Home » Archief » Plattelandsarrogantie


[08.03.2023]

Plattelandsarrogantie

Peter Breedveld

`

Boeren en burgers in de provincie, maar ook veel journalisten en intellectuelen, spreken nogal eens van “Randstedelijke arrogantie”. Duurzame landbouw: Randstedelijke arrogantie. Protesten tegen Zwarte Piet: Randstedelijke arrogantie. Stikstofbeleid: Randstedelijke arrogantie. Elke inspanning om iets op het platteland te veranderen, wordt gezien als Randstedelijke arrogantie. Zelfs de terugkeer van de wolf in Nederland is Randstedelijke arrogantie. Caroline van der Plas wordt op dit moment door de media gevierd als het ultieme wapen tegen die vermaledijde Randstedelijke arrogantie.

Ik heb ze de afgelopen jaren verschillende keren via de Rijswijkse Haagweg met veel bombarie Den Haag binnen zien rijden op hun trekkers: lange stoeten boeren uit de provincie die hekken omreden, waarbij fietsers en voetgangers en kinderen een goed heenkomen moesten zoeken, de deur van het provinciehuis inbeukten (de boeren deden dat, niet de fietsers, voetgangers en kinderen), tegendemonstranten intimideerden, een motoragent het ziekenhuis inreden, op een politieman te paard inreden. We hebben ze allemaal massaal de wet zien overtreden, onder het goedkeurend oog van de politie bezetten ze autowegen, verbrandden ze asbest, bedreigden ze politici.

Blokkeerfriezen

Weet u nog, die Blokkeerfriezen, die bij Dokkum een bus vol antizwartepietdemonstranten tegenhielden, en toen de politie kwam, stonden ze die bevelen toe te blaffen: “En je zorgt dat die bus nú rechtsomkeert maakt!”

Vorig jaar, Staphorst: werden antizwartepieters ook geterroriseerd door de lokale bevolking. Werd er een auto met arrogante Randstedelingen met brandstof overgoten en gingen Staphorsters er met fakkels omheen staan. Politie keek weer toe.

En nog niemand heb ik horen spreken over provinciale arrogantie. De arrogantie om te denken dat de wet niet voor jou geldt, dat alle problemen worden veroorzaakt door en in de Randstad: provinciale arrogantie. Dat jouw manier van leven beter is dan de “stadse” manier van leven: Provinciale arrogantie. Het mantra van de boeren, dat je zonder hen niks te vreten hebt, dat zij jouw voedsel produceren en jij dus je grote, arrogante Randstedelijke bek moet houden. Als dat geen provinciale arrogantie is. Nog gebaseerd op een leugen ook: Nederlandse boeren produceren vooral voor de export en ze worden gesubsidieerd door * checks notes * de Randstad.

Nou ja, Brussel, maar als je zo nauw kijkt, kun je nog geen geit houden, zei mijn vader altijd.

Zwijgende meerderheid

Provinciale arrogantie is eigenlijk verkeerd gekozen. Er is ook geen kloof tussen de Randstad en de provincie. Er zijn wel tegenstellingen tussen de steden en het platteland.

De eerste 20 jaar van mijn leven heb ik in Apeldoorn gewoond, een verstedelijkt dorp (geen stadsrechten, hamerde iedereen altijd: Apeldoorn, één van de grootste gemeenten van het land, is geen stad want heeft geen stadsrechten), omringd door platteland en door boerendorpen, waar het als een provocatie werd gezien als je een boek las.

Maar in Apeldoorn had je dus ook linkse mensen, die zich verenigden in linkse partijen die zich voor het milieu inzetten en tegen dierenleed, en tegen racisme. Sommige Apeldoorners geloofden zelfs niet in God.

Ik bedoel te zeggen: de indruk wordt nu heel erg gewekt dat Van der Plas en BBB “De Provincie” vertegenwoordigen, en dat daar alleen maar boze, bedreigde boeren wonen, maar als er érgens een zwijgende meerderheid woont waar niemand in is geïnteresseerd, ook Wierd Duk niet, dan wel daar. In de Randstad vormen de homines sapientes een stevig front, in de provincie zitten ze in enclaves, omringd door vijandig volk. Stuur hulp!

Plattelandsarrogantie

Wij werden door de bewoners van de omringende dorpen “stadsen” genoemd. Op zaterdagavond gingen we naar een tot discotheek omgebouwde boerderij, De Boerderij heette die. Een groep Indische en Molukse jongens met wat witten erbij, en vaak was het vechten met boerenjongens die het niet konden laten iets racistisch te roepen als ze dronken waren. Ze dronken bizarre hoeveelheden bier. Ik geloof wel 30 biertjes, maar 100 zou ook kunnen.

Maar ik dwaal af: plattelandsarrogantie is het. De overtuiging dat je in een soort vrijstaat woont, dat je niks met anderen te maken hebt, dat jij, met je miljoenensubsidies uit de Randstad, door de Randstad wordt uitgebuit, wordt gekoloniseerd, lees ik de laatste tijd zelfs vaak. Aanhangers van Caroline van der Plas vergelijken zichzelf serieus met Nederlands-Indië, Suriname en de Nederlandse Antillen. Stuitende plattelandsarrogantie is het.

Varkenspis

Dat je dan met z’n allen op je trekker stapt, het halve land platlegt, de berm in brand steekt, rotzooi op de snelweg gooit en de mensen bedreigt die dat moeten opruimen, dat je helemaal naar Den Haag trekt om de bewoners daar te onderwerpen aan jouw wil.

Dat je in je verkiezingsprogramma belooft meldpunten op te richten waar dan docenten kunnen worden aangegeven die onwelgevallige dingen over boeren zeggen, en dat in schoolboeken alleen maar loftuitingen over de boeren mogen staan. Dat je, net tot Kamerlid gekozen, je meteen tot de enige zwarte vrouw in de Kamer richt, Sylvana Simons, om haar erop te wijzen dat het de bedoeling is dat Simons de hele Nederlandse bevolking vertegenwoordigt en niet slechts één doelgroep. Maar serieus. Mevrouw Big Agro.

En dat je dan toch de vlerkerige onbeschaamdheid hebt om te spreken van Randstedelijke arrogantie. Dan heb je je gezicht toch met varkenspis gewassen?

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 08.03.2023 @ 09:18

[Home]
 

1 Reactie

op 08 03 2023 at 09:18 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS