Home » Archief » Stop met hitsen in 2017, het is levensgevaarlijk


[01.01.2017]

Stop met hitsen in 2017, het is levensgevaarlijk

Peter Breedveld


Foto: Ryan McGinley

Het is van een bijna vertederende naïviteit, de mensen die vertwijfeld uitriepen dat het maar gauw afgelopen moest zijn met dat verschrikkelijke 2016, dat ze niet konden wachten op 2017.

Alsof er dit jaar geen mensen zullen sterven die uw leven zo verregaand hebben beïnvloed – ze zijn allemaal op leeftijd – en alsof ISIS het over een andere boeg zal gooien. Alsof Obama deze maand niet plaats zal maken voor Trump, en een ijzingwekkend aantal Nederlanders straks niet de PVV de grootste zal maken, niet omdat ze zich zorgen maken om de verschraling in de zorg of hun eigen sociaal-economische positie, maar omdat ze moslims willen vergassen.

De illusie dat 2017 op een of andere magische wijze een schone lei zou zijn, vol nieuwe kansen en mogelijkheden, werd in Istanbul in één klap weggeblazen met de afschuwelijke aanslag op een nachtclub waarbij veel doden en gewonden vielen. De daders, naar het zich laat aanzien sympathisanten van de Islamitische Staat, gingen wreed en bloeddorstig te werk. Wereldwijd ging het vervolgens langs de bekende lijnen: racisten lieten hun champagne en oliebollen voor wat die waren om de rest in te wrijven waarom deze aanslag gezien moet worden als bewijs dat de islam niet deugt en alle moslims gevaarlijk zijn.

Islamisering

Same old, same old dus. Het schijnt dat Turkse imams preken dat het vieren van Oud en Nieuw verboden is volgens de islam en ook hier in Nederland worden folders verspreid tegen het vieren van de jaarwisseling. Kandidaat Kamerlid voor GroenLinks Zihni Özdil laat de gelegenheid niet schieten om die openlijke afkeuring van Oud & Nieuw subtiel te correleren aan de aanslag en met de ‘islamisering’ in het algemeen.

Turkse imams veroordelen de aanslag, maar dat is hypocriet want dagen eerder hadden ze nog gezegd dat Oud & Nieuw haram was, zegt bijvoorbeeld deze seculiere Nederlandse Turk.

En uiteraard laat ook de extreemrechtse actievoerder Wierd Duk zich niet onbetuigd.

Wilt u daar alstublieft mee ophouden? Het is bizar te suggereren dat wie tegen het vieren van Oud & Nieuw is, de aanslag op die nachtclub zou goedkeuren, of zou hebben aangemoedigd. Moslims maar ook christenen en ik neem aan boeddhisten en hindoes en aanhangers van welk geloof dan ook preken tegen het vieren van verjaardagen, feestdagen en allerlei andere gewoontes en tradities. Dat is wat anders dan oproepen die met geweld de kop in te drukken.

Geweld tegen allochtonen

Het is ook nog eens hypocriet, want dezelfde types die zo gretig de aanslag verbinden met oproepen geen jaarwisseling te vieren, gaan apestront als je erop wijst dat het vele geweld tegen asielzoekers en asielzoekerscentra en de intimidatie van politici in verband met asielzoekers actief wordt aangemoedigd door Geert Wilders. Dat Anders Breivik Wilders in zijn manifest noemt als zijn grote inspirator.

Zihni moet zich helemaal schamen, want hij noemde de Duindorper die opriep tot geweld tegen allochtonen en daarvoor werd veroordeeld, een ‘martelaar van het vrije woord‘.

We hebben hier in Nederland vrijheid van meningsuiting. Althans, dat hoor je veel mensen beweren. Ik vind het een beetje raar om mensen, die tegen het vieren van Oud & Nieuw zijn, als terroristen te brandmerken terwijl je het opneemt voor een racist die openlijk geweld tegen allochtonen propageert.

Dat u weet wat u straks het parlement inloodst met uw stem op GroenLinks.

Boze geesten

We hebben – althans, u hebt – met een hoop vuur en lawaai geprobeerd de kwade geesten van het oude jaar te verjagen. Dapper geprobeerd, maar zinloos als je in het nieuwe jaar gewoon weer nieuwe boze geesten blijft oproepen. Bijvoorbeeld door mensen met een ander uiterlijk en andere opvattingen continu het gevoel te geven dat ze niet gewenst zijn.

Wees daarom ruimdenkender in 2017. Vooral ook jij, Zihni Özdil. Met veel macht komt grote verantwoordelijkheid. Stop met dat gehits. Het is gevaarlijk in een land waar het geweld tegen allochtonen al jaren alleen maar groeit.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 01.01.2017 @ 12:17

[Home]
 

22 Reacties

op 01 01 2017 at 13:46 schreef machiel:

Ik ben het me je eens, maar ik wil ook even van de gelegenheid gebruik maken om te zeggen dat de fotos van Ryan McGinley erg mooi zijn. En om iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen, ondanks alle kwade voorboden.

op 01 01 2017 at 14:49 schreef Remco:

Goed stuk. Slechts één ding is me onduidelijk: waar verbindt Ozdil de afkeuring van oud & nieuw met de aanslag in Istanbul? Ik heb zijn tweets gelezen, maar kon het niet vinden.

Wat me vooral verontrust is dat nu ook GroenLinks blijkbaar vindt dat “islamisering” fout is. Daar hoeven politieke partijen geen mening over te hebben. Persoonlijk zie ik graag z.s.m. een “katholisering” van Nederland en niet zo zuinig ook. Maar een politieke partij die dat wil bevorderen en die islamisering en secularisering dus wil bestrijden, zal mijn stem niet krijgen. Ik vind dat de politiek zich niet op deze manier met gewetensbeslissingen van de burger moet bemoeien.

op 01 01 2017 at 14:59 schreef Peter:

Özdil wijdt op de ochtend na de aanslag in Istanbul een serie tweets aan de campagne tegen Oud & Nieuw, die dan door vele anderen (onder meer Wierd Duk) allang als oorzaak van de aanslag is aangewezen. Özdil waarschuwt voor de ‘spillover’ vanuit Turkije naar Nederland vanwege een foldertje dat in Arnhem is verspreid. Kom, Remco, je weet best waar dit over gaat. Die aanslag wordt door hem gebruikt om Turken hier te framen, alléén maar omdat ze vinden dat een moslim geen Oud & Nieuw hoort te vieren.

op 01 01 2017 at 15:05 schreef Remco:

Mijn vrouw wordt ook altijd boos op me als ik iets niet weet. ;) Maar ik wist dit serieus niet. Ik heb alleen wat nieuwsberichten over de aanslag in Istanbul gehoord op de radio en daar werd de link met de campagne tegen Oud & Nieuw niet gemaakt. Wierd Duk volg ik niet (beter voor mijn hart). Dus nee, ik wist niet dat de aanslag gerelateerd werd aan deze anti-O&N-actie. Nu wel en nu snap ik ook jouw redenatie.

op 01 01 2017 at 16:10 schreef Carl:

Ik ben toch echt benieuwd hoe de commentaren hier zouden luiden wanneer een pastoor christenen had opgeroepen om toch vooral niet aan het suikerfeest mee te doen.

op 01 01 2017 at 16:35 schreef Peter:

Dat suikerfeest zit jullie ontzettend dwars, hè?

op 01 01 2017 at 17:04 schreef Remco:

Dan zou ik zeggen dat die pastoor z’n reet afveegt met de leer van zijn eigen katholieke kerk, die interreligieuze dialoog hoog in het vaandel stelt.

Maar ik zou zo’n pastoor geen fundo vinden, maar vooral een beetje exclusivistisch. En daar houd ik niet van. Wat je samen kúnt vieren, moet je samen vieren.

op 01 01 2017 at 17:11 schreef Carl:

Jullie? Wie bedoel je daarmee precies, Peter?

op 01 01 2017 at 17:12 schreef babs:

Carl, ik heb meegemaakt dat een pastoor kinderen uitlegde dat wie niet echt gelooft lichaam te eten en bloed te drinken, nooit gelukkig kan zijn. De kinderen moesten vervolgens verklaren dat echt te geloven.

op 01 01 2017 at 17:15 schreef Peter:

Jullie? Wie bedoel je daarmee precies, Peter?

Jij en de andere islamofobe, racistische witte rukkertjes die hun dagen vullen met kankeren op moslims.

op 01 01 2017 at 18:04 schreef marco meijer:

Dit zou een goed stuk zijn geweest als de tweede alinea het niet totaal zou hebben verpest. De bewering dat een ijzingwekkend aantal Nederlanders op de PVV stemmen omdat ze moslims willen vergassen, baseer je op (voorzover mij bekend) één uitspraak van een idioot. Of moeten we hieruit begrijpen dat je één (of misschien tien) ook een ijzingwekkend aantal vindt ? Je wekt hier in elk geval (bewust, want dom ben je niet) de suggestie dat miljoenen PVV’ers moslims willen vergassen en daarmee bedrijfn je (en niet bepaald voor het erest) dezlfde demagogie die je de moslimhaters verwijt. Ook voor jou geldt: stop met hitsen, het is levensgevaarlijk !

op 01 01 2017 at 18:51 schreef Chakir:

Hi Carl, ik heb huiswerk aantekeningen van een kind dat op een gereformeerde basisschool zat (kind is inmiddels volwassen) en het luidt als volgt: “Mohammedanen zijn bedriegers, Mohammed is een valse profeet, God verbiedt het luisteren naar bedriegers. Als je bedriegers volgt of met ze meedoet ga je naar de hel”. Een kind van 9 kreeg dit gedoceerd,en niet door een pastoor, maar door een leraar, for god’s sake. Een vriendin heeft letterlijk een keer tegen mij gezegd dat ‘ze het heel erg vindt dat ik niet zalig zal worden en in de hel belandt’ . Goedbedoeld denk ik, maar ik lach daar om.
Tuurlijk, je hoeft dit niet te geloven en het is maar anekdotisch, maar het punt is: Peter heeft 100% gelijk met: “Moslims maar ook christenen en ik neem aan boeddhisten en hindoes en aanhangers van welk geloof dan ook preken tegen het vieren van verjaardagen, feestdagen en allerlei andere gewoontes en tradities”.
Maw: Weirdo en cs is gewoon weer die gore haatpropaganda, waar ongelukken van komen en waar PB terecht op wijst.

op 01 01 2017 at 19:05 schreef Peter:

Ik word hier zo doodmoe van. Ik heb echt geen zin, Marco Meijer, om IEDERE keer weer opnieuw overal bewijzen bij elkaar te moeten halen omdat jij IEDERE keer weer “vergeet” dat het niet één mevrouw is die schreef dat ze moslims wil vergassen (en die gewoon bij Pauw zat, als vertegenwoordiger van die nooit gehoorde boze burger), maar dat keer op keer op keer wordt geroepen dat Hitler terug moet komen, dat moslims moeten worden verdelgd, er iedere keer gejuicht wordt als er vluchtelingen verdrinken of moslims omkomen bij een aanslag.

Je flikt het steeds weer. En je kapt er nu mee. Je leest FN al jaren, je wéét dat PVV-stemmers geen reet geïnteresseerd zijn in hoge huren en de zorg en wat dan ook. Ze willen vluchtelingen in tienen hakken, moslims doodschieten, vluchtelingen zien verdrinken en Hitler terug.

Niet één uitspraak van één idioot, dus. Een niet aflatende stroom bagger van duizenden idioten, die maar doorgaat en doorgaat en doorgaat. Maar dat weet je allang.

Nog één keer proberen mij op deze manier te framen, Marco, en ik ban je permanent.

op 01 01 2017 at 20:59 schreef sum:

Ooo die zihni laat zich even goed kennen hier. Mooi dat scheelt. Het mooie aan schrift is, dat facisten hun facisme niet kunnen verbergen doordat ze ontzettend enthousiast zijn over hun facistische ideeen.

op 01 01 2017 at 21:58 schreef marco meijer:

Je mag me gerust bannen Peter de Grote, als je je daar beter bij voelt. Go ahead and see if I care. Maar zelf ben je ook vooral bezig met tegenstellingen te vergroten in plaats van mensen te bereiken en oplossingen te zoeken. Al zijn het duizenden idioten, dan geeft dat jou nog geen recht om op basis van hun uitspraken miljoenen mensen te stigmatiseren en af te schrijven. En als dat (hier) niet gezegd mag worden dan zie ik die ban wel komen.
En voor de goede orde: ik ben geen PVV’er en ik mag Wilders niet. Altijd boos, die man. Helaas is hij niet de enige.

op 01 01 2017 at 22:05 schreef Peter:

Luister, je zat te zeiken dat ik mensen stigmatiseer op basis van één uitspraak en nu ik voor de zoveelste keer heb aangetoond dat moslims vergassen de rode draad is in het PVV-discours, mag ik dát weer niet zeggen. We moeten en zullen PVV’ers zien als zielige slachtoffers. Zijn ze niet. Het zijn racisten.

Ik bereik zat mensen met FN. Ik laat ze de lelijke feiten zien. Ik prik de bullshit door. En jij, Marco Meijer? Beetje trollen, meer niet. Jijbakken, framen.

op 02 01 2017 at 02:10 schreef Sasha Berkman:

Volg de gebaande paden van Marco en god mag weten waar je uitkomt.

op 02 01 2017 at 12:59 schreef marco meijer:

Je mag me gerust in een hokje stoppen als je je daar beter bij voelt. Maar ik heb een (ongevraagd, ik weet het) advies voor je. Als je weer een van je scherpe stukken hebt geschreven, lees het dan nog eens terug en stel jezelf 1 vraag: ben ik aan het verbinden of ben ik aan het polariseren. En is dat wat ik wil ? Verder wens ik je een goed 2017 toe en veel succes met Frontaal Naakt.

op 02 01 2017 at 13:13 schreef Peter:

Dude, ik kan je het antwoord meteen geven: ik polariseer. Ik scheid de bokken van de geiten. Er is no way in hell dat ik ga verbinden met racisten en fascisten. Gewoon nul kans. Maar tegelijkertijd verbind ik toch. Ik verbind de mensen met een goed hart, een open mind en een natuurlijke nieuwsgierigheid naar de ander. Ik laat ze zien hoe ze voor de gek worden gehouden door de media en de politiek, wat natuurlijk polariseren is. Ik laat ze zien wat voor mensen moslims echt zijn, en wie zij zelf echt zijn.

Ik ben degene die pleit voor meer clementie voor mensen als die domme pakketbezorger die zijn baan kwijtraakte vanwege een racistische tweet. Ik ben degene die pleit voor meer begrip voor andersdenkenden, voor meer zelfkritiek als het om antisemitisme, seksisme en homohaat gaat. Ik ben degene die mensen leert kritischer naar het nieuws te kijken.

Ik wens jou ook een mooi 2017, Marco. Met minder knee-jerk reacties, minder getroll, minder gejijbak. Je komt hier niet voor niets al een jaar of tien. Je wéét dat FN een meerwaarde heeft die je bijna nergens anders vindt.

op 02 01 2017 at 16:13 schreef MNb:

“Dat u weet wat u straks het parlement inloodst met uw stem op GroenLinks.”
Zucht. Als trouwe GL stemmer wil ik dit eigenlijk niet aanvaarden. Alleen zei mijn zoon – en die heeft nou eenmaal ongeveer hetzelfde kleurtje als Hassnaei – gisteren door de telefoon precies hetzelfde. Als bemoeizieke vader (niet dat hij zich er ooit iets van aantrekt) heb ik hem toch maar geen stemadvies gegeven deze keer.

“Maar zelf ben je ook vooral bezig met tegenstellingen te vergroten.”
MM: de tegenstelling tussen mij en de Grote Blonde Leider kan niet groot genoeg zijn. En luitjes zoals jij, die schrijven dat ik bruggen moet bouwen en weet ik veel hebben niets geleerd van het Münchenverdrag uit 1938. Zie je, goedpraters en downplayers als jij maken me nog veel bozer.

op 02 01 2017 at 21:29 schreef Abdel:

@marco meijer, en alle anderen pvv-apologeten, elke pisvlek die op de pvv stemt doet dat niet omdat die zich zorgen maakt om zijn huurtoeslag maar omdat hij moslims haat. Punt. We kunnen in deze wel alles doodrelativeren maar als je op de pvv stemt haat je moslims alleen omdat het moslims zijn en dat maakt je tot een racist. Het is een goedkoop excuus om de hoge huren en de zorg erbij te halen maar is klip en klaar wat mij betreft, en Peter bewijst dat keer op keer.

op 03 01 2017 at 13:41 schreef cRR Kampen:

“Ik verbind de mensen met een goed hart, een open mind en een natuurlijke nieuwsgierigheid naar de ander.”

Even voor ’t archief.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS