Home » Archief » Marcia Luyten houdt niet van moslims


[31.03.2021]

Marcia Luyten houdt niet van moslims

Peter Breedveld

Joodse Nederlanders aanspreken op het Israëlische Palestijnenbeleid vinden we antisemitisme, en terecht. Iemand is niet verantwoordelijk voor de wandaden van een buitenlandse regering, alleen omdat ie dezelfde etnische of culturele afkomst heeft als de leden van die regering.

Dus waarom denkt Marcia Luyten dat het oké is om Nederlandse moslims in te wrijven dat de Turkse en de Indonesische regering niks doen1 om de Oeigoeren in China te redden? Het is naargeestig en getuigt van moslimhaat, kort en goed.

En het is misplaatst, want juist vanuit de Nederlandse moslimgemeenschappen klinken al jaren smeekbeden om iets voor de Oeigoeren te doen, die in China worden onderdrukt en naar concentratiekampen gedeporteerd, waar ze onder andere worden gemarteld, verkracht, gedwongen gesteriliseerd en beroofd van hun organen. Toch is Nederland pas sinds eind vorig jaar begonnen met het uiten van voorzichtige kritiek op China, waarbij de minister van buitenlandse zaken vooralsnog weigert te spreken van ‘genocide’, en dat is waar China zich aan schuldig maakt.

Samenwerken met China

Het zijn dus Nederlandse (en Europese) moslims die er mede voor hebben gezorgd dat de Oeigoerenkwestie überhaupt onder de aandacht kwam, waardoor de EU zich nu kennelijk genoopt voelt voorzichtige sancties te nemen. Intussen gaat in Nederland de samenwerking met China op allerlei gebied gewoon door. Een aantal universiteiten ontwikkelt bijvoorbeeld software om ongewenste uitingen van het internet te weren, in samenwerking met het Chinese bedrijf Huawei, dat ook software levert die gebruikt wordt om Oeigoeren te vervolgen. In Delft wordt samengewerkt met het Chinese leger.

Vooralsnog doet Nederland dus niet zo heel veel voor de Oeigoeren, integendeel. Toen een paar jaar geleden de gewelddadige onderdrukking van de islamitische Rohingya in Myanmar (Birma) actueel was, was Nederlands ook al niet de vlotste met sancties. PVV-Kamerlid Marcel de Graaff prees de daders van deze genocide zelfs als ‘helden’ en noemde die ‘weerbaarheid van de Birmese bevolking tegen illegale agressieve moslims’. Ook toen waren het vooral Nederlandse moslims die aandacht vroegen voor de Rohingya en het was de partij DENK die een motie indiende om iets te doen.

Woedende geloofsfanatici

Luyten lijkt zich de laatste tijd echter geërgerd te hebben aan kritiek op de Westerse regeringen vanuit met name de moslimhoek en bijt ‘de beste moslims’ toe, ‘of meer nog: beste moslims met woede jegens het Westen’, dat het ‘witte, niet-islamitische landen zijn’, ‘de kafir, de zo geminachte ongelovigen’, die zich opwerpen als redders van de Oeigoeren, terwijl de moslimlanden ze laten stikken.

Je op de borst kloppen dat de witte niet-moslims de moslims in China redden en tegelijkertijd de moslims in Nederland wegzetten als woedende geloofsfanatici die witte kafirs haten, het is wat tegenstrijdig. Luyten gebruikt dus de maatregelen voor de Oeigoeren als stok om de moslims in Nederland mee te slaan, en haar argument is dat Turkije en Indonesië niks doen. Na al dat geklaag en gejammer, al die jaren, over Nederlandse moslims die zich geen deel van Nederland zouden voelen en “met hun rug naar de samenleving” zouden staan zegt Luyten gewoon ronduit: “beste moslims, jullie horen niet bij Nederland, de Nederlandse regering is niet jullie regering, jullie horen bij Turkije en Indonesië, en de andere moslimlanden met een autoritair regime.” En tegen de rest van Nederland zegt ze: “Ze haten ons!”

Racistisch schotschrift

Zo vlak na de klinkende verkiezingsoverwinning van extreemrechts vind ik dat een opvallend signaal van Luyten en de Volkskrant, waarin ze haar racistische schotschrift heeft gepubliceerd. Ze besluit haar stuk met de mededeling dat de edele, witte, niet-gelovige supermens de Oeigoeren gaan redden ‘omdat ieder mens ongeacht zijn kleur, ras of geloof recht heeft op een leven in vrijheid.’

Yeah rrrright. Europa gaat de Chinese Oeigoeren redden omdat ze recht hebben op vrijheid, terwijl het moedwillig tienduizenden vluchtelingen laat verdrinken in de Middellandse zee, terwijl Nederland weigert zelfs maar vijftig kinderen te redden uit de onmenselijke hel en openluchtgevangenis die Moria is en de zaken met Saoedi-Arabië ook onverminderd doorgaan, ondanks de terreur van dat land tegen de eigen bevolking en die in Jemen, waar de mensen kennelijk geen recht hebben op een leven in vrijheid, of op een leven tout court.

Er wordt dagelijks heel wat nare bagger over ons uitgestort via de kranten en de praatprogramma’s, maar dit staaltje misplaatst-nationalistische moslimhaat is uitzonderlijk bizar en verontrustend, een nieuwe schrille toon in de toch al hele bonte kakofonie van vreemdelingenhaat.

1. [‘Turkije zwijgt’ volgens Luyten, die schrijft dat ‘Erdogan likt de hielen van Xi’, maar daar is niks van waar. Al Jazeera meldt dat ‘Turkey has raised the issue of Uighur Muslims during talks with China’s foreign minister in Ankara, as hundreds of Uighurs protested against the treatment of their ethnic kin in China‘. Luyten beweert ook dat ‘in Turkije Oeigoeren mogen worden opgepakt en uitgeleverd’, maar ook dat is onzin: ‘Cavusoglu has denied that the extradition agreement between the two countries would lead to Uighurs being sent back to China, describing it as a routine accord similar to the ones Turkey has with other countries.‘ Overigens biedt Turkije onderdak aan 50.000 Oeigoerse vluchtelingen. Hoeveel heeft Nederland er precies opgenomen?]

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 31.03.2021 @ 13:30

[Home]
 

1 Reactie

op 31 03 2021 at 13:30 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS