Home » Archief » Peter Siebelt


[13.01.2011]

Peter Siebelt

Barracuda


Illustratie: Mihály Zichy

‘Meesterhacker’ wordt hackermiljonair Rop Gonggrijp (oud-oprichter Xs4all) al door zijn vijanden genoemd, en adjudant van WikiLeaks-voorman Julian Assange. Twitter moet van de Amerikaanse justitie zijn gegevens overleggen vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij Cable Gate. Wat de Amerikaanse justitie-digibeten daar trouwens mee hopen te bereiken is een raadsel: Sinds wanneer wordt Twitter gebruikt voor geheim overleg?

Hoe dan ook, De Telegraaf suggereerde deze week dat Gonggrijp het afgelopen jaar bij Nederlandse webhostingbedrijven zou hebben aangeklopt met een miljoen euro (!) om het dataverkeer van WikiLeaks onder te brengen. Een maand geleden namen webhoster Byte en internetprovider XS4all inderdaad enkele diensten over van E-Dot, maar een miljoentje is wat overdreven voor het hosten van een van de vele mirrors van Wikileaks. Gonggrijp ontkende bij Pauw & Witteman met als argument dat je die clubjes dan nog beter voor een paar honderdduizend euro kunt overnemen. Meer is een webhoster niet waard.

Volgens De Telegraaf zou het een en ander door een Nederlandse bron aan Amerikaanse inlichtingendiensten zijn gemeld, maar hoe weet De Telegraaf dat allemaal? Dat is niet zo moeilijk te raden: van de geheime ‘bron’ zelf, die De Telegraaf en de Amerikanen moet hebben gebeld met een gouden tip.

Wie? Barracuda kent maar een persoon die Gonggrijp ziet als een gevaar voor de nationale veiligheid: zelf verklaard tegellichter Peter Siebelt, die al jaren een hot line heeft met Telegraaf-journalist Martijn Koolhoven. Niet toevallig omschrijft Siebelt Gonggrijp in hetzelfde artikel als ‘linkse terreuractivist’ en meent hij: ‘Jarenlang was hij de spil en de drijvende kracht achter het cyberterrorisme.’ Toegegeven: dat was een oud citaat, en De Telegraaf ontkent Siebelt zelf te hebben gesproken, maar dat is wat curieus, gezien de innige relatie met het dagblad in het verleden.

De vaste lezer weet dat we ons al vaak hebben geamuseerd met Peter Johannes Wilhelmus Siebelt, de koortsachtige bestrijder van linkse complotten en uitbater van het inmiddels alweer opgeheven complotblog Petrusblog. De man die, zoals sommigen het formuleren, informatie rechtstreeks aan zijn zwerende eksteroog onttrekt. Die – om maar eens wat te noemen – allerlei dwarsverbanden vermoedt tussen milieuclubs en de politiek. Allemaal linkschmenschen, die in de ogen van Peter behoren tot een ‘enorme octopus die zich tégen allerlei plannen van de overheid verzet’. Op zijn Twitter-account is Peter de hele dag alleen maar bezig om allerlei links tuig van zich af te schudden, al dan niet met verwijzingen naar bizarre YouTube-filmpjes met ballonnen en hoongelach.

Peter R. Siebelt had Gonggrijp al eens vaker in een van zijn doorwrochte boekjes op de korrel genomen. ‘Siebelt gaat er van uit dat de Pvda en alles links daarvan een groot gewapend complot is om Nederland aan de sharia te krijgen,’ schamperde Gonggrijp bij Pauw & Witteman. ‘Hij beweert dat ik in jaren zeventig iets te maken zou hebben gehad met het Komitee Marokkaanse Arbeiders in Nederland en een of andere Pakistaan die ik niet ken. In die tijd had ik de rijpe leeftijd van elf en woonde ik als zoon van een Telegraaf-journalist in een dorpje.’

Er is namelijk een klein probleempje met Peter. Die trekt nogal eens snel zijn conclusies. Voormalig links activist en radiomaker Stan van Houcke beschreef een paar dagen geleden hoe Siebelt hem in 2009 nog met het grootste gemak koppelde aan een RaRa-aanslag op de Makro in Nuth in de jaren tachtig. Siebelt had kennelijk uitgerekend dat eerste Makro-aanslag slechts een kwartiertje rijden verwijderd was van Houcke’s huis, en Nuth ongeveer een uur rijden van een Belgisch buitenhuis ‘van pa en ma’ te Limburg. Kan niet missen. Van Houcke: ‘Peter Siebelt, de grote mensenwereld zit anders in elkaar dan de voorstelling ervan in jouw hyperventilerende brein.’

Hetzelfde hyperventilerende brein dus dat De Telegraaf moet hebben ingeseind over de linkse terreuractivist Gonggrijp. ‘Die Gonggrijp is miljonair, die heeft geld om webhosters te betalen.’ ‘Zo, en hoeveel kost dat dan?’ ‘Nou, een miljoentje toch zeker.’ Maar gelukkig heeft onze nationale vorser ook fans. Nou, eentje dan: PVV’er Hero Brinkman: ‘Een van de beste onderzoeksjournalisten’. Hij zei het echt. Laat Peter R. het maar niet horen.

Barracuda bestrijdt onzin- en domdenken in de (alternatieve) media met mondsnoerende logica. Meer op zijn weblog.

Barracuda, 13.01.2011 @ 13:18

[Home]
 

23 Reacties

op 13 01 2011 at 15:43 schreef Schande Peter #Siebelt en de #Telegraaf (2 columns) #Gonggrijp #WikiLeaks « MAD Media Magazine:

[…] malse kritiek en die twee uitstekende columns daarover: SCHANDE TELEGRAAF! Van Maarten Reijnders en Wie heeft Rop Gonggrijp aangegeven bij de Amerikanen? Op Frontaalnaakt. Lees, smul en huiver! – Reactie […]

op 13 01 2011 at 16:01 schreef Simon:

Begrijp ik nou goed uit die tweet an Siebelt een paar dagen terug dat hij Witteman ervan beschuldigd terroristen te helpen de CIA te ontkomen?

Gek tot daar aan toe, maar hij schrijft ook zo slecht.

op 13 01 2011 at 16:09 schreef Peter:

Klopt, Simon. hier is zijn schier onleesbare betoog, dat er geloof ik inderdaad op neerkomt dat Witteman een Filippijnse terrorist heeft helpen ontkomen.

op 13 01 2011 at 18:35 schreef Vincent:

@Barracuda: “De Telegraaf ontkent Siebelt zelf te hebben gesproken, maar dat is wat curieus, gezien de innige relatie met het dagblad in het verleden.”

Dat is het? DAT is je argument dat Siebelt het verteld heeft? En dat Siebelt aangifte gedaan heeft bij de Amerikanen?

Ondergetekende werkt in de (inter-)nationale security/hackers wereld en weet ook prima wat daar speelt. Bovendien was ik al maanden, vlak na de release van de Collateral Murder video van Gongrijp zijn betrokkenheid bij WikiLeaks op de hoogte (die kennis heeft niets met mijn werk te maken trouwens, iedereen die breed geinteresseerd het Nederlandse internet afstruint had dat tegen kunnen komen).

De Amerikanen kunnen het lijntje tussen WikiLeaks en Gongrijp op verscheidene manieren gelegd hebben. Via publieke twitterstreams (wie praat met wie, wie heeft er veel invloed op twitter), via eventuele geldstromen (Rop ontkent dat hij zelf geld heeft gegeven), via een andere buitenlandse bron die het lijntje tussen Rop en WikiLeaks gelegd heeft.

Voor iemand die de logica zo hoog in het vaandel heeft staan is dit, met afstand, je zwakste stuk tot nu toe. Peter Siebelt is een idioot, maar dit betoogje van jou schreeuwt ad hominem.

op 13 01 2011 at 19:16 schreef Vincent:

Ik bedenk me net dat melden dat ik in het wereldje werk waar Gongrijp ook in verkeert niets te maken heeft met de rest van mijn verhaal. Ben even koffie zetten…

op 13 01 2011 at 19:39 schreef Joe:

Barracuda zegt er zelf over (op zijn site):

Mooi, dit stukje gaat aardig over de tong op Twitter en het web, al is het koekje-van-eigen-deeg kwartje bij sommigen niet gevallen.

op 13 01 2011 at 19:44 schreef Joe:

Overigens nu ik je verhaal nog eens overlees: volgens mij draait het om het feit dat De Telegraaf dingen weet die ze niet zomaar kunnen weten. De Amerikanen kunnen wel van alles concluderen, maar dat ze die informatie vrijwillig zouden delen met De Telegraaf lijkt mij eerlijk gezegd zeer onwaarschijnlijk. Daarnaast lijkt het hele Telegraaf verhaal sterk te leunen op publikaties van Peter Siebelt.

op 13 01 2011 at 21:28 schreef Peter:

De Telegraaf heeft het zelfs gewoon overgeschreven van Siebelt.

op 13 01 2011 at 22:57 schreef Vincent:

“het koekje-van-eigen-deeg kwartje bij sommigen niet gevallen.”

Aaaaaaaaaaaaaaaah, dat kwartje viel dus net hier, ja.

op 14 01 2011 at 00:54 schreef Marthijn Uittenbogaard:

-annekdootje- (hoe schrijf je dit woord?)
Toen Gonggrijp 16 was schreef hij heel soms in het kinderemancipatieblaadje Kinderstem. Uitgegeven door Kindervuist. Een organisatie voortgekomen uit de NVSH-pedo-/jeugdemancipatie-beweging om jongeren zelf zonder bemoeienis van volwassenen een blad te laten maken. De bemoeienis bestond enkel uit het beheren van de financiën van het blad. Voer voor complotdenker Siebelt.

———-citaat:
Mooie boel is dat, voor dienst weigeraars is nog alle celruimte van de wereld, en aanranders en ander tuig lopen weer rustig rond. De binnensteden lopen vol met dealers en god weet wat voor een tuig nog meer, en de Amsterdamse politie is druk bezig een Surinaamse jongen het land uit te krijgen, ik weet wel 300 nutterige dingen! De echte minima gaan er in koopkracht verder en verder op achteruit en de Telegraaf vindt het een schande dat de tweeverdieners (eindelijk) eens gepakt worden, De VVD wil (tegen de meerderheid van het volk in) kern wapens plaatsen, en zodra het CDA besluit de PVDA te steunen, vinden de heren VVD dit overspel! Na wat een pracht van een wereld. Volgende keer beter.

bron: ‘Even afreageren’ door Rob [Rop] Gonggrijp (Wormer); Kinderstem nr. 19 (uitgave Kindervuist); 1984

op 14 01 2011 at 02:34 schreef TFWC:

Het is te hopen dat Gongrijp die siebeltje vervolgt wegens laster.

op 14 01 2011 at 08:32 schreef Martijn:

Ik vraag me bij types als Siebelt altijd af of ze zelf geloven in hun gedachtenspinsels. Het schandalige zit hem natuurlijk in het feit dat de grootste krant van Nederland hem als bron gebruikt om een politieke opponent kapot te maken. Wie is de volgende betrouwbare bron. Micha Kat ?

Martijn,
Wat wil je nou eigenlijk zeggen?

op 14 01 2011 at 09:32 schreef yurp:

Sorry Marthijn maar kindervuist is combinatie met de pedobeweging roept bij mij heel, heel verontrustende beelden op ;)

op 14 01 2011 at 09:39 schreef Smeets:

Oh jee, ik heb per ongeluk met de naam Martijn gepost.

op 14 01 2011 at 09:52 schreef Tweets die vermelden Frontaal Naakt. » Peter Siebelt -- Topsy.com:

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door M.A.D. Bello (Mike), TFWC63, NukeHausen, Niek Holtzappel, Peter Siebelt en anderen. Peter Siebelt heeft gezegd: !! @madbello http://tinyurl.com/64nh2ko voor niet Linkse Kerkers wordt zo het huilenbalk netwerk steeds duidelijker […]

op 14 01 2011 at 17:47 schreef Marthijn Uittenbogaard:

@ Smeets – Wat wil ik nou eigenlijk zeggen. Nou, misschien is er iemand die het een interessant weetje vindt.

Kijk, Gonggrijp is maatschappijkritisch. Dit was hij als 16-jarige ook al. Het zou kunnen – weet ik niet maar kan – dat hij beïnvloed is door dat blaadje om zelf na te denken en kritisch te zijn. Vroeger, had je meer van zulk soort initiatieven, VPRO-radio (Klap op je Kop), BM-Krant (BM staat voor Belangenvereniging Minderjarigen).
Waar ik persoonlijk een hekel aan heb is te ver doorgeslagen conformisme. En ik denk dat opvoeding hierin een grote rol speelt.
Siebelt hecht zeer aan gezag. Gonggrijp kijkt sceptisch naar het gezag.
Laatst heb ik een journalist die veel voor de VPRO-radio werkt de BM-kranten en Kindervuisten uitgeleend, en een serie NIKS’en cadeau gegeven. Hij was bezig met onderzoek naar jeugdbewegingen en de RAF, die in het begin erg aansloeg bij een breed links publiek. (Wat dat betreft zijn bijdragen van Siebelt weer nuttig want oud-links verzwijgt deze sympathie.) Alleen sloeg de RAF wat door.
Toch zou 1 procentje RAF-gedachte wel nuttig zijn vandaag de dag. En nee ik ben geen terrorist.

En misschien begrijpt Smeets het nog niet waarom en wat ik post maar sommige hersenen werken nu eenmaal anders meneer Smeets.

Kindervuist organiseerde ook bijeenkomsten en St. Juttemiskampen.

op 14 01 2011 at 19:02 schreef Smeets:

Marthijn,

Waarschijnlijk weet Gongrijp niet eens meer dat hij dat ooit geschreven heeft. Het klonk voor mij als een insinuatie dat Gongrijp jouw gedachtegoed steunt.
Een techniek die Siebelt ook hanteert. Omdat je ooit iemand een hand hebt geschut, op iemands feestje bent geweest of in je jeugdjaren iets geschreven hebt, wordt je direkt in een hok geduwd. Alsof mensen trouwens vaststaan in de tijd en zich niet kunnen ontwikkelen.

Ik heb die fantastische “vrije” periode meegemaakt. Ik heb zelden zo,n conformistische tijd meegemaakt. Niet conformistisch zijn heeft te maken met de wil om jezelf buiten je eigen dogma,s te plaatsen. En dat is iets waar Marthijn uit lustvol eigenbelang niets van wil weten.

op 15 01 2011 at 08:46 schreef Dork:

Peter Pleegt Plagiaat

http://barracudanls.blogspot.com/2011/01/peter-pleegt-plagiaat.html

op 15 01 2011 at 15:04 schreef Marthijn Uittenbogaard:

Smeets: ”Het klonk voor mij als een insinuatie dat Gongrijp jouw gedachtegoed steunt.”

Dat komt door het taboe. Ik hoef maar iets te zeggen en men trekt conclusies uit het niets. Vind je het druk in Nederland dan ben je aanhanger van Hitler. Die sfeer heerst er in Nederland. En ook bij Smeets. Niet dat mij dat verbaasd want hij draagt er toe bij.

Smeets: ”Niet conformistisch zijn heeft te maken met de wil om jezelf buiten je eigen dogma,s te plaatsen.”

Tja, mensen levenslang opsluiten omdat ze naar plaatjes kijken vind ik erg en dat zou jij ook wel eens mogen vinden. Op andere zedenterreinen is nuance ook welkom. Maar nee, het enige wat Smeets doet is mij afkatten en elke discussie lezen op een manier van: de jood is fout en wat hij zegt is altijd fout en ik interpreteer het altijd op mijn hetzemanier en de jood is enkel bezig met 1 ding, wat hij ook zegt en dat is wereldheerschappij. Amen. Ik zou maar voor 1 procentje gelijk hebben…

En wat ik ook zeg, al is het over het weer. Smeets buigt dat om naar mijn eigen lusten. Mooi weer betekent, ach vul maar in.

Was ik daadwerkelijk bezig met mijn eigen lusten dan was ik anoniem gebleven en verhuisd naar Thailand of zoiets. Dat doe ik juist niet.

op 15 01 2011 at 22:53 schreef Molovich:

Ik begrijp nu pas (dit, nadat ik op Twitter, in een reactie op kritiek van de heer @kuitenbrouwer, Barracuda ervan beschuldigde dat ie zich schuldig maakt aan dezelfde technieken waarvan hij Siebelt beschuldigt) dat het een koekje van eigen deeg was.

Missie geslaagd. Mijn complimenten.

Het Peter R.-grapje moet er eigenlijk uit nu het woord ‘misdaadjournalist’ is vervangen door het juiste ‘onderzoeksjournalist’.

op 27 01 2011 at 14:47 schreef Vrijheid van ironische meningsuiting | Nurks:

[…] onlangs overigens de oren werd gewassen op Breedvelds website Frontaal Naakt door Barracuda in een stukje over ‘onderzoeksjournalist’ Peter Siebelt. Wellicht dat nog niet zulk heel oud zeer een […]

op 09 03 2013 at 07:00 schreef Elma Drayer vs. Peter Breedveld | Sargasso:

[…] Peter Breedveld op zijn site een stuk plaatste waarin onder andere de niet al te frisse journalistieke mores van (inmiddels voormalig) […]

op 11 03 2013 at 07:01 schreef Elma Drayer vs. Peter Breedveld | Nurks:

[…] Peter Breedveld op zijn site een stuk plaatste waarin onder andere de niet al te frisse journalistieke mores van (inmiddels voormalig) […]

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS