Home » Archief » Kameradschaft


[12.04.2018]

Kameradschaft

Peter Breedveld


Illustratie: Howard Chandler Christy.

Rutger Bregman van De Correspondent zat zo es te prakkezeren en toen dacht hij opeens: “Maar wacht eens even, we denken nou wel dat de PVV en Thierry Baudet en GeenStijl en Theodor Holman, die zich verwant voelt met Anders Breivik, en Breivik zelf en al die andere types die Marokkanen willen doodschieten en moslims willen vergassen, dat die net zo slecht zijn als Sauron uit The Lord of the Rings, maar is dat wel zo???

En daar kreeg-tie me toch opeens een ingeving in ene! Die mensen die moslims willen vergassen, en die juichen als er weer een paar honderd vluchtelingen verdrinken in de Middellandse Zee, en die tachtig kinderen doodschieten omdat dat wandelende baarmoeders zijn, die gaat het natuurlijk óók om een betere wereld! Die hebben alleen het beste maar met ons voor! Die denken heus niet bij zichzelf: “Ooo, ik wil moslims vergassen, wat lekker slecht van me!” Waarna hun holle lach door het sinistere kasteel galmt dat op een hoge kale rots staat, en net op hetzelfde moment de donkere hemel door de bliksem wordt verlicht, terwijl de regen met bakken tegelijk naar beneden komt.

Gezicht openkrabben

En daar heeft Bregman me toen een lap tekst over geschreven waarbij vergeleken Ulysses voelt als wanneer Özcan Akyol het Boekenweekgeschenk zou schrijven. Dat je denkt, ja, ik begreep je punt in de eerste alinea al, en dat-ie het dan nog een keer gaat uitleggen en nog een keer en nóg een voorbeeld, net zolang tot je uit pure ellende je gezicht zit open te krabben.

Wij denken dat wij goed zijn door ons uit te spreken tegen racisme en fascisme en homohaat, schrijft Bregman, maar dat denken zij óók, dat ze het goede doen! Wilders is ervan overtuigd dat Europa beter wordt als je alle moslims maar deporteert, Baudet gelooft echt dat we beter af zijn zonder moderne kunst en zwart en bruin gespuis. ZE MAKEN ZICH ALLEEN MAAR ZORGEN OM DE TOEKOMST VAN HET LAND!

De Nazi’s, die deden het heus niet voor het Duizendjarige Rijk, legt Bregman uit. Die deden het voor hun kameraden, dat was pure goedheid daar aan het front. Daar is zelfs onderzoek naar gedaan (Bregman heeft dat natuurlijk uit een boek): Kameradschaft, dát was wat de Nazi’s dreef.

Potje voetballen

Boekenwurm Bregman heeft blijkbaar nog nooit, zoals wij, onwetende massamediazombies, een oorlogsfilm gezien. Hij denkt echt dat we niet weten wat oorlogsromantiek is. Dat we dat verhaal niet kennen van die Franse en Duitse soldaten, die in de Eerste Wereldoorlog tussen het schieten en elkaar met gifgas bestoken door tijdens kerst een potje met elkaar gingen voetballen, om daarna elkaar weer op verschrikkelijke manieren te vermoorden, “to save a slogan“, zong David Bowie, maar dat had-ie dus mis. Het was Kameradschaft. Of camaraderie, natuurlijk.

Bregman maakt het zich makkelijk. Hij legt niet uit of het misschien ook uit Kameradschaft was dat Duitse vrouwen en mannen miljoenen Joden naar de gaskamers leidden, na ze als beesten uit hun huizen te hebben gesleept, in veewagons te hebben vervoerd en te hebben ontmenselijkt, gemarteld, uitgehongerd, blootgesteld aan onvoorstelbare beproevingen. Hij vertelt ons niet of Morris Janowitz ook de motivatie heeft blootgelegd van de Amerikaanse soldaten die betrokken waren bij het bloedbad van Mai Lai. Of het bloedbad van Nanking misschien ook een gevalletje Kameradschaft was, of yujou dan, in dit geval.

Anders Breivik

En dichter bij huis: wie waren de kameraden van Anders Breivik precies? Die mannen die een brandbom naar een moskee gooiden in Enschede, was dát Kameradschaft? Gelooft Bregman echt dat het eigenlijk niet uitmaakt of je “Min-der! Min-der! Min-der!” in een bierkelder staat te schreeuwen of meeloopt met een demonstratie tegen racisme in de Amsterdamse gemeenteraad?

Bregman is, net als de rest van de nog altijd spierwitte redactie van De Correspondent, vreselijk neerbuigend en arrogant. Hij legt het wel even uit, hij deelt zijn boekenkennis wel even met ons en kom, voor ons spant hij zich extra in en geeft hij zijn college in een taal die ook wij kunnen begrijpen.

Maar qua filosofische diepgang blijft hij ergens net ter hoogte van Bert Brussen steken, die ook eens uitlegde dat we nu wel streng kunnen oordelen dat het not done is om Joden te vergassen, want lekker makkelijk achteraf praten, maar dat was voor die SS’ers natuurlijk nog helemaal geen gesneden koek natuurlijk. Die SS’ers waren er óók van overtuigd dat ze bijdroegen aan een betere wereld.

“Goed of fout ligt niet vast”, zeggen Brussen en Bregman. “Daar kun je heul lang over discussiëren”.

Levende baby

Ja, en terwijl jullie een pijpje opsteken wordt er ergens ver weg of dichtbij weer een genocidetje gepleegd, uit pure kameraadschappelijkheid natuurlijk. Ja, ja, schokkend en confronterend hè, dat er zelfs pure goedheid schuilt in iemand die een levende baby op het vuur gooit.

White privilege, ik kan u vertellen, lieve lezers, dat het een ongekende luxe is. Beetje lui achterover zitten, de zelfvoldaanheid druipend van je gezicht, en anderen vertellen dat ze zich niet zo druk moeten maken om uitsluiting en discriminatie op de arbeidsmarkt, of de zoveelste zwarte die wordt doodgeschoten door de politie. De klassenstrijd, baby, daar gaat het om. En zo’n politieman doet het ook alleen maar to serve and to protect.

Ze worden steeds militanter, de Ewald Engelens en Rutger Bregmans die ons inpeperen dat het niet verkeerd is om te hitsen tegen moslims, zwarten en bruinen te onmenselijken en de slavernij en het kolonialisme te verheerlijken, maar juist om te zeggen dat een racist een racist is, en een fascist een fascist. Nazi’s waren geen Nazi’s maar kameraden. Doodgoeie jongens wier ouders hen naar het front stuurden omdat ze zich óók zorgen maakten om hun toekomst, net als de Joden die in veewagons naar vernietigingskampen werden gestuurd.

Morele lafheid

Dat je morele lafheid zo extreem is dat je vervalt in dit soort absurde redenaties, daarbij net doet alsof niet iedere schlemiel weet dat het weinig uitmaakt of je voor het Arische ras vecht of voor democratie en vrijheid, dat het erom gaat jou en je kameraden levend uit deze hel te krijgen als er van alle kanten op je geschoten wordt; alles om maar niet te hoeven kiezen, om pijprokend langs de zijlijn te kunnen blijven staan, het getuigt van precies die krankzinnige intellectuele en morele leegheid die het Westen ertoe bracht Hitler net zolang zijn gang te doen gaan tot het te laat was.

Zelden is het verschil tussen Goed en Kwaad zo duidelijk als nu op dit moment. Je hebt de mensen die bevolkingsgroepen willen blijven onderdrukken en je hebt mensen die daar tegen zijn.

En als jij dan niet weet welke keuze je moet maken, sta je aan de kant van het Kwaad.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 12.04.2018 @ 08:12

[Home]
 

1 Reactie

op 12 04 2018 at 08:23 schreef Peter:

De postmoderne, relativistische intellectuele lafbek uithangen (mij gelijk geven mag natuurlijk ook)? Leesfrontaalnaakt@gmail.com

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS