV. Een stem op Wilders is een stem op de PVV, maar een stem op Halbe Zijlstra is óók een stem op de PVV. Een stem op Buma, op Roemers, is een stem op de PVV. Een stem op Jesse Klavers is een stem op de PVV.”-

Op alle ‘PVV’ blogs(Geen Stijl, TPO, Fenixx,DDS ect…) lees ik dus echt, dat er (maar) twee partijen zijn, namelijk de
Eenheidspartij en als alternatief de PVV, de meeste reageerders schrijven ook, dat als er geen PVV was, zij ook niet gingen stemmen.

-“ik mis Marcus Bakker. Die had er geen enkele moeite mee gehad Wilders openlijk een fascist te noemen.”-

Communisten mis ik niet.

op 01 11 2015 at 14:26 schreef Nrosa:

Ik ben voor vrijheid van meningsuiting, maar fél tegen persoonsbeveiliging. Dan blijven mensen namelijk nadenken voordat ze hun scheur opentrekken.

op 01 11 2015 at 16:26 schreef Marcus Lucas:

Er worden schijntegenstellingen gecreëerd en bevestigd in politiek en pers. Ideologisch debat gesmoord door een idee dat je een keuze moet maken tussen dezelfde soort extremen die enkel andere oorsprongen hebben.

Of extremisme nou voortkomt uit psychopathische ideeën over cultuur, identiteit, nationalisme of letterlijke, ultraconservatieve interpretaties van teksten in heilige boeken. Het is allemaal extreemrechts en fascisme.

De idee dat je een ‘kant’ moet kiezen is absurd omdat al die extremisten aan dezelfde kant staan. Belanghebbenden leggen er taboes op, maar de meerderheid van de Nederlanders denkt en voelt dat wel zo.

Asscher heeft Wilders haatprediker genoemd en Samsom zei dat Wilders ophitst en haat zaait. Ik weet dat Peter geen fan van hen is, maar zij hebben die kwalificaties wel herhaaldelijk gebruikt en niet teruggenomen.

Terwijl zo’n Pechtold bijvoorbeeld met mediageile, grappig bedoelde oneliners komt over geblondeerd versus haatbaard, wolf versus ‘oehoe’ (peuterniveau), Wilders gebruikt voor eigen partijpolitiek gewin.

op 01 11 2015 at 16:57 schreef MNb:

Ik weet het gewoon niet meer. Ik begrijp volkomen waarom mensen niet meer gaan stemmen; ik heb er zelf ook geen zin in. Maar ik zie het punt van CoS ook. En dan ga ik maar op zoek naar een strohalm:

http://www.nujij.nl/algemeen/jesse-klaver-geert-wilders-is-een-nep-democraat-–.33815844.lynkx

https://www.youtube.com/watch?v=r8nTpO-yi5c

Even eindigen met een lekkere Godwin: Hitler was ook verzot op verkrachtingsfantasieën. Bv. vlak voor de invasie van Polen stond Der Stürmer vol met “verhalen” over joden die de eer van reine Germaanse maagden aantastten.

op 01 11 2015 at 16:59 schreef Vandaag in de kast in islamitisch feijenoprd:

De echte antifascisten zijn gelukkig al dood of hebben geen internet. Die mensen zouden dit niet pikken. Aanstellerige watjes anno 2015 die denken dat ze onder fascisme lijden. Wat een vals zooitje labbekakken zij jullie hier, walgelijk.

op 01 11 2015 at 18:13 schreef sjonnie annoniem:

Die tweedeling is ook een gevolg van het onderschatten van “niet al te scherpe potloden” door de zogenaamde intellectuele elite.
Dit is ook op Frontaalnaakt duidelijk zichtbaar.

op 01 11 2015 at 19:01 schreef Roland:

Niet stemmen, of blanco of ongeldig, is ook een stem, nl. tegen alle ‘gevestigde’ partijen.

Maar brengt het je ideale wereld dichterbij?

Ik stem op de partij die het dichtst bij mijn denkbeelden staat. En elke keer ben ik weer teleurgesteld met wat ze met mijn stem doen.

Maar ben je blij met wat er met je niet-stem gebeurt?

op 01 11 2015 at 19:04 schreef sjonnie annoniem:

Marcus Bakker en Katijn, in 1990 moest hij niks meer van het communisme hebben toen duidelijk werd wie verantwoordelijk waren.

op 01 11 2015 at 19:22 schreef Peter:

Hetzelfde als met mijn wel-stem toch? Het maakt geen reet uit, de PVV wint hoe dan ook.

op 01 11 2015 at 22:02 schreef Floris Schreve:

Wilders is politiek correcter dan ooit. Want dit is namelijk de nieuwe politieke correctheid. Veder is (bijna) iedereen laf. Maar dat is Nederland. Het is al vaker voorgekomen en het zal ook zeker opnieuw terugkomen in weer een andere vorm. Bange wezels, kuddedieren.
Wat er tegen te doen? Gewoon doorgaan. Een anti-Charliepartij oprichten? Laat maar, ook dat gebeurt weer teveel door dezelfde wezels, kijk maar naar al die eendagspartijen van de laatste tijd. Dus verder bloggen misschien?

op 02 11 2015 at 11:31 schreef Hermann:

Kijk, kijk, kijk.

Geert Wilders geeft openlijk in een interview toe, dat hij haast dagelijks naar de website van Politically Incorrect kijkt en die site een erg warm hart toe draagt.

Exklusivinterview von Geert Wilders mit PI (Engelstalig)

Hier te vinden:

http://www.pi-news.net/2015/03/wien-pi-interview-mit-geert-wilders/

Dat ik in m’n hele leven maar enkele stembiljetten heb ontvangen, roest m’n reet al lang niet meer. Als ik al een stembiljet voor de Europese verkiezingen krijg, kan ik alleen maar op Nederlandse politici stemmen, maar ik krijg geen stembiljet voor de landelijke politiek.

Maar druist dit niet tegen artikel 1 van de grondwet in, zo vraag ik me wel eens af.

“Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld.”

http://www.art1.nl/artikel/1198-artikel_1_van_de_grondwet

op 02 11 2015 at 13:04 schreef yurp:

Ik heb altijd begrepen dat blanco stemmen beter is dan niet stemmen. Maak je gebruik van je stemrecht EN laat je weten de huidige kliek helemaal niks te vinden,

op 02 11 2015 at 13:24 schreef Mario:

@Yurp (e.a.)

“Een blanco stem wordt in Nederland wel meegerekend in het opkomstpercentage, maar heeft geen invloed op de uitslag van de verkiezingen.

Bij verkiezingen wordt een blanco stem vaak als een duidelijker protest gezien dan onthouding van stemmen. Wanneer iemand zich onthoudt van stemmen is dat vaak omdat hij gewoon niet geïnteresseerd is in politiek, terwijl mensen die blanco stemmen dat juist wel zijn.”
https://nl.wikipedia.org/wiki/Blanco_stem

Blanco is strategisch gezien beter dan helemaal geen gebruik maken van je stemrecht.

op 02 11 2015 at 13:47 schreef Gaz Typari:

Ik ga ook eerder met Roland en Yurp mee dan met Pyt en Peter. Democratie en stemrecht zijn grote goederen, verkwansel het dus niet aan de lapzwansen op de kieslijsten van de PVV’s van nu. Dus ook niet aan GroenLinks en de SP. Blanco stemmen dus.

Ik zei het al eerder en ik zeg het weer. Bezorgde burgers zijn racisten. Allemaal.

op 02 11 2015 at 14:30 schreef Murat:

Must Read:

Vond der Dunk is sterk hier.

http://www.volkskrant.nl/opinie/voor-wilders-keurtroepen-staat-democratie-gelijk-aan-je-zin-krijgen~a4174437/

op 02 11 2015 at 15:28 schreef Sasha Berkman:

Over blanco stemmen: als 51% van de opkomst blank stemt moeten de verkiezingen over geloof ik. Een campagne om blanco te stemmen kan een heel goed signaal afgeven.

op 02 11 2015 at 17:20 schreef André Richard:

Die brief is volslagen briljant.

Het lijkt me vrij duidelijk dat de bedreigingen en intimidaties waar de fractieleden op doelen, momenteel komen van de kant die wel wat in Wilders ziet, of erop stemt. Om die lieden aan te spreken, is er geen beter aanknopingspunt dan te refereren aan de bedreigingen aan het adres van hun voorbeeld, op basis daarvan te stellen dat bedreigen en intimideren niet kan en de onvermijdelijke conclusie aan de lezer over te laten: dat je dus zelf ook niet aan het bedreigen moet slaan.

Dat ene zinnetje dat bezorgde burgers voor racisten worden uitgemaakt, staat er om de lieden die liefst zouden beweren dat de brief partij trekt, de wind uit de zeilen te nemen.

Briljant, ik kan niets anders zeggen.

Helpen zal het niet trouwens. Het zal op zijn hoogst de geschiedenis in gaan als één van de tekenen dat het in Nederland begin 21e eeuw helemaal mis ging.

op 02 11 2015 at 17:34 schreef Hermann:

@ Murat

Vice is sterk hier.

http://www.vice.com/nl/read/mark-rutte-is-de-gemiddeldste-man-van-nederland-727

op 03 11 2015 at 09:10 schreef Gaz Typari:

Andre, dat ene zinnetje maakt dat de brief gewoon aan mij is gericht, omdat ik zeg waar het op staat: bezorgde burgers zijn racisten, allemaal. En als de mensen die mijn medelanders hebben gekozen mij daarop aanspreken word ik dus niet vertegenwoordigd, maar vernederd. Voortaan een blanco stem dus.

op 05 11 2015 at 23:42 schreef Sasha Berkman:

Weg met de PVVD, de PvdA. de Kunduz kliek en de SP!

Bereid je voor op een greep naar de macht!

The revolution will put you in the driverseat

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS