Home » Archief » Robert Oey is een held


[14.09.2019]

Robert Oey is een held

Peter Breedveld


Scène uit Francisco Rovira Beleta’s Los Tarantos

Mijn God, wat een ongelofelijk getrut weer op Twitter over het openhartige interview van Robert Oey, de man van Femke Halsema, in NRC Handelsblad. “Egoïstische lul!”, roept de een, “interview met een puber”, oordeelt iemand anders. Op deze kon je ook wachten: “white male privilege bagger” (Oey is van Chinees-Indonesische afkomst). Half Twitter vindt dat Halsema en Oey moeten scheiden. En dan zijn er nog de dametjes en heertjes die vinden dat dit uit PR-overwegingen allemaal uiterst onverstandig is.

Ik vind het bewonderenswaardig, wat Oey doet. Hij neemt alle verantwoordelijkheid op zich, bekent schuld wat die onklaar gemaakte revolver betreft, zet zichzelf neer als de klootzak en Halsema als de held. Zegt ook dat ze niet wist dat die revolver zich in de ambtswoning bevond, pleit haar vrij van alle verantwoordelijkheid voor het gedoe met hun zoon.

Het is niet egoïstisch wat hij doet, maar juist zeer altruïstisch. En het is niet Oey die de publiciteit heeft gezocht, hij werd benaderd door NRC. Hij heeft het enige juiste gedaan: openheid van zaken gegeven. Ophef over die revolver was er sowieso wel gekomen en dan had iedereen Halsema weer de schuld gegeven. Oey is in de schootslijn van de persmuskieten gaan liggen en heeft iedereen het gras voor de voeten weggemaaid. Briljant. Daarnaast heeft hij een paar ongemakkelijke waarheden gedebiteerd over wie wij zijn, als samenleving.

Morele oordeeltjes

Natuurlijk, jullie zijn allemaal perfecte mensen. Doen nooit iets fout en weten op elk moment precies hoe je moet handelen. Verpletterend in orde zijn jullie, ik ben er altijd zeer door geïntimideerd. Nooit onwelvoeglijke taal, altijd het juiste oordeel, altijd op de hoogte van alles, ook. Ideale relatie, altijd tijd voor anderen, cijfert jezelf weg.

Alleen, waarom zit je dan op Twitter, de hele godganse fucking kutdag morele oordeeltjes te vellen over anderen?

Het is door mensen als jullie dat Oey in dit lastige parket zit. Dat hij zich in paniek moet afvragen wat er ook alweer precies zit in de dozen op de zolder van de burgemeesterswoning, of het Japanse mes, dat hij heeft, wel mag van de wet. Hij heeft nooit voor de politiek gekozen, en nu wordt niet alleen zijn vrouw, maar ook zijn kind keihard afgerekend op elke kleine misstap die hij maakt! Zijn leven is niet meer van hem, maar van het gepeupel dat de hele dag op Twitter van alles van iedereen zit te vinden.

Terecht, verfrissend en bevrijdend dat hij zegt “Fuck you! Ik zit zo in elkaar en als je daar een probleem mee hebt, kom je maar naar mij in plaats van mijn vrouw of mijn zoon.”

Dom wijf

Oey zegt ook ergens dat ie-de-reen constant tegen hem zegt dat je de publiciteit niet moet zoeken. Maar als je het niet doet, is dáár weer gezeik over. Het is nooit goed. De paar keer dat ikzelf werd besmeurd door journalisten, zat ook iedereen om me heen met kutkramp tegen me te sissen: “Je zegt niks! Je houdt je mond!” Vervolgens voelt werkelijk iedereen zich vrij om van alles over je te beweren. De volgende keer doe ik mijn eigen zegje, je bekijkt het maar.

Ergens riep ook iemand dat de vrouw van een mannelijke burgemeester nooit zou kunnen zeggen wat nu de man van een vrouwelijke burgemeester zegt. Die opmerking werd gelogenstraft door Francisco van Jole, die een 35 jaar oud interview met de vrouw van Bram Peper naar boven haalde. Ze klaagt over “het gezeik”, ze roept “godverdomme” en ze zegt: “Bram kan echt niet tegen een dom wijf thuis”. Wat een zaligheid, en wat is dit land verkrampt geraakt, sindsdien, met al die domineetjes die je de hele dag voorhouden dat je taal netjes moet zijn, en je toon beheerst.

Wil je schande roepen en oordelen vellen? Trek je hypocriete bek open over de senator, die in de Eerste Kamer zit en die het jammer vindt dat de mooie ovens van Hitler niet meer in gebruik zijn.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Afgelopen maandag moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 14.09.2019 @ 12:23

[Home]
 

1 Reactie

op 14 09 2019 at 12:30 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS