Home » Archief » Stoom afblazen


[03.02.2022]

Stoom afblazen

Peter Breedveld


Illustratie: Artemisia Gentileschi.

Stel dat John de Mol naar aanleiding van het seksuele misbruik in The Voice tegen Tim Hofman gezegd had: “Is natuurlijk niet goed, wat Marco en Ali hebben gedaan, maar die gasten staan constant onder enorme druk, dat moet je je óók realiseren. Soms moeten ze stoom afblazen.” Zou u dat gepikt hebben? Nee, dat zou u niet gepikt hebben, het land zou op z’n kop staan. De Mol zou worden gelyncht.

Of dat Amsterdamse rapport van enige tijd geleden, dat zou aantonen dat lhbti-plussers op straat vooral door Marokkanen worden belaagd. Stel dat wethouder Rutger Groot Wassink zou hebben gezegd dat die jongens stoom moeten afblazen. De Telegraaf, GeenStijl en de rest van Domrechts zouden hem uit z’n huis hebben gesleept. Dat zou u ook niet hebben gepikt.

Racistische boa’s

Gaat iemand me uitleggen waarom de hel niet losbarst na wat de Utrechtse wethouder Linda Voortman, een GroenLinkser nota bene, heeft gezegd over een rapport dat aantoont dat – dûh – boa’s racistisch discrimineren? Voortman benadrukt dat ze dat racisme “natuurlijk op geen enkele manier goedpraat”, maar voert als verklaring wel aan dat ‘veel boa’s kort in dienst zijn en boa’s na een zware dag soms even ‘stoom moeten afblazen’.”

Godverdomme “stoom afblazen”? Stoom afblazen doe je op de kickboksclub of met je Playstation, niet door op Marokkanen te jagen omdat je met je pindabrein zomaar opeens die macht en dat uniform hebt. Rot. Op. Voortman had moeten zeggen: “Totaal onacceptabel, de bezem er doorheen bij die boa’s, wie zelfs maar racistisch kíjkt, kan de rest van zijn leven de vleesverwerkingsindustrie in of wat dan ook.”

Waar blijft de pagina-grote advertentie van de goede boa’s die afstand nemen van hun racistische collega’s? Ik wil Kamervragen, ik wil Dilan Yesilgöz op haar waldhoorn zien blazen, ik wil het Malieveld vol zien staan. Maar nee, het zijn maar Marokkanen. Die hoeven zich niet veilig te voelen in Nederland. Liever niet, zelfs, dan gaan ze misschien weg.

Racistische boa’s

In Giethoorn houden ze ook van stoom afblazen. Daar zijn een Turkse moeder en haar zoon weggetreiterd door racisten zonder dat politie, justitie of de gemeente, wat een verrassing toch weer, ook maar een poot uitstaken. Ik moet denken aan de Hilversumse ijsverkoper die jarenlang werd geterroriseerd door racisten zonder dat iemand iets deed. Toen ze eindelijk eens een keer naar de klootzakken uithaalde met een bezemsteel, zat justitie er wél meteen bovenop en werd ze voor de rechter gesleept.

Laat me u whitemansplainen wat intersectionaliteit is: dat je je, behalve tegen seksisme, seksueel geweld en homofobie ook uitspreekt tegen racisme. Maar het is wat Johan van der Knijff in 2013 schreef: net als de nazi’s van weleer schuiven de hedendaagse nazi’s de grens van het toelaatbare steeds een beetje op, zonder dat iemand er wat van zegt (op wat gezemel over toon en woordkeuze na), zodat je racistische oom, als hij al die tijd op de kringverjaardagen precies dezelfde dingen is blijven zeggen, na een paar jaar als een wokie klinkt.

Doldwaze PVV’ers

Nederland is, kortom, een racistische hel geworden waar gezagshandhavers stoom afblazen met wat institutioneel racisme naar de mensen toe en de overheid toekijkt hoe een moeder met kind door racisten haar woonplaats uitgejaagd wordt. Het getuigt van een bewonderenswaardige zelfbeheersing van de biculturele Nederlanders dat er nog geen Turks-Nederlandse, Marokkaans-Nederlandse, Surinaams- en Antilliaans-Nederlandse en islamitische milities zijn opgericht om hun gemeenschappen te beschermen, want de overheid doet godverdomme niks, de politie doet gewoon gezellig met de racisten mee en justitie jaagt vooral op antiracisten.

En de politiek? Die ginnegapt met die doldwaze PVV’ers, laat Kamervergaderingen voorzitten door Martin Bosma en Dion Graus, alsof dat volkomen normale politici zijn, alsof hun baas niet constant staat te Hitleren over vluchtelingen en moslims alsof het ongedierte is, dat “ons land kaalvreet.”

Iedereen vindt die bagger normaal, ik vind dat niet normaal. Waar blijft godverdomme dat cordon sanitaire? Hoe is het niet vanzelfsprekend dat je weigert te werken met racisten, dat je weigert ze functies te geven, weigert te den alsof het normale mensen zijn, met wie je leuke grapjes maakt? Als je een boel heisa maakt omdat wappies zij-aan-zij met neo-nazi’s demonstreren, ben je dan geen hypocriete lapswans als je wel tolereert dat democratische partijen er met de PVV een soort schoolfuif van maken?

Waar blijft dat signaal dat als je een racist bent, dan moeten we je niet. Dan werken we niet met je, kopen we niet bij je, maken we godverdomme geen grapjes met je. Nee, ook niet via de voorzitter.

Nazi’s raus. Vanuit de gedachte dat als er in de Kamer 150 parlementariërs en 29 bewindslieden zitten en 28 daarvan zijn nazi, er 179 nazi’s in de Kamer zitten.

 

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 03.02.2022 @ 11:52

[Home]
 

1 Reactie

op 03 02 2022 at 11:53 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS