Home » Archief » Knuffelnazi’s


[08.02.2015]

Knuffelnazi’s

Peter Breedveld

bad9
Illustratie: Zinaida Serebriakova

Gisteren hebben vier leden van het Identitair Verzet een moskee in aanbouw bezet en er spandoeken opgehangen met de opschriften ‘Stop de islam’ en ‘In Leiden begint de victorie!’ De eerste van een serie van ‘verzetsdaden tegen de islamisering van Nederland’, heeft het IV beloofd. Naast de spandoeken hing de Nederlandse driekleur.

Je zou kunnen zeggen dat die vlag misplaatst is, omdat een dergelijke daad van agressieve intolerantie on-Nederlands is. Maar dan zou je jezelf voor de gek houden. Inmiddels is het zo Nederlands als boterhammen met pindakaas om moslims te terroriseren. Het is allang niet meer een dingetje van de donkere krochten van het internet, van lieden die door Arabist Hans Jansen ooit nog ‘mesjoche‘ werden genoemd.

Linkse krakers

Nee, de bezetting van de moskee kan op brede steun rekenen. Niet alleen uit PVV-hoek en van onfrisse types als Annabel Nanninga, Simone Laurey en Maja Mischke, maar ook ‘fatsoenlijke’ Nederlanders zien het probleem niet echt. ‘Is dit nou zoveel anders dan wat de linkse krakers doen?’

Het Identitair Verzet is geen rechtse tegenhanger van de krakerbeweging. Het zijn racisten en antisemieten. Anderhalf jaar geleden belaagde de groep de islamitische Ibn Ghaldounschool. Het IV heeft geen boodschap aan de Nederlandse rechtsstaat: tegenover NRC liet het IV vorig jaar weten al sinds 2002 geld te hebben ingezameld voor een wraakactie tegen Volkert van der G., die net zijn gevangenisstraf had uitgezeten.1

Jude Raus

De oprichter van de groep, Peter de Graaf alias Paul Peters alias Paul van Oosten alias Peter van Poorten, is al jaren verbonden aan allerlei extreemrechtse en neonazistische clubs. In 2012 zat hij de bij de extreemrechtse organisatie Voorpost, dat toen een ketting legde om het hek rond het tentenkamp aan de Notweg, waar honderd actievoerende uitgeprocedeerde asielzoekers zaten. In 2001 werd hij veroordeeld voor het vandaliseren van een joodse begraafplaats. Hij sloeg er grafzerken kapot en schilderde op tientallen andere zerken hakenkruizen en nazileuzen als ‘Jude Raus’ en ‘Wir sind zuruck’.

Dat u dus weet wat u precies aan het bagatelliseren bent als u die moskee-actie vergelijkt met de acties van Greenpeace of die van linkse krakers. ‘Jude raus‘; ‘Muslime raus‘. Reageerder Beukman wees erop dat het Twitter-account van het Identitair Verzet tot gisteren (toen het aantal volgers flink steeg) vooral kopstukken van de PVV tot zijn volgers mocht rekenen.

Marokkaanse vrouwen geneukt

Vorige week schijnt Bart Schut te gast te zijn geweest in het televisieprogramma Jinek. Annabel Nanninga zie ik regelmatig in bladen en televisieprogramma’s. Joost Niemöller was heel lang vaste gast op Radio 1, waar onlangs ook de krankzinnige islamofoob Ben Kok gasthoofdredacteur was.

Het is heel normaal geworden om op de radio te zeggen dat een moskee moet worden verzwolgen door de aarde, zoals Kok deed, of om Nazi’s te bewonderen en verdrinkende vluchtelingen uit te schelden voor dobbernegers, zoals Nanninga doet. Je wordt niet meer als een melaatse behandeld, zoals in de jaren tachtig goed gebruik was, wanneer je bizarre theorieën ontvouwt over de correlatie tussen een donkere huidskleur en verkrachtingsneigingen, zoals Niemöller doet. Het is geen enkel probleem om racistische dingen te roepen over Marokkanen, zoals Schut doet, en als een dronken puber op te scheppen dat jij gelijk hebt omdat je meer en mooiere Marokkaanse vrouwen hebt geneukt.

Niet alleen is het geen probleem, het is goed voor je carrière, deze dagen. Redacties willen je je dingetje graag nog een keer in hun programma zien doen. Stook dat vuur van de islamofobie lekker op, roep nog wat kwetsende dingen, maak nog wat stemming, pomp de angst voor moslims er bij het publiek goed in.

Discriminatie en haatzaaien

Ik moet vaak denken aan een stuk van Johan van der Knijff over Milton Mayer, die beschreef hoe de Duitse bevolking in de jaren dertig in honderden kleine stapjes steeds een beetje meer gewend werd gemaakt aan een samenleving waar Jodenhaat en een onmenselijke behandeling van de Joden onlosmakelijk deel van uitmaakten.

Ik vertrouw erop dat de internationale gemeenschap het nooit zover zal laten komen dat Nederlandse moslims worden afgevoerd naar vernietigingskampen, maar we zijn inmiddels wel behoorlijk gevorderd op de weg naar een samenleving waarin moslims als vijanden van het Nederlandse volk worden beschouwd, klaargestoomd door politiek en media, die dezelfde mensen omarmen die tien jaar geleden zouden zijn vervolgd wegens discriminatie en haatzaaien.

Dit wil ik ter overdenking geven: Misschien zou iedereen, die iets over een bevolkingsgroep gaat zeggen of schrijven, zichzelf standaard eerst deze vraag moeten stellen: zou ik, wat ik nu ga zeggen over moslims, Marokkanen, Turken, Antillianen of wie dan ook, hetzelfde zeggen, of durven zeggen over Joden? Zou ik durven tweeten: ‘Nederland is synagoge-moe‘? Als het antwoord nee is, hou je gewoon je mond of je plaatst die tweet gewoon niet.

Israëlische vlag

Misschien ziet u het gevaar niet, omdat u, op de groenteboer na, geen Marokkanen of Turken kent en moslims alleen op de TV ziet, als ze iemand vermoorden of een Israëlische vlag in brand steken. Maar mijn geliefde is een Marokkaanse moslim, mijn beste vrienden zijn moslims. De mensen waar het Identitair Verzet het op heeft gemunt, waarover in de krant elke dag vreselijk tendentieuze dingen worden geschreven, waar de PVV er minder, minder, minder van wil, dat zijn de mensen waar ik het meest van hou.

Zou u toekijken en niets doen als uw familie en vrienden werden opgejaagd en bedreigd? Nou, ik dus ook niet. En wie dit bagatelliseert, bedreigt mijn geliefden. En dat pik ik niet.

Wees een échte Charlie en doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

1. [De rechtsstaat niet als heilige der heiligen beschouwen is een delict waar altijd vreselijke heisa om wordt gemaakt als het om moslims gaat, zie bijvoorbeeld het opgeklopte artikel over fundamentalistische moslims van Maarten Keulemans in Volkskrant-bijlage Vonk van dit weekend.]

Peter Breedveld, 08.02.2015 @ 13:20

[Home]
 

35 Reacties

op 08 02 2015 at 13:41 schreef Ralph van der Geest:

Nee, ik weiger werkloos toe te zien hoe fascisten en opportunistische ratten die meeliften op de tsunami van bruine diarree en voor de vorm even zeggen dat hun vrienden ‘lik op stuk’ moeten krijgen, mijn medeburgers bedreigen, criminaliseren, belasteren en trachten de geesten rijp te maken voor hele vreselijke dingen….
Ik heb altijd gezegd: als het moet ben ik bereid islamitische moeders te escorteren opdat hun kinderen veilig naar school gebracht kunnen worden.

op 08 02 2015 at 14:07 schreef Haes:

Wat Peter en wat Ralph zegt!
Ik verzet me ook tegen deze bruine diarree van racistische en xenofobe minkukels.

op 08 02 2015 at 14:14 schreef John de Beer:

Grotendeels mee eens, dit land kent geloofsvrijheid voor eenieder. Twee opmerkingen: onder de krakers uit de jaren 80 waren heel onplezierige lui die sterk overtuigd waren van hun morele gelijk en het geweld niet schuwden.
Deze Ben Kok die zich joods-christelijke pastor noemt, is niet alleen een godsdienstwaanzinnige maar ook een gevaarlijke gek die de sjoa wijt aan de ongelovigheid van de vooroorlogse joden. Ik heb’m ook gehoord op Radio1 en had sterk de indruk dat de redactie geen benul had wie ze met deze man in huis hadden gehaald en waarschijnlijk vermoedden dat hij het Joodse geluid vertolkt. Niet dus, deze man is een gevaarlijke antisemiet én moslimhater. Van Hilversum kan je ook al niet meer op aan.

op 08 02 2015 at 14:47 schreef Max:

Mijn dokter is een moslim,hij komt uit Afghanistan (is daar zwaar gemarteld,altijd als ik toevallig achter hem sta en ik de achterkant van zijn hoofd zie,zie ik de zware littekens)hij was daar chirurg,is hier door een hel gegaan toen hij hier aankwam,jarenlang van bijna niets moeten rondkomen,mocht niet werken voor zijn eigen geld…..een behoorlijk fors gedeelte van zijn studie die hij allang achter de rug had in Afghanistan (hij was niet voor niets chirurg)is hij door eigen doorzettingsvermogen hier weer opnieuw van onderen aan weer mee begonnen.
Hij is nu mijn dokter,ik die nu kamp met borstkanker en door een diep dal ga…..hij is de beste dokter de ik ooit in dit land heb gehad,een liever mens als hij bestaat er niet.

Dus,ik waarschuw nu al al die extreemrechtse zwakzinnigen in dit land….kom mij niet aan deze mensen want dan krijg je met mij te doen!!!

op 08 02 2015 at 15:12 schreef Gerard:

Helemaal mee eens en zeer herkenbaar voor mij, ik ben altijd weer blij met je stukjes, zeer scherpe en correcte kritiek op de vieze bruine ratten! Gogogo Peter!

op 08 02 2015 at 15:13 schreef Bart:

Wel frappant dat Domrechts beweert dat ze deze neonazi’s gelijk trekken met krakers. Terwijl ze dat helemaal niet doen. Als het om krakers gaat wordt er meteen geschuimbekt over andermans bezit (terecht), en als het om identitair verzet gaat wordt het meteen helemaal kapot genuanceerd. Dat soort lui zijn te inconsequent om er een goede grap over te kunnen maken.

op 08 02 2015 at 15:16 schreef Peter:

Vreselijk te horen dat je kanker hebt. Veel sterkte, Max.

op 08 02 2015 at 16:38 schreef Maurice:

Wat te zien is, is dat islamhaat gelijke tred heeft met de voorbeelden van IS over hoe een staat eruit kan gaan zien wanneer islam de overhand heeft. Naast de kinderverkrachtingen, de bekende lijfstraffen waaronder stenigen zijn het onthoofden en in de fik steken van mensen business exemplarisch geworden. Het gedrag en sympathieën van de straatjongens, het antizionisme tot aan antisemitisme plus het bouwen van mega-moskeeën hier wakkert dit sentiment nog meer aan.

Goed idee om in een bewering moslims te vervangen door joden:

Omdat het not done is om in het openbaar met een keppeltje te lopen, zouden hoofddoekjes dan ook not done moeten zijn. Gelijke monniken, gelijke kappen.

Er zijn en komen nu dus meer mega-moskeeen. Zijn er ook mega-synagogen of moet alles in doorsnee proporties blijven?

En ‘bagatellisering’ maakt iemand meteen zelf ook een bedreiger? Als je respect wilt hebben voor jouw mening, geef die dan ook aan de ander met een andere mening die gewoon geen bedreiging schrijft.

En worden jouw vrienden daadwerkelijk opgejaagd en bedreigd op heb je het zelf ook alleen uit de media? Zo’n bewering vraagt dan om bewijs.

op 08 02 2015 at 17:01 schreef Media, noem jullie monster gewoon bij naam | Krapuul:

[…] ik er maar mee zeggen wil: de media kunnen heel best het monster van het nazisme dat ze in jaren haatpropaganda mede gecreëerd en gecultiveerd hebben bij naam noemen hoor. Dat is minder hypocriet en de […]

op 08 02 2015 at 17:33 schreef MNb:

Maurice leutert weer een eind raak. Bagatelliseren moedigt de bedreigers aan. Dat schrijft PB, dat is door psychologisch onderzoek bevestigd en heeft dus nul komma niets te maken met respect.

op 08 02 2015 at 19:28 schreef Beukman:

[hier dus]
Er zijn me twee dingen opgevallen aan dit onfrisse clubje.
Ten eerste: “identitair” is geen bestaand Nederlands woord, maar een gallicisme. Is het niet vreemd dat een organisatie die beweert op te komen voor de Nederlandse identiteit, een on-Nederlands woord in de naam voert?

Ten tweede: de volgers van het twitter-account van de afdeling Limburg van I.V. bestonden tot voor gisteren louter uit PVV-kopstukken, zoals Wilders, Agema en Bosma. Screenshot:
http://goo.gl/Miy6wM
Sinds gisteren zijn er wat lieden bijgekomen.
I.V. fungeert dus zo’n beetje als de stoottroepen van de PVV. Dit zou “fatsoenlijke” PVV-stemmers te denken moeten geven.

op 08 02 2015 at 19:35 schreef Dennis:

Tsja, ik geef eerlijk toe dat ik een Miko Flohr ben wanneer het gaat over deze actie.

Hoewel ik geneigd ben om verder te gaan met het bagatelliseren heb ik wel weer begrip voor alles onder het stukje ‘Israelische vlag’. Daar wil ik geen afbreuk aan doen.

op 08 02 2015 at 20:39 schreef Mohammed:

Zolang de geo politiek van de VS en in mindere mate Rusland niet veranderd, veranderd er hier niets, of zal het alleen maar verslechteren. Noam Chomsky zegt daar regelmatige zinnige dingen over.

op 08 02 2015 at 21:47 schreef Rhazes:

Agree with them or not, anarchists’ intention in their actions is to fight against the inequities of capitalism and fascists, hence why they choose their targets accordingly (i.e., not buildings associated with certain marginalized groups in our society, like Jews and Muslims).

The intention of neo-Nazi groups like ‘Identitair Verzet’ in their actions is to fight against non-existent covers for their racism, the supposed ‘Islamisation of Europe’ or ‘global world-dominating Jewry’, hence they choose their targets accordingly (sites associated with these marginalized groups in our society, like Mosques and Jewish cemeteries).

Only an utter lunatic would posit that the two are equivalent by purposefully ignoring their obviously diametrically opposed intentions (in fact, thank god for antifas, who are and will be the first ones on the streets to confront these neo-Nazi thugs).

Either that, or Peter’s thesis is correct: Islamophobia has become so mainstream in our society that the conflation of otherwise opposite phenomena has become commonsensical as long as it fits the racist narrative.

And that’s very dangerous indeed.

op 08 02 2015 at 23:24 schreef Joris:

@Maurice “Wat te zien is, is dat islamhaat gelijke tred heeft met de voorbeelden van IS over hoe een staat eruit kan gaan zien wanneer islam de overhand heeft. ”

Veel historici hebben het ontstaan van de huidige golf van islamofobie gerelateerd aan de Val van de Berlijnse Muur, toen het Westen na het communisme een nieuw vijandbeeld nodig had. Anderen hebben, in aansluiting op Saids ‘Orientalism’ , betoogd dat de historische wortels van de islamhaat veel verder teruggaan en dat onder meer 18e- en 19e-eeuwse racistische wetenschappers als Ernest Renan eraan hebben bijgedragen, net zoals ze hebben bijgedragen aan het antisemitisme.

Het moet gezegd dat jouw theorie stukken simpeler is. Ik zie eigenlijk maar één zwak puntje: het is lulkoek.

op 08 02 2015 at 23:53 schreef Bertje:

Mnb

Wat ben je gematigd in je uitspraken tegen Maurice.
Ben wel wat anders van je gewend.

Maurice

Wat ben je toch een lul met vingers zeg.
En verder wens ik aan dit soort tuig geen ………. vuil te maken.

Mensen wat ben ik klaar met types als Maurice.
En maar janken en zaniken totdat ze zelf aan de beurt zijn en dan begrijpen ze niet waarom en waarvoor geen mens hun te hulp schiet.

op 09 02 2015 at 10:44 schreef cRR Kampen:

“Vorige week schijnt Bart Schut te gast te zijn geweest in het televisieprogramma Jinek.”

Klopt. Ben ogenblikkelijk weggezapt. Know your enemy heeft ook zo z’n grenzen, af en toe.

op 09 02 2015 at 11:50 schreef Pyt van dr Galiën:

@Beukman

Je kunt vergeten dat PVV’ers afstand nemen van Identitair Verzet. Het verleden van Peters is al heel lang bekend, maar dat was voor zover mij bekend in het verleden voor niemand reden afstand van ID. De meesten willen het letterlijk niet eens hóren. Maak je geen illusie over “fatsoenlijke PVV’ers”: die bestaan niet.

op 09 02 2015 at 12:19 schreef zoervleisje:

Moslims zijn de nieuwe koppen van jut in het grote divide et imperaspel, dat zo behulpzaam is bij het in stand houden van de economie der oneindige groei. Terwijl het achterlijke volk gekneveld is door de oorlog tegen onzichtbare vijanden, worden hun levens getransformeerd tot standaard eenheden van schuld, om de afgeleide handel te stroomlijnen. Miljarden individuen gereduceerd tot assets, of liabilities. Hypotheekslaven zijn assets en de rest is marginaal, misbaar en uitsterf-waardig.

Je kan natuurlijk een hele strijd voeren tegen de vazallen der geïnstitutionaliseerde psychopathie, zoals PB voortdurend doet, maar iets zegt me dat het effectiever is om de bron aan te pakken. Helaas is desinformatie de basis van het westerse denken, terwijl plukjes informatie over wat er werkelijk allemaal plaatsvindt, doorgaans te confronterend en zelfs choquerend zijn om het geloof in de goedheid van onze leiders aan te tasten. Een democratie is het pas als kiezers volledig en juist geïnformeerd worden en daarmee zijn de bestaande democratieën schijnconstructies en zelfverkozen gevangenissen.

De nieuwe, gecertificeerde aartsvijand is de moslim, enkel en alleen omdat het de powers to be het beste uitkomt. Richt je pijlen op de grootste belanghebbenden van deze volksmennerij en in hun val zullen de vazallen mee verpletterd worden.

op 09 02 2015 at 12:42 schreef Anoniem:

Nazi dit, nazi dat, nazi zus, nazi zo.

Helpt het nou om al het fascisme en xenofobie gelijk te trekken aan nazisme? Ik denk het niet.
Het bekt natuurlijk wel lekker, maar het dekt de lading niet. Het fascistische Nationaalsocialisme van de nazi’s is toch wat anders dan de situatie van vandaag de dag. Niet per definitie erger of minder erg, maar anders. Ook al denk ik niet dat we ons nu al bevinden op een glijdende schaal op weg naar massavernietigingskampen.

De club in kwestie is dan misschien ook nog antisemitisch, maar hun medestanders vinden zij voornamelijk op het gebied van de Islamofobie.

Neemt niet weg dat een club als die van identitair verzet kapot geschreven moet worden, maar dan liever zonder alle holle frase en manke vergelijkingen die hun betekenis bij veel mensen al verloren hebben.

op 09 02 2015 at 12:57 schreef Peter:

Tuurlijk, Anoniem, ‘Jude Raus’ en ‘Wir sind zuruck’, hakenkruizen op joodse grafzerken maar laten we voorzichtig zijn met het predikaat ‘nazi’.

Ga toch fietsen, simpelmans.

op 09 02 2015 at 13:21 schreef Anoniem:

Wat ik bedoel is dat de mainstream media hun actie op het Joodse kerkhof niet bagatelliseert en dat zal ook niet zo snel gebeuren. Dus dat downplayen heeft niets met antisemitisme van doen maar alles met de xenofobie t.a.v. de Islam en de Islamitische medemens.

Het predikaat nazi past het ‘identitair verzet’ prima, maar om iedereen een nazi te noemen die hun actie bij de moskee bagatelliseert is veels te fakking makkelijk.
En ze worden niet geknuffeld om hun nazi zijn. Net als dat Gerard Reve niet je knuffelpedofiel is als je van een van z’n gedichtjes houdt.

op 09 02 2015 at 13:27 schreef Peter:

Dat dat downplayen niks met antisemitisme maar met islamofobie te maken heeft, is zo’n beetje de strekking van mijn stuk.

Daarin staat, met voorbeelden en links, onderbouwd hoe deze nazi’s worden geknuffeld, zolang ze zich maar tegen de moslims richten.

Reacties die erop neerkomen dat ‘ja, maar ze worden toch niet geknuffeld net als dat Reve geen knuffelpedofiel is’, zou ik eigenlijk subiet de prullenbak in moeten sturen.

Doe een beetje je best.

op 09 02 2015 at 14:48 schreef Thomas E:

“maar iets zegt me dat het effectiever is om de bron aan te pakken”
“Richt je pijlen op de grootste belanghebbenden van deze volksmennerij”

@ zoervleisje
Het klinkt allemaal hoogdravend wat je schrijft, maar maak nu eens duidelijk WIE we precies bij de bron moeten bevechten.

op 09 02 2015 at 15:07 schreef Zomaar:

Tja, zelf zal ik er nooit de straat voor opgaan omdat sommige zaken nu eenmaal niet af te dwingen zijn als je zoals ik in een vrije samenleving geloof, maar persoonlijk voel ik mij wel bijzonder ongemakkelijk bij de opmars die religie in de samenleving aan het maken is.

Ik heb vanuit mijn eigen opvoeding nogal wat (traumatische) ervaring met orthodoxe religiebeleving, waardoor ik niet bepaald blij wordt van het bouwen van nieuwe grootse gebedshuizen en steeds meer religieus geklede mensen in het straatbeeld.

Dus hoewel ik iedereen de vrijheid gun om te geloven wat ze zelf willlen heb ik wel begrip voor het sentiment van hen die het allemaal graag een tandje minder zouden willen zien, want dat zou ik ook graag zien.

op 09 02 2015 at 16:14 schreef excellentie zwembad:

nee je mag alleen mensen met een hitlersnorretje nazi noemen .
Mensen die een hele bevolkingsgroep willen uitroeien noemen we gewoon bezorgde burgers :)
Na de oorlog wisten mensen precies wat die bezorgde burgers zoal aangericht hadden. Maar we kunnen ook de Spaanse inquisitie erbij halen . Feitelijk is Wilders een echte aanhanger van torquemada . Zweer je geloof af of ga weg of ik stop je in de gevangenis . Maar nazi is een prima term ook al vind ik Bijnazi veel beter omdat dat echt de lading dekt .

op 09 02 2015 at 16:44 schreef Nrosa:

Ik kan ten dele met je meegaan, Zomaar. Het probleem is alleen dat deze groepering slechts tegen één religie gekant is en dan wordt het een ander verhaal. Ik heb ook niet veel met religie maar nog minder met het op dagelijkse basis in een hoek trappen van een minderheid. Daar hebben we de gevolgen al eens van mogen proeven….

op 09 02 2015 at 16:57 schreef excellentie zwembad:

het gaat ze echt niet om religie maar omdat ze anders zijn dat is het probleem .
religie gebruiken ze gewoon als smoesje .
Zo heb je wilders die de grenzen dicht wil voor iedereen uit landen met een moslimmeerderheid – dus voor Iraanse Atheisten, Egyptische christenen, Indonesische homo’s van wilders mogen al deze mensen Nederland niet in . De haat zit hem echt niet in die islam. Allochtonenhaat is het gewoon ook wel xenofobie genoemd . Maar ze kunnen zich lekker verschuilen achter onzinwoordjes als Islamkritiek.

op 09 02 2015 at 17:52 schreef Maurice:

Dan antwoord ik graag met: Simplex sigillum veri, Joris. Ik wens je veel soelaas in de papieren wereld van dergelijke historici. Toch zal ik je tegemoet treden door je een andere geschiedenisles aan te bevelen inzake antisemitisme en de rol van de islam erin, te weten ‘De mythe van het Joodse kannibalisme’. Niet onbelangrijk zijn de toenmalige omstandigheden rondom de voordracht van dit stuk. http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1436317/2006/06/16/Censuur-afscheidsrede-hoogleraar.dhtml
Pragmatici kijken echter toch vooral naar de recente geschiedenis, in dit geval 30 jaar sociaal-maatschappelijk opbouwwerk in economisch achtergestelde wijken met extra zorg voor allochtonen en het huidige ‘resultaat’ van dit werk. Ze koppelen dit aan actuele gebeurtenissen en ontwaren de tendensen daarin. Je kan willen wegwuiven wat ik zeg, maar daarmee verdwijnen de feiten nog niet.
WB het ‘geleuter’ van MNb: dan mag de broer van de vriendin van de sitekeeper van Frontaalnaakt wel oppassen: http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/02/hafid-bouazza-nederland-kruipt-voor-de-islam/ Hij zegt over de actie van Identitair Verzet in Leiden: “merk op hoe beschaafd en fatsoenlijk deze daad is

op 09 02 2015 at 17:58 schreef Thomas E:

hmmmm…. zwembad, ik weet niet of je gelijk hebt. Ik denk namelijk wél dat Wilders een bloedhekel aan de Islam heeft. Juist de Islam. Antillianen en Surinamers laat hij bijvoorbeeld redelijk met rust (voor zover ik weet). En natuurlijk heeft hij bewezen een patriottische xenofoob te zijn, maar zijn gifpijlen gaan wel zeer konsekwent richting moslims.

op 09 02 2015 at 18:22 schreef Peter:

Moet al dat wollige gelul je gebrek aan argumenten maskeren, Maurice? En dacht je dat je overtuigingskracht gebaat is bij een verwijzing naar de broer van de vriendin van de sitekeeper te verwijzen, een van de allerláátste personen die ik om advies zou vragen inzake ‘beschaafd en fatsoenlijk’?

op 09 02 2015 at 18:43 schreef excellentie zwembad:

@thomas E

http://www.nu.nl/politiek/3639075/pvv-wil-criminele-antillianen-uitzetten.html

Maar verder is het zo dat ik bijvoorbeeld homofiele indonesiërs noemde maar Wilders heeft het zelden over dit grootste moslimland ter wereld. Dat is toch vreemd natuurlijk omdat waar de meeste moslims wonen toch voor hem een oord van verderf moet zijn. Het is juist duidelijk dat zijn problemen dan ook niet bij de islam liggen maar bij mensen tussen van die arabisch spreken. Over Iraniërs en Afghanen doet ie ook nooit moeilijk. Zelfs als Nederland afghanen wil uitmoorden op een zogenaamde missie is de PVV daar tegen . Je zou verwachten dat ie juist staat te juichen bij het idee dat we wat moslims over de kling jagen. Minder Marokkanen ! Dat is waar ie voor staat (en minder algarijnen en minder egyptenaren etc.) zijn focus ligt echt op etniciteit anders zou hij wel minder islam of minder moslims scanderen .
Minder Marokkanen ! besef je wel dat dat racisme van het zuiverste water is ? Moet ie echt een raar snorretje hebben voordat het kwartje valt? Zo ja ….jezelf Arisch blonderen was dat dan geen hint?

op 09 02 2015 at 20:30 schreef Thomas E:

Je draagt zeker een paar steekhoudende argumenten aan, zwembad. Maar jouw link hierboven gaat over het terugsturen van criminele Antillianen. In geval van Marokkanen zat hij te zeiken over hoofddoekjes, zonder dat die arme vrouwen iets misdaan hebben. Of over het plegen van terreurdaden omdat ‘je dan 72 maagden verdient’. Kortom, hij lijkt het gedrag van Noord-Afrikanen weldegelijk rechtstreeks aan de Islam te koppelen.

op 10 02 2015 at 02:27 schreef excellentie zwembad:

@Thomas E

om wilders te begrijpen moet je israelische opvattingen tov arabisch sprekenden en moslims begrijpen .
De man denkt dat wij Israel zijn en ‘de moslims’ de palestijnen. Dan wordt alles duidelijk .
Hij heeft het over ons land dat in een oorlog is etc etc etc da’s hele rare taal totdat je die vertaalslag ziet .
Strijder tegen de terroristen !

op 11 02 2015 at 18:47 schreef Maurice:

Peter, ik maakte die link omdat het natuurlijk frappant is dat er zo’n korte connectie zit tussen 2 mensen die qua stellingname aan de uiterste weerszijden van het meningenspectrum zitten. Hij schrijft nota bene voor de site van Nanninga: Jalta. Volgens jouw redenatie volgens MNb, zou je hem dus als nazi beschouwen. De vraag die zich hierbij aandient is dan ook of je hem inderdaad als een nazi beschouwd en zo nee als wat dan? Ik zie dat je het vroeger nog voor hem en zijn stellingname opnam: http://www.maroc.nl/forums/wie-schrijft-blijft/243961-hafid-bouazza-de-marokkaanse-hond-anti-moslim-mongool-helemaal-dronken-sophi.html maar zie geen -actueel- stukje op FN van jou over hem.
Er wordt niets gemaskeerd. Wantrouwende waard hoor. Het pleit iig voor je dat je het tenminste vraagt. Er staat wat er staat, in een poging alles zo duidelijk mogelijk te verwoorden binnen het kader. En ja, daar speelt een spiegel mee. Hier heb je dan nóg een argument: http://brandpunt.kro.nl/seizoenen/2014/afleveringen/21-09-2014/fragmenten/een-ongemakkelijke-boodschap Ik zie dat je in een volgend stukje er toevallig naar verwijst, dus ik zal er hier niet verder meer op in gaan.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS