Home » Archief » Fact-check: Je kunt alles wel antisemitisme noemen


[18.11.2018]

Fact-check: Je kunt alles wel antisemitisme noemen

Peter Breedveld


Scène uit: Adventures of Zatoichi

Iedereen was verontwaardigd toen bleek dat de banken hadden meegeschreven aan een wet van het ministerie van Financiën, maar toen bleek dat Milieudefensie de klimaatwet van Klaver en Samsom had gedicteerd, bleef het stil, klaagt Martin Sommer in de Volkskrant. Sommer “vergeet” een paar verschilletjes tussen die twee cases. De wereldwijde economische crisis die de banken nog maar pas geleden veroorzaakt hebben door persoonlijk gewin boven het algemeen belang te stellen, bijvoorbeeld. Je wilt toch ook niet dat Willem Holleeder zich met het strafrecht gaat bemoeien, of wel?

Milieudefensie strijdt voor het algemeen belang. Bovendien zat het met Klaver en Samsom toch net even iets anders dan met die banken. Milieudefensie had een wetsvoorstel liggen dat nagenoeg voldeed aan wat Klaver en Samsom op dat moment nodig hadden. Dat is wat anders dan wanneer onze regering aan de banken vraagt: “Luister, we komen met nieuwe wetgeving om te voorkomen dat er nog eens een bankencrisis komt. Hoe kunnen we jullie van dienst zijn?”

Extreemrechts complotgekkie

Sommer gebruikt dit voorbeeld ter illustratie van het gevaar dat maatschappelijke organisaties vormen voor de democratie, maar daarvoor moet hij wel even creatief met de feiten aan de slag. Hij vormt de werkelijkheid een beetje om, zodat ze beter in het procrustesbed van zijn eigen gelijk past. Onbetrouwbare man.

Maar dat weet je al op de eerste helft van zijn stuk, waarin hij verwijst naar het opruiende artikel van Wierd Duk over Mitchell Esajas en Jerry Afriyie dat, zoals ik hier aantoon, van A tot Z bij elkaar gelogen is, en naar Carel Brendel, ‘speurneus’ volgens Sommer, extreemrechts complotgekkie, volgens mij. Heb ik ook al meerdere keren aangetoond. En anders Nuweira Youskine en Tjerk Muller wel.

Karrevracht aan antisemitisme

Sommer haalt de twee leugenaars aan om George Soros in een kwaad daglicht te stellen. Hij verschuilt zich achter Francis Fukuyama en diens bezwaren tegen lobby-organisaties om zich een beschaafd air aan te meten, maar het gaat om Soros, want iedereen op Domrechts is geobsedeerd door Soros. Dat die obsessie behoorlijk antisemitisch is en voldoet aan alle kenmerken van de klassieke antisemitische complottheorieën, is Sommer ook niet ontgaan, maar hij laat zich er niet al teveel aan gelegen liggen. “Soros ontmoet zonder twijfel een karrevracht aan antisemitisme”, aldus Sommer, maar ja, hij steunt toch ook het New Urban Collective?

Je kunt alles wel antisemitisme noemen.

 

 

Het New Urban Collective zet zich in voor de kansen van hoogopgeleide jongeren met een diverse achtergrond op de arbeidsmarkt. Het platform doet ook mooi werk in de Bijlmer, bijvoorbeeld door kinderen voor te bereiden de Cito-toets. Ergens betwijfel ik dat Fukuyama het over dit soort initiatieven heeft als hij wijst op de risico’s van lobbyorganisaties en de bemoeienis van NGO’s, maar Martin Sommer is het blijkbaar een gruwel dat mensen andere mensen helpen vooruit te komen in de maatschappij.

Projecten tegen islamofobie

Sommer vindt het “omstreden” dat het New Urban Collective tegen racisme strijdt, zoals hij in De Telegraaf heeft gelezen. En bij speurneus Brendel las hij dat Soros dan ook nog projecten steunt tegen islamofobie. Ja, nee, verschrikkelijk, inderdaad, die Soros. Antiracisme, anti-islamofobie! Wie redt de democratie?!

Sommer schrijft dat Brendel aantoont dat Soros met die projecten tegen islamofobie “via een bochtje” het Moslimbroederschap steunt, en dan weet je het meteen: het is Brendel niet gelukt om een direct verband te leggen tussen Soros en de Moslimbroederschap, dus is ie zijn eigen versie van six degrees of separation gaan toepassen: die kent die en die was een op een congres waar hij ook was en zie: banden met de Moslimbroederschap. Bij Carel Brendel komt iedereen altijd hoe dan ook uit bij de Moslimbroederschap.

Kritiek op de islam

In het stuk waar Sommer naar verwijst is het niet anders: een organisatie, de Stichting Democratie en Media (SDM) steunt projecten tegen moslimdicriminatie maar, waarschuwt Brendel, de stichting bedoelt islamofobie, al gebruikt ze het woord islamofobie niet één keer, en met ‘islamofobie’, weet Brendel, wordt elke vorm van kritiek op islam en de islamitische leer bedoeld, dus die projecten tegen moslimdiscriminatie zijn eigenlijk een directe aanval op de vrije meningsuiting.

De SDM wordt gesteund door Open Society Foundations (OSF), en dat is George Soros. Dus zie: die subsidie voor projecten tegen moslimdiscriminatie, die feitelijk subsidie is voor de strijd tegen islamofobie en dus tegen elke kritiek op de islam, WORDT GESTEUND DOOR SOROS! Daarnaast steunde de SDM ook projecten rond de Tweede Kamerverkiezingen en dat betekent, volgens Brendel, dus projecten tegen Wilders en de PVV. Zo gaat het altijd. Iemand zegt iets onschuldigs maar Brendel weet wat er echt wordt bedoeld. “Speurneus”.

Geldstromen van Soros

Dan de Moslimbroederschap. De SDM is geen Moslimbroederschap en Soros is geen Moslimbroederschap en de projecten die ze steunen zijn ook geen Moslimbroederschap. Dus is er een “bochtje” nodig. Dat is de Federation of Muslim Youth and Student Organisations (FEMYSO) die in de jaren negentig is opgericht door moslimbroeders en die wordt gesteund door Soros. En nu heeft die FEMYSO haar islamistische achtergrond aardig weten te verbloemen, schrijft Brendel, maar hij weet natuurlijk wel beter. Want in een jaarverslag dankt een voormalige voorzitter van FEMYSO behalve de Europese commissie en Soros óók een dochter van een Tunesische moslimbroeder!

Zo! Even keihard aangetoond, met een bochtje, dat Soros vuistdiep in de Moslimbroederschap zit. Met je antisemitisme.

En dit soort verdachtmaking door middel van wilde associatie wordt steeds weer bejubeld door dezelfde groep die het bloed uit de oren spuit als je durft te suggereren dat Thierry Baudet extreemrechts is omdat hij er precies dezelfde ideeën op nahoudt als de Nazi’s met wie hij dineert.

Leugens recyclen

Duk en Brendel, meer voorbeelden weet Sommer niet, schrijft hij zelf, maar hij vindt ze ‘voldoende voor het gelijk van Baudet als hij zegt dat de geldstromen van Soros aandacht verdienen’.

Soros is uiteindelijk gewoon een weldoener die, net zoals alle andere weldoeners, projecten steunt die hij goed vindt. We horen Sommer ook niet janken over de steun die Wilders en Baudet van extreemrechtse organisaties in Amerika krijgt, of wel?

Ik vraag me af of Sommer zich realiseert dat hij zelf bezig is invloed uit te oefenen op beleidsmakers door erop aan te dringen dat Soros “aandacht verdient” en dat onderbouwt met koortsige complottheorieën en ouderwets verneukte feiten, of fake-news, zoals dat tegenwordig heet. En dat hij deel uitmaakt van een netwerk van journalisten, columnisten en politici die in alle media noest werken aan de ondermijning van de democratische rechtstaat, waarbij ze steeds elkaars leugens recyclen en iedereen onschadelijk proberen te maken die hen dwarsboomt.

En ik weet niet hoe Fukuyama daar tegenaan kijkt, maar ik ben daar best benieuwd naar.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Fact-check, Peter Breedveld, 18.11.2018 @ 11:50

[Home]
 

1 Reactie

op 18 11 2018 at 11:51 schreef Peter:

Commentaar? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS