Home » Archief » Mensen leven niet alleen om niet te sterven


[28.04.2020]

Mensen leven niet alleen om niet te sterven

Peter Breedveld


Scène uit Ninagawa Mika’s Diner

Het hysterische geloei dat steeds losbarst als er iemand durft te suggereren dat op een gegeven moment de economie weer moet gaan draaien, is gratuit en hypocriet. Iedereen die hardop durft mee te denken over een geleidelijke heropening van de economie, bijvoorbeeld door mensen onder de zestig weer naar buiten te laten en de ouderen thuis te laten blijven, wordt gelijkgesteld aan de Nazi’s, Mengele en Marianne Zwagerman, die het hele debat meteen in het begin al vergiftigde door te stellen dat kwetsbare ouderen “dor hout” zijn dat moet worden opgeruimd.

Maar niet iedereen die weer verder wil, is een Marianne Zwagerman. Niet iedereen die de hashtag #stopdelockdown in zijn tweets zet, ontbeert ‘enige vorm van medemenselijkheid en verantwoordelijkheid’, zoals Hans Laroes poneert. Volgens Gerrit Jan Groothedde alias Eetschrijver willen de twee vertegenvertegenwoordigers van MKB Nederland, die in het praatprogramma OP1 voorstelden om de jongeren weer aan het werk te zetten en de ouderen thuis te laten, “alle ouwe lullen ophokken zodat ze ze nooit meer zien”. Maar dat is een hysterische en nogal kwaadaardige weergave van de goede bedoelingen van die twee mannen. In de reacties onder zijn tweet gaat het ook van dik hout, met gefoeter over “ontmenselijking”, “een kist timmeren”, “ouderen die er niet meer toe doen” en uiteraard wordt Zwagermans “dor hout” weer in stelling gebracht.

Misschien deugt het plan van die mannen niet, maar daar kun je het over hebben zonder ze meteen te diskwalificeren als harteloze sociaal-darwinisten. En volgens welke logica spreek je van “ophokken” als je iedereen boven de zestig vraagt thuis te blijven, maar niet als iedereen dat moet?

Fuck de economie

Er zit een griezelig soort van collectivisme achter die agressie. De gedachte dat we óf allemaal weer naar buiten mogen, óf helemaal niemand. Nou ja, wel het personeel van de Albert Heijn, natuurlijk, en de Kruidvat. En de verpleegkundigen, die mogen ook risico lopen voor onze gemoedsrust.

Dezelfde mensen die iedereen verketteren die een einde of een versoepeling van de lockdown wil omdat dat harteloos zou zijn, sneren ook iedereen weg die suggereren dat mensen zouden “lijden” onder de lockdown. Want de lockdown is helemaal geen lockdown en je kunt gewoon boodschappen doen en naar de Bouwmarkt en je koelkast volstouwen dus wat zeik je nou. Dat mensen hun horecabedrijf of kapperszaak hebben moeten sluiten en hun levenswerk in rook op zien gaan en hun inkomsten zien verdampen, doet ze blijkbaar helemaal niks. Binnen blijven en bek houden, is het devies. Ik vind dat niet minder harteloos dan het dorre hout van Marianne Zwagerman.

Er lijkt een duidelijke tweedeling te bestaan tussen Rechts en Links. Rechts wil de economie weer open, al dan niet geleidelijk. Links wil net zo lang wachten tot er een vaccin is en fuck de economie, dat zijn allemaal uitzuigers. De economie moet worden hervormd, er moet meer belasting op winst worden geheven, de rijken moeten minder rijk worden, daar worden we allemaal beter van.

Vreugdeloze samenleving

Allemaal mooi en aardig, maar de economie gaat niet worden hervormd. Corona is niet de Grote Verlosser. De VVD heeft er tijdens deze crisis tien zetels bij in de peilingen, president Rutte wordt bewierookt en verafgood door Rechts én Links en dát is de realiteit waarin mensen nog iets van hun leven overeind moeten zien te houden. Dat het ze alleen zou gaan om de economie, om geld verdienen, is trouwens ook een karikatuur die Links ervan maakt. Je zult het niet geloven, maar er zijn mensen die trots scheppen in hun arbeid, voor wie hun werk essentiëel is voor hun levensvreugde. Daarnaast is er nog iets anders, mooi verwoord door Merel Milou, een horecawerkneemster die zich nu thuis zit te verbijten: ‘Mensen leven niet alleen om niet te sterven’.

Een Robin Hoodje doen op de Quote500, ik ben helemaal voor, but it ain’t gonna happen. De meeste mensen willen de samenleving zoals die is, met hoogstens een paar kleine aanpassingen, dat wordt iedere vier jaar democratisch besloten. En in alle eerlijkheid: bij mij breekt het koude zweet ook uit als ik lees welke vreugdeloze samenleving sommige linkse idealisten voor ogen staat: geen verre reizen meer want die zijn “onnodig”, geen vlees of vis meer en zelfs popfestivals worden verboten.

Paleizen bestormen

Dit alles is luchtfietserij, want de kiezer wil dat niet en als democraat heb je je daarbij neer te leggen. Kun je “fuck you” en “fuck you” en “fuck you” roepen, zoals Willem Schinkel doet, maar daar bereik je geen ene kut mee.

Maar misschien hoopt Links op een Verelendung, zodat mensen straks niet anders kunnen dan de paleizen op de Zuidas bestormen, omdat de stront ze tot aan de lippen staat. Misschien wil Links daarom zo’n lang mogelijke lockdown, totdat niemand meer winst maakt of iets produceert en iedereen waarlijk gelijk is. Ewald van Engelen leek corona in het begin als die Grote Gelijkmaker te zien, de Sloopkogel van God. Inmiddels ziet hij de zaken een beetje anders, maar verraders van de revolutie hou je altijd.

Met z’n allen ten onder! Opdat de overlevenden het Socialistisch Paradijs kunnen binnentreden!

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Eerder dit jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 28.04.2020 @ 08:14

[Home]
 

1 Reactie

op 28 04 2020 at 08:15 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS