Home » Archief » Niet-witte mensen moeten hun bek houden tijdens het racisme-debat


[02.07.2020]

Niet-witte mensen moeten hun bek houden tijdens het racisme-debat

Peter Breedveld


Scène uit We Are Little Zombies

Wie drie weken geleden echt dacht dat er vooruitgang was geboekt omdat premier Rutte zich had uitgesproken tegen racisme, is gisteren bruusk uit de droom geholpen. Ik zette het zogenaamde racismedebat in de Tweede Kamer aan en viel midden in een scheldende en tierende Wilders, die eerst de zwarte rapper Akwasi voor rotte vis uitmaakte, daarna tekeer ging tegen moslims en vervolgens tegen asielzoekers, die alles gratis krijgen.

Het was een Hitler in de overdrive en niemand greep in. Kamervoorzitter Khadija Arib zei niks, hoewel Wilders zijn spreektijd van zes minuten ruimschoots overschreed met zijn gekanker dat kegstbomen en Zwagte Piet niet meer mogen maar iftags “en al die shit” wel, dat je maar naar Opspoging Vegzocht hoefde te kijken om te zien hoe crimineel al die zwarten en bruinen zijn en dat moslims de opdracht hebben ongelovigen en joden op te blazen, dat kun je immers lezen in de kogaan. Slavernij? Nederlanders hebben niets te maken met slavernij! Zwagte Afrikanen en moslims, dát waren de ergste slavenhandelaren! De ZWAGTE voorouders van de ZWAGTE Akwasi, díe handelden in slaven! Blanke Nederlanders, díe worden gediscrimineerd! Door zwarten! Door moslims!

Het niveau van de rest van de Kamer was niet veel beter, moet ik u berichten. Jesse Klaver was zwak, wát een slechte debater. De fractievoorzitter van D66, Rob Jetten, probeerde de focus weer terug te brengen naar het debatonderwerp, racisme in Nederland, maar werd door Wilders verweten dat hij aan het angstzaaien was want er is helemaal geen racisme in Nederland en toen Farid Azarkan van DENK nog eens een poging deed om het over etnische profilering en discriminatie op de arbeidsmarkt te hebben, kwam SP-leider Lilian Marijnissen schuimbekkend jij-bakken dat het juist DENK is die etnisch profileert omdat de partij (jaren geleden, inmiddels) filmpjes online had gezet van Turks-Nederlandse Kamerleden om te laten zien dat hun stemgedrag niet in overeenstemming was met wat ze hun Turks-Nederlandse achterban hadden beloofd.

Betuttelracisme

Ook PvdA-fractievoorzitter Lodewijk Asscher kwam Azarkan dat voor de voeten werpen. Dat is Lodewijk Asscher, die als minister van sociale zaken Turks-Nederlandse jongeren had gedemoniseerd, die volgens hem massaal ISIS steunden, die stemming had gemaakt over een niet-bestaande Sharia-driehoek die door een sterrreporter van Trouw bij elkaar was gehoaxt, die als een geile hond op elke rel rond niet-westerse allochtonen sprong, die als minister ontkende dat er sprake was van institutioneel racisme in Nederland, toen een EU-commissie daar een rapport over had uitgebracht en die mede-verantwoordelijk is voor de toeslagen-affaire bij de Belastingdienst, die duizenden gezinnen heeft geruïneerd, alleen omdat ze een niet-Nederlandse achternaam hebben. Díe Lodewijk Asscher, die de afgelopen tijd zowat elke motie heeft verworpen om iets tegen racisme te doen, verweet DENK etnisch te profileren.

SGP-leider Kees van der Staaij bestond het om – in een racismedebat! – te roepen dat “unborn lives matter“. Volgens hem polariseert het huidige maatschappelijke racismedebat alleen maar. Theo Hiddema van het Forum voor Demoratie schmierde dat iedereen behalve hij geestelijk gestoord was en dat je voor discriminatie in de Bijlmer moest zijn, want alleen zwarten discrimineren of zoiets.

Zohair el Yassini van de VVD vond dat Jetten mooie woorden had gesproken, maar waar was hij geweest tijdens het schandaal rond de diversiteitsbokaal van de NPO? Hij had het over “betuttelracisme” en dat je in Nederland alles kan worden wat je wilt, áls je maar wilt en hard werkt, zoals híj altijd had gedaan. Met Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren deed hij een wedstrijdje wie het meeste wist van Anton de Kom, dat kon alleen hij zijn, omdat zijn vrouw van Surinaamse afkomst was en omdat hij een standbeeld had gezien van De Kom in de buurt van een voetbalstadion, meen ik. Evenwel beweerde hij dat De Kom niks met slavernij te maken had.

Etnisch profileren

Het was tenenkrommend, het was beschamend, het was weerzinwekkend en walgelijk. Zoals iemand op Twitter observeerde, het was een koloniaal debat waarin witte mensen met elkaar wedijverden over wie de niet-witte mens het best begreep en wie de beste oplossing had voor het niet-wittemensenprobleem. Als de niet-witte mensen ook wat wilden zeggen, werd hen te verstaan gegeven dat ze hun bek moesten houden, behalve El Yassini, die zijn witte meesters braaf naar de mond praatte.

Zo’n Ouwehand bedoelt het niet slecht, maar uiteindelijk ging haar hele voordracht over haarzelf, wat zij nooit had begrepen, wat zij nooit op school had geleerd, wat zij inmiddels aan inzichten had verworven. Het ging ook de hele tijd over Zwarte Piet. Niet over etnische profilering en discriminatie op de arbeids- en de woningmarkt, achterstelling in het onderwijs, maar over Zwarte Piet. Die doet de mensen pijn, ziet Gert-Jan Segers van de ChristenUnie nu in.

De treurige, nee de woedendmakende uitkomst van dit alles was dat een meerderheid in de Kamer, op de dag van Keti Koti, een motie verwierp waarin werd aangedrongen op excuses voor het Nederlandse aandeel in de slavernij. Zulke excuses zouden volgens Rutte de bevolking alleen maar polariseren.

En dat zegt zoveel over wat Nederland is, wat Nederland wil zijn en vooral ook wat Nederland niet wil zijn.

Zin om een beeld om te trekken nu.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 02.07.2020 @ 09:00

[Home]
 

12 Reacties

op 02 07 2020 at 18:15 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Tien jaar geleden dacht ik dat Geert Wilders een verschrikking was en bestreden moest worden. Na een paar jaar dacht ik dat van eigenlijk iedere politicus in NL. En dat geldt ook voor bijna alle media in NL. De meest voor de hand liggende conclusie is: het zal wel aan mij liggen. En daar kan ik ook mee leven want er zijn meer dingen in dit aardse bestaan die aandacht verdienen behalve dit soort smerigheid. En daarom hoef ik dus niet meer tot in detail alles te volgen zoals kamerdebatten of alle stukken te lezen. Het viel me al eerder op dat het er op lijkt dat de meeste mensen met meer dan twee hersencellen dit al jaren ook niet meer doen. Waar zijn verstandige mensen die hun nek uitsteken. Ik meen me, op het gevaar af om een “vroeger was alles beter” sentiment te ventileren, dat een paar (laat ik zeggen een drietal) decennia geleden verstandige mensen nog verstandige dingen lieten horen over dit soort onderwerpen. Moeite doen, zelf nadenken, zinnige dingen zeggen, ik zie het niet meer. Behalve hier dan, waarvoor mijn diepste respect.

op 02 07 2020 at 20:15 schreef Henk:

Last van dislectie ? Gezien het eerste stuk

op 02 07 2020 at 21:12 schreef Ikzelf:

Een echte trol schrijft over dyslexie en weet dan niet hoe dat te spellen…
Verdomd lastig hè, je moerstaal.

op 03 07 2020 at 19:55 schreef Chris:

En zo is het cirkeltje weer rond, he, ikzelf.

op 03 07 2020 at 22:57 schreef Oscar:

Wat een stoute allochtoon is die El Yassini toch. Hij heeft niet dezelfde juiste denkwijze die een zielige allochtoon dient te hebben.

Gelukkig is daar witmans Breedveld die hem netjes corrigeert. Ik hoop dat hij nu voldoende geëducated” is en weer terugkeert naar het rechte pad.

op 04 07 2020 at 04:57 schreef Sasha Berkman:

Ik doe geheel terecht niets anders.

op 04 07 2020 at 18:35 schreef Max:

Verreweg de grootste slavenhandelaren waren/zijn islamietenTwee ruwe schattingen door geleerden van het aantal slaven gehouden over twaalf eeuwen in de moslimwereld zijn 11,5 miljoen en 14 miljoen, terwijl andere schattingen wijzen op een aantal van 12 tot 15 miljoen slaven tot de 20e eeuw.Tussen 1450 en 1700 werden namelijk alleen al zo’n 2,5 miljoen Poolse, Russische en Oekraïense slaven via de Krim geïmporteerd…Slavernij is nog altijd een geaccepteerd gegeven onder de islam.

op 04 07 2020 at 19:54 schreef Tante Maart Geerink:

Geert Wilders is een verschrikking en moet bestreden worden. Het is een corrupte man die Mark Rutte in het zadel houdt. Geert Wilders heeft een hekel aan Marokkanen. Hij heeft een zeer dom kapsel wat hem tot een zeer onaantrekkelijke vent maakt. Echt een eikel dus, die totaal niet deugt en voor het tribunaal zou moeten verschijnen, omdat hij geen oppositie voert.

op 05 07 2020 at 10:09 schreef Peter:

Echt kwaliteitsreacties weer. Raden wie er binnenkort zijn reactieruimte weer hermetisch afsluit.

op 05 07 2020 at 20:16 schreef Henk:

Tsja , de waarheid is hard Peter gezien het stukje van MAX

op 09 07 2020 at 12:03 schreef Anoniem:

op 24 07 2020 at 10:41 schreef Anoniem:

Jesse Klaver is natuurlijk niet wit te noemen met een Marokkaanse vader.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS