Home » Archief » De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower


[26.03.2017]

De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

Peter Breedveld


Scene from Onibaba (watch it in its entirety here)

Het hele land is al een week in rep en roer vanwege Thierry Baudet, mij sloeg het koud om het hart toen ik in NRC Handelsblad deze hagiografie van het kersverse PVV-Kamerlid Gidi Markuszower las. Een charmante man met ‘vriendelijke groenblauwe ogen’, die temidden van een schreeuwende menigte met zachte stem spreekt, paart gedecideerdheid en onwrikbaarheid (een man van stavast!) aan ‘charme en voorkomendheid’, een ‘gentleman zoals je die zelden nog ziet’, iemand die ‘openstaat voor iedereen, ook andersdenkenden’.

Sapperdeflap! Markuszower staat open voor iedereen, behalve dan voor ‘verachtelijke joodjes‘ die er niet dezelfde mening over Israël op nahouden als hij. Die zou hij graag laten doodvriezen in de bossen van Oost-Europa. Ik zat een keer naast Jaap Hamburger toen Markuszower kwam langslopen. Ik heb, serieus waar, nog nooit iemand met zoveel haat in zijn blik naar iemand anders zien kijken.

Jeugdige overmoed

Deze man, die dus ‘verachtelijke joodjes’ in het bos wil laten doodvriezen, werd ook eens betrapt met een vuurwapen op zak. Moet je je voorstellen hoe de stront de ventilator zou hebben geraakt als het een Kamerlid van DENK was geweest, die een wapen op zak had gehad. Maar dit is de supercharmante tolerante Gidi Markuszower, dus tekent NRC op dat het ‘jeugdige overmoed’ was (Markuszower was toen 31) en ach, ‘als we jong zijn, denken we allemaal wel eens dat we de wereld kunnen redden.’

Markuszowers tolerantie jegens andersdenkenden blijkt ook uit dit interview met Max van Weezel in het Nieuw Israëlietisch Weekblad, tegenwoordig onder hoofdredacteurschap van de supertolerante, supercharmante Esther Voet, ook al zo’n wereldverbeteraar. Markuszower pleit in dit interview, met de titel ‘De aanval is de beste verdediging’, behalve voor een immigratiestop ook voor een ‘apart juridisch kader’ voor moslims. ‘Je kunt je afvragen of het wijs is geweest de islam even veel rechten te geven als godsdiensten als het christendom en jodendom’, aldus Markuszower.

Aparte wetten voor een aparte bevolkingsgroep. Waar doet het me toch aan denken. Ik kan er niet opkomen. Maar tolerant is het inderdaad. Charmant ook. Om ‘vriendelijk’ niet te vergeten.

Lange arm

En dan nog het risico voor de integriteit van Nederland, die Markuszower vormde volgens toenmalig minister Hirsch Ballin omdat hij was betrokken bij een ‘organisatie die informatie aan een ander land had overgedragen.’ ‘Beschadigingsactie’, tekent NRC op uit de directe omgeving van onze charmante, tolerante vriend. En: ‘Het feit dat Markuszower nooit is vervolgd voor spionage en een paar jaar later zonder problemen Eerste Kamerlid kon worden, bewijst dat het „ongelooflijke onzin” is.’

Je moet maar durven, nadat je als krant maandenlang zonder een greintje bewijs politieke partij DENK hebt geframed als ‘lange arm van Ankara’ en ‘handlangers van Erdogan’ en dergelijke, om dan zo lichtvaardig te doen over een brief van Hirsch Ballin, die niet echt bekend staat als een heethoofd die er zomaar van alles over iedereen uitflapt.

NRC Handelsblad is de laatste jaren in rap tempo afgegleden naar het niveau van GeenStijl, met een aantal pijnlijke racistische affaires die de internationale pers haalden, beschamende opiniestukken van hooligans als Ebru Umar, een fanatieke beschadigingscampagne tegen DENK, kritiekloze lofzangen op types als Jan Roos, Jan Dijkgraaf en Thierry Baudet en het gênante gedweep met ‘bezorgde burgers’ die PVV stemmen. Een paar dagen na de verkiezingen leek het gezonde verstand weer op de redactie te zijn teruggekeerd met analyses die erop wezen dat het Nederlandse populisme helemaal niet verslagen is, zoals de media wereldwijd meldden.

Afschaffing van de rechtsstaat

Maar met dit stuk, waarin een man op het schild wordt gehesen die ‘verachtelijke joodjes’ wil laten omkomen in het bos, die Apartheid voor moslims bepleit, die blijkbaar denkt met een vuurwapen de wereld te moeten redden, die misschien ook niet honderd procent loyaal is aan het land, waarvan hij de belangen dient in het parlement en o, die Kamerlid is voor de PVV, die haar plan voor de afschaffing van de rechtsstaat heeft samengevat op één A4tje, heeft NRC zich definitief gediskwalificeerd als liberaal-intellectuele ‘slijpsteen voor de geest’.

NRC is een propagandablad voor Domrechts, more like.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten (een pleonasme) en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 26.03.2017 @ 14:26

[Home]
 

10 Reacties

op 26 03 2017 at 15:34 schreef Sasha Berkman:

Dank je wel Peter voor dit stuk. Ik was woedend en jij hebt heel goed verwoord waarom.

op 26 03 2017 at 15:53 schreef Chakir:

Wat een hoogstaand uitgebalanceerd journalistieke hoogstandje zeg. En wat is er mis met “lekker puh”? Ik begrijp dus echt niet waarom iedereen hier toch steeds loopt te lopen te zeiken tegen de media.
-ZUCHT-
Ik heb in m’n tienerjaren de ochtendkrant bezorgd en er was één adres waar ik persé voor half zeven de krant moest bezorgen, was het een paar minuten later, dan kreeg ik een preek en werd mij verteld dat ik ook eens de krant moest lezen. Dat was nl goed voor m’n ontwikkeling…

op 26 03 2017 at 19:09 schreef Sum:

Schokkend stuk vond ik het van de NRC. Iets wat ik nog heel lang mee zal nemen in de beoordeling van dit blad.

op 26 03 2017 at 23:39 schreef ikzelf:

Iemand die “openstaat voor iedereen, ook andersdenkenden” maar toch bij de PVV zit — dat krijgt de meest geniale dichter niet aan het rijmen. Het NRC dus al helemaal niet.

op 26 03 2017 at 23:41 schreef Murat:

Nou inderdaad Peter!

Ik heb ze er destijds nog een email over gestuurd.
Absurd gewoon! Met hun “charmant”. Ik werd er gewoon onpasselijk van.

op 27 03 2017 at 08:55 schreef Berry:

Wat een ophef weer zeg. We weten toch inmiddels; “Erdoturken” haram, mossadinfiltranten en zionisten halal.
*zarkazmemodoez uijt*

op 27 03 2017 at 12:06 schreef Atlasser:

De man is een militant fundamentalistische zionist, moet hij ook helemaal zelf weten. Wat ik mij alleen afvraag is aan welk land hij als volksvertegenwoordiger nou in werkelijkheid loyaal is. Is dat Nederland, Israël of Polen?

op 27 03 2017 at 22:43 schreef Sasha Berkman:

plus 1 voor Atlasser

op 28 03 2017 at 21:33 schreef Kazonga:

@op 26 03 2017 at 15:53 schreef Chakir:

Uhmm, omdat de media hier in NL totaal niet kritisch is? Uit angst niet meer te woord gestaan te worden? Omdat ‘zulks’ hier gebruikelijk is, indien verslaggevers te kritisch zijn.

op 30 03 2017 at 19:49 schreef Mark:

Bibi heeft nu ook zijn lange linkerarm in iemand van de tweede kamer, nrc vindt het prachtig. Vanaf zijn 15de al een zionistische racist, gehersenspoeld op de alleen voor joden scholen, daar valt niet meer mee te praten, alleen een positief persbericht kan altijd.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS