Home » Archief » Klaas Dijkhoff is alleen maar de beul


[03.11.2018]

Klaas Dijkhoff is alleen maar de beul

Peter Breedveld


Illustratie: Toshio Saeki

Al moet je de hulp inroepen van Jan Roos of Wierd Duk; die vierhonderd kinderen die onze regering wil ’terugsturen’ naar landen waar ze nog nooit zijn geweest, moeten blijven. Dus goed van Tim Hofman dat hij in één dag honderdduizend handtekeningen heeft verzameld om die verdomde Kinderpardonregeling weer op de agenda te krijgen, al is-ie een ongemanierde eikel.

However, ik hou van een eerlijk gevecht, en de manier waarop VVD-leider Klaas Dijkhoff door Hofman en BNN wordt geframed vind ik geweldig vies. Heel Nederland valt over Dijkhoff heen omdat hij in Hofmans documentaire over het Kinderpardon “Ja, dus?” zei als reactie op een negenjarig jochie van Irakese afkomst, Nemr, die zei dat hij bang was om dood te gaan als hij naar Irak moet (op de 34e seconde na de 43e minuut).

Kom op, iedereen die onbevooroordeeld kijkt, ziet toch meteen dat Dijkhoff zich hier genaaid voelt door Hofman en tegen hém praat, en niet tegen die jongen, als hij “ja, dus?” zegt?

Emotionele chantage

En Dijkhoff voelt zich terécht genaaid. Wat Hofman doet, met een innemend kereltje door het parlementsgebouw lopen om hen te confronteren met de concrete gevolgen van hun beleid, is emotionele chantage.

Niet dat ik medelijden met Dijkhoff heb. Hij is een amorele zak poep met zijn racistische plannen en zijn lompe gehits tegen moslims, vluchtelingen en allochtonen, maar hij zit daar met een kiezersmandaat van heb ik jou daar op zak het beleid uit te voeren dat de kiezer wil. Grenzen dicht, bruinen eruit en hihahoha kijk nou een dobberneger, dat is wat de kiezer wilde. Een Nederlandse jongen naar een gevaarlijk land sturen dat mede door toedoen van Nederland totaal is gedestabiliseerd, dat is het gevolg van al dat gedweep met Wilders en Baudet, het gehits tegen vluchtelingen van Wierd Duk en Jeroen Wollaars en van EenVandaag en Nieuwsuur, de normalisering van GeenStijl-achtige media, de disneyficering van racisten die vluchtelingen in tienen willen hakken.

Nog pas onlangs promoveerde een jurist die in haar proefschrift aantoont dat de zogenaamde grensdoden, al die duizenden vluchtelingen die in de Middellandse Zee verdrinken, worden veroorzaakt door Europees beleid dat is gebaseerd op de misleidende berichtgeving in de media.

Boze burger

Ik kan het blijven zeggen en zal dat ook doen: het begint altijd met gehits in de media, die sinds de moord op Pim Fortuyn totaal geobsedeerd zijn door de Boze Burger, zo wordt draagvlak gecreëerd voor het racistische beleid van racistische politici. Tel daarbij op een totaal gebrek aan historisch besef (zoals iemand op Twitter tegen me zei: “We are here because you were there“, wat een perfecte samenvatting is) en je weet waar die volstrekte meedogenloosheid ten aanzien van iedereen met zwart haar vandaan komt. “Ze moeten hun eigen problemen oplossen“, godverdomme. Hun eigen problemen, die wij veroorzaakt hebben.

Dijkhoff is alleen maar de beul. Jullie beul.

Eerst op partijen stemmen die beloven minder, minder, minder Dobbernegers te gaan regelen en dan met een kind aan de hand gaan huilen bij de politici die minder Dobbernegers regelen. Ik vind het nogal gratuit.

Tegelijkertijd spreekt het me ook wel weer aan, moet ik zeggen. Hoffman zou in zijn volgende documentaire eigenlijk met het lijk van een verdronken vluchteling moeten gaan leuren, als een spook in een Japans horrorverhaal, of de Ghost of Christmas Past, natuurlijk, daders opjagen door ze te confronteren met de concrete gevolgen van hun verschrikkelijke daden.

Aanzuigende werking

Maar ga dan bij VVD-stemmers langs, en bij de aanhang van Baudet en Wilders. Bij Eva Jinek, die zo gezellig poseert met haar held Wilders, na dat vertederende interview over zijn poezen. Ga met foto’s van verdronken vluchtelingen bij de redactie van de Volkskrant langs. Luister er het Winterdiner van Wierd Duk mee op.

Dijkhoff is een slecht mens, met zijn filmpje, waarin hij de schuld van Nemrs situatie bij zijn ouders legt, die onzin weer herhaalt over de “aanzuigende werking”, hypocriet zeikt over “karikaturen” en zichzelf op het schild tilt door te onthullen dat hij als staatsecretaris 260 uitgewezen gezinnen alsnog een verblijfsvergunning heeft gegeven. Nou, heel ruimhartig van je, pik. De roverhoofdman die zijn slachtoffer een appeltje toewerpt uit de buit waarvan hij hem zojuist heeft beroofd. “Vijftig kilometer tot de volgende oase, als je zuinig bent op dat appeltje, haal je het wel.”

Maar Dijkhoff is wel de enige die eerlijk is in dat filmpje. Hij kijkt Nemr steeds recht aan als hij hem duidelijk maakt dat het hem geen zak kan schelen wat Nemr overkomt. Lodewijk Asscher zie je naar Nemr kijken alsof hij inderdaad de Ghost of Christmas Past is, zijn past, en vervolgens helemaal van hem wegdraaien. CDA-leider Buma liegt het kind gewoon keihard voor. Het is de rechter die beslist? Nee, farizeeër, jij beslist. De rechter toetst alleen maar aan de wet.

Laagste lasten

Al die mensen die zo verontwaardigd zijn moeten straks in het stemhokje maar boter bij de vis leveren. Laten zien dat je in orde bent is niet zo moeilijk. Maar ik durf te wedden dat je straks toch gewoon weer gaat voor de laagste lasten.

Maar bewijs mijn ongelijk, alsjeblieft. Voor één keer.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 03.11.2018 @ 11:39

[Home]
 

1 Reactie

op 03 11 2018 at 11:41 schreef Peter:

Commentaar? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS