Home » Archief » Laura


[14.06.2016]

Laura

Peter Breedveld

foebele15
Scène uit Vivre Nu.

Het is inmiddels een cliché, het verhaal van de overspelige vrouwen in het streng-christelijke Staphorst die, naar ik me heb laten vertellen, tot in de jaren zeventig nog op een strontkar werden rondgereden en zo publiekelijk werden vernederd als straf voor hun promiscuïteit.

Het overkwam de 22-jarige Laura afgelopen weekend, toen bekend werd dat ze al maanden in een Qatarese gevangenis zat omdat ze aangifte had gedaan wegens verkrachting en daarom beschuldigd werd van het hebben van buitenechtelijke seks. De eerste berichten waren al bedenkelijk, want daarin werd benadrukt dat Laura verkracht “zou zijn”, dat haar verkrachter iets in haar drankje “zou hebben gedaan.”

Als een vrouw aangifte doet van verkrachting, schrijf je dat ze aangifte heeft gedaan van verkrachting. Als je verder niks weet, ga je niet lopen suggereren dat ze liegt. Dat is hoe ik erin sta, maar goed, ik ben maar een schoolkrantredacteurtje.

Virtuele strontkar

Al snel werd duidelijk waaróm al die kwaliteitsjournalisten haar verkrachtingsverhaal niet geloofden. Er waren geruchten dat Laura prostituee was. Haar foto rouleerde op Internet en toen gingen de sluizen helemaal open. Ze had een “kleurtje” en ze bleek moslim te zijn. Nu voelde niemand zich nog verplicht tot enige terughoudendheid.

Laura zat in die Qatarese cel relatief veilig, want in Nederland werd ze op een virtuele strontkar door het hele land gereden. Er was nauwelijks een hard feit voor handen, maar het was voor iedereen duidelijk: Laura was een hoer en dús niet verkracht. Een samenvatting van al die ranzigheid verscheen zondagavond op de site van de Volkskrant, die onder andere een collega van Laura had opgevoerd die niet met zijn achternaam in de krant wilde, maar wel wat sappige details over haar wist. Ook de vriendin met wie ze in Qatar was, werd in het stuk opgevoerd. Díe stond in uitdagende kleding op Kinky.nl en dús moest Laura wel betaald zijn door de man tegen wie ze aangifte had gedaan wegens verkrachting.

Uiteraard kon in deze stroom van verdachtmakingen de Tilburgse Arabist Jan Jaap de Ruiter weer niet ontbreken, die nooit eens tegen een journalist zal zeggen dat sorry jongens, ik weet er niks van af, het is mijn vakgebied niet, dus ik hou mijn klep. Lekker meetoeteren, daartoe laat de mediageile De Ruiter nooit, never ever een kans lopen.

Bloeddorstige massa

De teneur van dit alles is dat een hoer niet moet lopen zeiken over verkrachting, ook niet in Nederland. Normaliter zou de ganse natie gesprongen zijn op deze kans om de achterlijkheid van de islam weer eens te bezingen, maar dat bleef in Laura’s geval nagenoeg uit. Ze had haar advocaat laten weten bang te zijn voor de reacties in Nederland, en die angst bleek totaal gerechtvaardigd. Terwijl Ebru Umar, die in Turkije willens en wetens de Turkse president beledigde in een poging de Duitse satiricus Jan Böhmermann naar de kroon te steken, subiet tot martelares en voorbeeld aller Nederturken werd uitgeroepen, werd Laura door een bloeddorstige massa gebrandmerkt. Zij moest maar op de blaren zitten.

Dit is je reinste rape-culture, vermoedelijk overgoten met een flinke dosis racisme en wat ik indertijd eens de Hollandse Ziekte heb genoemd: de neiging om van een slachtoffer een dader te maken, die het er zelf naar heeft gemaakt.

Interviews met journalisten

Laura is door een Qatarese rechter inmiddels schuldig verklaard maar ze mag naar huis. Haar belager is ook veroordeeld, maar hij krijgt zweepslagen. Niet wegens verkrachting, maar wegens het hebben van buitenechtelijke seks en het drinken van alcohol.

Laura zal dit wel niet lezen, maar ik heb een dringend advies voor haar: laat je niet verleiden tot interviews met journalisten. Ga niet bij Pauw zitten of iets dergelijks. Duik een tijdje onder. Kijk niet op Twitter, laat anderen niet bepalen wie of wat jij bent. Ze kunnen je alleen verscheuren als jij dat toelaat. Hou alles in eigen hand.

Hou je taai, wees sterk, vergeef jezelf. Don’t let the bastards grind you down.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 14.06.2016 @ 06:43

[Home]
 

36 Reacties

op 14 06 2016 at 07:46 schreef Murat:

Dank voor dit Peter.
Je zou verdomme mainstream moeten zijn.

op 14 06 2016 at 08:00 schreef Rena Breed:

Ongeneeslijke Hollandse Ziekte. Je zou het maar hebben. Alleen andere hebben blijkbaar het recht te bepalen of je verkracht bent of niet. #omgekeerdewereld

op 14 06 2016 at 08:18 schreef Gaz Typari:

Denk maar niet dat in Nederland meer begrip is voor verkrachte vrouwen. In Duitsland ook niet, niemand bekommert zich om de arme lastiggevallen vrouwen in Keulen, men is alleen bezig met moslims haten.

Ook homo’s komen er bekaaid van af, gelukkig voor ze is de dader in orlando ook van het “moslimras” dat levert ze in elk geval wat perverse solidariteit op.

Wel grappig dat nu de overwegend islamitische Qatarezen de baggerstroom ontlopen omdat een verkrachte NL vrouw die voor ze moet opvangen.

op 14 06 2016 at 08:31 schreef babs:

Dat volkskrant artikel heb ik 2 dagen ongelezen kunnen laten. Alleen al door de kop wist ik dat het een blame the victim verhaal zou zijn. Uiteindelijk die smurrie toch gelezen en het is allemaal nog veel erger dan in mijn toch levendige fantasie. Echt, Geenstijl is minder vuig, want die zijn nog een beetje eerlijk in hun consequente oneerlijkheid.

Verder vind ik het optreden van de Nederlandse overheid schandalig. Dat Laura vaker dan gemiddeld bezoek heeft gehad. Daarmee wordt ze openlijk vergeleken met drugshandelaars, hooligans en verkrachters.

op 14 06 2016 at 08:43 schreef Haes:

Ik sluit me helemaal aan bij Murat. Goed stuk Peter!

op 14 06 2016 at 08:59 schreef Jan van den Heuvel:

Prachtig was in de Telegraaf te zien hoe de stemming in één klap omsloeg.

Bij het eerste nieuws stond iedereen als één man achter Laura en moest buitenlandse zaken alles maar dan ook alles ondernemen om haar vrij te krijgen. Qatar kreeg er, terecht fors van langs in de reacties.

Nadat bekend was geworden dat Laura moslima was sloeg de stemming onder de reaguurders in ‘de grootste krant van Nederland’ in één klap om: Ebru-achtige reacties van ‘moet je daar ook maar niet heen gaan’ waren nog de netste, die er tussen stonden.

Het verhaaltje (van horen zeggen) dat Laura prosituee zou zijn was voor andere reaguurders weer aanleiding om aan te geven dat de verkrachting dan gewoon moet kunnen.

Want prostituees, die vragen er toch om om verkracht te worden? Laat staan een prostituee, die ook nog moslima is. Wat een volk….

op 14 06 2016 at 10:51 schreef yurp:

Het verhaal is ook veel te sappig voor onze riooljournalistiek. Het niveau van de Panorama wordt vrijwel nergens meer ontstegen..

op 14 06 2016 at 11:03 schreef naturist:

Inderdaad triest dat de totale achterlijke cultuur in dat land nu ondergeschikt was aan het bashen van Laura. En zelfs al was ze er als prostitue. Dat gaat niemand wat aan. Daarnaast, verkrachting blijft verkrachting.

op 14 06 2016 at 12:07 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Nee naturist, je mist Peters punt. Het gaat eventjes niet over de achterlijke cultuur elders. Het bashen van Laura is onderdeel van de achterlijke cultuur hier in Nederland.

op 14 06 2016 at 13:20 schreef Jasper Klapwijk:

Als ik het goed heb begrepen, gaat het bij de Staphorster strontkar om een volksgericht in 1961. Nachtvrijen, de gewoonte van verplichte seks voor het huwelijk om vruchtbaarheid van de vrouw vast te stellen, was toen nog maar net uitgebannen.

op 14 06 2016 at 14:46 schreef naturist:

Boe, Eens. Maar ik vind die achterlijkheid gewoon erger. Mening, mag toch ? Hoorde ook nog F. van Joole op de radio over de vraag waarom bij gruwelen van Moslims de religie genoemd wordt en bij, bijvoorbeeld, een aanslag op een abortus kliniek door fanatieke Gristenen dat niet het geval is. Dat komt door de schaal waarop Islamitisch geinspireerd geweld wordt gepleegd in relatie tot geweld vanuit andere overtuigingen.

op 14 06 2016 at 16:37 schreef Henrik:

Peter, de analogie met de Staphorster mestkar gaat mank, want zo erg was dat niet.
Dat ging eerder over niet nagekomen huwelijksbeloftes of burgerlijk moeilijk doen over seks voor het huwelijk; testen of het goed zat en of de combinatie vruchtbaar was, was heel normaal.

Je signalering dat Laura geschaad wordt door het volksgericht in deze geisraeliseerde tijden is terecht.

op 14 06 2016 at 18:30 schreef Sum:

Peter, advies uit je hart. Dat is wel duidelijk.

op 14 06 2016 at 18:31 schreef seije:

Geisraeliseerde tijden?? Allejezus, dat is knap Israel hierbij te slepen.
Dat non-woord ga ik vaker gebruiken.
M’n vriendin: Ik vind dat je vandaag niet zo lekker gekookt hebt…
Ik: Tja, je moet wat in deze geisraeliseerde tijden…

op 14 06 2016 at 18:43 schreef Natasha:

Nee Henrik, de analogie klopt exact waar dat er een is die iets zegt over kleine zielen die menen precies te weten hoe iets zit en de drang hebben daarbij hun seksuele mores al oordelend aan anderen op te leggen.

Je haalt allerlei volksgebruiken uit het Staphorstste door elkaar: Het zg ‘vrijersluikje’ – dát was testen of het goed zat, maar dat was iets geheel anders dan het volksgericht-per-mestkar.

Een dergelijk volksgericht vond voor het laatst niet in de jaren zeventig, maar in 1961 plaats en het was wél erg. Het was een mensonterend schouwspel dat erna zwaar bekritiseerd werd door het hele land als walgelijk, middeleeuws, primitiefs en onchristelijk, waarna notabel Staphorst zich doodschaamde en zich voornam te zorgen dat er maar nooit meer zoiets zou plaatsvinden- wat ze ook lukte.

Twee mensen, een man en een vrouw van beiden in de veertig, werden er van verdacht een affaire te hebben, terwijl ze beiden met een ander gehuwd waren. Ze werden in hun nachtkleding kilometers lang beschimpt en begooid met modderkluiten, rot fruit en zelfs stenen. Later bleek dat ze niet eens een verhouding hádden, maar slechts steun bij elkaar zochten in hun bepaald niet makkelijke huwelijken

op 14 06 2016 at 19:23 schreef Henrik:

Och Natasha, ik stel voor een volksgericht over een volksgericht niet serieus te nemen en Peter, zodra hij de volgende editie van het schoolkrantje heeft volgepend, een paar verdiepingen omhoog te sturen naar de daar ongetwijfeld aanwezige geeestelijke nazaten van professor Van Deursen, teneinde dit reaguurdersgericht over een volksgericht over een volksgericht eens geschiedkundig uit de doeken te doen.

op 14 06 2016 at 19:25 schreef Nadia:

Nepmoslim Van Doorn roeptoeterde dat ze als moslima niks te zoeken had in een bar. Heel veel sterkte voor Laura.

op 14 06 2016 at 23:46 schreef Murat:

@Naturist,

Echt waar kerel, please.
Zullen we het eens over de schaal van Christelijk geïnspireerd geweld gaan hebben in het midden-oosten (Bush), Europa (Hitler- Ja die gebruikte de heer als motivator), of de rest van de wereld (kolonialisme).

Ik word zo ziek van mensen met die enorme balk in hun oog hè? Hoe denk je dat al die mensen ONS zien joh.
Met je verschillende schaal…. Jezus.

op 15 06 2016 at 11:14 schreef naturist:

Murat, Dus ? Er staat nog een rekening open ? Is dat wat je bedoelt met die kromspraak ? Ik heb het over nu ! Zal ik er anders nog even wat islamitische getint geweld uit een nog verder verleden bijslepen. Wie bedoel je met “ons” ? We zijn toch allemaal mensen ? Haal liever die balk eens uit je eigen oog en kijk naar wat er nu gebeurt in de wereld.

op 15 06 2016 at 11:31 schreef Peter:

Murat heeft het ook over nu, Naturist. De VS is het meest religieuze land ter wereld en al die oorlogen in het Midden-Oosten hebben een hevig religieuze component. Een CHRISTELIJKE component.

op 15 06 2016 at 12:39 schreef Sasha Berkman:

Proof of the pudding: George Bush: ‘God told me to end the tyranny in Iraq’

https://www.theguardian.com/world/2005/oct/07/iraq.usa

op 15 06 2016 at 13:03 schreef Murat:

Dank Peter.

op 15 06 2016 at 13:42 schreef Anoniem:

Ja maar, Sasha, dat heeft niks met Christendom te maken, hoor. Die Bush is gewoon een gefrustreerde verwarde man. Hij heeft niets van het Christendom of de bijbel begrepen. Christendom is vrede.

op 15 06 2016 at 14:59 schreef Sasha Berkman:

Dat kan wel zijn anoniem, maar zijn akties lagen wel aan de basis van de ellende waarin we nu zitten. Christendom als oorzaak van ellende waarvan moslims vandaag de dag de schuld van krijgen.

op 15 06 2016 at 17:38 schreef Gaz Typari:

Ik was het, Sasha. Ik ben ervan overtuigd dat het niet het Christendom is vanwaaruit de dwaze Bush de wereld in de ellende heeft gestort. Maar net zo min is het de islam die naturist in deze discussie gelijk geeft.

op 15 06 2016 at 18:12 schreef naturist:

De VS is niet het meest religieuze land ter wereld, gemeten naar de vraag: gelooft u in god ? En waarom zou je Islamitisch geinspireerd geweld niet mogen veroordelen omdat er ook geweld van andere religieuzen komt. Wat is dat voor vreemde reflex ?

op 15 06 2016 at 18:40 schreef sjonnie:

Maakt het iets uit welke “geloofsovertuiging” mensen aangrijpen om andere mensen iets aan te doen?

Of zijn dat gewoon domme strontbalen.

op 15 06 2016 at 20:09 schreef naturist:

Ja, dat maakt wel uit. De aard van de motivatie kan je iets leren. Dat het (allemaal) domme strontballen zijn zal iedereen wel beamen.

op 15 06 2016 at 21:02 schreef Sasha Berkman:

naturist: Veruit het meeste geweld wat nu geboekt wordt onder het kopje: “islamitisch geweld” is niet islamitisch maar een reactie op westerse praktijken.

Ze komen echt niet hier naar toe omdat we geen moslims zijn. Ze zeggen zelf meestal dat ze het doen omdat het westen de laatste decenia miljoenen moslims over kling heeft gejaagd en dat nog steeds doet.

Het is in essentie een volstrekt normale reactie. Je kunt een hond zolang slaan tot hij vals wordt.

op 15 06 2016 at 21:07 schreef sjonnie:

Dus als ik uit naam van Paules de Boskabouter naturisten af schiet is Rien Poortvliet postuum verdacht.

Lekker simpel.

op 16 06 2016 at 12:33 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Het is duidelijk dat naturist de zoveelste janktata is die het liefst de hele dag mekkert over moslims. Het stukje ging over Laura en Peter heeft gelijk. Het allerergste moet nog komen. Ik ben bang dat de haatbehemoth haar gaat verslinden. Arm meisje.

op 16 06 2016 at 12:37 schreef naturist:

Sasha, als jij niet (de juiste soort) Moslim bent, ben jij ook potentieel doelwit van die gekken. Of denk jij dat je krokodillen kan voeren om als laatste te worden gegeten ?

op 16 06 2016 at 15:05 schreef Sasha Berkman:

naturist: ik ben banger voor de doorsnee PVV achterban dan voor “de moslims”.

op 16 06 2016 at 19:37 schreef naturist:

Gezien wat ik tot nu toe van je gelezen heb, verbaast me dat niet. Ga voor de lol eens proberen om in Turkije rond te toeteren dat Erdogan een ossenlul is. Als je dan over vier jaar weer hier bent (als een Midnight express je niet zou lukken), doe je hetzelfde hier weer met Wilders. Good luck !
Saudie Arabie is misschien nog een betere optie voor je.

op 16 06 2016 at 21:21 schreef Sasha Berkman:

Gelukkig leef ik niet in Turkije. Het is daar al decenia lang een heel hard en politiek gesproken gevaarlijk bestaan, dat ben ik met je eens.

Het gevaar hier in dit land komt echter niet van een zich moslim noemende mafioso die deals maakt met de olichargie, zoals in Turkije, maar van de fascist Wilders en zijn radikaliserende achterban. In de geschiedenis van europa hebben we eerder dergelijke krachten de macht laten grijpen.

Ook vind ik dat Geert W een veel nijpender probleem is dan Erdogan, ik woon hier.

op 17 06 2016 at 11:26 schreef Murat:

Naturist,

Ik vraag mij oprecht af wat jij op een site als deze doet en niet jouw kortzichtigheid deelt met hen die zulke onzin waarderen, zoals GeenStijl of de telegraaf.

Dit is Frontaalnaakt dat keihard knokt tegen de verrechtsing en het virulent racisme in Nederland.
De mening die jij hier herhaaldelijk tentoonspreid is exact waar Peter tegen ageert.
Ik vind je een negatieve invloed op de sfeer. En collectief vind ik mensen als jij een negatieve invloed op de samenleving.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS