Home » Archief » Katoen plukken


[11.07.2014]

Katoen plukken

Peter Breedveld

nat29

Als blanke Nederlanders iets doen en daarvoor worden geprezen, opgehemeld als vernieuwers, verfrissers, als erfgenamen van Spinoza enzovoort, terwijl etnische Nederlanders voor precies dezelfde vernieuwende, verfrissende spinozistische acties worden verketterd en uitgekotst, hoe heet dat dan?

Racisme, dat is de naam van het beest. Ik kan er niks anders van maken.

Instinctief racisme

De laatste tijd is het begrip ‘institutioneel racisme’ erg in, dat betekent dat het racisme in de loop der eeuwen zo ingesleten is, dat etnische minderheden automatisch worden uitgesloten, zelfs zonder dat er sprake is van opzettelijk of bewust racisme. Ik wil het hier hebben over instinctief racisme, waarbij mensen als door een adder gebeten reageren als een bruine of zwarte iets doet, terwijl ze wegkijken of juichen als een blanke precies hetzelfde doet.

We zagen van de week twee treffende bewijzen. Het eerste is de zaak Jamal Nouhi, het Bredase PvdA-raadslid dat gisteren uit zijn fractie werd gezet vanwege zijn homofobe uitspraken. Wij van Frontaal Naakt hebben totaal geen medelijden met Nouhi, want homofobie, daar moeten we niks van hebben.

Individuele rechten

Maar de reacties op Nouhi waren gisteren wel ongekend fel, en dan vooral uit de hoek die wegloopt met websites als GeenStijl en The Post Online. Kijk die Annabel Nanninga weer tekeer gaan dan. Die horen we nou nooit als GeenStijl-hoofdredacteur Marck Burema een homo uitscheldt voor ‘smerige kutnicht‘, waarna zijn lezers even lekker losgaan over anale seks, smerige nichtenstreken en dat er dus wel degelijk iets mis is met homoseksuelen.

Zegt niemand wat van. Integendeel, de betreffende homo, Erwin Olaf, krijgt de schurkenrol toebedeeld want hij deed niet gewoon gezellig mee toen Tom Staal hem vernederde door hem te dwingen met een vrouw te zoenen. Allemaal in dienst van de strijd voor individuele rechten, volgens dagblad Trouw.

Nederland is oké met homofobie

Bert Brussen dan, van The Post Online, die gisteren ook opeens een fel voorvechter van de homorechten bleek te zijn. Verwierf vorig jaar landelijke bekendheid met zijn beleden homohaat. Is auteur van pareltjes als ‘hebben ze een negerpik in je hol gedouwd‘, een uitspraak die trouwens pas voor nationale ophef zorgde toen die letterlijk aangehaald werd door een ‘Kutturk’. Dat zeg ik: blanke zegt ‘negerpik’: niks aan ’t handje. ‘Kutturk’ zegt ‘negerpik’: media buitelen over elkaar heen om dit moslimgevaar te duiden.

Waar was de verontwaardiging over Burema en Brussen? Er was geen verontwaardiging. Waarom is er dan nu wel zoveel verontwaardiging over Jamal Nouhi? Het kan onmogelijk zijn homofobie zijn, want Nederland is oké met homofobie. Dat is erfgoed van Spinoza, verfrissend, vernieuwend, ‘film noir‘.

Multicultureel paradijs

Nee, ik zie maar één verschil tussen de homofobe Nouhi en de homofobe Brussen en Burema en dat is etniciteit. Nouhi is Marokkaan en dát is de steen des aanstoots voor mijn landgenoten. De ene homofoob is de andere niet, blijkt maar weer.

Tweede voorbeeld, een Amsterdamse rel rond de zwarte Amerikaanse Nederlander Chad Bilyeu. Bilyeu beheert deze week het Twitter-account @Ikben020, van de Amsterdamse zender AT5, die daar elke week een andere Amsterdammer op zet. De gast-tweeps twitteren dan meestal over terrasjes en roséetjes maar Bilyeu is wat kritischer en hij is ook niet van de kousevoetjes. Hij liet weinig over van het idyllische beeld van het multiculturele paradijs dat Amsterdammers zo graag van hun stad promoten. Wat AT5 moet hebben geweten, want op zijn eigen Twitteraccount spaart Bilyeu de roede evenmin.

Negers geen toetsenbord geven

Hij zat net een paar uur op dat account en toen waren al heel wat witte Amsterdammers geschoffeerd. Die reageerden in stijl: Bilyeu moest katoen gaan plukken en was het bewijs dat je negers geen toetsenbord moet geven en zo kreeg Bilyeu heel wat racistische bagger over zich heen. Maar Bilyeu ging niet janken, hij diende zijn belagers gewoon van repliek.

U raadt nooit wie er toen gingen klagen! Nou ja, u hebt het allang geraden, natuurlijk, want het gaat werkelijk altijd hetzelfde. Bert ‘negerpik’ Brussen en Annabel ‘dobbernegers’ Nanninga klaagden (Brussen bij de baas, uiteraard) dat Bilyeu niet beschaafd was.

Slippendragers van de Roze Khmer

En ze waren de enigen niet. De hele club die de afgelopen maanden meedeed met het belasteren, besmeuren en bedreigen van Jelmer Siljee was aanwezig om jammerend kond te doen van zijn gekwetstheid. Ik heb ook heel wat slippendragers van de Roze Khmer gezien, de vrijemeningsuitingsstrijder Alex Ringeling alias Bas Taart bijvoorbeeld, die al die grofheid van Bilyeu amechtig afkeurden. Allemaal types die vierkant achter Nanninga staan als ze verdrinkende vluchtelingen uitscheldt voor dobbernegers, mensen tyfus achter de oogballen wenst en schrijft dat moslims niet dezelfde rechten hebben als andere mensen.

Opvallend is dat Bilyeu veel steun krijgt van allochtonen. Die vinden het blijkbaar wel grappig, hoe hij de witte supremacisten op hun nummer zet. Ik heb weleens gepleit voor een zwarte tegenhanger van GeenStijl; Bilyeu is een zwarte eenmans-GeenStijl. Net zo tendentieus, nodeloos kwetsend en wat was dat andere ook alweer.

Plaats kennen

Maar ja, teveel melanine hè. En daar houdt de blanke meester niet van, van uppity allochtonen. Nanninga mag grof zijn en kwetsen, Burema mag grof zijn en kwetsen, gisteren kreeg godverdomme Robert van den Engel morele steun toen hij, kennelijk op aanraden van zijn advocaat, met veel pathos aankondigde te stoppen met Twitter.

Kijk dan toch, steun voor een psychopaat die opriep Hassnae te verkrachten en mij dood te schieten. Hier, deze imbeciel geeft mij zelfs de schuld dat-ie het voortaan zonder de wijze inzichten van Van den Engel moet doen.

Een zwarte moet zijn plaats kennen. Een zwarte moet gewoon gezellig meedoen. Een zwarte mag niet wat een blanke overduidelijk wel mag. Waar een blanke voor wordt geprezen.

Welkom in fucking Ku KluxLand.

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, nou maandelijks twee euro zouden storten, zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 11.07.2014 @ 11:21

[Home]
 

28 Reacties

op 11 07 2014 at 13:34 schreef edo:

Ik deel je ergernis. Maar voor de nuance: Er is 1 mafkoek die in Trouw geenstijl een exponent noemt van Spinoza, en de radicale verlichting. Niet de gehele Trouw. Kenmerkend voor Spinoza was dat hij vrijwel nooit agressief was en dat hij altijd probeerde te begrijpen waarom een situatie was ontstaan en niet probeerde te oordelen (iets wat mij niet altijd lukt). Spinoza was ook geenszins negatief over alle gelovigen, hij zei dat er mensen tussen zaten die meer God lief hadden (dit was in zijn filosofie alles wat zich volgens causaliteit voltrok), dan atheïsten. Hij ontkrachte alleen op basis van logica de basis van het geloof. Radicaal aan zijn verlichting was zijn absolute geloof in de noodzakelijkheid, en het gebrek aan een hogere macht of een vrije wil, van alles wat gebeurde. De radicale verlichting van GS is meer in de stijl van Robbespiere (iemand waar de late Hitchens ook mee kan worden vergeleken). Dat is een stuk minder vriendelijk en niet iets om erg trots op te zijn. Daarnaast hebben ze Elma Drayer, die in haar simplistische stukjes een soort goed, fout beeld schetst, die kinderen bij een goede basisschool meestal al afleren. Maar nog steeds niet de hele Trouw. Latermee

op 11 07 2014 at 14:31 schreef Ralph van der Geest:

Dit land of liever gezegd een groot deel van de bevolking hier is gewoon door en door ziek. Dat is het enige wat ik kan concluderen als ook die twee episodes die jij hier beschreven hebt zo beschouw. Niet dat het verrassing is. Wel iedere keer weer triest te moeten constateren en het went nooit. Wat ik ook heel opvallend vond was die uitlating van iemand die ik heel hoog acht, namelijk Joris Luyendijk, die n.a.v. dat raadslid in Breda zei ‘je zou er haast pvv’er van worden.’ Mijn mond viel open van verbazing. Ik moest het geloof ik wel drie keer lezen eer ik ervan overtuigd was te lezen wat ik dacht te lezen. Schokkend.

op 11 07 2014 at 14:34 schreef Rob:

Eens, eens, eens – maar iemand als Chad Bilyeu die zegt dat zwarte mensen niet racistisch kunnen zijn, hoeft van mij ook niet. Dat soort lulkoek is slecht te verteren.
Racisme is racisme, al komt het van de liefdesbaby van Dr. King en Mahatma Gandhi. If you’re not part of the solution, you’re part of the problem.

op 11 07 2014 at 15:38 schreef edo:

Goed deel 2. Dat er veel mensen zijn die de humor, (betoogjes zijn met scheldwoorden), van GS en consorten, anders beoordeeld dan wanneer een moslim soortgelijke dingen zegt, is volgens mij een waarheid als een koe. Maar er zijn ook redelijk wat geluiden in Nederland die er tegen in gaan.
Er is wel wat ophef over Brussen, maar mensen die ik enigszins redelijk had geacht blijven, de man lekker ludiek vinden. Het raarste vind ik nog wel dat hij erg tegen de vrijheid van meningsuiting is. (Ik ben overigens van mening dat Brussen een hele slechte en tamelijk domme imitatie is van Van Gogh).
De ophef over deze uitspraken kan ik alleen maar toejuichen, let wel het is een politicus, geen blogger. Over Wilders is veel te lang laconiek gedaan, vermoedelijk een soort krampreactie na de moord op Fortuyn en van Gogh. En dan lees je Reve, Teeuwen en Holman na de ‘minder Marokkanen’ uitspraak opeens toch twijfelen of Wilders racistisch is. I don’t give a f*ck, als je zegt dat criminele moslims het land uitmoeten dan ga je lijnrecht tegen de vrijheid van meningsuiting in, en tegen het principe van gelijkheid voor de wet. Als je dat negeert, dan heb je al je principes verraden.

op 11 07 2014 at 15:53 schreef Dagazzie:

Wat Rob zegt. Racistische ideeën hebben is niet alleen voorbehouden vir blanken. Of Arabieren. Vreemdelingenhaat is zo oud als de wereld. Er is maar één ras en dat is het menselijke en we hebben allemaal rood bloed. Pas als de mens zo ver is geëvolueerd dat deze idee algemeen aanvaard is, kan wereldvrede (ja, klef, ja, maar wat zou het fijn zijn) ontstaan. Maar tegen die tijd gaan we los op aliens, want datzelfde rode bloed kruipt toch waar het niet gaan kan…

op 11 07 2014 at 19:55 schreef Natasha Gerson:

Opvallend dat in de commentaren onder de berichten over Nouhi werkelijk IEDEREEN ging roepen ‘anders gaat hij maar naar Marokko” en ging tetteren over de scheiding tussen kerk en staat die hij niet zou vatten. Werkelijk geen één van die konijnen had gevat dat het ook over Marokko GING, namelijk bemoeienis met Marokko inz. homo’s. Overigens zegt Nouhi ook niets anders dan vorige week nog van der Staaij inz. Afrika en Rusland. maar goed.

op 11 07 2014 at 20:23 schreef Abdel:

Ik deel de je ergernis, Peter, ten aanzien van het meten met twee maten. Heel erg! Maar wat kun je eraan doen? Ik kom er gewoon niet uit

op 11 07 2014 at 21:42 schreef MNb:

Wat we iig kunnen doen, Abdel, is de dubbele standaard iedere keer weer blootleggen. Daarmee laten we etnische Nederlanders (vroeger allochtonen of buitenlanders geheten) weten dat ook kaaskoppen zich daaraan kunnen ergeren. Ik hoop dat je dat op prijs stelt.

op 11 07 2014 at 21:59 schreef Sasha Berkman:

Prachtige colum

op 11 07 2014 at 22:19 schreef jan:

Ik ben het wel met je eens. De uitspraken van Nouhi gaan echter wel wat verder. Hij pleitte de facto voor het gevangen zetten van mensen om hun homoseksuele geaardheid, iets wat in marokko nu ook echt gebeurd is. Dat gaat wel wat verder dan iemand pisnicht noemen op twitter. Ik ben het overigens wel eens dat Nederland veel racistischer is dan men wil toegeven.

op 11 07 2014 at 22:32 schreef Peter:

‘Pisnicht noemen op Twitter’? Dat is nogal een bagatellisering van de orgie van homofobie die door GeenStijl en Brussen werd gestart rond Olaf.

En niet alleen rond Olaf, zodra een homo iets doet dat Domrechts niet aanstaat, vergeten ze daar opeens allemaal dat ze zo begaan zijn met de homorechten – als die door moslims worden bedreigd.

op 12 07 2014 at 00:38 schreef edo:

Oh ik ben blij verrast door dit stukje van JohnnyQuid (die het wel eerder nodig vond om te zeggen dat een zandneger terug moet naar z’n woestijn, of iets dergelijks, want hier mag je alles zeggen. Ja, en je mag ook je hand in je aars stoppen terwijl je altijd is kortjakje zingt, je bent dan alleen wel een enorme mafketel. Maf genoeg pleitte hij daarnaast zelf voor een verbod voor een website die hem niet aanstond).

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/07/kijktip_dirty_wars_de_strijd_t.html

Iets wat op nuance lijkt!

op 12 07 2014 at 12:07 schreef Anoniem:

Het is pas schrikken als blijkt dat het echt niet om maar een aantal mensen gaat die discrimimerend en racistisch zijn maar dat het in Nederland breder gedragen word en een Normaal gedachtengoed is wat keihard wordt ontkent.

op 12 07 2014 at 12:48 schreef edo:

“The nationalist not only does not disapprove of atrocities committed by his own side, but he has a remarkable capacity for not even hearing about them.”

― George Orwell

op 12 07 2014 at 13:35 schreef Thomas E:

Sorry MNb, maar ‘etnische Nederlander’ vind ik een gedrocht van een woord. Taalkundig fout en nietszeggend. Want dit staat er in feite: ‘een Nederlander met etniciteit’. Dat betreft dus iedere Nederlander, want ieder van ons stamt uit een volk of bevolkingsgroep. We voelen ons Fries, Zuid-Limburger, Tukker, Brabander enz. Bovendien bevat ons bloed vaak sporen van niet-oorspronkelijk Nederlandse etniciteiten, wat zo’n begrip nóg onhoudbaarder maakt. Wilders met z’n Indische bloed zou dan ook een etnische Nederlander zijn. Nee, ik vrees dat we op zoek moeten naar een zinniger begrip als we zo nodig afscheid willen nemen van ‘allochtoon’.

op 12 07 2014 at 18:59 schreef Herbert:

Ik vind Chad Bilyeu grappig. I.t.t. de refo’s van de Roze Khmer trapt hij naar boven. En nu roepen de refo’s van de Roze Khmer huilend om hun mammie omdat ze koekje van eigen deeg krijgen.
Want Chad Bilyeu is natuurlijk erg fout verkeerde huidskleur, een buitenlander en ook nog eens een grote bek. Dat is nog fouter dan de auto wassen of het gras maaien op de Dag des Heeren volgens de refo’s van de Roze Khmer. Want dan kom je in de hel is ze geleerd.

op 12 07 2014 at 19:38 schreef dewanand:

Namaste Peter, ea Fnaakters, fa waka, ka hal,

kijk dit vond ik net, een soort verklaring in pdf van afro surinaamse amateur clubje:

De Nationale Reparatie Commissie Suriname (NRCS)
olv zekere zwarte, Afromix surinamer: Armand Zunder

zie deze tekst op Starnieuws, low level roddelsite uit suriname:

Onderzoek nodig naar gevolgen slavernij en contractarbeid
11 Jul, 19:00

Een belangrijke conclusie uit de verklaring is dat genocide onder de Inheemse volkeren, slavenhandel en slavernij onder de Afrikanen en contractarbeid onder de Chinese, Hindoestaanse en Javaanse contractarbeiders in de Nederlandse koloniale tijd in Suriname, afschuwelijke en mensonterende gebeurtenissen waren die onze voorouders zijn overkomen.

je kan online een pdf met hen hele verklaring downloaden, gratis.

http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/24135

commentaar:

Ach, slavernij van wie of wat dan ook, mensaap soort, dier, vis, plant ed is gewoon een natuurlijke symbiose in een specifieke biotoop van levende organismen, dus niet zielig maar gewoon een WIN/WIN situatie in biologische zin.

Genocide is negatieve/ fatale symbiose in de biotoop.
zeuren verder na 200 jaar is kleinzielig.

op 13 07 2014 at 13:10 schreef MNb:

Ik ook Thomas, maar ik was niet de eerste op deze pagina die het woord gebruikte. Zie de eerste alinea van dit stuk. Dus waarom moet je mij hebben?
Overigens vind ik “buitenlander”, “medelander” en “autochtoon” ook gedrochten, dus als jij wel iets behoorlijks hebt houd ik me aanbevolen.

op 13 07 2014 at 15:47 schreef Thomas E:

Klopt, ik zag bij herlezing van het stuk dat Peter het ook gebruikte. Dus ook gericht aan hem :) ‘Allochtoon’ heeft in elk geval nog de letterlijke betekenis van ‘stammend uit een ander/vreemd gebied’. Maar het woord heeft idd een nare bijklank gekregen sinds het met de onfrisse adem van PVV’ers uitgesproken wordt.

Tja, een goed alternatief? Ik vind ‘nieuwe Nederlander’ nog niet zo slecht. Of vanuit het latijn: ‘neociviet’ (nieuwe burger). Met dit soort begrippen refereer je tenminste niet naar huidskleur of etniciteit.

op 13 07 2014 at 16:41 schreef dewanand:

namaste MNb en Thomas E ea fnaakters,

als zuiver wetenschappelijke terminologie, en biologisch/biotoop analyse is het begrip
‘uitheemse mensaap soorten’ (v alle immigranten, incl de buitenlandse blanke/ mix aapsoorten) vs ‘inheemse (witte, bleekscheterige) mensaapsoorten’ v de Hollandse biotoop toch correcter.

Bekijk het als een rasechte bioloog:
er is altijd immigratie van soorten in een biotoop in de natuur die altijd gewoon wijd open is, en alle nieuwe soortgenoten gaan lekker paren met de inheemse (geile, blanke) wijfjes en mannetjes en vermengen zich razendsnel, of ze roeien elkaar even lekker uit en eten elkaar op.

Ja, volgens mij is de biologische analyse van de hele Multikukeluku de meest intelligente en gewoon honderd procent correcter, zuiver wetenschappelijk, onethisch, en normloos; alle soorten moeten dan ook bloot lopen in de biotoop, dus het wordt gezelliger, zonder de bijbel als neuksteuntje uiteraard.

Wieroe wordt er al geil van als inheemse Hindoe Hollandse koeliekat en hij verlangt naar een potente, uitheemse homo top katertje.

dewanand en wieroe

op 13 07 2014 at 18:25 schreef Herbert:

@Thomas E., waarom zou je mensen anders benoemen als het niet nodig is? Mensen die de bus pakken zijn passagiers los van het feit wat hun afkomst is.

Ik kan me wel voorstellen dat je bepaalde groepen apart benoemd in het geval van problemen. Hindoestanen en dikke mensen in het geval van diabetes of overlast jongeren in Amsterdam Nieuwwest. Maar in het algemeen? Lijkt me geen functie hebben.

op 13 07 2014 at 20:02 schreef Thomas E:

Je snapt het niet, Herbert. Natuurlijk is iedereen met een NL paspoort gewoon Nederlander. Dát is geen punt van discussie. Maar daarnaast moet je in wetenschappelijke studies, media-artikelen, politieke debatten etc de ‘nieuwkomers’ kunnen benoemen als het specifiek om hen gaat. En dan is het handig als je ze wat compacter kunt aanduiden dan ‘Nederlanders van buitenlandse herkomst’ of zoiets. Nogmaals, het heeft niets te maken met het apart-zetten van een groep.

op 14 07 2014 at 00:37 schreef MNb:

Neociviet is wel leuk. Maar totdat dat een beetje opgeld doet (nee, een absolute meerderheid eis ik niet) pas ik me toch maar aan aan wat in de willekeurige discussie gemeengoed is – hier dus etnische Nederlander. Want ik vind discussies over de juiste terminologie bijna altijd vruchteloos. Ook al ben ik me bewust van onuitgesproken negatieve associaties.

op 14 07 2014 at 08:54 schreef Probeertesnappen:

Peter legt twee maten bloot. Goed om te doen. En het te blijven doen, zoals MNb opmerkt.

Het roept nog wel de vraag op: hoe erg is het? Dat de roze kliek het doet: helder. Dat ze gif verspreiden en er verachtelijke praktijken op na houden ook.

Alleen: veel mensen krijgen het niet direct mee of nemen het niet serieus. Dus in hoeverre werkt het gif door en in hoeverre zit de roze neiging in meer Nederlanders?

Ik stel de vraag omdat ik hem van belang vindt en het antwoord niet ken.

op 14 07 2014 at 10:17 schreef MNb:

Je zou naar het aantal stemmen kunnen kijken dat Wilders trekt.
Vervolgens kun je kijken hoeveel invloed Wilders heeft op andere politici.

op 14 07 2014 at 13:51 schreef dewanand:

namaste MNB, TC, peter, ea fnaakters,

Voor de zwarte kannibalen in india (zwarte tribale animisten in wilde jungle) en borneo zouden de blanke vetgemeste roze, rechtse PVVers misschien lekkerder smaken dan die uitgeteerde, verzuurde, linkse zielepieten, met mager vlees.

Wieroe als raszuivere Hindoe Nazi kat wil dat de mensapen, wij dus, elkaar maar gaan opeten, anaal afwerken en decimeren, omdat wij elkaar dan zo effectiever opruimen als parasitaire apen infectie op deze arme verkrachte exo planeet. Ja, en ik geef mijn lage kaste koeliekat toch groot gelijk, vooral als wij samen snuffelen in het boekje ‘meer…..’ van Marianne Thieme, voorzitter partij van de dieren, waar wieroe en ik lid van zijn.

Elke soort moet gewoon een geduchte natuurlijke vijand hebben in de eigen biotoop om zo te voorkomen dat het een parasitaire infectie wordt door excessieve voortplanting, dankzij superieure seks technieken uit heilige boeken.

die Food chains, voedselketens gelden ook voor ons grootgeschapen, DOMintelligente mensapen met duizenden kut en pik kleurtjes.

dewa en Wieroe
hindoe fundamentalisten
planet of the intelligent hindu chimps

op 15 07 2014 at 12:01 schreef Probeertesnappen:

@MNb
Dat is zeker een manier.
Wat Peter al weleens probeert ook: de banden en een-tweetjes opsporen tussen journalisten/opiniemakers. Dat doortrekken naar politici en bestuurders. Eventueel iets als discourse-analyse: wie vertelt welke verhalen en wie nemen over.

op 09 08 2014 at 22:21 schreef AntiSoof:

Wat men zich maar al te vaak niet realiseert, is dat men zelf ook maar al te vaak een tunnelvisie heeft. Wij mensen, hebben meestal een nogal beperkte waarneming van de realiteit. Dus ik zou pleiten voor meer zelf-onderzoek en zelf-inzicht alvorens te oordelen over deze ‘hypnose-werkelijkheid’, zoals ik het zou willen noemen. Denk aan ‘cognitieve dissonantie’. ‘Als men iemand kent met een grijze Ford Fiesta, dan ziet men ook opeens allemaal Ford Fiesta’s, al dan niet grijs.’. De werkelijkheid is dus nogal ‘beperkt.’.
Dáár gaat het om. De rest is een tweede.
Dus; zuiver uw geest, dan pas komt de wereld.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS