Home » Archief » Munafiq + update


[12.03.2019]

Munafiq + update

Peter Breedveld


Bron: Showzama

Het is weer campagnetijd, en dat betekent dat politiek en kwaliteitsmedia gezamenlijk optrekken tegen dat vermaledijde DENK, dat weigert gewoon gezellig met de witte man mee te doen. NRC presenteerde vorige week een stuk broddeljournalistiek van Mark Lievisse Adriaanse, ooit veelbelovend begonnen bij Frontaal Naakt, daarna kennelijk afgegleden naar NRC-niveau. Tragisch.

‘Kamerleden bedreigd na ‘intimiderende’ Denk-filmpjes’, kopt de Sluitsteen Van De Geest boven het stuk van Adriaanse dat vooral is opgehangen aan een filmpje van DENK, waarin GroenLinks-Kamerlid Zihni Özdil, ook wel bekend als ‘Ik Zihni’, wordt gekwalificeerd als ‘hypocriet’.

De Arabische vertaling van ‘hypocriet’ is ‘munafiq‘, notuleert Adriaanse uit de mond van Zihni Özdil, die het volgens de journalist weten kan omdat hij religiegeschiedenis heeft gedoceerd. En omdat hypocriet in het Arabisch ‘munafiq‘ is, kan dat door fanatieke moslims worden opgevat als ‘afvallige’ en dus als opdracht om je te doden. Dat zegt islamexpert Maurit Berger, zegt Özdil.

 


Volstrekte nonsens in kwaliteitskrant NRC Handelsblad, dat verblind is door zijn redeloze DENK-haat.

 

Betuttelracisten van GroenLinks

Adriaanse is zo onder de indruk dat hij vergeet te checken of dit waar is. Gelukkig doen wij hier bij Frontaal Naakt nog wel aan feiten checken en dat hele jammerverhaal van Özdil is onwaar, zegt iemand op de redactie die moslim is en Arabier en die Arabisch spreekt. ‘Munafiq‘ betekent gewoon hypocriet en niet ‘afvallige’ of zo en that’s it.

En Zihni Özdil is een hypocriet if ever there was one. Luttele maanden nadat hij hele rants tegen de ‘betuttelracisten’ van GroenLinks op Twitter pleurde omdat die partij volgens hem erger was dan de PVV en ook Femke Halsema verrotschold omdat ze begrip vroeg voor mensen die nog niet toe waren aan de afschaffing van Zwarte Piet, stond meneer op een verkiesbare plaats op de kandidatenlijst van GroenLinks en had-ie al zijn kritische tweets stiekem verwijderd en als dat niet hypocriet is, wat dan wel?

Özdil verwijt andere Turkse Nederlanders aan hun Turksheid te hechten maar hij baseert zijn hele autoriteit op zijn Turkse afkomst. Sterker nog: zonder die afkomst zou hij gewoon de zoveelste halfdronken, pafferige GeenStijl-reaguurder zijn met de intellectuele diepgang en eruditie van een doorgesnoven voetbalhooligan. Özdil is tegen racisme maar dol op Annabel Nanninga, die het jammer vindt dat de mooie ovens van Hitler niet meer in gebruik zijn en die het mooi zou vinden als er een jood wordt doodgeschoten (wordt straks senator, maar dat verschrikkelijke DENK..!) en Özdil is zo dol op NSB-speldjes dat hij er één heeft besteld. Enfin, Özdils hypocrisie heb ik hier uitgebreid aangetoond, dat ga ik niet nog eens doen.

Een hypocriet is een hypocriet is een hypocriet en dan kun je gaan janken en doen en opzoeken hoe je dat in het Arabisch zegt, maar het is gewoon zo en jullie waren toch zo voor benoemen, allemaal?

Onderzoeksjournalistiek

Er wordt ook al jaren gejammerd over de filmpjes die DENK maakt van Kamerleden van Turkse afkomst. Adriaanse draait dat riedeltje ook weer af. Nu heb ik best veel kritiek op DENK, vooral op voormannen Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk, en die heb ik ook nooit onder stoelen of banken gestoken, maar met die filmpjes heb ik geen enkel probleem. In feite is het de onderzoeksjournalistiek die NRC meestal nalaat. Want alle partijen hebben zo hun excuusallochtonen om Turkse en Marokkaanse kiezers te lokken en die maken hun achterban in de moskeeën en op de markt van alles wijs tijdens de verkiezingscampagnes, maar als ze in de Kamer zitten is hun stemgedrag niet helemaal in sync met hun mooie praatjes, en dat laat DENK met die filmpjes mooi zien. En dat veel mensen je daarom niet meer aardig vinden en onaardige dingen tegen je zeggen op het vliegveld, tja, dat heb je zelf gedaan, daar moet je DENK de schuld niet van geven.

Bovendien zijn het allemaal krokodillentranen van die Kamerleden. Ja, het is niet leuk dat er stemming tegen je wordt gemaakt, maar dat doe je toch zelf ook, stemming maken tegen mensen, tegen hele bevolkingsgroepen, zelfs? Özdil laat geen kans voorbijgaan om moslims en Turkse Nederlanders weg te zetten als achterlijk en intolerant, hijzelf is natuurlijk de gunstige uitzondering. Elke partij in de Kamer, ook GroenLinks, zet allochtonen constant weg als De Ander, die zich niet wil aanpassen, die niet wil meedoen. Lodewijk Asscher beschuldigde 90 procent van alle Nederlandse Turken van sympathie voor ISIS, denk maar niet dat Adriaanse hem daar ooit een kritische vraag over zal stellen, of dat enige andere Nederlandse journalist dat zal doen.

Martelaar van het vrije woord

Het gevolg van die racistische politiek is dat vele duizenden mensen elke dag worden gediscrimineerd, bedreigd, in elkaar geslagen, afgewezen voor een baan, etnische geprofileerd door de politie en noem maar op. En nu moet ik medelijden hebben met een paar overgepriviligeerde verwende prinsjes en prinsesjes die door de rakkers van DENK worden betrapt op hun schaamteloze hypocrisie?

Ik moet medelijden hebben met Zihni Özdil, die een man uitriep tot martelaar van het vrije woord omdat hij was veroordeeld wegens oproepen tot geweld tegen allochtonen? Nee, sorry. (kijk, op zijn eigen website heeft hij het stuk over die martelaar verwijderd. Ik zeg ‘munafiq’.)

Mijn partij is BIJ1, maar daar kan ik deze provinciale verkiezingen niet op stemmen. De Kieswijzer zegt dat de SP, de ChristenUnie en GroenLinks mijn partijen zijn. Dat is drie keer ‘no fucking way‘. Ik twijfelde tussen NIDA en DENK.

Mark Lievisse Adriaanse heeft me over de streep getrokken: het wordt DENK. Gewoon omdat het niet mag.

UPDATE:

De geradicaliseerde NRC-journalist Andreas van Kouwenhoven maakt het nog bonter dan zijn collega Adriaanse in dit stuk over het Cornelius Haga Lyceum. Daarin beschuldigt hij prediker Abou Hafs ervan op te roepen imam Yassin Elforkani te vermoorden, simpelweg door hem ‘munafiq’ te noemen. Kennelijk is op de NRC-redactie een oekaze uitgevaardigd dat ‘munafiq’ = oproep tot moord.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Het afgelopen jaar ben ik als verdachte verhoord op het politiebureau en ging ook het klagen bij mijn baas weer een nieuwe, onverkwikkelijke fase in met de fascistische troll Jan Dijkgraaf. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 12.03.2019 @ 08:06

[Home]
 

16 Reacties

op 12 03 2019 at 08:35 schreef Kees Bruin:

Zo, dus Breedveld vindt het wel prima als een “verwend prinsesje” als Sadet Karabulut door de nsb’er Kuzu in Turkije wordt aangegeven als landverrader, omdat ze in de Tweede Kamer heeft gestemd vóór de erkenning van de Armeense genocide?
Want dáár hebben we het onder meer over. Naar aanleiding van die stemming in de Kamer heeft Kuzu kamerleden met een Turkse achtergrond zwart gemaakt in Turkije, omdat ze die genocide erkenden. Dat is breeduit overgenomen door een Turkse pro-Erdogankrant, die vijf Turkse Nederlanders met foto en naam publiceerde als foute Turken. En op die partij ga je nu stemmen, Breedveld?

op 12 03 2019 at 08:42 schreef Peter:

Jij bent echt mijn trouwste lezer, hè, Kees?

op 12 03 2019 at 08:45 schreef Egbert:

Is miste in de inleiding juist de foute stap in NRC: “‘Munafiq‘ betekent “afvallige”, dus …”. Er staat wel “En omdat hypocriet in het Arabisch ‘munafiq‘ is, …”. Ik kwam er uit (m.b.v. de foto), maar het is een puzzeltje. All the best.

op 12 03 2019 at 11:51 schreef Kees Bruin:

@Petra 11:08 Ja hoor, dat is eenvoudig te bewijzen, zie: https://www.ad.nl/binnenland/kamerleden-bedreigd-om-erkenning-armeense-genocide~ad181810/ en Google maar even op Kuzu + Karabulut + genocide, dan rollen er de nodige links uit. DENK is voortdurend bezig om allochtone politici met Turkse roots te stalken en in een kwaad daglicht te stellen, vreselijk volk.
Kuzu en Öztürk zijn gewoon de lange arm van Erdogan, een stelletje Turkse nationalisten en engnekken van de bovenste plank, vandaar mijn aanval op dat stel.

op 12 03 2019 at 11:55 schreef Kees Bruin:

@Peter 08:42 Zou het echt? Maar met één snedige opmerking kun je natuurlijk niet duiken voor mijn reactie van 08:35 over die gluiperds van DENK, die de Turken opzetten tegen hun ‘afvallige’ Nederlands-Turkse landgenoten in de politiek, die er anders over denken dan DENK.
Je kunt die mensen nu wel proberen weg te zetten als “verwende prinsjes en prinsesjes”, die het arme moslimproletariaat in Nederland verraden hebben, maar in dat frame trapt geen zinnig mens.
DENK is gewoon een akelig moslimpartijtje dat de polarisatie in de samenleving bevordert, niet vermindert.

op 12 03 2019 at 14:56 schreef Pyt van der Galiën:

Ik heb ook serieus overwogen DENK te stemmen, dus zo raar vind ik het niet. Het is de enige partij die zich consequent tegen de PVV keert – en natuurlijk heb ik een grafhekel aan Zihni Özdil;-)

Probleem is dat DENK in Fryslân met een lijst van TWEE(2) mensen komt, die beiden in de Randstad wonen en geen enkele binding met de provincie hebben. Dus toch maar GL, zij het met flinke buikpijn.

op 12 03 2019 at 17:21 schreef Sasha Berkman:

“DENK is gewoon een akelig moslimpartijtje dat de polarisatie in de samenleving bevordert, niet vermindert.” Dan kunnen jullie elkaar de hand geven.

op 12 03 2019 at 17:52 schreef Sasha Berkman:

“Lekker inhoudelijk weer, ouwe kraker.” nee jij dan!

op 12 03 2019 at 18:41 schreef Ikzelf:

Je hebt volkomen gelijk als je de trollen een spiegel voorhoudt, Sasha, maar negeer ze asjeblieft. Deze types zitten zo verlegen om ’n greintje aandacht, dat niets hen te dol is. Alleen door ze dát te schenken wat ze verdienen, HE-LE-MAAL NIETS, druipen ze wellicht ten langen leste af. Immers, zelfs de kwalijkste walm trekt uiteindelijk op.

Het is dat of Peter zal straks noodgedwongen de commentaren moeten afsluiten en dan heeft niemand iets.

Laat domrechts niet weer een blog kapotmaken. Dat terroristische gajes (niets méér en niets minder dan dat) heeft dit hele land al verziekt voor iedereen. Voor zichzelf op de eerste plaats, maar dat hebben ze toch niet door en niemand die dat erg vindt.

op 12 03 2019 at 19:01 schreef Pyt van der Galien:

Laat me niet lachen. D66 dook zonder met de ogen te knipperen met de cryptofascisten van Leefbaar Rotterdam in bed. Het ‘antifascisme’ van D66 wordt uitsluitend in verkiezingstijd uitgespeeld om linksliberalen te lokken. In Rotterdam mocht Leefbaar 4 jaar lang minderheden en uitkeringsgerechtigden schofferen. Kraaide geen haan naar. Het ging pas fout toen Leefbaar zo stom was Baudet publiekelijk te omhelzen.

op 12 03 2019 at 20:20 schreef Kees Bruin:

@Pyt 19:01 “Laat domrechts niet weer een blog kapotmaken.” lees ik. Daarmee wordt – uiteraard op mij gedoeld. Alsof een blog door een paar comments kapot gemaakt zou kunnen worden.
Ook mag ik nog het predicaat “terroristisch gajes” van je in ontvangst nemen.
Wat is dat toch hier, met al die overspannen, razende en tierende reageerders? Zodra er maar één gram tegenwind opsteekt, slaan de hysterie en het geraas toe.
Ik zou willen zeggen: bedaar een beetje, en probeer je fatsoen te houden.
Maar misschien is het beter dat ik me voorlopig maar weer van commentaar onthoud. Ik wil niet ál te veel commotie in een open inrichting stichten. Dus ik laat jullie voorlopig maar weer even met rust.

op 12 03 2019 at 20:24 schreef Hans V.:

Kijk dat is nou een goeie : Open inrichting

op 12 03 2019 at 20:31 schreef wees:

Altijd weer die verkiezingstwijfel.
Vraag is, hoe krijgen we BIJ1 groot.??

op 13 03 2019 at 15:10 schreef Pyt van der Galiën:

@Kees Goh, wat jammer dat je ons verlaat.

@wees Door lid te worden én actief te worden. Elke partij zit te springen om leden die bereid zijn de handen uit de mouwen te steken.

op 14 03 2019 at 16:08 schreef Barnold:

Pyt

Denk stemmen, alleen omdat zij tegen de PVV Zijn, lijkt mij geen verstandige reden

Dan kan je ook D66, of PVDA stemmen

Die twee gasten van Denk, weten zich goed te handhaven en zijn geen nepfiguren, daar moet ik eerlijk in zijn. Maargoed, datzelfde geld voor Baudet. Hij heeft kut ideeën, máár, hij is geen nepfiguur.

Maar, bedenk wel, zij zijn dan wel anti Wilders, máár ook Turkse nationalisten

Turkije, waar nog dienstplicht is ! Turken in Nederland, moeten alsnog vechten voor hen !

Turkije, dat genocides ontkent

Gatver

Kijk, verzet tegen de PVV, hoeft niet via van die partijen. Dat moeten we zélf doen. Met of zonder partijen

Ik vind jou een sterke antifascist, Pyt. Jij hebt geen ‘Denk’ nodig, een of ander gaar, autoritair, identitair partijtje

op 15 03 2019 at 17:57 schreef sjonnie:

De dienstplicht geldt ook nog steeds in Nederland hoor. De oproepplicht is afgeschaft.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS