Home » Archief » Negers koewetsen


[19.10.2013]

Negers koewetsen

Peter Breedveld

hal16
Illustratie: Franz Fiedler

Hoe zeg je ‘inflatoir‘ in het Engels? Ik begon net te denken dat de strijd tegen racisme een verloren zaak is en zie daar, we krijgen versterking uit het buitenland. Eerst van de Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie, die in een onthutsend rapport laat zien hoe racisme en xenofobie zijn geïnstitutionaliseerd in Nederland, met dank aan politiek en media. Vervolgens van de Verenigde Naties, die onderzoek gaat doen naar onze eigen versie van blackface.

Blijkbaar is het in Nederland inmiddels zo hard gaan stinken dat ze het helemaal aan de andere kant van de Grote Oceaan ruiken. En maar ontkennen dat er iets aan de hand is, terwijl de volstrekt normale aanhangers van een volstrekt normale politieke partij met NSB-vlaggen zwaaien en de Hitlergroet brengen en de publieke omroep inmiddels is verworden tot de Nederlandse Radio Télévision Libre des Mille Collines, waar schedelmeters en Rifapologen ons dagelijks waarschuwen voor de hordes zwarte parasieten en islamitische keelsnijders en treiterjournalisten hetzes stoken tegen Russisch-Nederlandse ondernemers en oerlelijke negers.

Meer vreemdelingenhaat

We zeggen lekker niks als er opgeroepen wordt een vrouw met een mening te verdelgen als een mosliminsect want dat is islamkritiek en dat moet kunnen, maar hé, laten we aangifte doen tegen Krapuul.nl, want die lui doen niet gewoon gezellig mee.

Mijn landgenoten kennende, zal die internationale druk om toch eindelijk eens wat te gaan doen aan de bruine walm, die opstijgt uit het openbare toilet dat Nederland is geworden, leiden tot nog meer krampachtige ontkenning en juist tot méér racisme en méér vreemdelingenhaat, gewoon omdat het kan. De reactie van nationale knuffelracist Annabel Nanninga is wat dat betreft exemplarisch:

‘Sterf, Europese betuttelbaasjes, sterf. Met jullie moreel kolonialisme. We geven geen fuk, wij benoemen en bespotten het oeverloze gezeik van de booslims, de jengelfeministen, de humorloze kinderfeesthaters en al het andere chronisch verongelijkte gespuis zoals wij dat willen.’

Traag als een Surinamer

‘Negers koewetsen’ met onze ‘soewartepietencultuur’, ’traag als een Surinamer’. U vindt ons racistisch? Moet je dít zien! O, dat vindt u erg? Wat dacht u híer van!

Nederlanders laten zich niet graag door de internationale gemeenschap vertellen dat ze verkeerd bezig zijn. Herinnert iemand zich de bloedige koloniale oorlog die Nederland tegen de Indonesiërs voerde onder de deflatoire noemer ‘Politionele Acties’? ‘Worse than Hitler did to the Netherlands‘. Pas toen er gedreigd werd met het intrekken van de Marshall-hulp, drong in de botte Hollandse koppen het besef door dat het inmiddels de 20e eeuw was. Een soortgelijk verhaal gaat op voor de slavenhandel en slavernij in Nederland.

Harteloze ploerten

Uiteraard wordt iedereen, die zich verzet tegen de normalisatie van racisme in Nederland, verguisd en verketterd. En met een donkere huid ben je dan helemaal zwaar de lul. De racistische bagger die Quinsy Gario over zich heenkrijgt is al misselijkmakend genoeg, en als dank wordt-ie in de Dagelijkse Farizeeër zelf uitgemaakt voor racist, uiteraard nadat eerst zijn argumenten zijn verkracht en verminkt, want dat is de vaste procedure in het domrechtse riool.

Maar Quinsy Gario is niet langer alleen (maak trouwens op het geweldige blog van Aicha Qandisha kennis met de beminnelijke mens Gario). De hele wereld kijkt nu toe hoe Nederland zichzelf andermaal diskwalificeert door zich aan zijn racisme vast te klampen als een zonnestekerige drenkeling aan zijn wrakhout, delirisch bazelend over tradities, cultuur en kinderfeestjes. Wat een harteloze ploerten zijn dat, die kinderen hun gekoesterde negerkarikatuur willen afnemen.

Person of colour

Helaas is racistische horkerigheid sommige lieden in het antizwartepietenkamp ook niet vreemd. Er wordt nogal hufterig gereageerd op een prachtig stuk van Robert Vuijsje over de afwegingen die hem ertoe hebben bewogen tegen Zwarte Piet te zijn. Vuijsje is echter de auteur van een meesterlijke humoristische roman over racisme die door bepaalde domoren wordt aangezien voor een racistisch boek (is dit stuk van de donkere Said Vanenburg dan ook racistisch? ‘Trying to write satire in the 21st Century is like pissing into the wind’, aldus Jamie Delano) en dus kan het niet deugen wat hij in te brengen heeft. ‘Just because you fuck a person of colour doesn’t mean you’re non-, or anti-racist‘, schrijft deze Grote Denker over Vuijsje, die inderdaad een zwarte vrouw heeft.

Classy! Mag ik daar tegenover stellen dat just because you’re a person of colour doesn’t mean you’re not a racist bigot?

***

Meer weten over Peter Breedvelds relatie met God? Lees Aicha’s Twaalf!

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 19.10.2013 @ 12:42

[Home]
 

61 Reacties

op 19 10 2013 at 13:38 schreef Rob:

Nanninga die over ‘chronisch verongelijkt gespuis’ schrijft. Het mens verspreidt godverdomme een zuurlucht waar de recreatiezaal van een bejaardentehuis nog jaloers van wordt.

op 19 10 2013 at 15:29 schreef Sasha Berkman:

Mevrouw Nanninga windt zich nogal op. Dat is leuk want dat is slecht voor haar gezondheid.
Ik denk dat alleen het openlijke racisme zal toenemen, op zich is het nooit weg geweest volgens mij. Ook zonder de zwarte piet discussie zou deze extreem-rechtse minderheid van rechtse hufters en van hele en halve nazis de confrontatie blijven zoeken om de spanning op te drijven. Dat is de zin van hun hele trieste bestaantje.

op 19 10 2013 at 16:00 schreef MNb:

“Met jullie moreel kolonialisme.”
Types als Nanninga hebben een heleboel moreel kolonialisme nodig. In Nederland zijn er te veel van zulke types en veel te veel mensen die wegkijken van zulke types.

op 19 10 2013 at 16:35 schreef dewanand:

namaste Sasha Berkman,

Je zegt hier iets leuks: ‘openlijke racisme zal toenemen’, en dit is nou juist iets wat ik vaak bespreek met negers en hindoestanen die ik ken, dus niet blanken. Kijk wij niet ariers hebben ook gewone gevoelens en non verbaal pik je toch veel op als je met een blanke kontakt hebt dus je voelt automatisch aan of hsij je mag of niet als zwartkontje of zwartjoekeltje. Ook bij blanke homo’s merk je dit erg snel.

Ach Sasha, ik zeg je echt een ding en Peter zal mij gelijk geven:
voor veel negers, hindoestaantjes, chineesjes, mixen ed maakt het geen zak uit of alle blanken met een pro nazi bordje of pro witte ras slogan op hun witte kont gaan rondlopen op hun naaktstranden in de hete zon. Mooi bruin of superieur zwart als ons worden deze witkonten toch nooit, zielig he voor ze, moeten zij maar luider gaan bidden tot hun blanke afgoden.

Ook Wieroe ziet het zo als hindoe kat, en hij adviseerde mij nog gisteren om met hem een organisatie voor niet ariers te starten, en het doel is om ons allemaal weg te laten gaan uit nazi europa voor het jaar 2040 als de witte pest hier zal losbarsten. Wieroe heeft gewoon gelijk met zijn slimme kattenkopje. Thanks Wieroe.

op 19 10 2013 at 18:20 schreef Bertje:

Wow eens met Sasha, sla mij op me billetjes en noem me Sally.

“Ook zonder de zwarte piet discussie zou deze extreem-rechtse minderheid van rechtse hufters en van hele en halve nazis de confrontatie blijven zoeken om de spanning op te drijven. Dat is de zin van hun hele trieste bestaantje.”

Waar ik dus werkelijk van opkijk is dat negers en anders gekleurde door Nanninga en Co met al hun stereotypen maar weer eens uit de kast worden gehaald.
De quatsch die ze uitbraken is zo jaren ’80.
Sonja op Zaterdag met als thema ” u dochter komt thuis met een neger heeft u daar een probleem mee”
Types als Nanninga werden vroeger toch kaal geschoren en met pek en veren door het dorp gereden of is dit een beetje wens denken van mij.

op 19 10 2013 at 19:42 schreef William Spiero - vd Sluijs:

Ik wordt een beetje moe van deze discussie… Ik woon in een wijk waar cultuur flink gemixt is en ik kan goed omgaan met het grootste deel van mijn buren (je kunt immers niet altijd met iedereen opschieten. Daar zijn we mensen voor). Ik heb naar aanleiding van deze oplaaiende discussie eens mijn buurtbewoners gesproken om hun kijk, meningen en ervaringen te vragen. Slechts 1 vind het zwarte piet verhaal daadwerkelijk racistisch en die zegt zelf ook, “Ik hoef het er niet mee eens te zijn. Ik kom zelf niet uit Nederland en ik vind dat je dan met je vingers van de cultuur afblijft. Je hoeft toch zelf niet mee te doen?”.

Een paar dagen hierna begon het suikerfeest, alle kinderen op mijn zoontjes school vrij, op hem, 2 andere leerlingen en zijn lerares na die wél naar school moesten. Daar hoor je dan niets van.

Ik denk dat het een kwestie van leven en laten leven is. Het sinterklaasfeest is zo vastgeroest in de Nederlandse gebruiken dat de details futiele dingen zijn om over te discuseren. Waar draait het uiteindelijk om? De cadeau’s voor de kinderen. Of moeten we Amerika ook eens aanpakken… die elven van de kerstman.. dat is toch een belediging voor liliputters of zit ik dan fout?

op 19 10 2013 at 19:56 schreef William Spiero - vd Sluijs:

Kijk om je heen in de media, ed. en je ziet hoe rassenhaat gemaakt wordt. Om de poster boven mij ook maar even aan te halen. Een typische reactie vanuit mijn groepje tegen jouw groepje. Exact hetzelfde gedrag dat extreem rechts vertoont.

Dit escaleert vooral met dergelijke discussies waarbij je de focus veel te veel legt op ongelijkheid. Datzelfde geldt voor de in het stuk opgehaalde feministen. Mijn idee is juist te richten op gelijkheid en al die futiele details weg te laten.

Serieus, mensen zoeken ernaar en dat is een zieke gewoonte. Als we terug zouden gaan naar een tijd dat de blanke man en de gekleurde man elkaar nog niet hadden ontmoet dan is het wel “Kees heeft een wrat op zijn kin, dus is hij minder”. Het gaat erg genoeg niet eens omdat de huidskleur anders is, het gaat erom dat men verschillen wil maken, zodat ze iemand hebben die ze tot ‘vijand’ kunnen maken.

Waar blijven we als we zo tegenover elkaar blijven staan? Waar gaan we heen als Gario zwarte piet weet te verbannen en hierdoor heel veel Nederlanders boos en ongelukkig maakt? Zij zijn er immers mee opgegroeid. Het is een kinderfeest waar zij een jeugdsentiment aan vast hebben zitten en graag willen dat hun kinderen dat ook kunnen ervaren. Niet zwarte piet, het geheel, waar zwarte piet een stukje van is.

op 19 10 2013 at 20:59 schreef De stank van het racisme in Nederland.:

[…] […]

op 20 10 2013 at 02:56 schreef Asmodee:

U bedoelt waarschijnlijk de leprechaun, http://en.wikipedia.org/wiki/Leprechaun.

Het plaatje onderaan de wikipagina zal misschien associaties oproepen met orthodoxe Joden, gezien de baard en haakneus. Antisemitische stereotypering?
Ze zijn opgedoken op Saint Patrick’s Day, hoewel de gevierde heilige waarschijnlijk gruwde van zulke heidense, pseudo-folkloristische kitsch.

In een aflevering van Boardwalk Empire wordt dit fenomeen stevig op de hak genomen. Groengeklede kermisdwergen, zich als potsenmakers belachelijk makend ter vermaak van bezopen Ieren, geven cynisch commentaar…
De Kelten en alcoholisme gaan hier samen, zoals geld en Joden, Italianen en corruptie, Afrikanen en het lopen van marathons, protestanten en schijnheilige bekrompenheid, katholieken en pedofilie?

Om terug te keren naar de steen des aanstoots: doet het pak dat de ontketende (slaaf) Django uitkiest in Tarantino’s gelijknamige film u lezers ergens aan denken?
http://www.heyuguys.co.uk/best-tarantino-scenes/6/
“You mean… you wanna dress like that?”

Als Zwarte Piet sta je tegenwoordig voor lul, zwarter gemaakt door de tegenstanders…

op 20 10 2013 at 08:01 schreef Bigpete:

Ik ben toch hoop ik niet de enige die van mening is dat de VN wel iets anders te doen heeft dan een onderzoek naar een fictieve Sinterklaas en de al even fictieve zwarte piet? Wat is de volgende stap? Een onderzoek naar de Elfen onderdrukkende Kerstman? Want die Elfen zijn natuurlijk niets minder dan kleine mensen en die worden toch maar mooi gediscrimineerd door hem.
De VN? Kan zichzelf beter opheffen!

op 20 10 2013 at 08:33 schreef Curaçaosche Antilliaan:

Wat opvalt aan de hele discussie is dat in 90% van de reacties elders betoogt word dat zwarte piet vanwege het roet in de schoorsteen zwart is (geworden). Welnu, ik heb nog niet meegemaakt dat een blanke die door een schoorsteen kruipt opeens met een dik (Afrikaans gelijkend) lipwerk behept is geworden, opeens kroezig haar heeft en opeens raar nederlands begint te brabbelen, bijv. met een zwaar Surinaams accent.

Om niet al te lang van stof te worden loof ik 10.000 euro uit aan degene die kan bewijzen dat door een roetige schoorsteen te kruipen zo’n ingrijpende mutatie bewerkstelligt wordt. Ik vrees dat ik mijn 10.000 eurootjes lekker in eigen zak kan houden, want het is natuurlijk je reinste kul dat er mutatie optreed vanwege het roet in de schoorsteen. Het is niets meer dan een sullig ziekelijk autistisch onzinverhaaltje.

op 20 10 2013 at 08:41 schreef Peter:

Hé BigPete, dan vind je zeker ook dat de VN iets beters te doen heeft dan te bepalen of iets, bijvoorbeeld e Sinterklaasviering, cultureel erfgoed is of niet?

En hou toch eens op over die elfjes. Elfjes zijn sprookjesfiguren, geen kleine mensen.

Zit nu al drie maanden aan mijn brievenbusje gekluisterd, wachtend op je Chinareisverslagen.

op 20 10 2013 at 09:30 schreef babs:

Pete, die probeer ik ook altijd als ik gepakt word voor dronken te hard zonder licht door rood rijden: ‘Ga boeven vangen!’

op 20 10 2013 at 09:51 schreef Thomas E:

Hahahahaha die vind ik leuk, Cur Antill. Zo’n gedaantewisseling tijdens de roetreis door de schoorsteen is idd met geen 10.000 euri te realiseren. Pieten moeten gewoon bleekscheten blijven, zonder zwaar aangezette lippen, ook met hun eigen blonde, rode, bruine of zwarte haar, wél met roetvegen op hun gezicht. En een beetje gek praten hoort er natuurlijk ook bij, als het maar niet in de trant van de titel van Peter’s stuk is. De magie van het feest moet overeind blijven. En ik denk dat deze minieme wijzigingen daar niks aan af doen.

op 20 10 2013 at 10:15 schreef M. Sleegers:

Mij valt op dat er nog steeds veel donkere mensen in Nederland zijn (maar ook op de Antillen en in Suriname) die vinden dat Zwarte Piet niet moet verdwijnen. Binnen de gemeenschappen van donkere mensen bestaat er dus nog veel onenigheid over dit onderwerp. Is het dan niet heel neo-kolonialistisch voor witte mensen om te menen dat Zwarte Piet racistisch en kwetsend is, terwijl donkere mensen hier nog niet eens uit zijn? Het lijkt mij gepast om eerst eens goed te luisteren naar wat donkere mensen over dit thema te zeggen hebben, en dan dus niet alleen naar donkere mensen die je eigen mening delen.

op 20 10 2013 at 10:17 schreef Dawud Pirzad:

Racisme is gebaseerd op een idee dat de wetenschap nooit heeft kunnen bewijzen: dat er belangrijke verschillen zouden zijn tussen mensen op grond van hun ‘ras’. Ogenschijnlijk is het bestaan van menselijke rassen een uitgemaakte zaak: er zijn immers mensen met een zware, blanke, gelige of bruinige huidskleur. Vanaf de 17e eeuw onderscheidden theologen een hiërarchie waarin de blanke mens het dichtst bij God stond, dan de neger, dan de aap en zo verder. ‘Natuurwetenschappelijke’ rassentheorieën ontstonden in de 19e eeuw. Men meende toen dat bepaalde rassen een natuurlijk recht hadden op een hogere positie en dat het superieure blanke ras door vermenging met andere rassen ten onder dreigde te gaan. In de wetten van Neurenberg, door de nazi’s aangenomen in 1935, werd elk seksueel contact tussen ‘Germaanse Duitsers’ (ook wel ariërs genoemd) en leden van het ‘joodse ras’ verboden.
Maar feitelijk bestaan er nauwelijks mensen van een ‘zuiver ras’. Bijna iedereen heeft bloed van allerlei herkomst door de aderen stromen. Ook is nooit aangetoond dat het behoren tot een bepaald ‘ras’ zonder meer bepalend is voor verschillen in karakter, intelligentie, werklust, seksuele potentie of enige and

op 20 10 2013 at 10:24 schreef A.Mus:

Ik snap werkelijk niet dat men zich zo druk maakt om Zwarte Piet. Zijn er niet ontelbaar veel zwarte/donkere/getinte rolmodellen die een evt. kwalijke rol van Zwarte Piet totaal teniet doen? Één-op-één vergelijkingen met slavernij doen geen recht aan de oorsprong maar hebben vooral te maken met de familiegeschiedenis van veel Surinamers en Antillianen. Die zorgen dan ook voor het grootste protest.
Wat mij betreft mogen we ze daar in tegemoet komen maar ik hoop dat de Zwarte Piet discussie af is als men het haar en de lippen verandert… ik vrees alleen dat dit niet zo is. Quinsy Gario heeft samen met Egbert Martina natuurlijk wel een track-record waarbij werkelijk alles racisme is. Dit betekent niet dat al deze ervaringen kloppen. Sterker nog: Er bestaat geen ultieme waarheid in deze discussie.
De zwarte kleur vind ik persoonlijk erg mooi. Het staat voor mij ook meer voor duisternis en schaduw (het geheimzinnige) dan voor een huidskleur. Je ziet dit ook terug in buitenlandse Sinterklaastradities, waar de hulp van Sinterklaas echt de straffer is. Ik mag toch hopen dat hij niet gereduceerd wordt tot een gekleurde teletubby die alleen maar aardig is voor kinderen.

op 20 10 2013 at 10:53 schreef Rob:

M. Sleegers Hoe precies is het “neo-kolonialistisch” voor witte mensen om het eens te zijn met een zwarte Antilliaan?

op 20 10 2013 at 11:58 schreef Henk:

Discriminatie is een gezwel wat uit de samenleving moet worden gesneden.Eens Maar wat is de volgende stap? Iedereen die voor zwarte piet gespeeld heeft ophangen, tegen de muur of de elektrischestoel een schadevergoeding? Wanneer lees ik eens iets over de Afrikaanse Hitler genaamd Mugabe?

op 20 10 2013 at 12:55 schreef Rosa:

Henk, voorlopig heb ik alleen dat soort shit opmerkingen gehoord over de tegenstanders van piet, die ‘moeten hun bek houden en opzouten’, u weet wel dat niveau… Wat Mugabe hier mee te maken heeft ontgaat mij ten ene male.

op 20 10 2013 at 12:55 schreef Bertje:

He gadsie nou gaan de meeste reacties weer over Piet.
Als dit selecte kleine groepje der anti pieten door gedram en gezuig hun gelijk krijgt dan zet ik nooit meer een voet over den Nederlansche grens.
Hier in Duitsland is Piet Zwart en degene die daar aanstoot aannemen worden geheel terecht in de bek uit gelachen.

Waar we het naar aanleiding van dit stukje het eigenlijk over moeten hebben en ons eens flink achter de oren moeten krabben zijn de belachelijke racistische reacties die een Gario ten deel komt, en de kots die types als Nanninga uitbraakt daar zit het werkelijk probleem.
Al met al kan ik niets anders dan de hele Piet discussie classificeren als Typies Hollands.

Dwergen lijken ook op kleine mensen met een groeistoornis.
Elfjes lijken op mensen met het zogenaamde “elfen syndroom”
Zwarte Piet lijkt op een neger.
Mongolen lijken weer op PVV stemmers.
Etc. etc.

Maar het belangrijkste: Ze zijn het niet!!!

op 20 10 2013 at 13:37 schreef M. Sleegers:

@ Rob op 20 10 2013 at 10:53

“Hoe precies is het “neo-kolonialistisch” voor witte mensen om het eens te zijn met een zwarte Antilliaan?”

Daar is op zich niets neokolonialistisch aan, maar de witte mensen die anti-Zwarte Piet zijn gaan over het algemeen wel wat verder dan instemmend knikken wanneer een donkere Antilliaan zijn aversie tegen Zwarte Piet kenbaar maakt.
Veel witte mensen die anti-Zwarte Piet zijn bouwen zelfstandig hele betogen op waaruit zou moeten blijken dat Zwarte Piet kwetsend is voor- en racistisch tegenover donkere mensen. Dit terwijl donkere mensen er zelf dus nog niet uit zijn of Zwarte Piet wel of niet kwetsend/racistisch is. Zij lijken mij echter toch de eerst aangewezen groep om dit uit te maken. De witte mensen met hun eigen betogen praten daarom m.i. voor hun beurt. Vervolgens stelde ik niets maar vroeg ik mij slechts af of het dan geen neo-neokolonialistisch gedrag is om te bepalen wat goed is voor donkere mensen en wat niet.

op 20 10 2013 at 13:39 schreef MNb:

Zodra Nanninga en co de woorden Zwart en Piet niet meer gebruiken dan wel tot een verwaarloosbare minderheid behoren ben ik het met je eens, Bertje.

op 20 10 2013 at 14:11 schreef Rob:

“Veel witte mensen die anti-Zwarte Piet zijn bouwen zelfstandig hele betogen op waaruit zou moeten blijken dat Zwarte Piet kwetsend is voor- en racistisch tegenover donkere mensen.”

Ik zie er meer die bepalen dat ZP niet beledigend is voor zwarten, met de toevoeging “en donder anders maar op als het je niet bevalt”.

op 20 10 2013 at 14:19 schreef Leo Schmit:

Moeten we toch niet even nadenken over het argument van Han van der Horst dat de ZP discussie (nee niet de BP discussie, sorry BP), koren op de molen van racisten is?

http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/23450_zwarte_piet_discussie_voedt_racisme/

op 20 10 2013 at 15:13 schreef Bertje:

Mnb

Helaas behoren die niet tot een verwaarloosbare minderheid.
Net even Buitenhof zitten kijken met de nationale ombudsman en wat heeft de man gelijk zeg.
Maar dat was altijd al zo, het is zo oer Hollandsch met de dikke kaasvinger naar de ander wijze en heel hard roepen “hunnie hunnie” maar zelf wel drie pakjes boter op de kop hebben. Toen ik nog in de Nederlanden woonde heb ik deze mentaliteit zeer oprecht gehaat.
( o en op een goede tweede plaats stond bij mij het denken dat Nederland de navel van de wereld is.)
Tot zover is de integratie prima geslaagd zwart, wit, jong, en belegen allemaal zeiken om niks!

op 20 10 2013 at 15:56 schreef M. Sleegers:

@ Rob op 20 10 2013 at 14:11

Daar zijn er ook zeer veel van ja. Kwalijke zaak!

op 20 10 2013 at 18:24 schreef Peter:

Ik ga vanaf nu alle commentaren over Zwarte Piet weigeren. Mijn stuk gaat over zoveel meer, stelletje monomanen.

op 20 10 2013 at 19:03 schreef MNb:

Tja, dat Nederland veel te veel racisten kent, daar is iedereen hier het wel zo’n beetje over eens. En de meesten hier zijn intelligent genoeg om te beseffen dat Nederlanders geen haar beter zijn dan Vlamingen met hun blok, Fransen met hun Nationaal Front en Oostenrijkers met hun Vrijheids Partij. Nederland was alleen een beetje traag.
Maar ik kan Bertje weer eens niet volgen. Nederland is altijd racistisch geweest dus tot zover is de integratie prima geslaagd.

op 20 10 2013 at 21:02 schreef Bertje:

Mnb

Nee dat bedoel ik niet.
Ik bedoel dat het zeiken, en buiknavel staren en het o wat zijn we goed gevoel door alle lagen van de bevolking heen ruimschoots aanwezig is ongeacht kleur, afkomst e.d.
Ook het negeren van een zorgelijk rapport over racisme door vele politici of er op zijn minst heel luchtig over doen zie ik als zo typisch Nederlands dingetje.
Niet iets om trots op te zijn eerder om je de ogen uit je kop te schamen.

op 20 10 2013 at 22:26 schreef Vader Jacob:

Zolang alles door de blankeburgerijbril gezien MOET worden kunnen we het niet hebben over Nederlandse tradities, cultuur of enig ander bindend element. De arrogantie verbaast me niet langer. Dat anderen zich zo verbazen om de arrogantie van types zoals Gario of Egbert, die eikels zaait zal klootzakken oogsten.

op 21 10 2013 at 06:06 schreef Frank Assmann:

Racisme is endemisch in dit land.Golf na golf van discriminerende bagger bereikt ons via de riolen van het internet.Het superioriteitsgevoel van de gemiddelde nederlander is ingebakken en inmiddels tot volksaard geworden,terwijl die racistische superioriteitswaan op niets is gegrondvest.

De veelgeroemde “zogenaamde” traditionele tolerantie is nooit iets anders geweest dan onverschilligheid “als ik er maar geen last van heb” dat was het credo.Maar in het ‘bruine” hart van de gemiddelde blanke nederlander (white trash) is de neiging om tot kruisverbrandingen, in iemands voortuin, over te gaan manifest.Tuig was/is het en tuig blijft het.

op 21 10 2013 at 07:31 schreef Rosa:

Nee Leo, deze discussie maakt duidelijk hoeveel rasisme er leeft onder de Nederlandse bevolking en die is schrikbarend…..

op 21 10 2013 at 10:45 schreef Pyt van der Galiën:

@Frank

Ik vraag me af of het wel altijd op superioriteitsgevoel gebaseerd is. Volgens mij is het voor een belangrijk deel gebaseerd op het gevoel bedreigd te worden, op het idee van Boze Witte Mensen (het zijn bepaald niet alleen mannen) dat hun cultuur bedreigd wordt, dat ze dreigen in eigen land een minderheid te worden, dat overheidsvoorzieningen voornamelijk ten goede komen aan de autochtone onderklasse, enz.

Gary Younge verwijst in een voortreffelijke column in de Guardian naar a sense of ideological, demographic and cultural siege, on the American right. Wie een duikje neemt in de conservatieve blogosfeer in Nederland, zal daar dezelfde gevoelens ontmoeten die ook binnen de Tea Party leven.

op 21 10 2013 at 11:46 schreef Olav:

Inflationary.

op 21 10 2013 at 12:33 schreef dewanand:

namaste Frank Assmann,

mbt superioriteitswaan:

Ik ben zelf een lage kaste koelie/hindoe jongen sinds mijn jeugd, ik was fysiek inferieur, klein, kort, zwak, en te Hollands. Nog gistermiddag maakte een hogere kaste Arya Samaj (hindoestaanse) man mij duidelijk dat ik niet in staat ben om iets te begrijpen uit zijn heilige boeken (Satyart prakash, veda, bhagavad gita enz) omdat ik inferieur ben en dit heb ik vaker persoonlijk vernomen tijdens confrontaties met hogere kaste hindoes uit vele sekten en stromingen.

Ja, beste Frank, als jij zou ontdekken hoe rassenwaan, kaste discriminatie en superioriteitswaan werkt in de hindoe apen wereld van mijn soort dan zou je nu echt anders piepen als white trash zelf, hoewel ik niet weet hoe laag of hoog je bent in de blanke apenhierarchie. Onze Peter is in ieder geval erg laag als blanke man, omdat hij vogelvrij is, met Hassnae en men zal zijn lijk niet eens waardig bejegenen als het ooit zover komt. Althans zo lijkt het er nu op.

Xenofobie, haat, discriminatie enz zijn lastige zaken, maar toch erg natuurlijk: hint ook negroide soorten discrimineren elkaar radicaal he, alles weet ik hierover, first hand info he.

dewanand en wieroe

op 21 10 2013 at 17:10 schreef MNb:

@PvdG: zoals ik het altijd begrepen heb gaan de twee samen. Superioriteitsgevoel moet het gevoel bedreigd te worden onderdrukken.

op 21 10 2013 at 23:49 schreef Sasha Berkman:

MnB heeft gewoon gelijk in deze volgens mij. Niet dat hij nooit een open deur intrapt ofzo.
Hij is mij ook veel te vermoeiend even.

op 22 10 2013 at 00:25 schreef Asmodee:

Eens met heer Dewanand. Blanken moeten niet denken dat ze superieur zijn, zelfs op het gebied van discriminatie en racisme…

op 22 10 2013 at 12:30 schreef dewanand:

namaste Asmodee, lees dit citaat:

‘Deze e-cursus geeft je direct het beste inzicht in het bereiken van blijvend zelfvertrouwen.
Het hoeft geen jaren te duren om je minderwaardigheidscomplex te overwinnen en zelfvertrouwen te ontwikkelen!’

Probleem nu is dat juist blanken last hebben van een extreem minderwaardigheidscomplex tov ons de neger rassen en die 2 miljard hindoerassen, met pigmentatie en superieure Afro genen, paar reden:

1. goudBruin of gitzwart is juist zo mooi, sierlijk, lieflijk, snoezig, enz, elke blanke is er jaloers op,

2. Beschaving komt uit de zwarte wereld: oude India en Afrika. Oudste boeken op aarde komen uit oude zwarte India, meer dan 5000 jaar geleden.

3. Zwarte wereld groeit razendsnel nu, economisch, cultureel, produktie technologie enz.

Wat maakt een blanke nou zo superieur? Leg dat uit aub? Fantasieen zijn niet verboden, en dagdromen ook niet. Blanke mag dus lekker beestachtig trekken en vingeren met geile superioriteits fantasieen in hun vrije liberale democratie.

dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten

op 22 10 2013 at 12:37 schreef Sasha berkman:

Echt een uitstekende analyse in de Volkskrant:

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/14348/Bart-Smout/article/detail/3531197/2013/10/22/Het-Zwarte-Piet-debat-is-eigenlijk-helemaal-geen-debat.dhtml

op 22 10 2013 at 15:41 schreef willem wejes:

Wordt het nu de USA een “zwarte” hoofdman heeft eindelijk niet eens tijd voor een zwarte kerstman -liever zonder obesitas en drankneus-?

op 22 10 2013 at 21:19 schreef dewanand:

namaste Sasha, Peter en overige Fnaakters,

hier iets over ellende die de blanke jongeren nu ervan van hun lijkbleke voorouders, is oude tekst:

Nectar van drieduizend jaar blank Nederland

Offeraar Dewanand
Offercode wfor1026
Offerdatum dinsdag 28 oktober 2003

Het is onomstotelijk wetenschappelijk bewezen dat het Nederlands grondgebied de afgelopen drieduizend jaar bevolkt is geweest door “blanke” oftewel Germaanse volkeren, met een witte huidskleur en licht gekleurd haar.

deeplink direct free:
http://www.dewanand.com/wfor1026.htm

Eerlijk is eerlijk zegt Wieroe mij nu miauw, dit zijn dingen waar elke blanke man trots op kan zijn en zich superieur om mag voelen tov elke koelie aapje of overig niet blank aapje:

1. 95 procent van alle 20 miljoen boeken in amazon.com zijn van blanke schrijvers.

2, Ruim 99 procent van alle fundamentele wetenschappelijke / exacte uitvindingen in technisch/wiskundige zin zijn door blanken ontwikkeld na diepgaand onderzoek en erg veel vlijt en studie.

3. Economisch en monetair gezien zijn blanken een superras, incl. onze Peter he, alle echte welvaartsstaten zijn in blanke handen.

4. Kennisontwikkeling is van blanken.

dewanand

op 23 10 2013 at 05:18 schreef Janfrans Zuidema:

Ik snap het gezeur op deze site niet zo goed. Als Nederland puur racistisch is, dan is de toekomst voor niet-racisten puur kut. Daar valt niet tegenop te schrijven of te neuken. Verwacht het Vierde Rijk! En gezien het xenofobe gehalte van dezelfde Nederlanders, zal hulp inroepen vanuit het buitenland alleen maar tegenstrijdig werken. Vanwaar toch dat misplaatste vertrouwen in de maakbaarheid van de toekomst van Nederland?

op 23 10 2013 at 10:45 schreef Arie Bombarie:

Ik geloof niet dat Nederland racistischer dan andere Westerse landen. Vooroordelen schuilen in ons allemaal. Sterker nog, ik geloof dat Nederlanders een stuk minder racistisch in vergelijking met andere Westerlingen. Interraciale relaties zijn in Amerika bijvoorbeeld nog altijd een taboe (ook al wordt het minder). Hier niet.

Ik heb een aantal Surinaamse en Antilliaanse vrienden en ik geloof niet dat zij zich bijzonder gediscrimineerd voelen in dit land

Ga eens kijken op Curacao hoe daar bijvoorbeeld tegen blanke Makamba’s wordt aangekeken. En ik weet uit ervaring dat racisme welig tiert (veel meer dan onder autochtone Nederlanders) in de Hindoestaanse gemeenschap.

Ik heb namelijk wel eens een kortharige relatie gehad met een Hindoestaanse. Zij ging er prat dat ze in een buurt woonde vrijwel uitsluitend blanke Nederlanders woonden en amper Turken, Marokkanen of Surinamers. Ja, zij moest er zelfs niet aan denken dat ze Hindoestanen als buren zou hebben. Dus je discrimineert dus zelfs je eigen gemeenschap zei ik verbluft toen ze mij dat vertelde. „Nee hoor”, zei ze. Ik discrimineer helemaal niet. Ik maak namelijk geen onderscheid tussen allochtonen. Ik wil ze geen van allen als buren hebben.

Het gekke was dat ze tegelijkertijd heel trots was op haar Hindoestaanse afkomst en op de Hindoestaanse tradities…

Als er vooroordelen zijn in dit land dat is het tegen moslims. Maar ben je een racist als je de Islam een rotreligie vind? In dat geval zou Afshin Elian ook een racist moeten zijn. Maar hij is zelf een Iraanse vluchteling. Een Ex-moslim dus.

Ik vind zelf dat je heel voorzichtig moet omgaan met de term racisme. Racisme betekent voor mij dat je mensen anders beoordeelt omdat ze er anders uitzien en omdat ze om die reden niet jouw gelijke zijn. Als ik aan racisme denk dat schiet meteen de naam van Joost Niemöller mij te binnen, die voortdurend blaat dat zwarte mensen en Turken en Marokkanen een lager IQ zouden hebben. Maar hoeveel mensen in Nederland geloven dit?

Vooroordelen is iets heel wat anders dan racisme. Ik vind dat we ervoor moeten waken dat de term racisme niet verwaterd.

op 23 10 2013 at 11:02 schreef Arie Bombarie:

Sorry Peter, ik weet dat je de naam Zwarte Piet in deze thread niet meer genoemd wil hebben. Ik zou echter toch even willen wijzen op een stukje op Joop.nl waarin Han van der Horst mijn gevoelens perfect vertolkt:

http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/23450_zwarte_piet_discussie_voedt_racisme/

op 23 10 2013 at 12:16 schreef Maurice:

Het hier benoemde ‘superioriteitsgevoel’ zal slaan op de blanke man/vrouw die door de eeuwen heen dit land heeft opgebouwd, verdedigd en uitgebouwd en de wil heeft dit niet afgebroken te willen zien worden, middels haakse principes. Deze blanke man/vrouw bemerkt afbraak van verworvenheden door onder andere groepen die intolerantie tonen naar bijvoorbeeld homo’s, vrouwen, bepaalde (gebrek aan) soort kledij, andere religies, respect geven en zelfs het gebruik van huidskleuren zonder negatieve bedoeling bij feesten etc etc en ziet de negatieve effecten weer overslaan naar de eigen groep.

Wat ik echter wou toevoegen aan dit stuk is iets prominents wat me niet eerder was opgevallen als niet-koningshuisgezinde, wat mijns inziens itt andere discussies wel duidelijk refereert aan slavernij: http://www.waarinholland.nl/wp-content/uploads/2013/06/Gouden-Koets.jpg

op 23 10 2013 at 12:36 schreef dewanand:

namaste Arie Bombarie,

Leuk dat je mocht socializen tussen de lakens met een Hindoestaanse meid, zo kon je je horizon wat verbreden en de diepte van de zwarte hindoeistische gaatjes voelen en begrijpen. JE viel er niet in, want je trouwde niet met haar, gelukkig voor je.

Maar hindoestanen zijn radicale racisten, kijk naar mijn teksten, erger kan het niet, zelfs ik vind het jammer dat ik zo een domme koelie racist ben, met zwarte surinaamse wortels. Dit zegt erg veel over suriname zou een logicus concluderen.

En mbt negers, mixen, allahtone stammen, overige niet-blanken, laat mij DOM eerlijk zeggen: zij zijn ook erg grote racisten, soms fascistisch, rassenhaters, vaak overtuigde blankenhaters,etc. En ze zijn zo juist omdat zij ook verdomd intelligent zijn, incl de negers, ja negers met hoge IQ ken ik goed, en ooit barst deze afro power zeker los en er komt een Afro blitzkrieg op aarde, krachtiger dan die van WOII, binnen 150 jaar tijd. Don’t take the nigger by his black look.

Ook India is een nieuwe brown and black HIndu/coolie/vedic power nation in ontwikkeling, mijn rasgenoten wonen daar he, 1,4 miljard al, kijk uit he Arie voor al deze bruine kleingeschapen tijgertjes.

op 23 10 2013 at 14:58 schreef Rosa:

Nou Arie, daar heeft Han mi ongelijk in, wat wél wordt blootgelegd is de enorme hoeveelheid rasisme binnen de bevolking. Niets voeding maar blootleggen dus.

op 23 10 2013 at 15:59 schreef herman van der helm:

Het racismegedoe eens duidelijk uitgelegd:

https://decorrespondent.nl/233/wat-we-niet-zien/9000681888-f319fa34

op 23 10 2013 at 17:05 schreef Curaçaosche Antilliaan:

Arie Bombarie schreef op 23-10-2013 om 10:45;
“Ga eens kijken op Curaçao hoe daar bijvoorbeeld tegen Makambas wordt aangekeken.”

Nou Arie, ik heb het gezien. Het is trouwens een wonder dat de autochtone Curaçaoënaars zoveel van de Nederlanders die daar verblijven pikken, en dat zonder in opstand te komen. Een geluk is dat niet alle 9000 makambas op het eiland zich zo dom gedragen, of het in ieder geval niet zo uitgesproken laten merken.

Zie maar het NTR filmpje “onder elkaar”, dan weet jij ook weer hoe de Nederlanders denken zich op het eiland te moeten gedragen. Ook op Curaçao is genoemde NTR-docu vertoond, overigens zonder gevolgen voor de zwaar beledigende en racistische toon die de Makamba peronages uit het filmpje t.o.v. de autochtone Curaçaoenaars bezigden. Dat zou in een ander land, bijv. een latijnsamerikaans land of een ander Caribisch eiland echt niet kunnen.

http://www.republiekallochtonie.nl/makamba-s-dank-voor-de-slavernij

http://www.youtube.com/watch?v=qKru9Z2Cv8w

op 23 10 2013 at 22:08 schreef Benedictus:

Ik denk ook dat de zwarte Piet discussie een godsgeschenk is aan Wilders. Als je iets wil verbieden, zoals de VN wil, gooien mensen de kont tegen de krib.

Toen Wilders de Koran wilde verbieden was is er onder moslims eenzelfde reactie. Men werd juist geloviger. Ook dat had dus een averechts effect, men kroop juist meer tegen elkaar aan.

Wat de slavernij betreft valt het mij op dat er geen moeite wordt gedaan om de families uit te zoeken die daarvan hebben geprofiteerd. Dat is te achterhalen! Als de koningin (Beatrix of Juliana) met Surinamers in contact kwam wisten de laatsten niet hoe hard ze met hun vlaggetje moesten zwaaien. Toch hebben juist dergelijke families geprofiteerd van de slavernij. Waarom zouden mensen, wiens familie zelf ook voor een appel en een ei hebben gewerkt, voor eventuele herstelbetalingen moeten opdraaien?

op 23 10 2013 at 22:13 schreef dewanand:

namaste Curacaosche antilliaan,

Principieel vind ik dat blankenhaat ook een ernstige vorm is van rassenhaat, racisme, xenofobie, etc dus jou uitspraken hier mbt ‘9000 makambas op het eilandje’ vind ik erg racistisch en bekrompen meneertje. Wil je dit aub hier toelichten, waarom je deze blanken op je eiland zo haat en waarom je zelf een zwarte racist bent? Wil je mij aub ook uitleggen of je mij haat als Hindoestaanse man uit suriname? Ken je hindoestanen wel, die indiase kontraktarbeiders he, er wonen ook snel 9000 van op je eiland en ze zijn professionele witte boorden criminelen (criminaliteit zit in onze hindoe genen he, fun he). Welke rassen haat je nog meer man? Zeg iets over Marokkanen, turken, bosnegers uit suriname, chinezen enz. Ik vind jou een doortrapte racist man, sorry ik ben als Peter eigenlijk, soort seculiere fundamentalist, ideale wereld he, maar wel met hindoe sausjes van massala, doksa, daal en curry he. Hassnae Boazza doet er wat Marokkaanse cous cous bij, met marokkaanse thee, islamitische dadels, enz zo vieren wij de diversiteit op Frontaal Naakt. En Wieroe doet duitse kattenbrokjes uit 1940 in de pan.

Bon appetit, heb aub de gay Macambas lief he.

op 23 10 2013 at 23:21 schreef Arie Bombarie:

@ Curaçaosche Antilliaan
Sorry, ik was een bijzinnetje vergeten. Natuurlijk heersen er ook vooroordelen bij de Makamba’s. En ja, ik heb de NTR Documentaire “Onder Elkaar” ook gezien.

Ik heb namelijk een aantal jaren op Curacao gewoond en dan is het zien van zo’n documentaire natuurlijk een must.

Maar ik vind wel dat het beeld dat in die documentaire wordt vertoond niet mijn ervaring is.

In mijn beginperiode op Curacao vond ik de inwoners domweg fantastisch. Later ben ik kritischer over hen gaan denken. Ook zij hebben zo hun vooroordelen. Hoe vaak ben ik wel niet genegeerd door een bus of taxibusje (ik had toen nog geen rijbewijs) als ik aan de kant van de weg stond…

Jazeker, ik heb op Curacao veel vrienden gemaakt maar ik ben er ook vooroordelen tegengekomen. Goh die Antillianen, het zijn net mensen…

op 24 10 2013 at 18:38 schreef Leo Schmit:

Benedictus, ga eens wat verder met je veronderstelling dat er door sommige mensen van de slavernij is geprofiteerd. Ik meen daar ook iets over gelezen te hebben, het betrof voornamelijk Amsterdamse huizen, maar misschien heb jij andere bronnen.

op 24 10 2013 at 19:01 schreef Benedictus:

Leo.

Volgens mij weet advocaat Spong daar ook meer van. Die is daar, volgens mij, wel eens mee bezig geweest. En kijk eens in het koninklijk paleis op de Dam en bestudeer de schilderijen die binnen hangen, maar vooral de teksten die daar bij horen.

Ook op het internet moet daar het een en ander te vinden zijn.

op 25 10 2013 at 01:26 schreef Sasha Berkman:

Ik heb trouwens een salmonsoordeel over de vraag wat te doen in amsterdam tijdens de intocht van Sinterklaas en Zwarte Piet: Er wordt keihard Bob Marley afgespeeld.

op 26 10 2013 at 05:19 schreef You On A Gin:

Het is kut voor Quinsy dat-‘ie racistische bagger over zich heen krijgt.
Maar het is óók kut voor de naïeve, nietsvermoedende kaaskop om ineens een racist genoemd te worden. De gemiddelde Hollandse boerenlul heeft niets met racisme – doet er niet aan.
Quinsy Gario beschuldigt Jan Lul van racisme en krijgt dientengevolge de échte hardcore racisten achter zich aan. Ironie? Ik denk het wel. Heeft-‘ie het verdiend? Neuh. Maar een beetje karma is het wel.

op 26 10 2013 at 05:26 schreef You On A Gin:

[…]de Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie, die in een onthutsend rapport laat zien hoe racisme en xenofobie zijn geïnstitutionaliseerd in Nederland […]

Onthutsend? Hilarisch is het woord wat je zoekt. ;-)

op 27 10 2013 at 16:16 schreef Hiepo-Piet:

YOAG,

Daar kun je wel laconiek je schouders over ophalen maar ik vind het alleen maar eng wanneer een grote groep -ogenschijnlijk aaibare burgers- zich geschminkt en al, mét kroost naar een plein begeeft, alsof niet Piet -maar zij zélf in hun voortbestaan bedreigd worden.

En alsof dat nog niet tragisch genoeg is; de verontwaardigde-verbeten koppen wanneer daar een vrouw staat (in haar uppie) die wél iets zinnigs te bepleiten heeft! QG hoefde behalve een stelling poneren, niet zo heel veel te doen om de meute op de been te krijgen. Vanwaar je behoefte je medeburgers zo te vergoelijken> Eensgezind?

op 06 11 2013 at 08:54 schreef Sonja:

Links, intelligent, sociaal en humaan, dat dacht ik, reageert op Joop.nl over het rare Zwarte Pieten gebrabbel: “Om stemherkenning te voorkomen praat De Piet anders.” Just saying.

Ik denk dat de meeste mensen hun infantiele nostalgische gevoelens over Zwarte Piet niet los willen of kunnen laten, en daardoor de meest belanchelijke argumenten verzinnen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS