Home » Archief » Jodenhaat


[02.03.2013]

Jodenhaat

Peter Breedveld

Eerder deze week was er wat te doen over een groep antisemitische Turkse jongeren in een programma van omroep NTR. Dat is dus de multiculturele, politiekcorrecte NTR, die zogenaamd wegkijkt van de problemen in onze diverse samenleving, en niet GeenStijl die de antisemieten onder de aandacht bracht. GeenStijl ging er alleen maar mee aan de haal, want met antisemitische Turken is het goed allochtonenhaat aanwakkeren.

Ik ken die jongeren niet, Hassnae kent ze evenmin, we zijn ook niet lid van dezelfde naturistenvereniging of zo, maar toch worden wij blijkbaar geacht afstand te nemen van hun uitspraken, getuige deze tweet van Arnoud Veilbrief.

Anonieme mannen

U vraagt zich nu af wie Arnoud Veilbrief is. Arnoud Veilbrief is een uit de verzamelde kopkaas van de redactieleden van GeenStijl geboetseerde homonculus met een Peter Breedveld-obsessie. Is lid van het legertje schuimbekkende middelbare, voornamelijk anonieme mannen onder aanvoering van de extreemrechtse blogger Laurence Blik, dat er een dagtaak van maakt Hassnae en mij te beschuldigen van antisemitisme. Dit duurt nou al jaren en heeft geen ander doel dan ons het zwijgen op te leggen, want onze mening staat de heren niet aan.

Veilbrief wil dat ik stelling neem tegen antisemitisme. Dat heb ik altijd al gedaan, dus hier gaan we nog een keer: hier verzet ik me tegen de neiging om de toename van antisemitische incidenten in Nederland te bagatelliseren. In dit stuk bekritiseer ik Job Cohen omdat het in Amsterdam onder zijn burgemeesterschap een stuk minder leefbaar is geworden voor onder andere joden en homo’s.

Vergoelijken en bagatelliseren

Hier betoog ik dat antisemitisme in Nederland de laatste jaren niet af is genomen, zoals beweerd door de makers van de Monitor Rassendiscriminatie 2009, maar juist is gegroeid. Hier maak ik me heel erg kwaad om een Rotterdams raadslid dat in een discussie over homofobie opeens over ‘de joden’ begint, zoals veel Marokkaanse Nederlanders doen. Hier stel ik wederom het antisemitisme onder Marokkaanse Nederlanders aan de kaak en hier hekel ik de neiging om antisemitisme onder allochtonen te vergoelijken of te bagatelliseren.

Verhoord als verdachte

Vanwege dat laatste stuk heb ik trouwens een middag op het politiebureau doorgebracht, waar ik werd verhoord als verdachte omdat ik deze passage een ‘antisemitische oprisping’ had genoemd:

‘Alle joden zijn vrouwonvriendelijk en meestal dik. Maar dat komt omdat de meeste joden rijk zijn. Welvaartsjoden zijn altijd dik’.

Ik geef toe, het steekt wat magertjes af bij het cv van Hannie Schaft, maar ik durf te wedden dat Arnoud Veilbrief of Marck Burema nooit door de politie zijn verhoord omdat ze zich uitspraken tegen antisemitisme. Ik dus wel.

Overigens ben ik op blogs zelden zulke straffe antisemitische passages tegengekomen als op het blog van Laurence Blik, die iedereen te pas en te onpas beschuldigt van antisemitisme. Verder spreek ik me uit tegen joden die andere joden hun joodsheid ontzeggen vanwege hun mening, want dat is ook gewoon antisemitisme.

Pure kwaadaardigheid

Wie dus zegt dat ik geen oog zou hebben voor antisemitisme, door wie dan ook, heeft stront in z’n ogen. Ik ga alleen niet bij elk nieuw incident hetzelfde afgeragde riedeltje afsteken, zoals GeenStijl doet. Ik heb zo’n beetje alles gezegd over antisemitisme wat ik erover te zeggen heb. Hierboven staat slechts een kleine greep uit de stukken die ik tegen antisemitisme heb geschreven. Voer de woorden ‘antisemitisme’ en ‘joden’ maar eens in de zoekfunctie van deze site in. Het is een belangrijk thema voor me. Ik maak me druk om racisme en antisemitisme omdat het de samenleving kapotmaakt, en levens ruïneert. Omdat het zo godvergeten onrechtvaardig is.

Veilbrief en GeenStijl-hoofdredacteur Marck Burema, die Hassnae en mij ook doorlopend belastert, weten wel dat ik stelling heb genomen tegen antisemitisme, want ze lezen elke letter die ik publiceer, elke laatste reactie op deze site, elke tweet en als het kon zouden ze mijn sms-berichten en mails ook doorvlassen. Het is dus pure kwaadaardigheid, die suggestie dat ik zou wegkijken, of zelfs joden zou haten.

Taboe op jodenhaat

De beschuldiging van antisemitisme is een effectief middel om mensen kapot te maken. Het is in Nederland het ergste waarvan je beschuldigd kunt worden. Erger dan moord. Maar je hebt de verdachtmaking al aan je broek hangen als je een islamofoob tegenspreekt. Vooral als je ook nog Marokkaan bent. Eergisteren overkwam het Nadia Bouras, die in het islamofobe vizier kwam door haar sterke, inhoudelijke optreden in Buitenhof. Nadia vindt de laatste column van Elma Drayer raar en daar heeft ze volstrekt gelijk in, want Drayer beweert dat het taboe op jodenhaat is verdwenen en dat is aantoonbare nonsens.

Maar dat had Nadia niet mogen zeggen. CIDI-bestuurslid Esther Voet verminkte voor straf haar tweet over Drayer, zodat het leek alsof Nadia beweert dat ‘jodenhaat is verdwenen’, daarmee de gelegenheid scheppend voor ene Frank Berkemeijer om eens lekker racistisch tekeer te gaan: ‘niet verwonderlijk van @NadiaBouras Jodenhaat is zo normaal in die kringen dat zij het niet meer herkennen’. Daar springt meteen de zuigerige journalist Carel Brendel bovenop, specialist in vuige verdachtmakingen, die blijkbaar al die tijd een oude tweet van Nadia had klaarliggen waaruit kennelijk zou moeten blijken dat ze altijd al antisemiet was.

Reputatie besmeurd

Nadia is, geheel begrijpelijk, zeer aangedaan. Zo wordt in een paar minuten je reputatie besmeurd, om geen andere reden dan dat je het niet eens bent met Elma Drayer.

Het breekt mijn hart. Nadia is een goede vriendin van ons die altijd haar nek uitsteekt tegen intolerantie, rassenhaat en antisemitisme. Daarvoor krijgt ze ook vanuit bepaalde Marokkaans-Nederlandse kringen veel bagger over zich heen. Maar dat maakt voor de islamofoben en Marokkanenhaters toch niks uit. Als je vindt dat Elma Drayer een rare column schrijft, ben je een Kutmarokkaan en dus ook een antisemiet.

Mensen kapotmaken

Zoals het bovenstaande illustreert, is het taboe op jodenhaat niet verdwenen, maar het taboe op rassenhaat wel. Ik ga niet werkeloos toezien hoe mijn vrienden worden beschadigd door mensen die geen ander doel hebben dan andere mensen kapotmaken, en het wordt godverdomme tijd dat ook anderen dan de usual suspects (cheers, Hollandse Hufters!) zich uitspreken tegen deze vorm van intimidatie.

Tenslotte doe ik, for the record, voor de zoveelste keer mijn oproep aan de redactieleden van GeenStijl en PowNed, maar ook aan al die andere mannen en vrouwen (ja, ook aan jou, Laurence Blik) die constant bezig zijn ons verdacht te maken, te beschadigen en te besmeuren: ga met mij live in debat, en kom met inhoudelijke argumenten in plaats van ad hominems, smaad en laster. Als je durft.

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 02.03.2013 @ 11:00

[Home]
 

109 Reacties

op 02 03 2013 at 12:02 schreef Tayfun Balçik:

‘GeenStijl ging er alleen maar mee aan de haal, want met antisemitische Turken is het goed allochtonenhaat aanwakkeren’. Exact. Geenstijl wilt slechts haten. Niet problemen onder allochtone jongeren oplossen.

op 02 03 2013 at 12:35 schreef Mario:

Een vijftal pubers met een chronisch gebrek aan historisch besef, waar tussen nu en een jaar o.a. door die ‘Mehmet’ [*] aan wordt gewerkt om dit op een positieve wijze te verbeteren. Op een wijze dat deze pubers meer referentiekaders gaan krijgen i.p.v. hetgeen -zoals ze tijdens die reportage zelf aangeven- ze van vriendjes kopiëren, of her en der op het internet lezen. Bij gebrek aan gedegen onderwijs. Deze ‘Mehmet’ is, voor zover ik begreep, zelf een Moslim.

De hierboven door Peter beschreven personen, dienen zich verre te houden van eender welk commentaar dan ook, zolang zij zich niet aantoonbaar actief inzetten om hetgeen te veranderen waar zij zogenaamd tegen ageren. Schreeuwende stuurlui op de digitale wal, meer zijn deze idioten niet. Incl. de useful idiots op twitter en andere social media.

In ander nieuws: het wereldwijd gebrek aan historisch besef, toont zich http://www.nytimes.com/2013/03/03/sunday-review/the-holocaust-just-got-more-shocking.html?_r=0 aan.

[*]Ik weet niet voor de volle 100% zeker of de persoon in die reportage daadwerkelijk ‘Mehmet’ heet. Kan het e.e.a. helaas op dit moment niet terugkijken, ter controle.

op 02 03 2013 at 13:02 schreef MNb:

Ah, dank je, nou weet ik wat er mis is met de column van Elma Drayer gisteren of eergister. Zij verving “joden” door “moslims” en beweerde met droge ogen dat in dat geval Nederland op zijn kop had gestaan.
Dat is een vals dilemma.
Bovendien deed ze het voorkomen alsof GS de vinger op de werkelijke zere plek legt.
Voor Nadia (als ze het niet leest, zeg het haar dan, PB): ik, kaaskop met blauwe ogen tot in de 7e generatie, vond Drayer’s column ook instinctief raar. Ik heb ongeveer evenveel de pest aan antisemitisme als aan islamofobie. Dat is een kwestie van gezonde medemenselijkheid.
PB, misschien moet je je oproep uitbreiden tot Elma D. Zij heeft zich nooit uitgesproken tegen islamofobie, itt Ephimenco, die Wilders steevast Gekke Geert noemt.

op 02 03 2013 at 13:07 schreef Ralph van der Geest:

Racisme is fout.
Antisemitisme is fout.
Net zo immoreel als die twee is wanneer iemand werkelijk of vermeend antisemitisme erbij haalt om zijn of haar eigen verknipte wereldbeeld van racisme en haat jegens links aan de man te brengen.
En dat is wat dat curieuze geval van een Drayer in het hierboven besproken ‘pennevruchtje’ deed in de voormalige verzetskrant.
Volgens mij zijn er mensen die zich na ruim 70 jaar omdraaien in hun graf als ze daar weet van zouden hebben.

op 02 03 2013 at 13:09 schreef Don Quichotte:

Peter, waarom maak jij overal
“rassenhaat” van ? Zijn het niet
allemaal gewoon andere volkeren met
andere leefgewoonten die soms niet met elkaar matchen? Zeker indien andere volkeren in gastlanden zich niet aanpassen aan de heersende moraal.
Indien veel van deze gasten dan
zich dusdanig schuldig maken aan vergrijpen tegen de “gastheren” ontstaat er op een gegeven moment een weerzin die vaak lange tijd kan duren. Met Molukkers zijn er bv ook heel lang problemen geweest maar uiteindelijk hebben deze zich aangepast. Ik begrijp je niet, je scheldt op alles en iedereen in dit volgens jou “verschrikkelijke Nederland”.
In het algemeen MOETEN mensen zich aanpassen als zijnde de nieuwkomers in gastlanden. Dat is een heersend en bestaand iets. Dat verander jij niet, dat verander ik niet.. Ik heb in héél veel landen verbleven en deze bereisd. Indien je je afzet tegen de locals belandt jezelf in de greppel. Blijf je dat doen dan belandt je in een ravijn, waar je dan niet meer uit komt. En de locals zijn je zat en laten je liggen.
Je kan dat raar vinden, maar je dient ook oog te hebben voor het feit dat zaken zijn zoals ze zijn.
Ben ik nu een moraalridder die óók dan maar afgezeikt wordt?

op 02 03 2013 at 13:28 schreef Brenda van der Veer:

Tolerantie als excuus voor intolerantie.

op 02 03 2013 at 13:49 schreef Bastiaan:

CULTUURBEGRIP zou een vast vak op scholen moeten worden. Nu is het volgens mij een onderwerp dat te hooi en te gras in lessen naar voren komt. In een multiculureel land als het onze kunnen we er niet meer omheen om vooroordelen via educatie op te ruimen. Van jongs af aan moet men leren inzien dat huidskleur, naam of uiterlijk – dus datgene waar men niets aan kan doen – nooit een criterium voor afwijzing KAN zijn. Kinderen moeten als het ware hun ouders (met vaak ingebakken ideeën) gaan ‘heropvoeden’. Het zal een lange weg worden, maar je moet ergens beginnen.

op 02 03 2013 at 15:36 schreef Brenda van der Veer:

Datgene waar men wèl iets aan kan doen, is dikwijls ook geen reden om iemand af te wijzen. Je hebt darwinistiche dwazen als Joost Niemöller die geloven dat alles genetisch bepaald is. Aan de andere kant staan heethoofden die menen dat alles sociaal geconstrueerd is. Die laatsten zullen het gebruik van sociale dwangmiddelen vaak niet schuwen om jou hun ideaalbeelden door jouw strot te duwen. Dat willen willen we toch ook niet.

Het enige criterium voor afwijzing is de vraag of je iemand wel of niet beschadigd. Maar daar neemt men ook een loopje mee. Wees kritisch op de roep naar conformisme.

op 02 03 2013 at 16:37 schreef Bastiaan:

“Het enige criterium voor afwijzing is de vraag of je iemand wel of niet beschadigd.”

Hmmm. Als je bedoelt dat je – voordat je iemand afwijst – eerst moet nadenken of je diegene al dan niet zal beschadigen met je afwijzing op argumenten, ben ik dat niet met je eens. Ik ken bigroze mensen die ik ongezouten de (sorry, mijn) waarheid heb gezegd. En ik zou in dat opzicht denk ik niet positief discrimineren bij iemand met een donkere huid. Ik neem mensen namelijk serieus.

op 02 03 2013 at 17:12 schreef Brenda van der Veer:

Maar Bastiaan, ik zeg toch nergens dat je naar huidskleur moet kijken om al dan niet positief discriminerend tot een afwijzing te komen. Je neemt bigroze en donker gekleurde mensen serieus door ze als individuen te benaderen. Tegenspraak is iets anders dan iemand beschadigen. Er een andere smaak of (sub-)cultuur op na houden, is ook iets anders dan iemand beschadigen. Zolang uitingen van die smaken en (sub-)culturen anderen, of jou, niet beschadigen.

op 02 03 2013 at 17:41 schreef Maarten:

Mooi in beeld gebracht Peter.
Hier nog een reaguursel op het nep glossy blad van Al Quaida. Zo van Geen Stijl geplukt.
“Hoe meer tijd dat we niks doen er voorbij gaat, hoe meer ik erin geloof dat er echt geen andere weg is dan elke moslim tot op de laatste van deze aardbodem te verwijderen.
lekkerboeiend0000001 | 01-03-13 | 09:58 | + 45 -“

op 02 03 2013 at 18:13 schreef Max:

Wordt steeds gekker in dit land…..griezelig haatland aan het worden.
In een stuk in de HP staat dat Thierry Baudet(initiatiefnemer van het burgerforum) vindt dat de PVV een avant-garde partij is die straks de anderen zullen gaan volgen…crypto-pvver die Baudet

op 02 03 2013 at 18:50 schreef Aaron:

Ik heb meer het idee dat antisemitisme ‘not done’ is bij intellectuelen (of mensen die dat denken te zijn) dan dat er een taboe op heerst. Antisemitisme is voor het plebs, voor voetbalhooligans, kaalkoppen, baardapen en kutmarokkanen en wat is er nou leuker om iemand daarbij te scharen?
Verleg die focus nu eens. Die jongens weten niets van een taboe, dat is wel duidelijk. Hartstikke normaal vonden ze het, en hun autochtone vriendjes op school ook.

op 02 03 2013 at 18:54 schreef Max:

Don Quichotte schreef:

“Zeker indien andere volkeren in gastlanden zich niet aanpassen aan de heersende moraal”

Die Hoek van Holland gasten…is dat de moraal waar ze zich aan aan moeten passen?
Onze hooligans…is dat de moraal waar ze zich aan aan moeten passen?
Die Haren gasten…is dat de moraal waar ze zich aan aan moeten passen?
Zullen we nog even verder gaan?

op 02 03 2013 at 19:34 schreef Brenda van der Veer:

Weet je, Aaron, je ventileert hierboven een mening die ik vaker tegenkom, zowel bij progressieven als bij conservatieven. Een mening die ons wijs probeert te maken dat intellectuelen en hoogopgeleiden, ‘ons soort mensen’ dus, beter gedrag vertonen dan het plebs. Het is een parodie op het verlichtingsdenken, iets wat de laatste jaren nogal in de mode is.

Het denken in termen van ‘ons soort mensen’ is het fundament van alles wat naar racisme, antisemitisme, seksisme, homofobie en weet ik wat nog meer smaakt.

op 02 03 2013 at 20:38 schreef Bastiaan:

@Brenda

Dit is wat je schreef:
“Het enige criterium voor afwijzing is de vraag of je iemand wel of niet beschadigd. Maar daar neemt men ook een loopje mee. Wees kritisch op de roep naar conformisme.”

Ik dacht dat ik je begreep, maar kennelijk niet. Moet zeggen dat ik het geen helder stuk tekst vind. Sorry.

op 02 03 2013 at 21:05 schreef Aaron:

Je begrijpt me verkeerd, Brenda. Ik drijf juist ook de spot met de motieven van veel zelfverklaarde intellectuelen door duidelijk te maken waarom ze met zoveel liefde iemand van antisemitisme betichten. Van mijn kant zit daar geen waardeoordeel in over een onder- of bovenklasse. Ik probeer uit te leggen dat een taboe niet overal in de samenleving hoeft te heersen.
Bij die jongens op school wordt niet automatisch ‘oeh’ of ‘aah’ geroepen als iemand met enge theorieën over Joden komt. Dat komt niet zozeer omdat men daar dom en ontvankelijk voor deze ideeën is, maar omdat er geen taboe op heerst. Dat is een gevaarlijke situatie.

op 02 03 2013 at 23:50 schreef Brenda van der Veer:

@Aaron

Toch lees ik dat ‘die jongens op school’ niets van taboes af weten. Over welke jongens heb je het dan? En zijn zij de enige die zonder gevoel voor taboes door het leven gaan? Helaas maak ik ook jongens of meisjes mee die antisemitische teksten uitkramen. Deze jongens en meisjes baseren hun antisemitisme vaak op wat zij goed of fout vinden. Die houden er de verkeerde taboes op na.

Ja, ik heb jou verkeerd begrepen wat die zelfverklaarde intellectuelen betreft. Soms schiet ik zonder te kijken.

@Bastiaan
Stel je eens voor dat je niet van hard rock houdt. En dan zie je een hard rocker voorbij lopen. Moet je die hard rocker dan beschadigen omdat hij of zij er voor kiest om naar andere muziek te luisteren?

op 03 03 2013 at 07:54 schreef Bastiaan:

@Brenda

Nee, natuurlijk niet. Wat een open deur! Maar als ik naast hem in de kroeg zit en hij begint tegen mij neonazistische-, zionistische- of salafistische bagger tegen mij te uiten, dan zal ik zeggen wat ik daarvan vind. En daarin heeft huidskleur of etniciteit geen enkele betekenis. Dat bedoelde ik met mensen serieus nemen.

op 03 03 2013 at 08:18 schreef Ralph van der Geest:

“..vindt dat de PVV een avant-garde partij is die straks de anderen zullen gaan volgen…crypto-pvver die Baudet.”
In elk geval hebben de huidige regerinspartijen in het overnemen en navolging van de bruine ideeën van Wilders c.s. zich niet onbetuigd gelaten.
’t Lijkt af en toe wel of die drie met elkaar gefuseerd zijn in dit buitengewoon enge landje…

op 03 03 2013 at 11:21 schreef Edo:

Ik vind het onzin dat je naar de politie moest gaan omdat je die passage van Felgata antisemitisch hebt genoemd. Toch moet ik stellen dat ik het in de context van het geheel, namelijk een recensie van het boek wat gebruik maakt van stereopypes, niet antisemitisch vind. Voor de rest ben ik het eens met het stuk. Esther Voet is trouwens erg fascinerend om te volgen op twitter, toch zou ik ’t niet doen.

op 03 03 2013 at 11:40 schreef Peter:

Het was helemaal geen recensie, Edo, maar een column waarin Robert Vuijsje werd uitgescholden omdat hij een boek had geschreven waarin de personages zich laten sturen door hun racistische vooroordelen. Maar omdat Felgata, die oliedom is, kennelijk nooit op school had geleerd dat je een schrijver niet kunt vereenzelvigen met zijn personages (Agatha Christie is immers ook nooit veroordeeld voor moord) dacht ze dat ze los mocht gaan op Vuijsje, zich daarbij concentrerend op zijn joodsheid.

Het was geen personage dat ze daarvoor creëerde, ze deed het gewoon als Felgata en het was dus wel degelijk een antisemitische oprisping.

Vond ook de officier van justitie:

http://www.frontaalnaakt.nl/archives/zandhappen-met-raja-felgata.html

op 03 03 2013 at 13:52 schreef Maurice:

Don Quichotte slaat de spijker op de kop.
Ik voeg er graag aan toe dat het aanpassen in eerste instantie van de nieuwkomers moet komen, daarna kan er speelruimte groeien door wederzijds begrip te kweken.

Verwachten dat autochtonen zich in eerste instantie aan allochtonen aanpassen is een onwerkbaar gegeven, omdat autochtonen, door de veelomvattendheid en diversiteit, zich onmogelijk aan elke afzonderlijke nieuwe cultuur kunnen aanpassen. Met het toestaan van alle gebedshuizen faciliteert Nederland al ruimschoots iedereen’s religieuze behoefte. Ook is er een sociaal vangnet waar men op kan terugvallen zonder er eerst aan bijgedragen te hoeven hebben. Die soepelheid moet in houding wederkering zijn. In de tweede fase kan men later naar elkaar toegroeien, zodra men voor de ander positief opvalt door vol goede wil de eerste fase doorlopen te hebben.

op 03 03 2013 at 14:28 schreef Tayfun Balçik:

Waarom zou je willen ‘aanpassen’ aan een corrupt systeem? Zijn Aboutaleb, Marcouch of Keklik Yücel voorbeelden van ‘goed aangepaste leden van de Nederlandse gemeenschap’ of moderne varianten van de ‘huisneger’? Ik denk de laatste. Zelfkritiek is goed, maar niet tegen elke prijs. Al helemaal niet in een politiek landschap waar racisten als Wilders ongestoord de maatschappij kunnen verzieken. Hoe ‘aangepast’ is Wilders trouwens?

op 03 03 2013 at 14:33 schreef Edo:

@Peter
Ok, ze schreef dus een column naar aanleiding van ‘Alleen Maar Nette Mensen’. Ze schreef dus racistische stereotyperingen, zoals zij vond dat die aanwezig waren in het boek van Vuijsje. Het is inderdaad fout als ze die 1 op stelt met de maker, hoewel de maker natuurlijk nogal wat biografische kenmerken gemeen met hem heeft is dat geen excuus. Desalniettemin deed ze dit dus vanuit een pastiche. Niet omdat ze daadwerkelijk joden haatte. Hoe dom je ’t voor de rest ook kan vinden. Ik vind ’t dus nog steeds niet antisemitisch.

op 03 03 2013 at 15:16 schreef Erik Tjallinks:

Waarom is die mevrouw niet gearresteerd wegens anti-semtisch geschrijf en degene die schrijft dat haar geschrijf anti-semtisch is, wel? Waarom worden de islamitische jongeren die hun anti-semtische uitspraken deden niet gearresteerd? Elma Drayer had een prikkelend stuk geschreven, dat mogen culumnisten, daarom zijn het ook “columns”. Het is verontrustend als jongeren dit soort dingen vinden, of ze nu marokkaans zijn of niet, en ook dat ze daarin worden gesterkt door hun ouders. Relativerend kun je zeggen dat het “maar” jongeren zijn die later wel verstandig zullen worden, maar de tijden zijn wel veranderd. Ze waren helemaal doof voor de argumenten van hun begeleider, een gerespecteerd man in die buurt.

op 03 03 2013 at 15:51 schreef Tayfun Balçik:

Waarom wordt Wilders niet gearresteerd?

op 03 03 2013 at 17:19 schreef Amazon Jane:

Waarom wordt de racist en fascist Breedveld niet gearresteerd wegens haatzaaien op zijn weblogje? Hij is toch al eens eerder gearresteerd wegens bedreigingen?

op 03 03 2013 at 17:22 schreef Peter:

Kijk, dat zijn bijdragen waar je als kwaliteitsblog op zit te wachten, toch?

op 03 03 2013 at 19:26 schreef dewanand:

namaste Amazon Jane,

Interessant zeg wat je nu over Peter Breedveld beweert. Stof tot nadenken he voor mij en Wieroe, de hindoe kat. Maar wil je niet jezelf leren kennen? Mijn verzoek aan jou is om mijn onderstaande PV RE scale te bestuderen, is een abstract rasonafhankelijke classificatie schaal van wat men rechts en links noemt in het dagelijks leven. Enne, ik maak er geen geheim van dat ik een goudbruine huidskleur heb dus helaas geen superieure blanke man ben, toch vreselijk he, mail mij eens wat voor beestmens ik ben en check eens mijn pittige site, gewoon mijn gekke koelienaam googelen he, gratis 1,6 miljoen woorden teksten van mij online in duidelijk oolder Hollands.

WEBpublication BOOK WART0213 / EPAGE 68 of 125
Koran: verbieden of Herschrijven?
De gids voor geweldloze deïslamisering
46. Abstract classificatiemodel rechts-extremisme (PV-RE-schaal)
dit is deeplink:
http://www.dewanand.com/koran068.htm

Anders post je jouw commentaar maar op FN als het de censuur kan passeren van Peter.

have fun with coolie apes on planet Earth, kom een roti doksa massala mee eten tijdens onze crematie feesten met mooie swingende bhaitak ghana muziek.

Dewanand

op 03 03 2013 at 19:33 schreef Edo:

http://www.maxpam.nl/2013/03/ik-haat-joden-klaar/
Wat is dit een onvoorstelbaar akelig dom stuk. De media heeft dit dus uitgezonden, prima. Het OM kijkt naar strafbaarheid van de uitspraken. Maar de wereld zou te klein zijn als je dit over moslims zou hebben gezegd? HE? Er zijn neonazi documentaires zat, dat heet akelig racisme, we weten dat dat bestaat. Niemand keurt het goed. Waar gaat dit over Max Pam? Ben jij niet gewoon een heel akelig dom naargeestig mannetje?

op 03 03 2013 at 20:50 schreef MNb:

“Het OM kijkt naar strafbaarheid van de uitspraken.”
Ah, dat is goed nieuws. Want de Nlse overheid moet wel duidelijk maken dat dat absoluut niet kan.
Weet je wanneer Nederland niet te klein was?

http://www.rnw.nl/english/article/wilders-calls-mass-deportation-muslims
http://partyflock.nl/topic/1111673/PAGE/2.html

Vervang hier moslims door joden en ik weet wel wat Drayer en Pam hadden geschreven. Alleen schreven ze toen niets. Ze zijn dus zelf de weerlegging van de uitspraak “Nederland zou te klein zijn”.
Triest.

op 03 03 2013 at 21:12 schreef Vader Jacob:

Als je het mij vraagt voelen veel Nederlanders zich schuldig voor de daden of onmacht van hun (voor)ouders. Het taboe is een projectie van de schuldige geest. De pot verwijt de ketel dat hij een antisemiet ziet. Het verwijt is dan ook vaak niets meer dan een poging iemand of een groep in diskrediet te brengen. Being devisive heet zoiets.

op 03 03 2013 at 21:16 schreef Boe! Ik ben een moslim:

De label Turkse jongeren is verwisselbaar geworden met moslimpubers. Heel arbitrair allemaal. Ik vond ze over het algemeen typisch Hollands. Kortaf, dom, koppig en zeer onwetend.

op 03 03 2013 at 21:27 schreef dewanand:

hahhahahaha MNb,

ja jongen wat is onze Geert Wilders toch een slimme potente Indo Hollander he, met zijn sexy blonde pruik. wil je hem niet even vragen om dan tegelijk al die miljoenen roomblanke Hollanders ook even eruit te gooien want volgens Wieroe zijn die ook anti nederland en ze haten ons democratisch koninklijk poldertje nog meer dan die vrome moslims. Mijn Wieroe, de hindoe kat deed maandenlang undercover veldonderzoek in heel Nederland met een rugzak vol spionage apparatuur en geheime camera’s voor onze koelieratten cel in Delft en kijk uit hoor, want Wieroe is een gevaarlijke koelie nazi hindoe kat en AIVD heeft al een dik dossier over hem.

Wieroe schijnt zelfs geheime kontakten te hebben in Iran, Zuid Korea, China en Pakistan en zelfs ik ben al bang voor hem geworden.

google naar Wieroe en huiver als je zijn psychopatische ideeen ontdekt. Bel 112 als je je bedreigd voelt als Hollander en doe aangifte wegens discriminatie van arme blanken door vieze koeliekat wieroe.

dewanand

op 03 03 2013 at 23:11 schreef Aaron:

@Boe! Ik ben een moslim
Erg he, wat Nederland zoal met je kan doen? Hun neefjes in Turkije zijn natuurlijk allemaal lang van stof, intelligent, meegaand en zeer ruimdenkend…

op 04 03 2013 at 09:56 schreef Edo:

@Aaron Zoals jij Aaron? Lamlul.

op 04 03 2013 at 11:41 schreef Aaron:

@Edo
Kortaf. Check.
Dom. Check.
Typische Hollander ben je. Reageer vooral nog een keer, die andere kenmerken zullen ook nog wel de kop opsteken.

op 04 03 2013 at 12:31 schreef Aaron:

@Edo
“Vrijwel al je reacties…ontkracht”. Tja, beetje een WC-eend opmerking, vind je niet?
Lees nou nog eens goed. Die woorden zijn allemaal het tegenovergestelde van de de woorden die hij (of zij) zegt. Het was dus niet om interessant te doen maar het was een onschuldig grapje omdat meneer alles zo opzichtig afwimpelt op de Hollandse cultuur. Zo laat hij/zij het lijken alsof ze een hekel aan Joden hebben omdat ze teveel in aanraking geweest zijn met ‘de Hollandse cultuur’. Raar.

op 04 03 2013 at 14:56 schreef Edo:

@Aaron
Tja, ’t is dus een onschuldig grapje, ok.
Ik vind dat Boe ik ben een moslim! duidelijk maakt hoe arbitrair het is door dit keer maar Hollands als het stereotiep te gebruiken. Ik interpreteer jouw onschuldige grapje als iemand die een onschuldig grapje serieus neemt.
WC-eend dat ik er ben.
(Het tegenovergestelde van kortaf is niet lang van stof. Maargoed.)

op 04 03 2013 at 15:58 schreef Aaron:

@Edo
Verdomme, misschien dat ik z’n opmerking niet volledig op waarde heb geschat. Toch leek er iets van een venijnige sneer in te zitten, maar ik kan me vergissen.
Ik ben gelukkig nooit te beroerd om mijn fouten te erkennen (ik niet).
Als het waar is: Sorry, Boe.

op 04 03 2013 at 16:03 schreef Edo:

@Aaron
Sympathiek. Ik ben ook niet te beroerd om mijn fouten toe te geven (mocht ik ze sporadisch maken ;)).

op 04 03 2013 at 17:32 schreef cRR Kampen:

Een relletje vanwege Turkse jongeren. Er zijn een paar redenen dat in hun aangezicht deemoedig gezwegen dient te worden. Ik noem er twee, slechts twee:
1. De Flotillamoorden.
2. De Shoah, een Europees-christelijk misdrijf waar Turken (of Arabieren) part noch deel aan hadden.

Het totale zwijgen over die twee, en nog wat, dingen pleit die Turkse jongeren helaas volledig vrij.

/cRR

op 04 03 2013 at 17:44 schreef Maurice:

1.”Waarom zou je willen ‘aanpassen’ aan een corrupt systeem?”Hoe fout of goed je het systeem ook vindt: kritiek leveren van buitenaf zorgt toch niet voor verandering. In de jaren 80 hebben punkers grootschalig het systeem willen veranderen en je ziet het resultaat. 2.”Zijn Aboutaleb, Marcouch of Keklik Yücel voorbeelden van ‘goed aangepaste leden van de Nederlandse gemeenschap’” Lijkt me wel: zij beheersen de cultuur en oogsten hier lof mee. Zij hebben verdient wat de meeste mensen ook willen: Succes, aanzien, ruim in de financiën etc.
3.”of moderne varianten van de ‘huisneger’? Ik denk de laatste.” Baseer je dat louter op het grapje van Aboutaleb? Deze mensen hebben door hard werk en het pakken van kansen macht verworven om het systeem daadwerkelijk van binnenuit te verbeteren. Eerst de regels beheersen, daarna kan je ze pas overtreffen.
Ze krijgen loon naar werk, net zoals ieder ander, alleen zij zelfs nog wat meer. Wat is hier allemaal ‘huisneger’ aan?
4.”Zelfkritiek is goed, maar niet tegen elke prijs.” Welke te hoge prijs betalen zij dan?
5.”Hoe ‘aangepast’ is Wilders trouwens?”
Wilders is vrnl. een gevolg op 9-11+de moordaanslagen op Fortuyn en VanGogh.

op 04 03 2013 at 17:47 schreef Tayfun Balcik:

@ cRR Kampen, respect! Maar de schaamte blijft.

op 04 03 2013 at 17:50 schreef Sasha Berkman:

Elma Drayer pist al jaren op degraven van de in wo_II gesneuvelde anti-fascistische verzetsmensen die de Trouw hebben opgericht en er hun leven voor hebben gegeven. Al haar teksten zouden als anti-semitisch worden gelabeled als je in haar haatzaai teksten het woord moslim vervangt voor Jood. Ze zit klaarblijkelijk zo vol haat dat ze niet schroomt om de slachtoffers van deholocaust posthuum in hun reet te naaien door ze te instrumentaliseren voor haar fascistische anti-moslim agitatie.

op 04 03 2013 at 19:19 schreef Tayfun Balcik:

1. Ik lever kritiek van onderop, niet van ‘buitenaf’. Dit land is niet alleen van de autochtone Nederlanders.
2. Wat voor ‘cultuur’ is dat, karakterloos hielenlikkerij?
3. Zie 2.
4. Ze verloochenen de zaak van gelijkheid en gelijkwaardigheid, met andere woorden ze buigen te diep voor de witte man. Wat voor sociaal-democraat ben je als je dat allemaal toestaat.
5. 9/11 en de moord op Theo van Gogh waren verschrikkelijke daden, maar het is een prijs die het westen heeft betaald voor het imperialistische beleid ten aanzien van ‘de’ islamitische wereld sinds de 19de eeuw. Zolang het westen weigert om kritisch naar zichzelf te kijken en daarop beleid te ontwikkelen zullen terroristische daden te verwachten zijn. Voor Wilders geldt hetzelfde. Zolang het justitieel apparaat in Nederland geen stappen neemt tegen Wilders’ haatzaaierij dan kunnen er mensen zoals Mohammed B. opstaan die zelf ‘rechtspreken’.

op 04 03 2013 at 19:20 schreef Edo:

Het is eigenlijk bizar ziek die Loor schrijft, die Max Pammetjes, die Leon de WIntertjes, die Theodor Holmannetjes. Die doodenge mensen die als ze 3 seconden na zouden denken toch ook wel moeten erkennen dat er helemaal geen ene hol van hun argumentatie klopt.
Geen enkele compassie met een volk dat gewoon systematisch wordt afgeslacht: http://shanna11.hubpages.com/hub/Israel-Palestine-Conflict-Death-Toll
En het idiote verwijt van antisemitisme als je er iets van zegt. Zelfs joden zouden tot antisemitisme oproepen door wanneer ze het walgelijk vinden. Ik ben eigenlijk klaar met het consequent op gevoeligheden te moeten letten terwijl ik zelf gewoon weet dat ik niet antisemitisch ben.

op 04 03 2013 at 19:26 schreef cRR Kampen:

Ja Tayfun, schaamte voor de mens dus u en ik en kali’s koelies: wat de mens zou kunnen zijn en zelfs verklaart te willen zijn, versus wat die maar al te vaak is.

op 04 03 2013 at 20:44 schreef Sasha Berkman:

en 9-11 was een reactie op?

op 04 03 2013 at 21:37 schreef Tayfun Balcik:

@ Edo, volgens Graucho Marx zijn dat ‘professionele Joden’: iemand die alles door een Joodse bril bekijkt. Zij spelen vaak de antisemietkaart om criticasters van de staat Israel te delegitimeren. Bron: Raoul Heertje, Mark Rutte is lesbisch (2011).

op 04 03 2013 at 21:42 schreef MNb:

Uiteindelijk op Adam en Eva, Sasha, dus daar komen we geen mm verder mee. Kampen maakt trouwens ook de fout te beweren dat ik mijn mond over die Turkse jongens moet houden alleen omdat ik aan het Arische stereotype van blond haar en blauwe ogen voldoe.
Geen respect – deze keer ook niet voor Tayfun, die het er blijkbaar mee eens is. Ik ben net zo min verantwoordelijk voor de Shoah als Tayfun voor de Armeense massamoord van 1915.

op 04 03 2013 at 23:56 schreef Edo:

@Tayfun Raoul is een held.

op 05 03 2013 at 00:08 schreef Edo:

Wellicht is het systematisch afgeslacht, wat cru verwoord hier, feit is dat Israel onevenredig veel slachtoffers maakt als men het ‘zelfverdediging’ zou willen noemen. Dat ze constant verdragen aan hun laars lappen. En dat ze onevenredig veel land hebben. Dat dat gewoon bekend is en dat er geen enkele logica achter zit om de Palestijnen als een stel akelige onethische barbaren af te schilderen.

op 05 03 2013 at 01:17 schreef cRR Kampen:

MNb, zolang je dat denkt en niet in staat bent je eens in wat Turks sentiment in te leven, blijf je medeverantwoordelijk voor beide. Je denkraam schept namelijk gelegenheid.

op 05 03 2013 at 08:37 schreef Tayfun Balçik:

@ Mnb, je hoeft helemaal niet je mond over die Turkse jongens te houden. Wat zij daar zeggen is verschrikkelijk en dien je altijd te bespreken. Daarnaast hebben moslims geprofiteerd – economisch, cultureel en poltiek – van de Armeense en Assyrische genocide en daarna de deportaties van Grieken naar ‘hun eigen land’. Als individuen kunnen we weliswaar zoveel jaar na dato niet de criminele verantwoordelijkheid dragen, maar als collectief zijn we verantwoordelijk. Al helemaal als deze verschrikkelijke gebeurtenissen nog steeds worden ontkend. Als kritische burger mag je deze shit niet accepteren.

Wat betreft de staat Israël. Het is een niet te ontkennen feit dat de Holocaust door zionisten wordt gebruikt om misdaden tegen de Palestijnen te kunnen blijven uitvoeren. Daarmee kan je zelfs beweren dat ze voor een deel zelf verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van antisemitisme.

op 05 03 2013 at 10:05 schreef Bertje:

“Als individuen kunnen we weliswaar zoveel jaar na dato niet de criminele verantwoordelijkheid dragen, maar als collectief zijn we verantwoordelijk.”

Brrr eng mannetje.
Als individu ben ik verantwoordelijk dat er nu in het heden niet meer dit soort verschrikkelijke dingen gebeuren.
Ik heb een behoorlijk broertje dood aan “we” en “collectief”

En je laatste alinea geeft me helemaal de kriebels, degene die dit beweerd mag wat mij betreft wat jaartjes in de dag behandeling.
Voor haat is maar een iemand verantwoordelijk en dat is degene die haat en zeker niet zoals jij suggereert de gehaten.

op 05 03 2013 at 12:26 schreef cRR Kampen:

Bertje, jij staat dus achter de massamoorden, onteigeningen, opsluitingen en terreur van de militaire theocratie tegen de Palestijnen?

Kritiekloos – en wij moeten ook onze bek maar houden daarover?

Reken maar dat je NU verantwoordelijk bent voor het menselijke, al te menselijke genocidale gedrag. En inderdaad ook voor het antisemitisme dat de militaire theocratie oproept.

op 05 03 2013 at 13:15 schreef Bertje:

Kampen

“Bertje, jij staat dus achter de massamoorden, onteigeningen, opsluitingen en terreur van de militaire theocratie tegen de Palestijnen?”

Nee.

“Kritiekloos – en wij moeten ook onze bek maar houden daarover?”

Nee.

“Reken maar dat je NU verantwoordelijk bent voor het menselijke, al te menselijke genocidale gedrag. En inderdaad ook voor het antisemitisme dat de militaire theocratie oproept”

Nee.

Wel grappig dat jij blijkbaar bepaald of ik ergens voor verantwoordelijk ben even voor alle duidelijkheid ik erken maar een autoriteit en dat ben ikzelf.
Jezus had wel degelijk gelijk met zijn: “ik ben de weg, de waarheid en het licht”

op 05 03 2013 at 13:38 schreef Aaron:

Ik neem het niet graag voor Bertje op, maar als je tegen het verexcuseren van antisemitisme bent ontken je de daden van het Israëlische leger en de ultrazionistische groepen? Kan iemand me uitleggen hoe dit precies werkt?

op 05 03 2013 at 14:43 schreef cRR Kampen:

Nou Bertje, JHWH had nog véél gelijker: ik ben die ik ben :)

Kritiekloos, hè? ‘Wel grappig’, zeg je, maar je had natuurlijk gewoon een vraag moeten stellen als je niet begreep wat ik zei.

@Aaron, zie de slotalinea van Tayfun 08:37, die heel erg waar is. Bertje schiet daarvan in een ontkenningsreflex waar ik eenvoudig de conclusie uit trek.

op 05 03 2013 at 19:55 schreef bertje:

Kampen

Huh ontkennings reflex ik zie hem even niet. Waar precies ontken ik wat?
Nee van Kampen nergens ontken ik wat je staat te liegen. (en bent dus af)
Dat jij het heel erg waar vind wat Tayfun in zij slotalinea schrijft maakt je tot een schofterig type zover is me duidelijk en nog triester wordt het dat jij “je” conclusies trekt.

op 05 03 2013 at 21:21 schreef Tayfun Balcik:

@ Bertje, dan schaart cRR zich naast al die dappere ‘schoften’ als Norman Finkelstein, Noam Chomsky, Edward Said e.a. waardevolle wetenschappers die het het bestaan van de ‘Holocaust industry’ (ook wel ‘shoah business’ genoemd) onderschrijven.

Daarnaast moet men niet vergeten dat alle Israëlische acties uit naam van het Joodse volk worden uitgevoerd. Dus het is niet zo verwonderlijk dat slachtoffers van dat joodse geweld, de Palestijnen, haat tegen de joden ontwikkelen. 800.000 Palestijnen zijn onteigend en gedeporteerd in 1948, ook wel bekend als de Nakba. In de Holocaust industrie is hier natuurlijk geen plek voor. Lange tijd was er ook geen plek voor de erkenning van de Armeense genocide in Israël. Pas toen Erdogan ruzie begon te maken met Israël kreeg het Armeense lijden mondjesmaat toegang in de zionistische discours als genocide..

op 05 03 2013 at 23:42 schreef Maurice:

1.Je denkt weer te snel de racisme kant op. Ik bedoel met ‘van buitenaf’ dat je niet tot de beleidsbepalers hoort en net als witte ik tot het onmachtige gepeupel. Daar sluit het punkargument ook op aan. Wil je het systeem veranderen dan zal je daarvoor op een of andere manier macht moeten verwerven en het snelste manier hiervoor is je aansluiten bij een politieke partij.
2.Karaktervol juist. Om de regels van beide culturen te beheersen, en naar inspanning hier een plaats op te eisen, om een factor van betekenis te zijn. Als je echter alleen tegen de regels blijft schoppen creëer je alleen maar tegendruk en sla je uiteindelijk je eigen glazen in.
3.Zoals ik al zei: Eerst de regels beheersen, daarna overtreffen met je eigen regels.
4.Dat doen ze niet. Ze beheersen beide culturen en overstijgen op hun expertise hierdoor juist de witte man. Daarnaast zal hun beleid altijd binnen juridische grenzen moeten vallen, het wetboek dat voor zwart en wit geldt. Ik ben dan ook benieuwd waar je overmatig zelfkritiek in hun beleid ontwaart waarin het niet meer conform de realiteit is.
5.Je vergat de moord op Fortuyn te noemen als verschrikkelijke daad. Ik vergat misschien Israël te noemen al

op 05 03 2013 at 23:59 schreef Bertje:

“Daarmee kan je zelfs beweren dat ze voor een deel zelf verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van antisemitisme.”

Daar zit hem de kneep tayfun en crrkampen is het hier roerend mee eens.
hij schaart zich in het geheel niet naast de door jou genoemde wetenschappers.
Hij schaart zich naast de dommeriken die haat proberen te rechtvaardigen.
Dat de holocaust wordt gebruikt en misbruikt is mij bekend en ik vind het walgelijk.

op 06 03 2013 at 01:53 schreef Aaron:

@Tayfun
Er worden zoveel aanslagen gepleegd uit naam van Allah, de Ummah, de moslims, etc. Ben je ook net zo begripvol richting Islamhaters als dat je richting Jodenhaters bent?

op 06 03 2013 at 08:51 schreef Tayfun Balçik:

@ Maurice, waar heb jij het over? Wat voor ‘regels’ hebben de PVV, white pownews, geenstijl en de Telegraaf? Wat voor cultuur vertegenwoordigen zij? Ik zal het je zeggen: racistische regels en een naaicultuur. Aboutaleb, Keklik Yücel en Marcouch doen wat van hen verwacht wordt, stil zijn. Stil als Wilders moslims als stuk vuil behandelt, stil wanneer Asscher komt met een xenofobe participatie contract en stil wanneer Henk Kamp ons, als allochtonen, reduceert tot vergissingen uit het verleden. Fuck die regels.

@ Bertje, het antisemitisme onder moslimjongeren heeft met het Israëlisch-Palestijns conflict te maken. Zolang Israël, Amerika en de EU de Holocaust behandelen als een seculiere religie, waar geen plek is voor Palestijnse slachtoffers, dan zal dit wond uit het verleden blijven bloeden. En dat leidt onmiskenbaar tot haat. Verschrikkelijk, maar daar is men wel degelijk voor een deel zelf verantwoordelijk voor.

@ Aaron, als je begripvol in de zin van rechtvaardiging interpreteert dan heb je me verkeerd begrepen. Begrijpen waar iets vandaan komt is niet hetzelfde als excuseren.

op 06 03 2013 at 09:23 schreef Edo:

@Aaron Laten we wel wezen, antisemitisme is in alle gevallen slecht. Als echter hier een soortgelijke situatie zou zijn geweest als de Palestijnen momenteel hebben, maar dan met moslims, dan zou ik de islamhaat die we nu hebben in NL begrijpelijker vinden.
Ik kan me voorstellen dat de nuance wat moeilijker te vinden is als je uit je land wordt verjaagd.
Ik vind de islamhaat in Israel, overigens ook begrijpelijker dan van mensen die hier wonen.
Feit blijft wel dat de Palestijnen momenteel het meeste lijden onder het conflict.

op 06 03 2013 at 10:34 schreef Bertje:

Welke moslim jongeren?
Toch niet dat schorem hier uit het Westen die hier zijn opgegroeid hier hun wortels hebben en niks maar dan ook niks gemeen hebben met het onderdrukte Palestijnse volk.

op 06 03 2013 at 11:25 schreef laarmans:

Bertje

Ik heb een tijdje gewerkt in een wijkcentrum waar elke vrijdagavond koranles werd gegeven.
Na afloop sprak ik weleens met de jongens over wat ze gehoord en gelezen hadden.

Op een avond had ik het over Israel en joden.Het was niet te geloven welke agressie er los kwam.
Op mijn waarom , was het antwoord unaniem: Ömdat ze onze moslimbroeders en zusters in Palestina vermoorden en onderdrukken.

Het conflict aldaar is wel degelijk de bron voor antisemitisme onder moslimjongeren.

op 06 03 2013 at 12:49 schreef Aaron:

@Edo
Waarom zou de situatie hier moeten zijn? Israel ligt toch ook niet in NL?

op 06 03 2013 at 13:19 schreef Edo:

@Aaron
Ik bedoel dat ik het antisemitisme in het Midden-Oosten, hoewel afkeurenswaardig, begrijpelijker vind dan islamhaat in NL. Ik heb het niet over het antisemitisme in Nederland, dat vind ik niet minder achterlijk.

op 06 03 2013 at 21:04 schreef Bertje:

Laarsmans

Ik hoop dat je ongelijk hebt.
Maar goed “koranles” wie komen daar op af?
Ik vermoed jongeren met een nogal al conservatieve en starre houding, alvast geen ruim denkende moslim jongeren die hun geschiedenis kennen.

op 07 03 2013 at 00:45 schreef Banneling:

Ik begrijp die jonge moslims en Tayfun wel.
De grote steden in mijn land worden ook bezet door een vijandige cultuur die er per saldo op uit is om mijn broeders en zusters te onderwerpen. Wij hebben er ook niet om gevraagd om “bezet” te worden.

Voor heel West Europa is deze invasie een veelvoud van die in Palestina.

op 07 03 2013 at 11:10 schreef Sasha Berkman:

Banneling praat voor jezelf en niet over “wij”, laffe minkukel.

op 07 03 2013 at 16:01 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Deze jongeren gebruiken hun vrijheid van meningsuiting om bepaalde radicale ideeën naar voren te schuiven. Deze jongens zijn net zo eng als de gemiddelde PVV’er of christen. Zionisme en antisemitisme zijn onderdelen van hetzelfde probleem. Deze mensen (moslims, christenen en joden) geloven dat de Messias (Jezus) hen zal redden maar de realiteit is dat dit een eeuwig conflict is met als doel de tegenstander te doen zwichten. Grappig dat juist dit conflict het historisch verdeelde Midden-Oosten bij elkaar schijnt te drijven. Kennelijk DE nachtmerrie van het Westen. Drie keer raden wie op dit ogenblik de populairste leider in het Midden-Oosten is…

op 07 03 2013 at 16:28 schreef Edo:

Jezus christus die Elma Drayer, die Loor heeft wel erg hard moeten zoeken om 1 zinnetje ergens volledig uit de context geel te maken en dan te doen alsof je antisemitisch bent. Ik durf te wedden dat Hayo Meyer http://nl.wikipedia.org/wiki/Hajo_Meyer een stuk antisemitische ris.
Wat een ziekelijke mensen. Bizar eigenlijk. Wat een gorigheid. Leve Micha, leve Grunberg, leve Nathan Englander, Leve de Heertjes, leve Gary Shandler. Iets dergelijks moet je eigenlijk copypasten en onder elk stuk schrijven wanneer je iets schrijft over Israel. Anders ben je een antisemiet. Weet dat. Zieke vruchten als Elma Dreyer kennen geen genade.

op 07 03 2013 at 16:36 schreef Tayfun Balcik:

Het volgende citaat geeft een goede inkijk in het verhaal van ‘die jonge moslims’:
Palestine for us is not just a country on the political map. For us, Palestine is a history, identity, life texture, living, breathing; it is absolutely unique. You made me cry by remembering it. We no longer have relations with Palestinians. The Palestinian families that lived with us are scattered now. Some left and some emigrated. I always ask my father to tell me stories about it, because I can’t even find a book with these facts. I started to seek my soul and my history. I no longer know where I am. I was watching a TV show when my father was telling me how the Zionists invaded. I no longer connect with these feeling. I feel that I am in a different world. The Palestinian youth lost their way. I wont tell you that they forget their history but they made them forget it. I am searching very hard for something very difficult to find. I keep telling my friends that I am connected to things in an unusual manner, because I know that when you remove a plant from soil before it grows, it will forever remain wilted and it will never grow. They removed us from our land. Bron: Waiting for the Barbarians

op 07 03 2013 at 17:13 schreef Edo:

http://www.trouw.nl/tr/nl/6847/Elma-Drayer/article/detail/3405305/2013/03/07/Leve-de-duistere-krachten-die-internet-weet-op-te-roepen.dhtml Die citaten die ze boven haar stuk aanhaalt zijn ook helemaal niet antisemitisch. Je mag best zeggen dat antisemitisme spring levend is, je mag daar ook op reageren. Het enige citaat wat antisemitisch kan worden geïnterpreteerd is deze: ‘ En bovendien het ging er omdat je op basis van een documentaire concludeert dat er geen taboe op antisemitisme is. Dat is gelul.
‘ Dan krijg je standaard ingewreven dat je a) stigmatiseert, b) niet snapt dat die Joden er zelf om vragen: kijk maar eens wat ze in Israël uitspoken.’

Wie zijn die mensen die b doen, geef dan een voorbeeld.
Het is zo verschrikkelijk dom. Het enige citaat wat je wellicht antisemitisch zou kunnen opvatten is dat citaat over dat wellicht vroeger echt alle joden varkens waren. Het is echter zo duidelijk een parodie op de aantijgingen wanneer je de context leest.
’t is zo akelig. ’t is als iemand dieroept ‘waarom vind je mijn volk een aap,
waarom? en na dat ontkent te hebben na een tijd zegt om er van af te zijn ”omdat je je als een aap gedraagt.’ en dan voor racist wordt uitgemaakt

op 07 03 2013 at 18:44 schreef Edo:

Er is vandaag nog weer een beetje vertrouwen in de Nederlandse journalistiek geknapt. Ik ga niet meer twitteren. Het is klaar.
Je ziet mensen de zwaartekracht voor je ogen ontkennen.

op 07 03 2013 at 18:44 schreef Banneling:

Toch opmerkelijk dat die jonge moslims en hun sympathisant Tayfun Balcik er zelf geen moeite mee hebben om hele wijken van hun oorspronkelijke bevolking te ontdoen en vervolgens pogen in hun zojuist veroverde steden de islamitische mores van hun thuisland in te voeren. Dat proces kun je overigens in heel West Europa waarnemen.

Bron:verovering door immigratie

op 07 03 2013 at 19:10 schreef Edo:

@banneling
Goede bron man, zieke teringvrucht.
Ik ben er klaar mee. Donder op Banneling. Flikker een end op. Je bent een zieke geest, je bent niet lekker. Je hebt hulp nodig. Je bent een racist mocht je het nog niet doorhebben. Ga alsjeblieft een hobby zoeken die past bij je iq (die is laag durf ik te zeggen). Dat is niet erg. Ga pingpongen. Alsjeblieft.

op 07 03 2013 at 19:54 schreef Tayfun Balcik:

@ Edo, dank voor het artikel van Elma Drayer. Kan dit eigenlijk wel, wat zij doet? Ze maakt op niet misverstaanbare wijze een doelwit van Hassnae en Peter. Kunnen hier geen juridische stappen tegen genomen worden?

op 07 03 2013 at 20:24 schreef Edo:

@Tayfun
Ik weet het niet. Bart Schut doet nu trouwens ook alsof Peter Breedveld antisemiet is. Die jongen is zo dom dat het me ook niet zou verbazen als hij dat echt denkt. Max Pam, jawel hoor, retweet het, niet dat hij ook maar enige moeite heeft gedaan het te staven. De man was bevriend met Theo van Gogh, ik zal niet herhalen wat voor verschrikkelijke kutgrappen Theo van Gogh over joden heeft gemaakt maar Het is wel geestig om te zoeken naar frontaalnaakt op twitter, de mensen die het eens zijn met Elma Drayer hebben opvallend vaak blauw wit rode vlaggetjes als icoon. Ik constateer alleen maar.
(of ze noemen zich ‘politiek incorrect’ wat tegenwoordig vrij letterlijk opgevat mag worden).

op 07 03 2013 at 22:53 schreef Maarten:

Het lijkt de fucking jaren 30 wel.

op 08 03 2013 at 00:02 schreef cugel:

Jammer als FN stopt. Toch 1 van de betere blogs in Nederland. (en 1 van de twee blogs die ik wel eens financieel heb gesteund)

op 08 03 2013 at 01:12 schreef Don Quichotte:

@Max 02.03. 18.54

Klaarblijkelijk was het commentaar van mij te moeilijk voor je. Jammer voor je. Ik praat over een globale,landelijk heersende moraal, zeden en gewoontes, dan moet je niet gaan lopen muggenziften.

op 08 03 2013 at 02:46 schreef Boromeo:

Als de beschuldigende term “antisemitisch” opklinkt uit kringen van GeenStijl, gefinancierd door het TMG concern, denk ik altijd meteen aan de jaren 40-45, waarin dezelfde Telegraaf braaf alle Duitse maatregelen tegen de joden publiceerde en ook nog goedkeurde. Natuurlijk een heel onverdachte bron en beslist niet antisemitisch.!
Peter en Hasnae, trek het je niet aan. Huilende wolven zijn eigenlijk laffe beesten die in kuddes aanvallen.. Op de echt fascistische manier probeert de Roze Khmer jullie met alle middelen uit te schakelen. Zo werkt dat bij rechtse, zich op de een of andere manier bedreigd voelende domoren. Het bewijst dat jullie gevreesd worden om je weerbaarheid en intelligente stellingnames. Gelukkig zijn jullie niet alleen.

op 08 03 2013 at 06:19 schreef YOAG:

@ Maarten

Dat is het in principe ook. Het is een soort sinus, die parabolen maakt met eveneens sinus-vormige, tegenstellige ontwikkelingen. Socio-mechanische/maatschappelijke/culturele ontwikkelingen, bedoel ik.

op 08 03 2013 at 11:14 schreef cRR Kampen:

op 05 03 2013 at 21:21 schreef Tayfun Balcik:

“@ Bertje, dan schaart cRR zich naast al die dappere ‘schoften’ als Norman Finkelstein, Noam Chomsky, Edward Said e.a. waardevolle wetenschappers die het het bestaan van de ‘Holocaust industry’ (ook wel ‘shoah business’ genoemd) onderschrijven.”

Exact.
En het tragische is dat Israel daarmee suïcidaal bezig is, zeker sinds de militaire theocratie systematisch al z’n vrienden van zich vervreemdt. Het sektenstaatje, dat inmiddels een vijfde van z’n bnp aan oorlogstuig uitgeeft, drijft nu alleen nog op de Amerikaanse jaarlijkse miljardenhulp – en daar gaan nu ook vanzelf gaatjes in vallen.

op 08 03 2013 at 18:23 schreef hallo:

Wat jammer dat Elma Drayer en Max Pam en hun trawanten zo slecht geïnformeerd zijn.
Ze zullen er spijt van krijgen dat ze nu zo kritiekloos achter Loor aan lopen. Dat is ontzettend contraproductief.

Ze kunnen het goedmaken:

Hopelijk heeft Theodoor Holman een keer het lef om Peter Breedveld of Hassnae uit te nodigen voor OBA-live.

op 08 03 2013 at 20:21 schreef hallo:

http://hassnaebouazza.nl/antisemitisme.html

Hassnae heeft het helder en duidelijk uitgelegd.
Het zou Elma Drayer sieren op haar eerdere uitlatingen terug te komen.

op 08 03 2013 at 22:51 schreef Asmodee:

Zucht.

Zij die hun identiteit voornamelijk ontlenen aan een select, verzonnen clubje (Turken, Joden, Molukkers, EO’rs, Hells Angels, nazi’s, Nederlanders, homoseksuelen, hooligans, etc.) stellen eigenlijk niets voor. Zwakkelingen die zichzelf ‘crowdsourcen’, surfen op de golven van de gedeelde waan, de collectieve psychose.

Antisemieten geloven in het fabeltje van het Joodse ras, genadeloos gefopt door degenen die zich Joden wanen. Samen zwelgend in een collectieve, racistische leugen. Beide groepen zielig en hunkerend naar bevestiging, houvast bij gebrek aan werkelijkheid.

Losers?

De patiënten lijken aan de winnende hand.

Max Pam was bevriend met Van Gogh, maar distantieerde zich van de ‘kutgrappen’ die Theo maakte over Leon de Winter. Theo zwaaide met de botte bijl, maar was uiterst scherp over de schijnheilige ‘Shoah industry’.

Hij rook de stront en benoemde het. Sindsdien is hij een ‘eeuwige antisemiet’, en later degene die elke moslim een ‘geitenneuker’ noemt. Edo heeft hem niet begrepen, hij probeert lamlendig het gereutel van Pam in diskrediet te brengen door te verwijzen naar hun vriendschap.

Zwak?

Onmacht. Net als Elma. Wentelen in de waan.

op 09 03 2013 at 09:05 schreef Lucas:

Iedere mof die de pest heeft aan Markus Wolf is een antisemiet. Berlijn is en blijft de hoofdstad van de enige volksdemocratie in Europa.

op 09 03 2013 at 10:02 schreef Tayfun Balcik:

Gisteren was ik te gast bij De Halve Maan, de strijd tegen de smerige discussie over antisemitisme gaat door..

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1330584

op 09 03 2013 at 15:02 schreef Elma Drayer vs. Peter Breedveld | Sargasso:

[…] dat Peter Breedveld een antisemiet is. Wellicht wilde ze hem de oren wassen omdat hij haar had aangevallen (in een stuk waarin hij overigens laat zien hoe vaak hij zich tegen antisemitisme heeft […]

op 13 03 2013 at 00:04 schreef Maurice:

Interessant TV optreden, Tayfun. Jouw antwoord op de vraag of je veel antisemitisme om je heen hoort: ‘Jood is een scheldwoord’.
Toch heb je het over ‘sommige mensen, die geen onderwijs genoten hebben, die antisemitisch zijn’. Het woord ‘sommigen’ impliceert een minderheid. Jood als gangbaar scheldwoord impliceert juist veelvuldig gebruik. Waarom gebruik je het woord ‘sommigen’ ipv ‘velen’?

op 13 03 2013 at 09:54 schreef Tayfun Balcik:

Jood is een scheldwoord bij die sommigen. Het is bij die sommigen gangbaar. Zeker niet bij iedereen. Dat er veel van die ‘sommige mensen’ zijn in allochtone kringen zijn heeft te maken met het feit dat er veel allochtonen zijn die geen onderwijs hebben genoten en in gesegregeerde toestand in de kontgat van Nederland leven. Natuurlijk stinkt het daar.

op 13 03 2013 at 22:01 schreef Maurice:

Je geeft zelf al aan dat er ‘veel van sommige mensen’ zijn, gewoon veel mensen dus. Hier op 17.12 wordt dit ook geschetst: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1326904
Wanneer je verder het programma bekijkt, merk je dat de jongeren best kennis hebben over de hoofdlijnen van WWII. Grote kans dat dat al van onderwijs afkomstig is. Toch zijn ze alsnog deze radicale mening toegedaan. Het is dus een probleem dat lang niet altijd voortkomt uit simpelweg ontwetendheid. Onderwijs is dus lang niet voldoende. Het beeld is heel sterk dat het erg populair is, juist om als moslim de joden te haten. Joden dragen zelfs in Nederland ook geen keppeltje in het openbaar: waarom denk je dat dat zo is?

op 14 03 2013 at 07:27 schreef Tayfun Balcik:

Ik geef ook aan waarom er veel van die sommige mensen zijn, namelijk omdat moslims disproportioneel zijn vertegenwoordigd in de onderklasse. Maar het heeft ook te maken met het Palestijns-Israëlische conflict waar Israël sinds 1948 misdaden tegen de menselijkheid uitvoert uit naam van het Joodse volk. Dat roept Jodenhaat op, verschrikkelijk, maar wel degelijk iets waar Israël en Nederland (als goede vriend van de staat Israël) voor een deel zelf verantwoordelijk voor zijn.

op 14 03 2013 at 12:47 schreef Maurice:

Je redeneert alsof iemands eigen economische status (microniveau), voor het grootste deel iemand’s kijk op de wereld (macroniveau) afdwingt. Deze 2 niveaus op 1 lijn zetten, terwijl men weet dat er ook veel joden tegen het beleid van Israel zijn en bewust er niet wonen, is een slachtofferrol aannemen en kiezen voor racistische haat.
De Jodenhaat komt eerder door druk uit de gemeenschap. Het bericht dat de in Nederland verblijvende jongerenwerker in die uitzending nu moet onderduiken ivm bedreigingen geeft dit duidelijk aan: puur om zijn impopulaire mening, want hij beledigt niemand en probeert alleen begrip te kweken. De Jodenhaat wordt dus gecultiveerd.

op 14 03 2013 at 14:36 schreef Tayfun Balcik:

Karl Marx zei dan ook ‘het maatschappelijke zijn bepaalt het bewustzijn’.

Jodenhaat kan door bewuste aanwakkering ontstaan, maar dat maakt het feit dat de mensenrechtenschendingen van de Israëlische staat – oftewel de ‘Joodse staat’ zoals zionisten Israël betitelen – Jodenhaat oproept niet ongedaan. Analoog aan dit argument: het feit dat Turkije mensenrechtenschendingen, misdaden tegen de menselijkheid, genocides etc niet erkent leidt tot Turkenhaat onder sommige leden de Armeense of Koerdische gemeenschap. Het is zo simpel. Je moet de omstandigheden die leiden tot haat oplossen. Anders is het geforceerd lezen van Anne Frank slechts naïeve gevolgenbestrijding.

op 14 03 2013 at 19:25 schreef Maurice:

Dat het beleid van Israël (de regering) en zionistenhaat (de Israëliërs) een direct logisch verband houdt, is al discutabel, maar de haat richting alle Joden valt duidelijk buiten de context, maar daar citeert die roodharige jongen wel Hitler voor.
De omstandigheden oplossen, (de oplossing die vanuit de moslimlanden klinkt) wat tot de buitensporige Jodenhaat zouden leiden, is simpelweg niet mogelijk. Ik adviseer dit onderbouwde stuk na te lezen om te weten dat de diepgewortelde Jodenhaat al sinds mensenheugenis bestaat, en niet pas sinds de nazi’s of sinds Israël werd gesticht. Wel gaf het een excuus om de al heersende volkerenhaat te ‘rechtvaardigen’. http://www.mediafire.com/view/?xctdw783i5hmyg3
Het oplossen van de huidige omstandigheden die tot de alom heersende Jodenhaat zouden leiden, geeft een valse belofte en is als uitgangspunt een misvatting. De enige manier om de haat te laten verdwijnen, is wanneer de haters allereerst zelfkritisch zijn en dus zelf ervoor kiezen om op te houden met haten. Niet om de verantwoordelijkheid daarvoor bij externe factoren te leggen.

op 14 03 2013 at 20:50 schreef Tayfun Balcik:

De omstandigheden oplossen is VN-resolutie 242 uitvoeren. Israël weigert sinds 1967 dat te doen. Ik adviseer om de volgende boeken te lezen:

Norman Finkelstein – Holocaust industry
Noam Chomsky en Ilan Pappe – Gaza in Crisis
Ilan Pappe – The ethnic cleansing of Palestine (boek dat ik liet zien bij De Halve Maan)
Edward Said – Culture and Imperialism
Edward Said – Orientalism
Edward Said – Out of Place
Edward Said – Culture and Resistance
Robert Fisk – The Great War for Civilisation

Als je geen verband ziet tussen Jodenhaat en de daden van Israël dan ben je blind.

op 15 03 2013 at 00:36 schreef Maurice:

Ik probeer dieper te graven dan simpelweg het Palestina conflict als aanleiding voor Jodenhaat te stellen. Het is een rechtvaardiging voor een diepere haat.
Jodenhaat bestond er lang tevoor zoals mijn bron onderbouwt en zal dus ook na het conflict niet verdwijnen. Het is naief te denken dat daarmee eeuwenlange Jodenhaat zal verdwijnen.
Dat er ‘geflirt wordt’ met Hitler hieromtrent, over alle Joden en niet louter over de Zionisten, laat staan over de machthebbers van Israël, onderstreept dit ook.

Echter, men is geen onmachtige slaaf van wat de cultuur aan sociale druk voor opvoert. Elk individu kan kiezen om te haten of om het te laten. De verantwoordelijkheid ligt bij het individu.

Die VN resolutie klinkt mooi, maar ik zie alweer dat deze bewust multi-interpretabel is opgesteld, daardoor onuitvoerbaar en dus waardeloos is. Vrede ben ik hoe dan ook voor.

Bedankt voor de tips, mijn link heb je iig al binnen 20 minuten al uitgelezen ;) Elk gemaakt statement hierin heeft een bronvermelding en is dus onderbouwd. Het is zeker een eye-opener om te lezen. Essentieel om Jodenhaat te begrijpen.
Ik zal de door jou genoemde schrijvers iig googlen om te kijken wat hun invalshoeken zijn.

op 15 03 2013 at 08:10 schreef Tayfun Balcik:

Verklaren waar haat vandaan komt is niet hetzelfde als haat excuseren. Ik weet dat Jodenhaat al eerder bestond. Het begon ongeveer in het 0. Maar dat is Europees antisemitisme, dat moet je niet verwarren met het overwegende politieke antisemitisme van sommige moslimjongeren. Hoewel er in ‘de’ islamitische theologie (zoals dat ook kan in de joodse of christelijke theologie kan) genoeg passages gevonden kunnen worden die haat aanwakkeren, zijn er daarnaast ook genoeg bronnen binnen ‘de’ islam die precies het tegendeel bewijzen, namelijk dat je anderen moet liefhebben. Het idee dat moslims vanwege hun geloof joden of christen haten is simplistisch en essentialistisch. ‘De’ moslim bestaat niet.

op 16 03 2013 at 18:42 schreef Maurice:

1. Mijn bron verwijst niet naar een Europese maar naar een Egyptische oorsprong. Daarnaast, dat door Hitler de focus op Europa kwam sluit natuurlijk geen Arabisch antisemitisme uit. Ik verwijs hiervoor ook naar: http://nl.wikipedia.org/wiki/Amin_al-Hoesseini
2. zoals bij wel meer geloven gaat het liefhebben met name om gelijkgestemden en is dat een ondergeschikt onderdeel van de theologie. Geloofsverplichtingen gaan voor. Recent voorbeeld: het welzijn van het kind is ondergeschikt aan de principes van het geloof: http://www.nu.nl/binnenland/3370095/lesbisch-stel-en-turks-pleegkind-ondergedoken.html. Het kind zelf wordt niets gevraagd.
Verwijzen naar de resolutie is een poging tot een pragmatische oplossing, echter, dat is niet de algemene consensus: ALLE Joden dood + Israël van de kaart vegen. Het gaat niet om een vreedzame oplossing, zelfs niet om ‘slechts’ Zionistenhaat (zie 1e link).
3. Het is jammer dat het overgrote deel van de dan semitisch denkende moslimjongeren zich niet manifesteert, niet naar de media toe en niet naar die sommige antisemitische moslimjongeren toe. De enkeling die er wel voor uitkomt wordt dermate bedreigd dat deze mag onderduiken, zoals Mehmet Şahin.

op 17 03 2013 at 01:54 schreef Tayfun Balcik:

1. Sorry, maar het waren toch echt de Duitsers die de Holocaust hebben gepleegd. Maar het zijn de Palestijnen die daarvoor moeten boeten, voor meer dan 60 jaar nu.
2. Je moet je eigen wraakfantasieën niet op andere groepen projecteren. Die Turkse ophef is een sociaal protest met verschillende lagen. Allochtonen hebben ook het recht onderbuikgevoelens te uiten.
3. Nederland oogst wat het gezaaid heeft.Het is jammer dat Nederland de minderheden nooit een volwaardige plaats in de maatschappij heeft gegeven. Als je segregatie geen probleem vindt, als je Wilders niet berecht, dan is het een beetje dubbel om nu zo verontwaardigd te zijn.

op 24 03 2013 at 01:17 schreef Van Blijswijk:

Tayfun, wat ben jij een hardnekkig figuur zeg !
Ondanks je intelligentie blijf je maar doordraven in je anti-joodse optiek (kan daar bij Peter niks van vinden, sterkte in al de onzin die daarover gerept wordt !).
Volgens mij denk je diep in je hart zelfs dat de Holocaust veroorzaakt werd door het nederzettingen beleid van Israël.
Mensen die succesvol integreren in Nederland zet je weg als “Huisnegers” en”Karakterloze Hielenlikkers” die buigen voor de “Witte Man” ? Theo van G. als martelaar, zeker voor het inkrimpen van het Ottomaanse rijk !?
Het is voor mij als autochtoon moeilijk te verkroppen dat er inmiddels misschien wel bijna een miljoen mensen met jouw (emotionele) gedachtegoed rondlopen in Nederland. Lieg nou niet, zeg s.v.p. geen “sommigen”…
Wilders is m.i. geen racist (i.t.t. jou), behoort ook niet opgesloten te worden maar mensen zoals jij spelen hem wel in de kaart, krijgt ie nota bene nog gelijk ook !
Als je hier niet kunt aarden ga dan s.v.p. vrijwilligerswerk verrichten in het Midden – Oosten maar laat hier lekker de boel de boel en onschuldige mensen met rust.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS