Home » Archief » Maagdenhuisbezetters: gooi Linda Duits de deur uit; ze zet je voor paal


[19.03.2015]

Maagdenhuisbezetters: gooi Linda Duits de deur uit; ze zet je voor paal

Peter Breedveld

tos6
Illustratie: Toshio Saeki

Vorige week maakte de Grote Denker Linda Duits op Twitter een (ontzettend stom) grapje over het college van bestuur van de UvA: ‘Wat krijg je als je een huisjesmelker, een medicijnvrouwtje en een zielenknijper bij elkaar zet?’ Daarna kreeg ze van de vicevoorzitter van het CvB, Hans Amman, per mail een uitnodiging om eens te komen praten, waarna ze alle controle over haar sluitspieren verloor: “ENG! ik word op het matje geroepen!”

Er kwam meteen een stuk op The Post Online, waarin van Amman een Stasi werd gemaakt: ‘Tegenover ThePostOnline zegt Duits: “Wanneer ik nota bene op zaterdagavond tien minuten na mijn tweet een dergelijk bericht krijg, heb ik het gevoel gemonitord te worden. Het geeft me verre van het gevoel dat ik vrij ben om te zeggen wat ik wil.’

Groteske hysterie

‘Tegenover ThePostOnline’. Duits zit in de redactie van de The Post Online, dus dit is hardly objectieve journalistiek. Maar genoeg daarover: dit is het zoveelste voorbeeld van de groteske hysterie van kwakwetenschapper Duits, die meent dat ze niet zeggen mag wat ze wil omdat iemand haar uitnodigt om met haar te praten. Ik had al eens eerder inhoudelijke kritiek op het mens, en dat wordt door haar afgedaan als ’trollen’ en ‘stalken’.

Duits is niet goed bij haar hoofd. Als je iets op een publiek forum zet, in dit geval Twitter, met nota bene de hashtag #Maagdenhuis erbij, word je niet ‘gemonitord’ als iemand reageert, maar gewoon gelezen. Daar tweet je toch voor? Maar zo gaat het altijd met die Post Online-types: ze vinden dat zij alles over iedereen mogen brullen, en als je daarop reageert, heb je ze bedreigd en moet je aan de schandpaal.

Invloed uitoefenen

Een college van bestuur dat met haar critici wil praten. Was dat niet één van de eisen van de Maagdenhuisbezetters? Hekelden die het CvB niet omdat dat niet luisterde naar de studenten en medewerkers van de UvA? Het college mág het blijkbaar niet goed doen: als het niks van zich laat horen is het fascistisch en als het wél wat van zich laat horen is het ook fascistisch.

Daar houdt het geblèr van Duits niet mee op. Nee, er zit haar nog veel meer dwars: Ammans toenadering ‘lijkt een poging om invloed uit te oefenen op het beeld dat naar buiten gaat, een poging om controle uit te oefenen. En dat is een kwalijke zaak.’

Nee! Stel je voor, zeg, dat je in een goed gesprek probeert iets aan het beeld te veranderen dat mensen van je hebben! WELKOM IN NOORD-KOREA!

“HUISJESMELKER!” – Ho, wacht, er bestaat misschien een verkeerd beel..” “HULLUP! POLITIE! DEZE FASCIST PROBEERT INVLOED UIT TE OEFENEN! BOEHOEHOE! HELP ME DAN TOCH!!”

Tenenkrommende domheid

Als ik de Maagdenhuisbezetters was, bond ik Duits met een stop in haar mond aan een boom, zoals de bard Assurancetourix aan het einde van elk Asterix-verhaal. Zulke dwazen beschadigen je imago. Haar gezwatel over de Maagdenhuisbeweging is van een tenenkrommende domheid, bijvoorbeeld als ze de voorzitter van het CvB, Louise Gunning, verwijt niet de stem te hebben om een zaal toe te spreken zonder microfoon. ‘Zeker nooit les gegeven’.

‘Les gegeven’? Duits bedoelt zeker ‘college gegeven’. Ze spreekt net als de meeste huidige studenten over de universiteit alsof het een school is, met leraren die lesgeven en huiswerk en tussen-uren. Het getuigt van een totaal onbegrip van wat een academie is. Dit verbaast me niet.

Ander voorbeeld van Duits’ ‘inhoudelijke kritiek’ op Gunning: ‘Gunning liep extreem kordaat en kribbig langs me‘. Tuurlijk, Blablablalinda, die hele Maagdenhuisbezetting draait weer om jou. Maak er een wijvendingetje van, why don’t ya.

Maar de reden waarom ik erover begon, is dat de oorsponkelijke bedoelingen van de Maagdenhuisbezetters, meer democratie en minder ‘koekjesfabriek’, verloren dreigen te gaan in een propagandaoorlog, over en weer.

Nou, en dat is heel jammer.

Wees een échte Charlie en steun het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 19.03.2015 @ 08:51

[Home]
 

10 Reacties

op 19 03 2015 at 09:13 schreef Gaz Typari:

Met zo’n Duits zou je de opstandelingen haast het nadeel van de twijfel geven.

op 19 03 2015 at 10:58 schreef Kees:

Het moest eens goed gezegd worden. Bedankt Peter. Ze noemt zich wetenschapper, maar raaskalt als de oom waar op een verjaardag iedereen zich voor schaamt.

op 19 03 2015 at 22:49 schreef mango:

Ik vind je stukken over Duits niet je sterkste stukken. Je maakt het heel persoonlijk een issue van Duits, maar voor mij raak je iets veel groters aan het voor: 1) debatten over de “wetenschappelijkheid” van de moderne sociale wetenschappen; 2) hoe wetenschappers zichzelf en hun claims in de media representeren. Dit is zeer wijdverbreid en beperkt zich niet tot het al dan niet rottige karakter van mevrouw Duits. De meeste wetenschappers zijn geen Jona Lenderings; au contraire, zou ik willen zeggen.

op 19 03 2015 at 23:00 schreef Peter:

Ik maak er helemaal niks persoonlijks van, want ik heb niks persoonlijks tegen Duits. Ik vind het gewoon een fenomenaal dom wijf. Niet ‘geen Jona Lendering’, maar een oneindig diepe put van extreme onnozelheid. Een zwart gat van duizelingwekkende stupiditeit.

Verder gaat dit niet over wetenschap maar over de hysterische propagandaoorlog tegen mensen die een toenaderingspoging doen en als dank voor de moeite worden afgeschilderd als fascisten.

En verder is het natuurlijk hartstikke grappig, zo’n muts die iets tweet, daarop antwoord krijgt en gillend de gordijnen in stuift.

Verder zal het me roesten wat jij mijn sterkste stukken vindt.

op 20 03 2015 at 09:42 schreef Gaz Typari:

Onnozelheid is niet erg, maar etaleer het dan niet zo! Zeker niet in een academische context, waar je er best wel eens naast mag zitten, maar waarin je er wel over nagedacht hebt.

op 20 03 2015 at 10:36 schreef Peter:

Hier gaat het me vooral om een lid van het college van bestuur dat als fascist wordt weggezet op een veelgelezen forum door een type dat het duidelijk alleen maar om de aandacht is te doen, en dat altijd op deze gruwelijk domme manier, meestal ten koste van anderen, voor het voetlicht probeert te komen.

Maar omdat het Linda Duits is, mag ik het daar van veel mensen niet over hebben. Die strooien dan met valse suggesties als dat het ‘persoonlijk’ zou zijn. Alsof Duits zielig is en uit de wind gehouden moet worden.

op 20 03 2015 at 14:40 schreef babs:

Duits is anders best zielig.

op 21 03 2015 at 11:19 schreef WARZAZAT:

Die Maagdenhuisbezetters zijn te laat wakker en toen ze wakker werden stapten ze met een verkeerde been uit het bed:

-Ze protesteren over het behoud van kleine talen als Tsjechisch wat ik niet snap, als je Tsjechisch en Noors wil leren dan neem je Easyjet voor 20 Euro en je zit in Praag of Oslo.

-Maar waar mijn broek vanaf zakte was toen ze de Burgemeester in het Engels aanspraken.Blijkbaar doet Slowaaks and Kroaats meer aan toe dan Nederlands in Amsterdam en op de UVA. Er worden honderdenduizenden kinderen naar VMBO’s gestuurd omdat hun Nederlands nooit meer zou deugen en nog meer komen niet aan werk omdat ze de taal gebrekkig praten maar het schijnt dat je die taal helemaal niet nodig hebt noch bij de Mcdonalds noch aan de universiteit.

Waar ze tegen moeten protesteren is het afschaffen van de beurs wat NL een internationale rariteit maakt….zelfs in Afghanistan en Tjaad kennen ze studiefinanciering.

op 21 03 2015 at 15:45 schreef Herbert:

Ter verdediging van Linda Duits, ze komt uit Zeist. Broeinest van antroposofie en ander kwalijk kwakdenken.

op 10 04 2015 at 14:33 schreef D. van Uden:

Linda Duits is inderdaad een opvallende persoonlijkheid in de media omdat ze het woord van belangengroepen spreekt en daar een wetenschappelijk sausje aan geeft. Zij is geen onafhankelijke wetenschapsjournalist maar iemand die betaald wordt uit dagvoorzitterschappe en commerciële activiteiten. Zij is daarin niet de enige, ook Asha ten Broeke doet dan en wel meer freelance ‘wetenschapsjournalisten’ Het valt ook dat deze mensen bijna allemaal gespecialiseerd zijn in schrijven over seks, immers seks sells. Ook zijn al deze dames intensief betrokken bij bv de prostitutielobby en de tweets daarover zijn geen tweets van wetenschappers maar die van actievoerende dames die dikke vriendinnen zijn met de actievoerende prostituees. Toch is het zaak om deze mensen niet te belangrijk te maken maar om hun gecorrumpeerdheid en gebrek aan onafhankelijkheid duidelijk te maken. Het is een journalistiek probleem waar Duits symbool voor staat maar zij is niet de enige.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS