Home » Archief » Sinterklaas is fascisme


[17.11.2018]

Sinterklaas is fascisme

Peter Breedveld


Scène uit: Adventures of Zatoichi

In de film Borat zijn we getuige van een jaarlijkse traditie in het Kazachse geboortedorp van hoofdpersoon Borat Sagdiyev, The Running of The Jew. Die doet erg denken aan het stierenrennen in Pamplona, alleen rennen de Kazachse mannen niet weg voor een stier maar voor een afschrikwekkende karikatuur van een Jood, met haakneus, scherpe tanden, satanische geitenogen en alles.

De Running of the Jew is fictief, maar in Nederland hebben we een echt bestaande variant erop: Zwarte Piet, een karikatuur van de zwarte mens en een vrolijke herinnering aan de transatlantische slavenhandel, waar vooral ook Nederland goed aan heeft verdiend. Een sublimatie van de witte angst voor de zwarte man.

Inmiddels zou het iedereen duidelijk moeten zijn dat Zwarte Piet racisme is, met afschuwelijke consequenties voor zwarte Nederlanders, voor zwarte kinderen ook. Maar behoudens een enkele progressieve gemeente en organisatie die Zwarte Piet heeft afgeschaft of een paar cosmetische aanpassingen aan Zwarte Piet heeft toegebracht, weigert Nederland af te rekenen met deze achterlijke en giftige folklore.

Politie doet niks

Integendeel, bewindslieden zetten zich schrap en de politie, die vorig jaar vrolijk samenwerkte met de Blokkeerfriezen van Jenny Douwes en Wierd Duk, heeft vandaag al een bus vol demonstranten van Kick Out Zwarte Piet, die op weg is naar de intocht in Den Helder, tegengehouden. Knokploegen stonden klaar om de bus met demonstranten om te kiepen, de politie stond erbij en deed niets.

De bus is weeromgekeerd en een D66-politicus tweet triomfantelijk dat Kick Out Zwarte Piet “buiten de grachtengordel niets te zoeken heeft.”

In Den Haag heeft burgemeester Pauline Krikke de demonstranten naar een plek gestuurd waar niemand last van ze heeft. “Want de magie van het kinderfeest moet blijven bestaan”, krokodillentraant Krikke.

Burgemeesters voor geweld

PSV-hooligans dreigen demonstranten in elkaar te slaan in Eindhoven, eerder al dreigden NEC-supporters hetzelfde te doen in Nijmegen, en ze kregen daarbij de warme morele steun van burgemeester Hubert Bruls. “Ik ben het nooit eens met hooligans van NEC, maar ik ben wel blij dat zij inderdaad ook wel snappen dat dit een goed standpunt is”, aldus de burgervader.

Mark Rutte neemt eveneens stelling tegen Kick Out Zwarte Piet in plaats van tegen de fascisten die haar bedreigen met geweld.

De pers laat zich natuurlijk niet onbetuigd. “Zwarte Piet is genoeg aangepast”, vindt het programma EenVandaag, dat ter onderbouwing zwaait met een onderzoek onder 40.000 Nederlanders. Het Algemeen Dagblad dramt in een reportage dat de Zaandijkers er ondanks al het gezeur over Zwarte Piet superveel zin in hebben, en de kinderen ook. O, zo! En de kinderen “met een kleurtje” doen ook niet moeilijk, die doen ook gewoon gezellig mee.

Kankerneger

Een Telegraaf-journalist tweet een foto van een poster van de extreemrechtse club Voorpost met de tekst ‘Zwarte Piet is Welkom!’. ‘Handen af van onze tradities’, schrijft hij erbij. Want de magie van het kinderfeest moet blijven bestaan.

Ik lees een interview met Sylvana Simons, die op straat zomaar wordt uitgescholden voor “kankerneger” en ik voel het bloed naar mijn wangen stijgen. Simons laat op Facebook regelmatig zien wat ze allemaal voor haar kiezen krijgt van Zwarte Piet-fans. Dit gaat nou al jaren zo door.

Waarom denken witte Nederlanders dat ze zo mogen omgaan met zwarte mensen? Omdat ze van kinds af aan worden opgevoed met het idee dat de zwarte het domme knechtje is, de pias, de minderwaardige slaaf van Sinterklaas. De toch nog altijd wat griezelige schavuit, die zomaar in een duivel veranderen kan.

Boswachter Tim

En dit ziet ook Pauline Krikke allemaal gebeuren, en toch mekkert ze over de magie van het kinderfeest. En Rutte ziet het en hij verbiedt ons het erover te hebben en de burgemeester van Nijmegen steunt een knokploeg die met geweld dreigt en de politie kijkt toe, want het is toch makkelijk als burgers wat werk uit de handen nemen, niet waar?

En overal hoor je de vertegenwoordigers van het Redelijke Midden, de Boswachter Tims: “De toon moet anders”, “dit is niet het geschikte moment!”, “je moet de mensen tijd gunnen!”

Laffe schijtluizen zijn het. De mensen hebben genoeg tijd gehad. Die afschuwelijke Zwarte Piet moet gewoon weg. De kinderen maakt het alvast niks uit, blijkt keer op keer op keer. De enige groep die door Zwarte Piet wordt bediend, is die van de racistische klootzakken die ervan houden om mensen te treiteren en uit te sluiten, te onderdrukken en te tergen, net zolang te tergen totdat de bom een keer barst.

Zwarte Piet is onderdrukking

Sinterklaas is een fascistisch feest geworden, bedoeld om uit te sluiten, om een soort witte saamhorigheid te cultiveren. De magie is er allang af en dat komt niet door de mensen die tegen Zwarte Piet protesteren maar door Zwarte Piet zelf. Door het gajes dat bereid is mensen te slopen voor Zwarte Piet en door de burgemeesters die dat steunen, de politie die dat accomodeert, die iedere keer weer een nieuwe manier vindt om demonstraties te verbieden of te verstoren.

Zou je ook zeggen dat de mensen tijd moet worden gegund als het om The Running of the Jew ging? Nee, hè. Dan moet het ook in éen keer afgelopen zijn met Zwarte Piet. Zwarte Piet is racisme, Zwarte Piet is onderdrukking. Als je niet wilt dat je kinderfeestje verpest wordt, moet je er geen racistische karikatuur bij opvoeren.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 17.11.2018 @ 13:08

[Home]
 

1 Reactie

op 17 11 2018 at 13:12 schreef Peter:

Commentaar? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS