Home » Archief » Rutte is nog precies even racistisch als-ie altijd al was


[06.06.2020]

Rutte is nog precies even racistisch als-ie altijd al was

Peter Breedveld


Scène uit Do The Right Thing

In 2018 ging er een filmpje rond waarop vreedzame antizwartepietdemonstranten, kalm en waardig, door agressief tuig werden bekogeld en bespuugd, bedreigd en verrotgescholden, zonder dat de politie ingreep. Premier Mark Rutte zei daarna dat hij zich had geërgerd aan beide kampen.

Iets minder dan twee jaar daarvoor publiceerde Rutte een open brief, waarin hij immigranten verweet ‘onze vrijheid te misbruiken om hier de boel te verstieren, terwijl ze juist naar ons land zijn gekomen voor die vrijheid.’

Toen had de VVD er al een innige samenwerking met de PVV opzitten, volgens Rutte “een normale partij”. Gevraagd naar zijn zwartepietstandpunt zei hij dat zijn Antilliaanse vrienden zich niet hoefden af te schminken. Turks-Nederlandse jongeren die geen zin hadden zich door Powned te laten framen moesten van hem oppleuren. Vorig jaar nog weigerde hij te spreken met vertegenwoordigers van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet, terwijl hij wel de rode loper uitrolde voor de bozeburgerbeweging de Gele Hesjes.

Veroordeeld voor racisme

Dus toen hij drie dagen geleden zei dat hij al tien jaar tegen racisme vecht, dat mensen die discrimineren een “groot probleem” met hem hebben, deed hij de waarheid wel een beetje geweld aan. We gaan er weer niet omheen draaien bij Frontaal Naakt, Mark Rutte is zelf een racist, hij is dertien jaar geleden zelfs veroordeeld voor het aanzetten tot rassendiscriminatie. Als staatssecretaris had hij de Nederlandse gemeenten geadviseerd te achterhalen welke inwoners van Somalische afkomst waren en die extra te controleren op bijstandsfraude.

Wie echt denkt dat Rutte sindsdien, of sinds twee jaar geleden, of sinds vorig jaar van standpunt is veranderd, moet nog eens goed naar de persconferentie van 3 juni luisteren waarin hij lijkt te erkennen dat er sprake is van racisme in Nederland en naar de persconferentie die hij gisteren gaf, want hij heeft het constant over mensen die het gevoel hebben buitengesloten en gediscrimineerd te worden, niet over daadwerkelijke discriminatie, en over mensen die onterecht van racisme beschuldigd worden. Over Zwarte Piet zegt hij dat het niet de bedoeling is dat mensen pijn hebben van Zwarte Piet. Dat is heel wat anders dan zeggen dat Zwarte Piet mensen pijn doet. Hij gaat ook niks tegen Zwarte Piet ondernemen, want daar vindt hij zichzelf teveel een liberaal voor. Dus hoezo hebben mensen een probleem met hem als ze discrimineren?

Rutte is nog precies dezelfde Rutte als die van die racistische open brief van 2017 en dezelfde als die zei dat niet-westerse allochtonen zich moeten “invechten.” Gisteren zei hij dat nota bene nog een keer, dat je dan alle kansen hebt, zelfs om voorzitter van de Tweede Kamer te worden, of burgemeester van Rotterdam. Alsof je daarvoor je bi-culturele identiteit niet nadrukkelijk moet thuislaten.

Ogen geopend

Het onuitstaanbare is dat het Rutte is geweest die een groot deel van Nederland en de Nederlandse redacties de ogen heeft geopend, terwijl dat tot maandag steeds categorisch werd ontkend. Ging het vóór de persconferentie van 3 juni nog uitsluitend over hoe schandelijk de demonstratie op De Dam was geweest en dat Halsema moest aftreden omdat ze openlijk stelling had genomen tegen slavernij, sinds Rutte op televisie is geweest zitten er opeens zwarte mensen in de talkshows om over racisme te praten en staan de kranten bol van verhalen over institutioneel racisme. Iedereen is zich opeens ook aan het verdiepen in anti-zwart racisme. Zelfs Klaas Dijkhoff bijkt opeens altijd al een activistische antiracist te zijn geweest.

Maar niet heus, want Dijkhoff pleitte anderhalf jaar geleden nog voor extra zware straffen in “achterstandswijken”, waar de integratie volgens hem was mislukt, kinderen de Nederlandse taal niet leerden, hulpverleners werden belaagd en criminelen geronseld. Dus fligger toch op, met je Underground Railroad.1

Dus gaat er iets veranderen? Niet als het aan Rutte ligt. Over institutioneel racisme wil hij het niet eens hebben, want hij haat het “sociologenlingo”. Racisme is volgens hem geen aangelegenheid voor de overheid (waarmee hij dus zijn eigen bewering ondergraaft dat hij als premier tien jaar lang tegen discriminatie heeft gevochten) maar moeten we zelf oplossen. De reactie van het kabinet op de massale protesten in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht is a) een nieuwe wet waarin de politie niet meer wordt vervolgd voor het vermoorden van burgers maar eventueel als ze de geweldsinstructie heeft overtreden waaraan een burger is bezweken, waarop een aanzienlijk lagere straf zal staan dan nu het geval is en b) een wapenstok voor boa’s.

Dikke middelvinger

In het licht van het recente en minder recente racistische politiegeweld waarbij de daders (of, zoals ze zichzelf noemen, “Marokkanenverdelgers“) vrijuit gaan en de klokkenluiders worden ontslagen, is dit een grote dikke vette middelvinger van Rutte en zijn ministers van beton naar de burgers en naar mensen van kleur in het bijzonder. Want die speciale politiewet en die extra bewapening zijn een garantie voor meer racistisch geweld.

En de institutionele racisten van de Belastingdienst ontsnapten de dans ook al. Welkom in KuKluxland!

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

1. [Nog even voor een iets completer beeld: in 2018 trakteerde VVD-minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok zijn toehoorders op een sociaal-darwinistische spreekbeurt vol ranzige rassentheorieën en eigen-volk-eerst-retoriek opdiende over “genetische opmaak” en “etnische opdeling”. In 2017 presenteerde de Orde van Advocaten een rapport waaruit bleek dat onder andere het verkiezingsprogramma van de VVD in strijd was met de grondwet, onder meer omdat ze de directe werking van mensenrechten uit internationale verdragen af wilde schaffen. Mark Rutte bezocht een keer een vluchtelingenkamp en zei dat hij het zo leuk had gevonden om in hun huisjes te kijken.]

Peter Breedveld, 06.06.2020 @ 13:01

[Home]
 

3 Reacties

op 06 06 2020 at 18:14 schreef MNb:

Zo is het maar net.

op 07 06 2020 at 13:01 schreef SherLizza:

Keurig op en rijtje gezet.
Niks aan toe te voegen.

op 07 06 2020 at 14:55 schreef Waldo Dewanand & Wieroe:

1) Sorry Peter Breedveld, volgens mijn analyse hebben wij hier nu in HYPER-Multiraciaal Nederland te maken met keiharde Natuurwetten van Moeder Natuur, Dharti Maata, Mother Earth, Gaia en daarom staan wij machteloos tegen het Volksverzet van minstens 88,1888 procent van de inheemse blanke Hollanders, die nu dus dreigen uit te sterven.

2) Ik kijk naar diepere LEITMOTIV van discriminatie processen bij alle rassen en volkeren ok, en het patroon en oorzaken zijn het zelfde. Daarom moet er een META LEVEL oplossing nu komen in de HI TECH Nederlandse Kenniseconomie en niemand hoeft te lijden daaronder, technisch kan nu ahw alles. Jij kan nu zelfs vliegen met echte vleugeltjes, technologie gaat nu razendsnel.

3) Dus als lid van Forum voor Democratie is dit nu mijn intellectuele uitdaging op mijn oude dag met Wieroe samen. De Hollandse kat weet het altijd beter.

4) Demonstreren is zinloos en nutteloos, en ok waarom demonstreerden deze intelligente Afrolanders dan NOOIT na genocides en stammem oorlogen in Afrika zelf, zo bewijzen zij dat zij liegen als ze zeggen: ‘black lives matters’. Zij gaan nooit een cent uitgeven aan hun arme rasgenoten in hun eigen Mother Afrika. WAARHEID.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS