Home » Archief » Mannen met nagellak


[14.08.2021]

Mannen met nagellak

Peter Breedveld


Foto: Dina Vierny door Pierre Jamet.

De massale verontwaardiging over de 18-jarige Lars die geen nagellak op mag van zijn baas, irriteert me geweldig. Dat die baas, de filiaalchef van een Jumbo-filiaal in één of ander boerengat, een bekrompen eikel is, daarover geen discussie. Maar moet hier nou echt het hele land voor worden gemobiliseerd?

Kleding-eisen zijn niet ongewoon in Nederland en als cassière mag er van je worden geëist dat je er representatief uitziet. Daar zal in Amsterdam of Rotterdam wat makkelijker over worden gedaan dan in de provincie, waar wat meer mensen het gek zullen vinden dat een jongen nagellak draagt. Kun je stom vinden, maar je zit daar in andermans toko om spullen te verkopen, niet om je identiteit uit te dragen. Dat moet je in je eigen tijd doen.

Zichzelf zijn

Die oproep van Lars om hem “zichzelf te laten zijn” is gratuit en hysterisch. Kun je echt jezelf niet zijn zonder nagellak? Valt en staat je hele identiteit met een produkt uit de cosmetische industrie? Ik denk het niet. Ik denk dat Lars, die het leuk vindt om op te vallen (waar helemaal niks mis mee is), zijn kans waar zag om in de media te komen, beroemd te worden. Dus liet-ie zich interviewen door de truttigste kutkrant van Nederland, Het Algemeen Dagblad, waarvan de redactie natuurlijk ook meteen zag dat er veel clicks en advertentie-inkomsten te halen vielen.

O, Het Algemeen Dagblad vindt het belangrijk dat iedereen in Nederland zichzelf kan zijn, zegt u? Nu al vergeten dat het AD in 2019 een gedetailleerde handleiding publiceerde om boerkadraagsters tegen de grond te werken, die overtreden namelijk het racistische verbod op gezichtsbedekking als ze zichzelf willen zijn. Boerkadraagsters mogen van het AD zichzelf niet zijn.

Narcistische zelfverheerlijking

Het is gewoon hypocriet. Lars en het AD weten dat op dit moment iedereen, die een LHBTI-plusser verhindert “zichzelf” te zijn, de woede van een massa deugmensen wekt en dat betekent veel aandacht en hartjes en iedereen houdt dan van je en je wordt gekust en gekroond. Daarom moest die filiaalhouder aan de schandpaal, terwijl hij alleen maar die nagellak niet goed vond. Het is een grote narcistische zelfverheerlijkingsorgie. Voor Lars, voor het AD en voor de tienduizenden mensen op Twitter en Facebook, die gratis en zonder enig risico aan iedereen kunnen showen hoe verpletterend in orde ze zijn. Zij zijn niet bekrompen, zij vinden het heel normaal dat een jongen nagellak draagt. Moet toch gewoon kunnen? Iedereen moet lekker zichzelf kunnen zijn.

Maar een tramchauffeur die een christelijk kruisje wil dragen, mag dat niet en een politievrouw die een hoofddoek wil, mag dat ook niet. Als Lars nou naakt achter de kassa was gaan zitten, had-ie dan ook zoveel steun gekregen? Waarom niet? Is toch heel gewoon, naakt? Hij doet toch niemand kwaad? Waarom zo bekrompen? Een boerkadraagster achter de kassa, waarom zou dát niet kunnen? Als ze haar werk maar goed doet, toch?

Punk is dood

Juist achter die dwang om nagellak normaal te moeten vinden, zit iets ontzettend burgertrutterigs. Vroegah, lieve kinderen, droegen we ook nagellak en lipstick en oogschaduw en vooral veel eyeliner. En het zou een teleurstelling geweest zijn als onze ouders, leraren en bazen daar níet van de gordijnen ingingen. Nu wordt het ze verplicht het mooi te vinden, anders komt de krant van burgerlijk Nederland even langs en wordt er een jurist bijgehaald die zegt dat als vrouwen nagellak mogen, mannen dat ook mogen.

Punk is in elk geval hartstikke morsdood, inderdaad, als je gaat huilen bij het AD en bij een jurist je recht gaat halen om lekker dwars te mogen zijn, jezelf te mogen zijn. Dat je dus de rebel bent als je weigert nagellak bij jongens mooi te vinden.

Vrouwelijkheid benadrukken

Het lijkt trouwens een dingetje te zijn, jongens en nagellak of andere make-up, die door de media op het schild worden getild en tot held uitgeroepen, of mannen die netkousen en pumps dragen maar erbij vertellen dat ze hartstikke stoer en hetero zijn en van auto’s en voetbal houden en zo. Die nagellak en die pumps dienen dan als een soort compensatie voor al die mannelijkheid, of om hun vrouwelijkheid of juist hun non-binariteit te beaccentueren.

Ik begrijp daar iets niet aan.

Tot voor kort werd ons constant voorgehouden dat “vrouwelijkheid” een constructie is, dat dat allemaal wordt opgedrongen door kerk en commercie en de cosmetische industrie, die vrouwen een onhaalbaar schoonheidsideaal oplegt. Waarom, vraag ik me al heel lang af, nemen mannen of non-binaire mensen met een piemel dan zo vaak hun toevlucht tot precies die attributen die bij vrouwen hun vrouwelijkheid benadrukken en door feministen als vrouwonderdrukkend en rolbevestigend worden gezien?

Waarom kan Lars alleen zichzelf zijn met zoiets truttigs als nagellak?

Hoe dan ook, jezelf zijn kan in Nederland vrijwel niemand.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 14.08.2021 @ 15:37

[Home]
 

1 Reactie

op 14 08 2021 at 15:38 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS