Home » Archief » Politici worden niet alleen bedreigd, ze bedreigen zelf ook


[08.09.2020]

Politici worden niet alleen bedreigd, ze bedreigen zelf ook

Peter Breedveld

Ik kan het niet meer terugvinden, maar jaren geleden las ik een verhaal over een markante Nederlandse journalist, een Koos Tak-figuur, mogelijk iemand van de Haagse Post, die in de jaren zestig of zeventig met een doorgeladen pistool naar het Binnenhof toog om ik weet niet meer welk bewindspersoon om te brengen. Hij stopte eerst nog even in het café waar alle Binnenhof-watchers zich plachten te verzamelen om zijn vakbroeders op de hoogte te stellen van zijn voornemen. Die zorgden dat hij voorzien bleef worden van drank en hebben zo uiteindelijk een drama voorkomen. Meer dan een anekdote is het uiteindelijk nooit geworden. Ik weet niet meer wie de journalist was, maar als iemand dit verhaal herkent en meer weet, zou ik graag een mailtje krijgen.

Gisteravond gonsde het dat Thierry Baudet en Theo Hiddema in gevaar waren op een bijeenkomst van het Forum voor Democratie in Arnhem. Het bleek loos alarm, maar deze kans om te preken dat je “MET JE POTEN VAN ONZE POLITICI HEBT AF TE BLIJVEN!” lieten de fatsoensrakkertjes op Twitter zich natuurlijk niet meer afpakken. NRC Handelsblad publiceerde ook vrijwel onmiddelijk een groot verhaal over doodsbedreigingen, die inmiddels routine zou zijn geworden voor politici. Dat verhaal had NRC kennelijk al klaarliggen en geüpdate, zodat het incident in Arnhem ook nog werd meegenomen.

Psychische problemen

Het is een degelijk verhaal, verontrustend maar nuchter, niet alarmerend, waarin de toename van het aantal bedreigingen aan het adres van politici (vooral via e-mail) wordt geduid en waarin een deskundige, bijzonder hoogleraar polarisatie en veerkracht Hans Boutellier, laat zien dat bijna de helft van de daders psychische problemen heeft en wijst naar de ‘pragmacratie’ die Nederland is geworden, ‘een pragmatisch gestuurde samenleving waar efficiëntie en effectiviteit tellen, en emotie en ideologie veel minder’. Dat werkt volgens Boutellier radicalisering in de hand.

Ik vind dat opmerkelijk, die constatering dat emotie en ideologie een minder grote rol zouden spelen. Twee jaar geleden sprak ik een student politicologie die voor zijn scriptie (waarmee hij een prijs won) speeches van politici door de jaren heen had vergeleken. Vroeger waren het ellenlange uitwijdingen over de economie, nu is het “grenzen dicht”, zei hij.

Volgens mij zijn emotie en ideologie juist belangrijker geworden. Economisch dragen alle partijen zo ongeveer dezelfde ideologie uit: “je bent een winner of een loser, jouw keuze.” Daarnaast speelt iedere partij in op de angst die in Den Haag zelf wordt gekweekt voor het verlies van de Nederlandse identiteit en de moslims en de vluchtelingen. Daardoor stemt bijna iedereen op de partij die de hardste taal uitslaat tegen vreemdelingen, en wordt de verschraling in de zorg en op de woningmarkt, veroorzaakt door diezelfde partij, op de koop toe genomen.

Snoeiharde oorlogstaal

Wat ik wil zeggen: in het NRC-verhaal wordt veel aandacht besteed aan Wilders, die al 12 jaar beveiligd moet worden. Maar er wordt geen woord gewijd aan de bedreigingen die Wilders zelf richt aan een bevolkingsgroep die én zeer kwetsbaar is, én die niet wordt beveiligd, integendeel. De realiteit van de toenemende bedreigingen aan het adres van politici is maar een halve realiteit. De andere helft bestaat uit geweld in allerlei vorm tegen moslims en vluchtelingen en zwarte activisten, door onder andere gezagshandhavers, die een direct gevolg zijn van de gewelddadige taal die niet alleen Wilders en Baudet, maar ook Mark Rutte en politici van het CDA en de PvdA uitslaan.

Ik zeg niet dat boontje om zijn loontje komt, maar ik zeg wel dat de verharding van een deel van de kiezers een gevolg is van de snoeiharde oorlogstaal die in het hart van de democratie wordt gebezigd door mannen in dure pakken en door gastheren en -vrouwen en gasten in praatprogramma’s. Als je de ’totale oorlog’ verklaart aan de multiculturele elite en hardop fantaseert over het schieten op Marokkanen, of als je stelt dat het Midden-Oosten moet worden afgefikt en dat Nederland een culturele schoonmaak nodig heeft, bedreig je publiekelijk mensen die vervolgens geacht worden om beheerst en beschaafd twee of drie jaar later in het stemhokje te laten weten wat zij van zulke grofheden denken.

Ik vind dat onredelijk. Ik wacht dus op een vervolg in NRC dat de titel zal hebben: ‘Bedreigingen met geweld en genocide zijn voor de multiculturele Nederlander grimmige routine geworden’.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 08.09.2020 @ 08:51

[Home]
 

1 Reactie

op 08 09 2020 at 08:51 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS