Home » Archief » Islamofobe stropoppen neuken met Stine Jensen


[04.06.2022]

Islamofobe stropoppen neuken met Stine Jensen

Peter Breedveld


Scène uit The Blue Lagoon (Randal Kleiser, 1980).

De Volkskrant weigerde anderhalve week geleden een column van vaste columnist Jan Kuitenbrouwer, dus blijkbaar is het niet zo dat wie een vaste column heeft, ook het recht heeft daarin alle onzin te beweren die in ‘m opkomt.

Dat was me altijd te verstaan gegeven, dat een columnist alles mag. Bijvoorbeeld toen Elma Drayer, die echt altijd en over alles liegt, mijn geliefde en mij in een column in Trouw wegzette als een stel antisemieten, zei de adjunct-hoofdredacteur van die krant dat zulks haar vrijheid was. Die opvatting wordt gehuldigd door alle kwaliteitskranten, zodat je types als Aylin Bilic in NRC glasharde leugens kunt zien verkopen over moslims en Turken, echt aantoonbare nonsens, met het klaarblijkelijke doel die groepen te demoniseren. Ik vind dat een krant op die manier zijn eigen pretenties als betrouwbare nieuwsbron ondergraaft en bovendien een gevaar vormt voor elke brave burger, wiens reputatie door een columnist zomaar kan worden vernietigd, gewoon omdat het kan.

Islamofobie is racisme

Voor een kwaliteitskrant publiceert NRC best veel islamofobe bagger, zoals nu weer de recentste column van filosoof Stine Jensen over het ‘luidkeelse boerka-enthousiasme’ van vrouwenorganisaties voor wie, volgens Jensen, het recht om een boerka te dragen ‘de belangrijkste feministische kwestie’ zou zijn. De column staat vol met valse beschuldigingen en drogredenaties die al een miljoen keer zijn weerlegd, zoals de stupide dooddoener dat de islam geen ras is, en het boerkaverbod dus niet racistisch kan zijn.

Daarom voor de zoveelste keer: een maatregel die duidelijk is gericht op moslims, is wel degelijk racistisch, omdat bij islamofobie onvervreemdbare negatieve eigenschappen aan moslims worden toegedicht, zoals bij antisemitisme onvervreemdbare negatieve eigenschappen aan Joden worden toegedicht.

Ook zijn de door Jensen aangehaalde organisaties niet luidkeels enthousiast over de boerka, en zien ze het recht om die te dragen niet als de belangrijkste feministische kwestie. Het gaat om het recht voor vrouwen om te dragen wat ze willen, en ja, dat is ontzettend belangrijk. Jensen vindt het boerkaverbod een daad van solidariteit met vrouwen in Afghanistan, waar een boerkaplicht geldt, en dat is een kwaadaardige en domme redenering. Een boerkaverbod is het fotonegatief van een boerkaplicht, het zijn twee kanten van dezelfde medaille, want je ontzegt vrouwen hun recht op zelfbeschikking.

Zwarte kousen

Dit is niet vreselijk ingewikkeld. Wat een vrouw wel of niet aantrekt gaat jou geen zak aan, je hebt er niets over te zeggen, de overheid moet uit onze kledingkasten blijven. “Ja maar in Nederland worden vrouwen en meisjes door hun familie en omgeving verplicht een boerka te dragen”, protesteerde een man op Twitter, waar ik dit inbracht. Dan moet je die plicht verbieden, niet de boerka. Of wil je ook bikini-tops, hoge hakken en plooirokken verbieden? Het gaat om het opleggen van kledingvoorschriften.

Jensen suggereert dat de feministen die tegen het boerkaverbod protesteren, niet tegen een verbod op gereformeerde zwarte kousen en lange rokken zouden protesteren en begrijpt dus echt niet waar het om draait, nog afgezien van het feit dat zo’n verbod echt totaal ondenkbaar is in Nederland, want je pakt er machtige witte mensen mee. Dat ze nu stil zouden zijn over de boerkaplicht in Afghanistan is ook onzin en bovendien irrelevant. Je kunt de straat opgaan om te protesteren tegen de Taliban, maar dat heeft weinig zin. Je kunt als Europeaan of Amerikaan beter protesteren tegen je eigen regering, die de Taliban in feite terug het zadel in heeft geholpen.

Ben ik nu enthousiast over de boerka? Nee, net zomin als ik enthousiast ben over de domme prietpraat van Stine Jensen, terwijl ik wel haar recht op vrije meningsuiting zou verdedigen als dat werd bedreigd.

Femmes for Freedom

Jensen geeft af op onder meer Sylvana Simons en haar partij BIJ1, en prijst de organisatie Femmes for Freedom, die zich volgens Jensen tegen ‘het gedweep met boerka’s’ keert. Dat doet Femmes for Freedom niet. Die organisatie, die feitelijk om de dictatoriale narcist Shirin Musa draait, demoniseert allochtonen omdat dat zo lekker ligt bij veel witte islamofoben. Vrouwenrechten kunnen Musa niks schelen, want ze steunt wèl het teringracistische GeenStijl, dat gestolen naaktfoto’s van minderjarige meisjes publiceert, feministen voor hoer uitscheldt, lezers uitnodigt te fappen op de foto’s van een in elkaar geslagen “lekkere PvdA-chick” of om vrouwen met een grote mond virtueel te verkrachten.

Ik stel dat GeenStijl een groter gevaar voor de veiligheid van Nederlandse vrouwen vormt dan de boerka, maar vrijwel niemand maakt zich daar druk om. Media en politiek zijn totaal geobsedeerd door hijabs en nikaabs en boerka’s en dat is seksistisch en racistisch. Wie zich druk maakt om de boerka en niet om GeenStijl, is niet voor vrouwenrechten maar tegen moslims. Femmes for Freedom is islamofoob, en Stine Jensen dus ook.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 04.06.2022 @ 12:09

[Home]
 

1 Reactie

op 04 06 2022 at 12:09 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS